Sell in May and stay away

Sell in May and stay away

Nieuwsbrief volume 6 / Jaar 2

Het gezegde op de beurs is natuurlijk “Sell in May, but remember to come back in September”. Ook in mei verkopen gaat natuurlijk niet meer. Het gaat ons om het idee. Wij denken bij beleggershulp dat het verstandig is om uw portfolio van de meeste risico te ontdoen en tevens de portfolio te hedgen. We zijn niet van plan om alles te verkopen, zeker niet. We zijn wel van plan om een aantal aandelen van de hand te doen. Dit doen we vanaf nu tot en met september. Door middel van deze nieuwsbrief kunt u zien hoe beleggershulp zich voorbereid op een grote daling in de markt. Maar eerst gaan we nog een stukje stijgen op de beurs is onze verwachting. Zorg ervoor dat uw portfolio bearmarket proof is voor oktober. In oktober verwachten wij een grote storm die de meeste winsten wegblaast en ombuigt in zeer zware verliezen. Ook beleggershulp zal niet ongeschonden uit de strijd komen. Maar het gaat erom dat u nu langzaam cash verzameld om dadelijk, na de grote marktdaling, de aandelen terug te kunnen kopen die u vervolgens nog jaren plezier zullen brengen. We behandelen nu alle sectoren in ons portfolio en vertellen u of u ze moet houden of juist moet verkopen. In de tussentijd zullen we handelen in opties, aan de ene kant om ons portfolio te beschermen en aan de andere kant om kleine winsten te kunnen maken.

Basis metalen en koper

In deze sector hebben we BBL en RIO in ons portfolio. 2 fantastische bedrijven die je het liefst met een buy en hold strategie wilt vasthouden. Dit gaan we echter niet doen. Wij adviseren om te wachten op de volgende dividend uitkeringen die in augustus en september zullen plaatsvinden. Verkoop daarna zoveel aandelen die u verdient heeft. Wat we hiermee bedoelen is dat als u 25% winst heeft gemaakt, u 75% van de aandelen verkoopt en 25% van de aandelen als FGS aandelen aanhoudt. Mochten we het fout hebben en de marktdaling blijft uit, dan profiteert u alsnog van enige stijging van de koersen. Koop deze aandelen absoluut terug bij een sterke daling van hun koers. Wij zullen u met de gebruikelijke updates berichten wanneer u het beste kunt verkopen en weer terug kunt kopen. Let op: ALLEEN NIEUWSBRIEF ABONNEES KRIJGEN DEZE UPDATES. Wilt u de boot niet missen, zorgt u dan dat u zich hier gratis inschrijft.

Goud en Zilver Royalty’s

Deze aandelen verkopen we niet maar houden we aan tijdens de gehele bearmarket. Waarom? Om 2 redenen: de eerste is omdat deze aandelen redelijk presteren tijdens een bearmarket en de tweede reden is dat de meeste een dividend betalen. Koop deze aandelen bij indien ze een ferme dip maken van >25%. Deze aandelen herstellen ze zich meestal binnen een jaar na het dieptepunt van de markt. Een royalty bedrijf staat nog op onze verlanglijst en dat is Wheathon Precious Metals. Als dit aandeel nog 1 x een flinke dip maakt, door welke reden dan ook, koop dan de aandelen. Voorlopig spelen we in op dit aandeel door in opties te handelen.

Goud en Zilver mijnaandelen

Dit zal u misschien verbazen. Maar deze sector gaan we alles verkopen. Waarom? Beleggershulp schreeuwt al jaren van de daken dat deze aandelen gaan stijgen bij een stijgende goudmarkt. En dat is het nu juist, wij denken dat de grote stijging in de goudmarkt nog even op zich zal laten wachten. Let op we verkopen niet direct, we denken ook niet dat de goudprijs sterk gaat dalen. We proberen deze aandelen met kleine winsten te verkopen. Houd de cash vast die de verkoop oplevert en investeer bij een daling van deze mijnaandelen door dezelfde aandelen terug te kopen. We zullen u apart berichten wanneer deze aandelen te verkopen. Maak geen vergissing, als de markt daalt, dalen dit soort aandelen mee, geloof ons. We kunnen met opties deze aandelen verder handelen zodat we toch een kans hebben om winst te maken met dit soort aandelen.

Dividend inkomen

In deze sector verkopen we iets meer dan de helft van de aandelen. GGN en SII houden we. Waarom? Simpel, het dividend. We verwachten dat de goudmarkt gelijk blijft, de oliemarkt iets daalt en dus GGN en SII ook niet veel zal veranderen. Als de gehele markt daalt zullen ook deze aandelen meegaan, met behulp van het dividend zal het verlies echter beperkt blijven is de verwachting. MIC, TWO, en CL zullen we verkopen. Wij zullen u hiervoor apart berichten. We verwachten nog 1 maal een stijging in de markt, op dat moment verkopen we deze 3 aandelen.

China

De 2 aandelen in deze sector zullen we verkopen. Nog niet direct, maar bij een stijging van de markt. We proberen deze aandelen met een kleine winst te verkopen. We verwachten dat Chinese aandelen een grote bullmarket krijgen maar pas na een grote globale bearmarket, niet eerder.

Uranium

In deze sector verkopen we niets. De reden hiervoor is dat we al op de bodem zitten. Dit betekend niet dat de aandelen kunnen zakken. We kunnen makkelijk nog 50% zakken. Dat is helaas zo met dit soort aandelen. We denken echter dat dit ons bespaard blijft. Indien het gebeurd, koop dan bij. Deze sector gaat ooit vlammen en dan moet je aandelen reeds in je portfolio hebben anders ben je te laat. Wanneer uranium gaat stijgen weet niemand, dat het moet stijgen, is een zekerheid. Er komen steeds meer kernreactoren in bedrijf en deze hebben de grondstof nodig. Er moet steeds meer elektriciteit geproduceerd worden en dit op een CO2 neutrale manier, een manier is met kernenergie. Bij beleggershulp denken we dat de wereld niet meer om kernenergie heen kan. Daarom, houd deze portfolio stevig vast en bij een daling van >25% op de prijs van de aandelen, aarzel niet maar KOOP BIJ.

Energie

We houden de aandelen in deze portfolio. Op de bodem van de bearmarket adviseren we zelfs om aandelen in deze aandelen bij te kopen. In ons portfolio hebben we nu onze nationale trots (RDSA), BPT en SBR. Verkoop deze aandelen niet maar koop ook niet bij in deze sector. Laat het dividend de verliezen goed maken terwijl we wachten op een nieuwe en betere kans.

Short

Alle aandelen in deze portfolio houden we natuurlijk als we een bearmarket verwachten. Ten eerst hadden we het bij TSLA het helemaal bij het juiste einde. Het aandeel kan wat opveren vanaf deze niveau’s, u kunt dan bij verkopen als u wilt. We zijn er bijna zeker van dat TSLA minimaal onder de $100 staat binnen 1 jaar tijd. SEAS doet het beter dan wij verwacht hadden. En we moeten tot ons spijt zeggen dat we het hier helmaal niet goed gedaan hebben. Het aandeel stijgt en terecht als we de cijfers bekijken van dit bedrijf. Maar ook goede bedrijven zullen dalen, en dit bedrijf heeft een nog steeds een behoorlijke schuldenlast. We verwachten hiermee toch een kleine winst te kunnen behalen. SDS wordt een absolute knaller. Koop dit fonds bij indien de beurs besluit om een flinke stijging te maken van 5-10% vanaf dit niveau tot een totale weging van 2. In een bearmarket zal dit aandeel door het plafond gaan. Mocht je dit aandeel niet kunnen kopen bij je broker, kijk dan of je langlopende callopties kan kopen. HTZ is onze laatste short positie. Deze is al aardig winst aan het maken, de verwachting is dat dit doorzet. We zullen de komende maanden op zoek gaan naar meer short posities. Aangezien we verwachten dat de markt de komende maanden gaat stijgen hebben we HTZ en TSLA toch voor de helft verkocht. Indien deze bedrijven een stijging van zo’n 20% van het huidige niveau laten zien zullen we de aandelen weer shorten en dat weer met een weging van 1.

Cannabis

Verkoop alle aandelen in deze sector de komende maanden. Dit zal u misschien verbazen aangezien we erg bullish zijn op deze aandelen. Eens zal dit een zeer grote industrie worden. Maar de komende bearmarket zal er voor zorgen dat deze aandelen veel, erg veel procenten gaan dalen. Dit is precies de reden waarom we verkopen. Later zullen we cannabis aandelen terugkopen. Dit zal waarschijnlijk een tijdje duren, we wachten totdat alle stof is neergedaald en zullen dan goedkoper de huidige of andere cannabis aandelen terugkopen. U kunt ervoor kiezen om winsten in FGS aandelen om te zetten.

Digitale valuta

Op dit moment hebben we alleen Bitcoin in ons portfolio. Bitcoin is de laatste aantal weken enorm hard gestegen. We staan hiermee zo’n 75% in de plus. We denken eraan om tijdelijk winst te nemen in die zin dat we deze omzetten naar de FGS portfolio. Het kan best zijn dat Bitcoin in de bearmarket juist stijgt. Het geld moet ergens heen aangezien het dan uit de markt getrokken wordt en de spaarrekening niets oplevert. Het kan naar het idee van beleggershulp maar 3 kanten op, in de oude sok (is onwaarschijnlijk) , in goud ( kan, de centrale banken doen dit inmiddels) of in crypto currency. Normale valuta is geen optie volgens beleggershulp aangezien alle valuta met devaluatie te maken gaan krijgen. Tijdelijk winst nemen is geen slecht idee, we kunnen dan, indien de Bitcoin wat stoom heeft afgeblazen, bitcoins en/of andere crypto currencies terugkopen. Deze sector zal blijven stijgen is de verwachting van beleggershulp

EV- metalen

In deze sector verkopen we alle aandelen de komende maanden. Waarom? Omdat onze verwachting is dat de markt een flinke dip zal maken wereldwijd ten gevolge van een globale crisis. We zijn absoluut niet negatief, in de toekomst gaan zeer mooie dingen gebeuren, ook op het gebied van elektrisch rijden. Maar eerst moeten alle schulden haar resetknop vinden, daarna kunnen we de wereld weer herbouwen zoals we dit voor ogen hebben. Gaan we helemaal ten onder en worden we allemaal arm. Zeer zeker niet, het wordt alleen erger dan 2008 is onze verwachting. Bereid u daarom voor. Dit heeft zeker zijn weerslag op de algehele energietransitie en elektrisch rijden. Geloof die onzin niet van in 2030 zijn we allemaal van het gas af en rijden we allemaal op de auto pilot naar ons werk. Gaat niet gebeuren, misschien is het in 2050 zo ver. Maar zeker niet over 10 jaar. Dit gaat honderden miljarden kosten, geld wat we nu niet hebben en zeker niet na een crisis en bearmarket. Koop deze aandelen echter wel terug na de crisis. Een sector die we dan ook gaan bekijken is waterstof, hier liggen zeker kansen.

Free Growth Stocks

Houd deze aandelen stevig vast. Ze zullen zeker dalen, maar onthoudt, u heeft deze aandelen gratis. Koop bij als de markt op de absolute bodem ligt. Misschien krijgt deze sector uitbreiding met sommige aandelen, zie het commentaar bij de tekst onder de andere kopjes. In dat geval dient u ze ook te houden natuurlijk.

Opties

We zullen steeds intensiever opties gaan verhandelen. We hebben nu ruim 205% winst gemaakt in iets meer dan een jaar tijd met een winrate van 98%. Dit betekend dat in 98% van de gevallen we geen verlies en in veel gevallen winst hebben gemaakt met de opties die we tot nu toe verhandeld hebben. Dit getal gaat zeker zakken. Waarom? Omdat we van nu af aan steeds meer ons portfolio gaan hedgen, dit betekend dat we soms bijvoorbeeld een put optie kopen om ons te beschermen. Indien de markt niet daalt zal de put optie waardeloos aflopen. We vinden de winrate echter minder belangrijk dan het overall resultaat. Ons doel is om u met 0% verlies de crisis door te loodsen. Natuurlijk proberen we ook genoeg winst te maken met de opties, de kans dat we het mis hebben wordt van nu af aan alleen iets groter. Hierdoor zal de winrate en misschien wel de totale winst bij opties dalen.

1. Beleggershulp portfolio mei 2019

InvestmentTickerBuy dateBuy pricePriceDiv.Return %WegingB/H/SStop
Base metals & Copper
BHP BillitonBBLJanuary 2, 201840.2445.115.5026%1H30.18
RIO TintoRIOJanuary 2, 201852.9857.937.3023%1H39.74
Gold&Silver Royalties
Franco NevadaFNVJanuary 2, 201879.1277.191.19-1%1B59.34
Sandstorm GoldSANDJanuary 2, 20185.035.4508%0.4H3.32
Osisko Gold RoyaltiesOR^March 28, 201812.514.08013%1H9.38
Royal GoldRGLDSeptember 21, 20187787.990.5315%1H57.75
Gold & Silver Miners
Pretium Resources IncPVGFebruary 9, 20186.758.53026%0.2H3.38
Junior Gold Miners ETFGDXJFebruary 9, 201830.7529.530-4%1H23.06
First Majestic SilverAGMarch 28, 20186.116.0800%0.2H3.06
First Mining Gold CorpFF^January 8, 20190.350.270-24%0.4B0.18
Anglo AmericanNGLOYFebruary 11, 201912.2812.060.260%1.0H8.23
New Pacific MetalsNUAGApril 3, 20192.491.950-22%0.2B1.25
Dividend Income
Gamco Global G&Nat resGGNJanuary 2, 201854.350.854%3H3.30
Macquire Infrastructure CompagnyMICApril 20, 201839.2139.875.0014%1H29.41
Two Harbers Investerment CorpTWOApril 20, 201815.6612.121.88-11%1H11.75
Colgate PalmoliveCLJune 30, 201864.8169.621.6810%0.5H48.61
Sprott IncSIISeptember 17, 20183.083.060.092%2H2.03
China
China Water affairsCWAFFSeptember 17, 20181.080.950.03-9%0.5H0.71
Geely Automobile HoldingsGELYYOctober 29, 20183632.850-9%0.5H23.76
Uranium
Uranium Energy CorpUECJanuary 2, 20181.661.350-19%0.6B0.93
CamecoCCJJanuary 2, 20189.9510.060.0622%2H7.12
NexGen Energy LtdNXEJanuary 2, 20182.242.040-9%0.6B1.36
Fission Uranium CorpFCU^January 2, 20180.70.480-32%0.4B0.39
Ur-EnergyURGOctober 1, 20180.730.87019%0.4H0.40
Energy Fuels IncUUUUApril 2, 20193.132.720-13%0.4B1.75
Energy
Royal Dutch ShellRDSAJanuary 2, 201827.9827.862.519%1H20.99
BP Prudhoe bay Royalty TrustBPTJanuary 22, 201923.7517.990.34-23%0.5H17.81
Sabine Royalty TrustSBRJanuary 22, 201940.8045.291.3814%0.5H30.60
Short
TeslaTSLAFebruary 23, 2018353185.16048%0.5Hnvt
SeaWorld Entertainment IncSEASJuly 13, 20182232.000-45%1Hnvt
Proshares Ultrashort S&PSDSDecember 3, 20183635.240-2%1Hnvt
Hertz Global HoldingsHTZFebruary 21, 201919.0514.07026%0.5Hnvt
Cannabis
Aurora Cannabis IncACBOctober 15, 20187.017.5908%0.5H3.51
Cannabis WheathonCBWTFApril 25, 20180.760.600-21%0.7B0.44
Pure GlobalPUREAugust 19, 20180.220.120-45%0.4H0.11
Medmen EnterprisesMMENApril 2, 20194.052.980-26%0.2B2.03
Digital currency
BitcoinSeptember 7, 20184285.287570.61077%1B2142.64
EV-metals
Cobalt 27 Capital CorpKBLT^October 10, 20185.123.950-23%0.2B3.41
Lundin Mining CorpLUN^October 11, 20185.966.0401%0.2B3.97
FGS
Canopy Growth CompagnyWEED^October 15, 201830.354.48080%0.125
Innovative Industrial PropertiesIIPRApril 25, 201832.3284.031.40164%0.25
Opties
Opties 2019210.4%1
Totaal462%30.90gem14.96%
H/M/L = Hoog/Midden/Laag risico aandeel wordt uitgedrukt in de weging van het aandeell, b.v. Bij een portfolio met $25.000 geef je resp. $1000/400/200 uit bij een weging van 1,0/0,4/0,2.
B/H/S = Buy/Hold/Sell. Buy= aandeel kan nog steeds gekocht worden, Hold= niet kopen/verkopen, Sell= verkopen
^ = Aandelen geprijsd in CAD. Andere aandelen zijn allen in USD geprijsd.
^^= Aandelen geprijsd in AUD.

2. Opties mei 2019

TickerSoortStrikeDateSell/buybuy pricesell priceWinst/verliesto dowin
2018 optie winst117,80%
ATVIput47.5February 15, 2019-2281.224170.8FIN2
STZput150April 18, 2019-226023834.4FIN2
XOMput67.5April 18, 2019-21581498.4FIN2
MUput32March 15, 2019-21961910.4FIN2
QLDput60January 15, 2021-195092520.2FIN1
SANDcall4.5January 17, 202017777-4.8
SANDcall4.5January 17, 202017712368.2FIN1
AGcall7January 17, 202017777-4.8
AGcall7January 17, 202017712341.2FIN1
IAGcall2January 17, 20202455510.4FIN2
IAGcall2January 17, 202024545-9.6
PAAScall20January 17, 2020671.271.2-28.8
PVGcall8January 17, 20201120120-4.8
PVGcall8January 17, 2020112015025.2FIN1
SAcall14August 16, 20192138138-9.6
SAcall14August 16, 2019113817027.2FIN1
DBCcall16August 16, 201916161-4.8
SCCOcall37September 19, 20191180364179.2FIN1
FCXcall13August 16, 2019211416184.4FIN2
SDScall50January 21, 20211300300-4.8
VIXcall20August 21, 2019116519525.2FIN1
SPYput200December 18, 20201477477-4.8
WEATcall5October 18, 20191558020.2FIN1
WEATcall5October 18, 2019155600.20FIN1
JOcall35September 20, 20191207370158.2FIN1
JOcall35September 20, 2019120726048.2FIN1
SOYBcall16August 16, 201929090-9.6FIN1
CORNcall15August 16, 2019110518171.2FIN1
CORNcall15August 16, 2019110512010.2FIN1
WBAput50July 19, 2019
-11211142.2FIN1
GDXcall21July 19, 2019144.511666.7FIN1
GDXcall21July 19, 2019144.544.5-4.8
REMXcall19November 19, 20192100100-9.6
WPMcall22.5January 17, 202011902005.2FIN1
WPMcall22.5January 17, 20201190190-4.8
Totaal205.00%871.90
Winrate:98%162
Commentaar:
FIN= Finito, de optie is gesloten bij beleggershulp, advies is om optie te sluiten in de portfolio.
BB = Buy back een geschreven call of put
SELL = Verkoop een gekochte optie

3. Gerealiseerde Winsten/Verliezen mei 2019

InvestmentTickerSell datebuy priceSell priceDiv.ReturnWeging
2018 totaal-14%12.83
Artemis ResourcesARV^^01-02-190.200.100-49%0.20
Innovative Industrial PropertiesIIPR01-02-1932.3265.000101%0.25
eCobalt SolutionsECS^15-02-190.700.470-33%0.2
Hetz Global HoldingsHTZ31-05-1919.0514.13026%0.50
TeslaTSLA31-05-19353185.5047%0.50
Totaal79%14.48
Gerealiseerde winst/verlies = (Totale Return/totale weging) =5.4%

Benchmarking

Onze portfolio presteert nog steeds veel beter dan de S&P 500 en de AEX. De laatstgenoemden indices laten zelfs een daling zien ten opzichte van onze portfolio. Het is een zeer goed teken dat indien er op de beurs verliezen worden genoteerd dat de portfolio van Beleggershulp gelijk blijft. Niets verliezen is winnen in dit geval. Nu maakte eerlijk gezegd de laatste dag van mei heel veel goed, zeker in de goud en zilver sector. We verwachten dat de beurzen in juni en juli weer gaan stijgen. We hopen dat dit ook voor de edelmetalen geld. Volg de aanbevelingen uit deze nieuwsbrief aub op. Ons motto is nu: wijzig koers maar houd focus.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.