Short posities

Short posities

week 23 / jaar 2

Onze timing om de helft van TSLA en HTZ bij te kopen was precies op tijd. We voelden aan ons vruchtwater dat we actie moesten ondernemen en dit betaald zich voorlopig uit, zie de onderstaande grafiek waar de 2 aandelen aan een duidelijk herstel bezig zijn.

Let op, we zijn absoluut niet bullish geworden op deze 2 aandelen. We denken alleen dat de markt zich in zeer grote mate hersteld. Dit houdt in dat er genoeg beleggers zijn die denken dat TSLA en HTZ weer tot nieuwe hoogten zullen stijgen. Bij beleggershulp verwachten we het tegenover gestelde, de aandelen zullen nieuwe dieptepunten opzoeken. Maar eerst bewegen ze zich omhoog. We zullen dit afwachten en proberen de timing goed te krijgen maar >$240 voor TSLA en >$17,50 voor HTZ lijken voorlopig goede instap mogelijkheden om meer aandelen op deze 2 bedrijven te shorten. Ons advies is dan om met een weging van 0,5 de aandelen te shorten zodat de totale weging weer op 1,0 komt te staan. Komt er een heuse beursmania eind Juni of in Juli en deze aandelen bewegen nog hoger ga dan meer short met nog een weging van 0,5 tot een totaal van 1,5. Laat er geen misverstand zijn, op de korte termijn zullen de prijzen zich omhoog bewegen, op de lange termijn zal TSLA <$100 aantikken en HTZ <$12,50.

Het tijdig short gaan en weer bij kopen is extreem lastig. Dit laat SEAS wel zien in ons portfolio. Hier noteren we een flink verlies op omdat het bedrijf het beter doet dan verwacht en de schuldenberg nu minder ernstig lijkt dan eerder aangezien de FED heeft besloten om de rente zelfs te verlagen. We zitten er qua timing dus erg naast. Maar laat er geen misverstand zijn, indien er een nieuwe crises komt en de beurs komt in een bearmarket zal dit aandeel als een steen naar beneden vallen. Waarom? Omdat de inkomsten zullen dalen en de rentelasten gelijk zullen blijven. Dit betekend minder winst en ik verwacht zelfs een verlies waardoor het bedrijf haar schulden nog verder op zullen krikken. Beleggers zullen het aandeel dan dumpen. Daarom is het belangrijk om nu gepositioneerd te zijn. Alhoewel we beter hadden kunnen wachten. Timing is echter het moeilijks met short gaan. Dit komt omdat tijden van beursdaling altijd korter zijn dan tijden van beursstijging.

We zijn op zoek naar nieuwe short posities voor u. Dit zullen we in de komende nieuwsbrieven en weekly updates aan u laten weten indien het zover is. Waarschijnlijk in die van Juli of Augustus, als de markt op zijn piek is. Ook meer put-opties behoord tot de mogelijkheden. Tot die tijd, houd koers en blijf short !

Volgende week zullen we geen weekly uitsturen, deze kunt u weer de week hierop verwachten. Het kan zijn dat we niet de mogelijkheden zien om u tijdig op de hoogte te brengen van de call opties die we eventueel verkopen. We raden u aan in ieder geval winst te nemen op opties die meer dan 25% winst noteren. We hebben nu bijna 225% winst op onze optie strategieën in iets meer dan een jaar tijd. Doel is om de winst minimaal vast te houden.

Portfolio update

Deze week is er gelukkig weer iets positief te melden. Onze portfolio is gestegen met zo’n 3%. Ook de S&P500 is met een flink herstel bezig. Beleggershulp heeft echter 14% winst terwijl de S&P500 op iets meer dan de helft hiervan noteert. We zitten ook dicht tegen ons target aan van 10% winst per jaar. We verwachten echter een flinke marktcorrectie waardoor het halen van dit target een uitdaging wordt. Daarom is het zeer belangrijk om tijdig u posities te verkopen. Zie hiervoor de nieuwsbrief van vorige week. Lees deze terug en verkoop tijdig. Motto blijft : Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper26,3%
Gold & Silver6,5%
China-7,7%
Uranium-5,5%
Energy4,4%
Short-3,5%
Dividend Income5,1%
Cannabis-21,4%
Digital Currency63,4%
EV-metals-12,6%
FGS161,0%
Winst/Verlies 2018/95,4%
Totaal14,13%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.