Een optie op een optie

Een optie op een optie

week 32 / jaar 2

De markt toont seinen van teveel nervositeit. Het slimme geld is zich reeds aan het positioneren en is zich langzaam uit de aandelenmarkt aan het terugtrekken. We verwachten nu niet dat dit in 1 keer gaat en dat de markt een enorme duik in de dieperik maakt. We moeten ons wel meer dan ooit gaan beschermen. We zullen dit doen door zeer langlopende call opties te kopen op fondsen die de markt shorten. Met andere woorden indien de beurs zakt, stijgt de waarde van deze fondsen en worden de calls meer waard.

De FED heeft onlangs de rente verlaagt en dit is goed voor goud, daarom stijgt de koers nu zo rap. De onderliggende gedachte van de FED is niet om de werkgelegenheid aan te jagen, nee men kan de schulden eenvoudig weg niet meer dragen. De rente op de schuldenberg wordt te hoog, hierdoor is de FED genoodzaakt om de rente laag te houden. Een andere reden is dat de ECB inmiddels negatieve rentes propageert. Ook Japan heeft zeer lage rentes. Dit is goed voor goud maar betekend tevens nervositeit in de markten waardoor de volatiliteit toeneemt. Het is daarom zaak om een optie op een optie te doen. We zullen u 3 mogelijkheden geven om een langlopende call optie uit te zoeken om uw portfolio te beschermen. Koop deze calls indien de markt een goede dag heeft en flink gestegen is. De prijs van deze 3 fondsen zullen dalen en daarmee ook de waarde die voor de optie betaald moet worden. Probeer een optie te kopen die tot 2021 mee kan.

De 3 fondsen zijn:

  • SDS, Proshares Ultrashort S&P500. We hebben hier reeds aandelen short genomen en we zullen nu kijken voor een langlopende call. Als de S&P500 1% zakt zal dit fonds met 2% stijgen en daarmee de optie een veelvoud hiervan.
  • TBF, Proshares short 20+ Year Treasury. De USA moet nog steeds nieuwe schulden aangaan om haar budget tekort op te vangen. Dit doet men door Treasury bills op te kopen waardoor de prijs hiervan zal dalen. Doordat dit fonds hierop short gaat zal de prijs van het fonds stijgen en daarmee de langlopende call.
  • SJB, Proshares Short High Yield ETF. Veel bedrijven zullen het in een economische recessie niet gaan redden. Hierdoor zullen deze bedrijven de rente op zakelijke obligatieleningen niet meer kunnen betalen. Aangezien dit fonds short gaat hierop zal de waarde van dit fonds stijgen in dat geval.

Heb geduld met het aanschaffen hiervan, wacht een mooie beursstijging eerst af, je hoeft ze ook niet alledrie te kopen en koop er 1 tegelijk. Je kan meerdere bijkopen indien een gunstigere waarde van de optie mogelijk is.

Portfolio update

Onze portfolio kabbelde een beetje voort, sommige aandelen deden het redelijk goed, de andere wat slechter. Uitschieters naar boven konden in de edelmetalen gezocht worden terwijl uitschieters aan de onderkant gek genoeg in de China portfolio zaten. Uranium blijft een zorgenkindje, we vinden dit echter ok, in de verre toekomst verwachten we hier zeer veel van, dus we blijven zitten. Bij de edelmetalen royalties hebben we 2 nieuwkomers ELY en MTA, zie de nieuwsbrief van vorige week. Motto blijft : Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper15,7%
Gold & Silver29,2%
China-23,6%
Uranium-25,7%
Energy4,4%
Short-5,7%
Dividend Income12,1%
EV-metals-11,6%
FGS152,9%
Winst/Verlies 2018/93,7%
Totaal18,85%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.