Goud breekt uit !

Goud breekt uit !

week 25 / jaar 2

U heeft het als oplettende investeerder waarschijnlijk reeds meegekregen. Goud is boven zijn weerstand van $1377 uitgebroken. We staan nu op $1399. Helaas is het net niet boven de psychologische grens van $1400 gesloten. Dit is erg jammer aangezien een pullback dan een grotere mogelijkheid is. We hebben nog steeds de hoop dat goud een een tijdje doorstijgt en daarna pas een pullback heeft. De vorige weerstand van $1377 wordt dan een steun. Dit zou fantastisch zijn, dan kunnen namelijk de remmen los. In de onderstaande grafiek kunt u mooi zien wat we bedoelen.

Dit is een 10 jaars grafiek waarin de absolute top van zo’n $1900 te zien is in de linkerhelft van de grafiek. Waar het bovenstaande over gaat is echter de rechterkant van de grafiek. Goud heeft een uitbraak boven alle toppen van de afgelopen 5 jaar. Tevens lopen de bodems sinds januari 2016 op. Dit is een teken dat goud zich in een bullmarket bevindt en het zal ons niet verbazen als we blijven stijgen. Ons advies is daarom ook om alle portfolio holdings in goud en zilver voorlopig te houden. Eerst maar eens afwachten wat goud gaat doen. De grafieken in dit artikel zijn in $$ weergegeven maar het geldt eigenlijk voor alle wereld valuta’s. In alle valuta’s stijgt de prijs van goud en is het uitgebroken boven de vorige toppen van de afgelopen 5 jaar.

Over zilver gesproken. Dit heeft een nog veel groter potentieel. De goud/zilver ratio staat weliswaar niet op een alltime high maar staat wel belachelijk hoog, namelijk op 91. Dat wil zeggen dat er voor een ounce goud 91 x zoveel wordt betaald dan voor een ounce zilver. Historisch zit er maar 16x zoveel zilver in onze aardkorst dan goud en wordt bovendien bijna allemaal opgebruikt aangezien het tevens een industrieel metaal is. Wij verwachten daarom dat indien goud blijft stijgen, zilver 2x zo hard stijgt. Bij de huidige prijs en een normalere ratio van <45 zou de prijs van zilver op $30 moeten leggen in plaats van de $15 nu. Zie voor de ontwikkeling van de ratio de onderstaande grafiek. Sinds 1993 is de ratio niet meer zo hoog geweest, tikken we de absolute top van 100 aan binnenkort?????

Goud is niet het enige wat hard stijgt. Bij Bitcoin hebben we meer dan 100% winst behaald. Daarom hebben een FGS (Free Growth Stock) hierop genomen. Dit houdt in dat we altijd adviseren, indien u meer dan 100% winst heeft behaald op een belegging, dat u de helft verkoopt, en de overige helft die u dan gratis heeft, laten staan voor een verdere stijging.

Portfolio update

Wat een week! We hebben inmiddels een rendement van 22% in nog geen 2 jaar behaald, dit is boven ons target van 10% per jaar. Dit is mede dankzij de stijging van de goudprijs, ons geduld wordt dus beloont. Het kan zijn dat we van nu weer wat gaan zakken maar onze hoop is dat onze portfolio boven de 20% rendement blijft. De echte uitblinkers waren echter gek genoeg IIPR en Bitcoin. De laatste hebben we u reeds over geadviseerd. IIPR steeg deze week tot wel $134 om vrijdag weer te zakken tot $117. Dit was omdat het management besloten heeft om het dividend drastisch te verhogen. We houden daarom onze aandelen stevig vast en kopen op een zeer grote dip bij. WEED heeft de gehele sector laten zakken door het stomme besluit om de zakken van de medewerkers te vullen in plaats van de aandeelhouders te belonen. Hiermee zijn wij het niet eens, het management vindt dat veel medewerkers minimaal $200.000 moeten gaan verdienen. Dit is voor zo’n jong bedrijf belachelijk. We wachten nog even af, maar dit is misschien wel een reden om het aandeel geheel van de hand te doen. We zullen u hierover berichten.

SectorRendement
Base metals & Copper32,4%
Gold & Silver13,9%
China-7,8%
Uranium-0,5%
Energy15,2%
Short-4,8%
Dividend Income6,6%
Cannabis-25,1%
Digital Currency0,0%
EV-metals-1,7%
FGS155,5%
Winst/Verlies 2018/911,2%
Totaal21,94%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.