Het is eindelijk zover, goud is boven zijn weerstand uitgebroken, dit is duidelijk te zien in de onderstaande afbeelding.
De uitbraak van deze maand komt boven alle voorgaande toppen uit van de afgelopen 5 jaar. In zijn enthousiasme schoot de prijs zelf door naar een niveau $1435, daarna zakte de prijs van goud weer iets weg en zoekt opnieuw een steun op de voorgaande toppen. Dit zal waarschijnlijk wel even duren, goud heeft immers een aardige rit erop zitten. Bij beleggershulp hebben we er echter vertrouwen in dat de prijs van goud later in het jaar weer verder zal stijgen. Hoelang dit bodem proces gaat duren is lastig te zeggen. Misschien krijgen we nog een mooie stijging in juli te zien. Augustus is meestal een slechte maand, vooral voor goudmijnaandelen. De toekomst zal het echter zeggen. Misschien verkopen we iets in augustus maar voorlopig is het advies om alle goudmijnaandelen te houden. Hetzelfde geld voor ……………….
U heeft het als oplettende investeerder waarschijnlijk reeds meegekregen. Goud is boven zijn weerstand van $1377 uitgebroken. We staan nu op $1399. Helaas is het net niet boven de psychologische grens van $1400 gesloten. Dit is erg jammer aangezien een pullback dan een grotere mogelijkheid is. We hebben nog steeds de hoop dat goud een een tijdje doorstijgt en daarna pas een pullback heeft. De vorige weerstand van $1377 wordt dan een steun. Dit zou fantastisch zijn, dan kunnen namelijk de remmen los. In de onderstaande grafiek kunt u mooi zien wat we bedoelen.
Dit is een 10 jaars grafiek waarin de absolute top van zo’n $1900 te zien is in de linkerhelft van de grafiek. Waar het bovenstaande over gaat is echter de rechterkant van de grafiek. Goud heeft een uitbraak boven alle toppen van de afgelopen 5 jaar. Tevens lopen de bodems sinds januari 2016 op. Dit is een teken dat goud zich in een bullmarket bevindt en het zal ons niet verbazen als we blijven stijgen. Ons advies is daarom ook om alle portfolio holdings in goud en zilver voorlopig te houden. Eerst maar eens afwachten wat goud gaat doen. De grafieken in dit artikel zijn in $$ weergegeven maar het geldt eigenlijk voor alle wereld valuta’s. In alle valuta’s stijgt de prijs van goud en is het uitgebroken boven de vorige toppen van de afgelopen 5 jaar.
Over zilver gesproken. Dit heeft een nog veel groter potentieel. De goud/zilver ratio staat weliswaar niet op een alltime high maar staat wel belachelijk hoog, namelijk op 91. Dat wil zeggen dat er voor een ounce goud 91 x zoveel wordt betaald dan voor een ounce zilver. Historisch zit er maar 16x zoveel zilver in onze aardkorst dan goud en wordt bovendien bijna allemaal opgebruikt aangezien het tevens een industrieel metaal is. Wij verwachten daarom dat indien goud blijft stijgen, zilver 2x zo hard stijgt. Bij de huidige prijs en een normalere ratio van <45 zou de prijs van zilver op $30 moeten leggen in plaats van de $15 nu. Zie voor de ontwikkeling van de ratio de onderstaande grafiek. Sinds 1993 is de ratio niet meer zo hoog geweest, tikken we de absolute top van 100 aan binnenkort?????
Goud is niet het enige wat hard stijgt. Bij Bitcoin hebben we meer dan 100% winst behaald. Daarom hebben een FGS (Free Growth Stock) hierop genomen. Dit houdt in dat we altijd adviseren, indien u meer dan 100% winst heeft behaald op een belegging, dat u de helft verkoopt, en de overige helft die u dan gratis heeft, laten staan voor een verdere stijging.
Portfolio update
Wat een week! We hebben inmiddels een rendement van 22% in nog geen 2 jaar behaald, dit is boven ons target van 10% per jaar. Dit is mede dankzij de stijging van de goudprijs, ons geduld wordt dus beloont. Het kan zijn dat we van nu weer wat gaan zakken maar onze hoop is dat onze portfolio boven de 20% rendement blijft. De echte uitblinkers waren echter gek genoeg IIPR en Bitcoin. De laatste hebben we u reeds over geadviseerd. IIPR steeg deze week tot wel $134 om vrijdag weer te zakken tot $117. Dit was omdat het management besloten heeft om het dividend drastisch te verhogen. We houden daarom onze aandelen stevig vast en kopen op een zeer grote dip bij. WEED heeft de gehele sector laten zakken door het stomme besluit om de zakken van de medewerkers te vullen in plaats van de aandeelhouders te belonen. Hiermee zijn wij het niet eens, het management vindt dat veel medewerkers minimaal $200.000 moeten gaan verdienen. Dit is voor zo’n jong bedrijf belachelijk. We wachten nog even af, maar dit is misschien wel een reden om het aandeel geheel van de hand te doen. We zullen u hierover berichten.
Sector
Rendement
Base metals
& Copper
32,4%
Gold &
Silver
13,9%
China
-7,8%
Uranium
-0,5%
Energy
15,2%
Short
-4,8%
Dividend
Income
6,6%
Cannabis
-25,1%
Digital
Currency
0,0%
EV-metals
-1,7%
FGS
155,5%
Winst/Verlies
2018/9
11,2%
Totaal
21,94%
Disclaimer:
Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.
Privacy:
Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.
Onze timing om de helft van TSLA en HTZ bij te kopen was precies op tijd. We voelden aan ons vruchtwater dat we actie moesten ondernemen en dit betaald zich voorlopig uit, zie de onderstaande grafiek waar de 2 aandelen aan een duidelijk herstel bezig zijn.
Let op, we zijn absoluut niet bullish geworden op deze 2 aandelen. We denken alleen dat de markt zich in zeer grote mate hersteld. Dit houdt in dat er genoeg beleggers zijn die denken dat TSLA en HTZ weer tot nieuwe hoogten zullen stijgen. Bij beleggershulp verwachten we het tegenover gestelde, de aandelen zullen nieuwe dieptepunten opzoeken. Maar eerst bewegen ze zich omhoog. We zullen dit afwachten en proberen de timing goed te krijgen maar >$240 voor TSLA en >$17,50 voor HTZ lijken voorlopig goede instap mogelijkheden om meer aandelen op deze 2 bedrijven te shorten. Ons advies is dan om met een weging van 0,5 de aandelen te shorten zodat de totale weging weer op 1,0 komt te staan. Komt er een heuse beursmania eind Juni of in Juli en deze aandelen bewegen nog hoger ga dan meer short met nog een weging van 0,5 tot een totaal van 1,5. Laat er geen misverstand zijn, op de korte termijn zullen de prijzen zich omhoog bewegen, op de lange termijn zal TSLA <$100 aantikken en HTZ <$12,50.
Het tijdig short gaan en weer bij kopen is extreem lastig. Dit laat SEAS wel zien in ons portfolio. Hier noteren we een flink verlies op omdat het bedrijf het beter doet dan verwacht en de schuldenberg nu minder ernstig lijkt dan eerder aangezien de FED heeft besloten om de rente zelfs te verlagen. We zitten er qua timing dus erg naast. Maar laat er geen misverstand zijn, indien er een nieuwe crises komt en de beurs komt in een bearmarket zal dit aandeel als een steen naar beneden vallen. Waarom? Omdat de inkomsten zullen dalen en de rentelasten gelijk zullen blijven. Dit betekend minder winst en ik verwacht zelfs een verlies waardoor het bedrijf haar schulden nog verder op zullen krikken. Beleggers zullen het aandeel dan dumpen. Daarom is het belangrijk om nu gepositioneerd te zijn. Alhoewel we beter hadden kunnen wachten. Timing is echter het moeilijks met short gaan. Dit komt omdat tijden van beursdaling altijd korter zijn dan tijden van beursstijging.
We zijn op zoek naar nieuwe short posities voor u. Dit zullen we in de komende nieuwsbrieven en weekly updates aan u laten weten indien het zover is. Waarschijnlijk in die van Juli of Augustus, als de markt op zijn piek is. Ook meer put-opties behoord tot de mogelijkheden. Tot die tijd, houd koers en blijf short !
Volgende week zullen we geen weekly uitsturen, deze kunt u weer de week hierop verwachten. Het kan zijn dat we niet de mogelijkheden zien om u tijdig op de hoogte te brengen van de call opties die we eventueel verkopen. We raden u aan in ieder geval winst te nemen op opties die meer dan 25% winst noteren. We hebben nu bijna 225% winst op onze optie strategieën in iets meer dan een jaar tijd. Doel is om de winst minimaal vast te houden.
Portfolio update
Deze week is er gelukkig weer iets positief te melden. Onze portfolio is gestegen met zo’n 3%. Ook de S&P500 is met een flink herstel bezig. Beleggershulp heeft echter 14% winst terwijl de S&P500 op iets meer dan de helft hiervan noteert. We zitten ook dicht tegen ons target aan van 10% winst per jaar. We verwachten echter een flinke marktcorrectie waardoor het halen van dit target een uitdaging wordt. Daarom is het zeer belangrijk om tijdig u posities te verkopen. Zie hiervoor de nieuwsbrief van vorige week. Lees deze terug en verkoop tijdig. Motto blijft : Houd koers!
Sector
Rendement
Base metals
& Copper
26,3%
Gold &
Silver
6,5%
China
-7,7%
Uranium
-5,5%
Energy
4,4%
Short
-3,5%
Dividend
Income
5,1%
Cannabis
-21,4%
Digital
Currency
63,4%
EV-metals
-12,6%
FGS
161,0%
Winst/Verlies
2018/9
5,4%
Totaal
14,13%
Disclaimer:
Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.
Privacy:
Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.
Het gezegde op de beurs is natuurlijk “Sell in May, but remember to come back in September”. Ook in mei verkopen gaat natuurlijk niet meer. Het gaat ons om het idee. Wij denken bij beleggershulp dat het verstandig is om uw portfolio van de meeste risico te ontdoen en tevens de portfolio te hedgen. We zijn niet van plan om alles te verkopen, zeker niet. We zijn wel van plan om een aantal aandelen van de hand te doen. Dit doen we vanaf nu tot en met september. Door middel van deze nieuwsbrief kunt u zien hoe beleggershulp zich voorbereid op een grote daling in de markt. Maar eerst gaan we nog een stukje stijgen op de beurs is onze verwachting. Zorg ervoor dat uw portfolio bearmarket proof is voor ………