Archief van
Maand: augustus 2019

All time high in goud?

All time high in goud?

week 34 / jaar 2

Meestal lezen we in de media dat er misschien een all-time-high komt voor de prijs van goud. Dan bedoelt men dus goud in $. Voor andere mensen op aarde die andere valuta gebruiken is de vraag of goud een all-time-high aantikt al lang niet meer relevant. Er zijn landen, eigenlijk moeten we valuta’s zeggen, waar een all-time-high al een tijdje verleden tijd is en goud ten opzichte van die valuta een hockey stick patroon heeft aangenomen, later hier meer over. In dit artikel laten we u de verschillen zien tussen de verschillende valuta’s t.o.v. goud en waar men zeer gelukkig zal zijn indien men fysiek goud heeft gekocht een aantal jaar gelden. U kunt hierbij de volgende zin in u achterhoofd houden: 5000 jaar gelden kon men een gouden munt een mooi pak kopen, als men nu naar de kleermaker gaat kunt u nog steeds een mooi pak kopen. Nu kunt u natuurlijk zeggen, o leuk dat je me dit verteld maar dan is goud dus niet meer waard geworden. Als dit een vraag zou zijn en we hierop een antwoord moeten geven dan kunnen we hier volmondig ja opzeggen. Maar wat heb ik er dan aan, zult u misschien zeggen. Opnieuw als dit een vraag zou zijn, dan zou ons antwoordt zijn: Kijk wat de $ in zo’n 100 jaar tijd heeft gedaan, je kunt nu voor $1 90% minder kopen dan 100 jaar geleden. Goud is dus WAARDEVAST en daarom wil je goud hebben als centrale banken de waarde van de munt verwatert door deze oneindig bij te printen. We laten u nu goud geprijsd in verschillende valuta zien om u een indruk te geven wat goud is, en als u denkt, net zoals wij, dat het nuttig is om goud te bezitten tijdens een crises, kunt u het beste nu goud fysiek kan bezitten.

We beginnen met de meest gebruikte valuta op aarde, de $. De Amerikaanse munt is tevens de sterkste munt op dit moment. dit komt omdat in de USA men nog enige rente op het spaartegoed krijgt. We weten niet precies de hoogte van de rente op dit moment maar dat doet er eigenlijk niet zo toe, je ziet dat kapitaal naar de $ vloeit waardoor de $ sterker wordt. Nu met de komende rente verlagingen zou het best eens kunnen zijn dat de $ zwakker wordt. Andere landen brengen echter nog agressiever hun rente omlaag door zelfs negatieve rente aan te bieden. Doordat de $ nog steeds sterk is heeft goud nog geen all-time-high gemaakt in USD, zie onderstaande grafiek. We zitten er zelfs best wel een eindje vandaan. Wij denken dat dit goed komt en we binnen 2 jaar tijd $2500 voor een ounce goud op het scherm zullen zien. Dan hebben we ook in de $ een all-time-high voor goud

De volgende grafiek is die van de euro t.o.v. goud. Het is moeilijk te zien of we al een all-time-high hebben maar als het niet zo is dan zitten we daar niet ver van af. De euro is ten opzichte van de $ minder waard geworden aangezien het vertrouwen in de euro is afgenomen door de negatieve rente in veel Europese landen en het agressieve opkoop beleid van de ECB.

Dit is de grafiek van de Canadese $ t.o.v. goud. En wat zien we hier, jawel een all-time-high in goud. Dit is een land wat een grootmacht is in het gele metaal. Had je in 2006 goud gekocht in CAD dan krijg je daar nu zo’n 400% meer voor terug in CAD. Geen slechte investering in 13 jaar tijd.

Ook down-under is de all-time-high al doorbroken tot 2x toe. Ook hier zie je een winst van ruim 400% in 13 jaar tijd.

Voor diegene die denkt dat het in Europa niet kan gebeuren is de grafiek van de Britse pond ten opzichte van goud toegevoegd. We zien we als gevolg van de Brexit, jawel een all-time-high. Je kan tevens terug zien dat het een enorm domme beslissing is geweest jaren geleden (ik meen in de Brown periode) van de Bank of England om het meeste goud te verkopen. Goud is sinds 2005 met 1000 pond toegenomen.

Ook China is bijna zover, net als bij de euro scheelt het niet veel. Indien de laatste devaluatie van de Yuan nog niet verwerkt is dan zitten we er waarschijnlijk ook boven. Ik had eigenlijk verwacht dat we er reeds boven zaten zonder de devaluatie maar we zullen vast niet lang geduld moeten hebben wil het record van de goudprijs in Yuan sneuvelen.

Dan onze vriend dhr Poetin. De centrale bank van Rusland koopt zich gek aan goud. Als je onderstaande grafiek ziet dan wordt de reden hiervoor dan ook pijnlijk duidelijk. Goud is sinds 2005 zo’n 10x zoveel waard geworden ten opzichte van de RUB.

Als men ergens op de wereld goud aanbid dan is het wel in India. Daar worden de vrouwen volgehangen met goud. Dit heeft een reden natuurlijk, men weet hier dat de valuta minder waard wordt. Een gouden ketting kan je altijd verkopen als je het even wat minder hebt. Ook in de IND hebben we een all-time-high.

De onderstaande grafiek laat een land zien wat er echt een potje van maakt. Hier is een duidelijk hockeystick patroon zichtbaar. Zo ziet een grafiek eruit van een falend overheidssysteem. In dit geval dat van Zuid-Afrika. Ook hier is goud bijna 10x zoveel waard geworden ten opzichte van de Rand. Voor de mensen in dit land is te hopen dat ze op tijd fysiek goud hebben aangeschaft.

De laatste grafiek in dit artikel is die van de Argentijnse Peso. We hebben deze toegevoegd zodat u kan zien wat een valuta crisis met de waarde van uw geld kan doen en hoe goud zich als een beschermde engel ontpopt. In 4 jaar tijd is goud in ARS maar liefst 400% gestegen. Let op, dit is 100% per jaar. Hierbij is het einde van de hockeystick voorlopig nog niet zicht. Dus als hier een valutacrisis plaatsvindt krijgen we dit soort grafieken ook voor de euro te zien. Er is maar 1 goede bescherming hiertegen, dat is tijdig goud kopen.

Hopelijk hebben we u kunnen overtuigen door fysiek goud en zilver te kopen. Zilver, ook wel the poor man’s gold genoemd, beweegt met goud mee, maar dan met een grotere ratio. Dat wil stijgt goud, dan stijgt zilver sneller, zakt goud dan zakt zilver nog meer.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Goud en Zilver blijven het goed doen is de uptrend is hardnekkiger dan verwacht. Hierdoor stijgt ook onze aandelen lekker door. Overige sectoren winnen af en toe iets om vervolgende de volgende dag weer iets te verliezen. Motto blijft : Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper11,7%
Gold & Silver28,8%
China-20,8%
Uranium-27,4%
Energy3,1%
Short-2,5%
Dividend Income12,1%
EV-metals-12,8%
FGS130,5%
Winst/Verlies 2018/95,7%
Totaal18,24%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Goud neemt pauze

Goud neemt pauze

week 33 / jaar 2

Het zal u ongetwijfeld wel opgevallen zijn dat goud even zijn glans verloren is en minder presteert, vooral de laatste week. Dan stijgt het weer een dag en dan verliest het weer de dag erop. Alles lijkt te stijgen en dalen met de tweets van dhr Trump. Toch hebben wij u al aangegeven dat goud naar ons idee weer wat kon zakken. Dit is ook de reden waarom we de puts gekocht hebben op de GDX. Deze staan nog op verlies, hier is het advies om deze te verkopen zodra we in de zwarte cijfers terecht komen. Geen verlies is ook winst. We verwachten dat de druk op de prijs van goud nog wel even aanhoudt, minimaal enkele weken en misschien wel tot eind oktober.

Het is natuurlijk helemaal niet gek dat goud even een adempauze houdt na een enorme stijging van de laatste tijd. We moeten natuurlijk niet vergeten dat in enkele valuta’s goud reeds een all time high op de borden heeft gezet, zo ook bijna bij de euro. Door de sterke $ zitten we bij de $ nog een behoorlijk stukje van de all time high af. Goud (en zilver natuurlijk ook) zal de komende tijd onder druk van de vele openstaande contracten bij grote speculanten wel onder druk blijven en naar onze verwachting gaan zakken. We hopen hiermee dat goud niet dieper dan $1460 zakt om vervolgens eind dit jaar en begin volgend jaar de $1500 achter zich te laten en de $1600 op te zoeken.

Heb dus geduld en het advies is om de daling in de prijs van goud gewoon uit te zitten. Het fundamentele plaatje is niet veranderd. De centrale banken drukken nog steeds enorme hoeveelheden geld bij en de centrale banken in het oosten kopen goud. Rusland is hierbij de absolute kampioen, volgens de laatste berichten staan ze nu op plek 5 van de landen met de meeste goudvoorraad. Naar ons idee een zeer slimme zet. Was onze centrale bank maar zo slim.

Het kan zijn dat we nieuwe aandelen in de goud en zilversector bijkopen. Maar we denken er sterk aan om grote hoeveelheden puts te verkopen van mijnen en royalty bedrijven waar we het niet erg zullen vinden om aandelen van te bezitten. We zullen deze puts met kleine winst weer bijkopen en zodoende onze winst omhoog schroeven. Indien we gedwongen worden om de aandelen aan te schaffen na de expiratie datum dan hebben we deze aandelen goedkoper gekregen dan dat we die nu zouden moeten kopen aangezien we de optie premie hiervan af mogen halen. Wilt u dit niet, koop dan de opties bij voor de expiratiedatum met verlies, misschien doen wij dat op dat moment dan ook. We wachten echter nog op betere kansen om de puts te verkopen en zodra de goudprijs onder ongeveer de $1500 komt zullen we de puts gaan verkopen. Wacht dus op ons advies welke aan te schaffen en wanneer. Komt het er niet van, dan geen man overboord, we hebben immers een mooie portfolio die nog veel meer potentie op winsten heeft. Deze strategie is zuiver bedoeld om wat bij te verdienen terwijl we wachten op verder stijging van de goudprijs.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op : https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Deze week zakte onze portfolio behoorlijk weg, over de gehele linie deden de aandelen het slecht, vooral de edelmetalen kregen klappen na eerdere spectaculaire stijgingen. We verwachten dat de komende weken de druk nog wel even aan zullen houden. De China aandelen doen het bedroevend slecht en we zitten hiermee dicht op onze stoplossen. Bij de opties is de SOYB deze maand waardeloos afgelopen en we moeten hier spijtig genoeg ook een verlies nemen. Er is maar 1 lichtpuntje te noemen, we hebben de helft aandelen bijgekocht op onze short positie HTZ voor een winst van 37%. Het advies is deze op een hoger niveau weer bij te verkopen. We staan nu op bijna 17% winst totaal, nog altijd 2 x zo hoog als onze benchmarking de S&P500 en 17% hoger dan de benchmark de AEX. Een goed resultaat maar na de winsten van de laatste tijd raken we een beetje ontevreden. De opties van de aanbevelingen van vorige week hebben we nog niet aangeschaft, we wachten op iets rustiger vaarwater. Motto blijft : Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper14,8%
Gold & Silver23,3%
China-24,3%
Uranium-28,6%
Energy2,5%
Short-4,7%
Dividend Income11,3%
EV-metals-13,5%
FGS137,5%
Winst/Verlies 2018/95,7%
Totaal16,98%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Een optie op een optie

Een optie op een optie

week 32 / jaar 2

De markt toont seinen van teveel nervositeit. Het slimme geld is zich reeds aan het positioneren en is zich langzaam uit de aandelenmarkt aan het terugtrekken. We verwachten nu niet dat dit in 1 keer gaat en dat de markt een enorme duik in de dieperik maakt. We moeten ons wel meer dan ooit gaan beschermen. We zullen dit doen door zeer langlopende call opties te kopen op fondsen die de markt shorten. Met andere woorden indien de beurs zakt, stijgt de waarde van deze fondsen en worden de calls meer waard.

De FED heeft onlangs de rente verlaagt en dit is goed voor goud, daarom stijgt de koers nu zo rap. De onderliggende gedachte van de FED is niet om de werkgelegenheid aan te jagen, nee men kan de schulden eenvoudig weg niet meer dragen. De rente op de schuldenberg wordt te hoog, hierdoor is de FED genoodzaakt om de rente laag te houden. Een andere reden is dat de ECB inmiddels negatieve rentes propageert. Ook Japan heeft zeer lage rentes. Dit is goed voor goud maar betekend tevens nervositeit in de markten waardoor de volatiliteit toeneemt. Het is daarom zaak om een optie op een optie te doen. We zullen u 3 mogelijkheden geven om een langlopende call optie uit te zoeken om uw portfolio te beschermen. Koop deze calls indien de markt een goede dag heeft en flink gestegen is. De prijs van deze 3 fondsen zullen dalen en daarmee ook de waarde die voor de optie betaald moet worden. Probeer een optie te kopen die tot 2021 mee kan.

De 3 fondsen zijn:

  • SDS, Proshares Ultrashort S&P500. We hebben hier reeds aandelen short genomen en we zullen nu kijken voor een langlopende call. Als de S&P500 1% zakt zal dit fonds met 2% stijgen en daarmee de optie een veelvoud hiervan.
  • TBF, Proshares short 20+ Year Treasury. De USA moet nog steeds nieuwe schulden aangaan om haar budget tekort op te vangen. Dit doet men door Treasury bills op te kopen waardoor de prijs hiervan zal dalen. Doordat dit fonds hierop short gaat zal de prijs van het fonds stijgen en daarmee de langlopende call.
  • SJB, Proshares Short High Yield ETF. Veel bedrijven zullen het in een economische recessie niet gaan redden. Hierdoor zullen deze bedrijven de rente op zakelijke obligatieleningen niet meer kunnen betalen. Aangezien dit fonds short gaat hierop zal de waarde van dit fonds stijgen in dat geval.

Heb geduld met het aanschaffen hiervan, wacht een mooie beursstijging eerst af, je hoeft ze ook niet alledrie te kopen en koop er 1 tegelijk. Je kan meerdere bijkopen indien een gunstigere waarde van de optie mogelijk is.

Portfolio update

Onze portfolio kabbelde een beetje voort, sommige aandelen deden het redelijk goed, de andere wat slechter. Uitschieters naar boven konden in de edelmetalen gezocht worden terwijl uitschieters aan de onderkant gek genoeg in de China portfolio zaten. Uranium blijft een zorgenkindje, we vinden dit echter ok, in de verre toekomst verwachten we hier zeer veel van, dus we blijven zitten. Bij de edelmetalen royalties hebben we 2 nieuwkomers ELY en MTA, zie de nieuwsbrief van vorige week. Motto blijft : Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper15,7%
Gold & Silver29,2%
China-23,6%
Uranium-25,7%
Energy4,4%
Short-5,7%
Dividend Income12,1%
EV-metals-11,6%
FGS152,9%
Winst/Verlies 2018/93,7%
Totaal18,85%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Go-Gold-Go, Go-Silver-Go

Go-Gold-Go, Go-Silver-Go

Volume 8 / Jaar2

Alhoewel we op de korte termijn nog steeds bearish zijn op goud (niet op zilver) blijft goud opvallend vasthoudend aan de ingezette stijging. Natuurlijk heeft dhr Trump met zijn getweet hierin een belangrijke rol. Goud was wat weggezakt en we waren net te laat met het verkopen van onze korte termijn puts. We raden u dan ook aan om deze te verkopen op de eerst volgende dip. Uiteraard moet u wel proberen winst te maken. Als u reeds de puts verkocht had, dan proficiat, dan heeft u het beter gedaan dan wij. Misschien krijgen we nog een kans, wij verwachten van wel aangezien goud behoorlijk overbought is.

Op de lange termijn laten we er geen gras over groeien, goud en zilver gaan omhoog, we zijn hier behoorlijk zeker van. Hoe hoog, dat valt te bezien, maar wij denken dat het een historische high boven de vorige toppen zal ………………..

Lees verder