Wie wint, goud of de $?

Wie wint, goud of de $?

week 26 / jaar 3

Voor de vorm staat er een vraagteken in de titel. Voor lezers van beleggershulp is dit allang geen vraag meer. Ook voor diegene die de monetaire geschiedenis volgen is dit geen vraag. Al eeuwen lang, wat zeg ik, millennia lang, behoudt goud reeds zijn waarde. Immers in het oude Egypte kon je een mooi pak kopen voor 1 gouden munt, en nu kan dit nog steeds. Nu bestaat de $ nog niet zo lang natuurlijk, maar het gaat om valuta in het algemeen, de waarde hiervan gaat altijd naar 0, oftewel de waarde gaat naar waarvan het gemaakt is, papier en inkt. De waarde wordt nu puur overeind gehouden door het geloof van mensen dat de $ ook over een jaar of een aantal jaar het mogelijk maakt om als ruilmiddel voor goederen te fungeren. Komt aan dit rotsvast vertrouwen een eind?

De $, en als u het niet gelooft, zoek het op, heeft sinds 1913 95% aan waarde verloren. Met andere woorden voor $1 kon u een eeuw geleden veel meer goederen kopen dan nu. Ja, dit is toch logisch, zou u misschien denken. Dat kennen wij ook uit onze jeugd. Je kreeg van je moeder 1 gulden in je handen gedrukt en hiermee kreeg je de opdracht om een brood bij de warme bakker te kopen. Toen lukte dit, vandaag de dag hoef je dit niet te proberen en heb je omgerekend hier nu tussen de 6 en 7 gulden voor nodig. Het mechanisme dat dit veroorzaakt heet inflatie. Laten we duidelijk zijn, inflatie is een sluipmoordenaar. Als we dit woord nog mogen gebruiken tenminste. Het berooft u van uw rijkdom. We hebben meerdere malen dit fenomeen besproken en tegen u gezegd de inflatiecijfers niet te geloven. Inflatie is hoger dan men beweerd. Kijk maar 10 jaar terug voor wat u toen kon kopen met hetzelfde geld. Maar het gekke is de mensen hebben nog steeds vertrouwen in onze munten en men vindt de sterkste van allemaal de $. Gek genoeg is dit nog waar ook. Maar als je de beste valuta van de wereld moet kiezen dan is het toch een keuze of je op Mevr. Clinton of Dhr. Trump moet kiezen. Het is allebeide niks, dan maar de minst slechte zou je denken. Er komt een tijd dat de mensen vertrouwen in de munt verliezen. Wanneer komt die tijd?

De tijd dat de mensen het vertrouwen in de $, en daarmee alle valuta’s, verliezen komt naderbij. Ga maar terug de geschiedenis in. Je hoeft niet ver te gaan en het is ook minder dan een eeuw gelden. Duitsland en de Weimar republiek. Daar kon je letterlijk met een kruiwagen vol geld naar de bakker. Maar dit gebeurd nu niet, hoor ik u denken. Jullie willen ons alleen maar bang maken. Nee dit willen we echt niet, wij willen dat u zich voorbereid. Het kan nooit geen kwaad om wat goud, of zilver, te kopen. Het is het appeltje voor de dorst als het echt mis gaat. Laten we hopen dat het niet zover komt. U moet echter begrijpen dat de kans hierop steeds groter wordt. Waarom zeggen we dit?

We maken ons steeds meer zorgen om het zorgeloze printen van geld. Het smijten met ongelooflijke bedragen door de USA en de EU, honderden miljarden, wat zeg ik, duizenden miljarden worden bij geprint. We houden het nog geen eens bij, maar de FED heeft i.p.v. 4000 miljard nu 7000 miljard op haar balans gezet. Aanleiding is de Corona crisis. Ja NATUURLIJK. Het is om u en mij te helpen wordt gezet. JA NATUURLIJK. Gelooft u deze onzin niet. Het is uitstelde belasting, het moet een keer terugbetaald worden. En wie gaat dit doen. Jawel u en uw kinderen. Uw pensioen en de levensstandaard van u kinderen gaat naar beneden. Vele mensen dit hetzelfde denken als wij weten dit en kopen goud bij op dit moment. Daarom zie je de goudprijs oplopen en staat nu op een klein breekpunt. In goud nog 1% stijgt komt het voorbij dit breekpunt. De volgende halte is dan een all-time high. Koop daarom nu goud, voordat het nieuws het oppakt en iedereen goud wil. Misschien moeten we nu even zwijgen en naar de grafiek van goud kijken, dit zegt meer dan woorden.

Oh, we willen toch nog wat kwijt. Voor de mensen die denken dat het niet kan gebeuren in deze tijd. Dan hebben we een naam voor een land voor u Argentinië, misschien een andere naam, eh even denken, o ja Venezuela. In Argentinië hebben we een inflatie van 50%, bedenkt u wat dat voor uw spaargeld betekend. Venezuela, ja dit is nog veel triester. Voor mensen die geloven dat dit niet in de USA of de EU kan gebeuren. Klopt de kans is kleiner, maar de kans is er. Wilt u op deze kans wachten of liever toch een appeltje voor de dorst nemen. Dit is de vraag die u zichzelf moet stellen is onze overtuiging.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Deze week deed goud en zilver het gek genoeg niet zo goed, althans de aandelen in deze sector. Vrijdag staat gaf iets meer lucht en stegen de koersen maar over het algemeen zakt alles iets weg. We hebben inmiddels de aanbeveling van WPM te kopen opgevolgd en het voor $39,50 kunnen aanschaffen. Zoals gezegd hebben we maandag even afgewacht, dinsdag en woensdag gaven de bevestiging. Het was veilig om te kopen. De rest van de portfolio kabbelt voort, naar ons ontevredenheid maar we blijven nog even op onze handen zitten. Misschien dat we iets meer bescherming in ons portfolio gaan brengen, maar daar denken we nog over na. Niet de vraag of, maar meer de vraag wat voor instrument we gaan gebruiken. Motto blijft: Stay save with dividend en goud en zilver!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.