All time high in goud?

All time high in goud?

week 34 / jaar 2

Meestal lezen we in de media dat er misschien een all-time-high komt voor de prijs van goud. Dan bedoelt men dus goud in $. Voor andere mensen op aarde die andere valuta gebruiken is de vraag of goud een all-time-high aantikt al lang niet meer relevant. Er zijn landen, eigenlijk moeten we valuta’s zeggen, waar een all-time-high al een tijdje verleden tijd is en goud ten opzichte van die valuta een hockey stick patroon heeft aangenomen, later hier meer over. In dit artikel laten we u de verschillen zien tussen de verschillende valuta’s t.o.v. goud en waar men zeer gelukkig zal zijn indien men fysiek goud heeft gekocht een aantal jaar gelden. U kunt hierbij de volgende zin in u achterhoofd houden: 5000 jaar gelden kon men een gouden munt een mooi pak kopen, als men nu naar de kleermaker gaat kunt u nog steeds een mooi pak kopen. Nu kunt u natuurlijk zeggen, o leuk dat je me dit verteld maar dan is goud dus niet meer waard geworden. Als dit een vraag zou zijn en we hierop een antwoord moeten geven dan kunnen we hier volmondig ja opzeggen. Maar wat heb ik er dan aan, zult u misschien zeggen. Opnieuw als dit een vraag zou zijn, dan zou ons antwoordt zijn: Kijk wat de $ in zo’n 100 jaar tijd heeft gedaan, je kunt nu voor $1 90% minder kopen dan 100 jaar geleden. Goud is dus WAARDEVAST en daarom wil je goud hebben als centrale banken de waarde van de munt verwatert door deze oneindig bij te printen. We laten u nu goud geprijsd in verschillende valuta zien om u een indruk te geven wat goud is, en als u denkt, net zoals wij, dat het nuttig is om goud te bezitten tijdens een crises, kunt u het beste nu goud fysiek kan bezitten.

We beginnen met de meest gebruikte valuta op aarde, de $. De Amerikaanse munt is tevens de sterkste munt op dit moment. dit komt omdat in de USA men nog enige rente op het spaartegoed krijgt. We weten niet precies de hoogte van de rente op dit moment maar dat doet er eigenlijk niet zo toe, je ziet dat kapitaal naar de $ vloeit waardoor de $ sterker wordt. Nu met de komende rente verlagingen zou het best eens kunnen zijn dat de $ zwakker wordt. Andere landen brengen echter nog agressiever hun rente omlaag door zelfs negatieve rente aan te bieden. Doordat de $ nog steeds sterk is heeft goud nog geen all-time-high gemaakt in USD, zie onderstaande grafiek. We zitten er zelfs best wel een eindje vandaan. Wij denken dat dit goed komt en we binnen 2 jaar tijd $2500 voor een ounce goud op het scherm zullen zien. Dan hebben we ook in de $ een all-time-high voor goud

De volgende grafiek is die van de euro t.o.v. goud. Het is moeilijk te zien of we al een all-time-high hebben maar als het niet zo is dan zitten we daar niet ver van af. De euro is ten opzichte van de $ minder waard geworden aangezien het vertrouwen in de euro is afgenomen door de negatieve rente in veel Europese landen en het agressieve opkoop beleid van de ECB.

Dit is de grafiek van de Canadese $ t.o.v. goud. En wat zien we hier, jawel een all-time-high in goud. Dit is een land wat een grootmacht is in het gele metaal. Had je in 2006 goud gekocht in CAD dan krijg je daar nu zo’n 400% meer voor terug in CAD. Geen slechte investering in 13 jaar tijd.

Ook down-under is de all-time-high al doorbroken tot 2x toe. Ook hier zie je een winst van ruim 400% in 13 jaar tijd.

Voor diegene die denkt dat het in Europa niet kan gebeuren is de grafiek van de Britse pond ten opzichte van goud toegevoegd. We zien we als gevolg van de Brexit, jawel een all-time-high. Je kan tevens terug zien dat het een enorm domme beslissing is geweest jaren geleden (ik meen in de Brown periode) van de Bank of England om het meeste goud te verkopen. Goud is sinds 2005 met 1000 pond toegenomen.

Ook China is bijna zover, net als bij de euro scheelt het niet veel. Indien de laatste devaluatie van de Yuan nog niet verwerkt is dan zitten we er waarschijnlijk ook boven. Ik had eigenlijk verwacht dat we er reeds boven zaten zonder de devaluatie maar we zullen vast niet lang geduld moeten hebben wil het record van de goudprijs in Yuan sneuvelen.

Dan onze vriend dhr Poetin. De centrale bank van Rusland koopt zich gek aan goud. Als je onderstaande grafiek ziet dan wordt de reden hiervoor dan ook pijnlijk duidelijk. Goud is sinds 2005 zo’n 10x zoveel waard geworden ten opzichte van de RUB.

Als men ergens op de wereld goud aanbid dan is het wel in India. Daar worden de vrouwen volgehangen met goud. Dit heeft een reden natuurlijk, men weet hier dat de valuta minder waard wordt. Een gouden ketting kan je altijd verkopen als je het even wat minder hebt. Ook in de IND hebben we een all-time-high.

De onderstaande grafiek laat een land zien wat er echt een potje van maakt. Hier is een duidelijk hockeystick patroon zichtbaar. Zo ziet een grafiek eruit van een falend overheidssysteem. In dit geval dat van Zuid-Afrika. Ook hier is goud bijna 10x zoveel waard geworden ten opzichte van de Rand. Voor de mensen in dit land is te hopen dat ze op tijd fysiek goud hebben aangeschaft.

De laatste grafiek in dit artikel is die van de Argentijnse Peso. We hebben deze toegevoegd zodat u kan zien wat een valuta crisis met de waarde van uw geld kan doen en hoe goud zich als een beschermde engel ontpopt. In 4 jaar tijd is goud in ARS maar liefst 400% gestegen. Let op, dit is 100% per jaar. Hierbij is het einde van de hockeystick voorlopig nog niet zicht. Dus als hier een valutacrisis plaatsvindt krijgen we dit soort grafieken ook voor de euro te zien. Er is maar 1 goede bescherming hiertegen, dat is tijdig goud kopen.

Hopelijk hebben we u kunnen overtuigen door fysiek goud en zilver te kopen. Zilver, ook wel the poor man’s gold genoemd, beweegt met goud mee, maar dan met een grotere ratio. Dat wil stijgt goud, dan stijgt zilver sneller, zakt goud dan zakt zilver nog meer.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Goud en Zilver blijven het goed doen is de uptrend is hardnekkiger dan verwacht. Hierdoor stijgt ook onze aandelen lekker door. Overige sectoren winnen af en toe iets om vervolgende de volgende dag weer iets te verliezen. Motto blijft : Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper11,7%
Gold & Silver28,8%
China-20,8%
Uranium-27,4%
Energy3,1%
Short-2,5%
Dividend Income12,1%
EV-metals-12,8%
FGS130,5%
Winst/Verlies 2018/95,7%
Totaal18,24%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.