Goud neemt pauze

Goud neemt pauze

week 33 / jaar 2

Het zal u ongetwijfeld wel opgevallen zijn dat goud even zijn glans verloren is en minder presteert, vooral de laatste week. Dan stijgt het weer een dag en dan verliest het weer de dag erop. Alles lijkt te stijgen en dalen met de tweets van dhr Trump. Toch hebben wij u al aangegeven dat goud naar ons idee weer wat kon zakken. Dit is ook de reden waarom we de puts gekocht hebben op de GDX. Deze staan nog op verlies, hier is het advies om deze te verkopen zodra we in de zwarte cijfers terecht komen. Geen verlies is ook winst. We verwachten dat de druk op de prijs van goud nog wel even aanhoudt, minimaal enkele weken en misschien wel tot eind oktober.

Het is natuurlijk helemaal niet gek dat goud even een adempauze houdt na een enorme stijging van de laatste tijd. We moeten natuurlijk niet vergeten dat in enkele valuta’s goud reeds een all time high op de borden heeft gezet, zo ook bijna bij de euro. Door de sterke $ zitten we bij de $ nog een behoorlijk stukje van de all time high af. Goud (en zilver natuurlijk ook) zal de komende tijd onder druk van de vele openstaande contracten bij grote speculanten wel onder druk blijven en naar onze verwachting gaan zakken. We hopen hiermee dat goud niet dieper dan $1460 zakt om vervolgens eind dit jaar en begin volgend jaar de $1500 achter zich te laten en de $1600 op te zoeken.

Heb dus geduld en het advies is om de daling in de prijs van goud gewoon uit te zitten. Het fundamentele plaatje is niet veranderd. De centrale banken drukken nog steeds enorme hoeveelheden geld bij en de centrale banken in het oosten kopen goud. Rusland is hierbij de absolute kampioen, volgens de laatste berichten staan ze nu op plek 5 van de landen met de meeste goudvoorraad. Naar ons idee een zeer slimme zet. Was onze centrale bank maar zo slim.

Het kan zijn dat we nieuwe aandelen in de goud en zilversector bijkopen. Maar we denken er sterk aan om grote hoeveelheden puts te verkopen van mijnen en royalty bedrijven waar we het niet erg zullen vinden om aandelen van te bezitten. We zullen deze puts met kleine winst weer bijkopen en zodoende onze winst omhoog schroeven. Indien we gedwongen worden om de aandelen aan te schaffen na de expiratie datum dan hebben we deze aandelen goedkoper gekregen dan dat we die nu zouden moeten kopen aangezien we de optie premie hiervan af mogen halen. Wilt u dit niet, koop dan de opties bij voor de expiratiedatum met verlies, misschien doen wij dat op dat moment dan ook. We wachten echter nog op betere kansen om de puts te verkopen en zodra de goudprijs onder ongeveer de $1500 komt zullen we de puts gaan verkopen. Wacht dus op ons advies welke aan te schaffen en wanneer. Komt het er niet van, dan geen man overboord, we hebben immers een mooie portfolio die nog veel meer potentie op winsten heeft. Deze strategie is zuiver bedoeld om wat bij te verdienen terwijl we wachten op verder stijging van de goudprijs.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op : https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Deze week zakte onze portfolio behoorlijk weg, over de gehele linie deden de aandelen het slecht, vooral de edelmetalen kregen klappen na eerdere spectaculaire stijgingen. We verwachten dat de komende weken de druk nog wel even aan zullen houden. De China aandelen doen het bedroevend slecht en we zitten hiermee dicht op onze stoplossen. Bij de opties is de SOYB deze maand waardeloos afgelopen en we moeten hier spijtig genoeg ook een verlies nemen. Er is maar 1 lichtpuntje te noemen, we hebben de helft aandelen bijgekocht op onze short positie HTZ voor een winst van 37%. Het advies is deze op een hoger niveau weer bij te verkopen. We staan nu op bijna 17% winst totaal, nog altijd 2 x zo hoog als onze benchmarking de S&P500 en 17% hoger dan de benchmark de AEX. Een goed resultaat maar na de winsten van de laatste tijd raken we een beetje ontevreden. De opties van de aanbevelingen van vorige week hebben we nog niet aangeschaft, we wachten op iets rustiger vaarwater. Motto blijft : Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper14,8%
Gold & Silver23,3%
China-24,3%
Uranium-28,6%
Energy2,5%
Short-4,7%
Dividend Income11,3%
EV-metals-13,5%
FGS137,5%
Winst/Verlies 2018/95,7%
Totaal16,98%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.