Koninklijk zilver

Koninklijk zilver

week 25 / jaar 3

Streaming of royalty bedrijven zijn de beste bedrijven in de edelmetaal industrie. Hier hebben we het in diverse nieuwsbrieven en weekly’s al over gehad. We zullen hier dus nu niet verder op in gaan. 1 van deze bedrijven heeft veel zilver royalty’s in het portfolio. Een aantal jaar geleden, toen het nog Silver Wheathon heette, was het zilver percentage van de portfolio hoger, dan vandaag de dag. Nu is de naam van de bedrijf Wheathon Precious Metals (WPM). Misschien heeft het bedrijf daarom zijn naam wel veranderd. Nu heeft het een mix aan edelmetaal streams en royalty’s. Maar aangezien er weinig toch geen royalty bedrijven zijn die voor een groot deel in zilver zitten, behandelen we WPM toch als een bedrijf in koninklijk zilver.

U zult de naam vast al kennen, we hebben dit aandeel reeds voor 50% van de aandelen die we eigenlijk wilden in ons portfolio. Nu willen we de andere helft aanschaffen, tenminste de helft wat we normaal besteden aan een laag risico aandeel, en dit is dus 500 euro. We willen het bedrijf bijkopen met een prijs <$40. Het aandeel staat nu net iets boven de $38. Er zit wel een grote maar aan. Wacht het liefst maandag nog even af en kijk tot en met dinsdagavond of de goud en zilverprijs, en hiermee WPM, niet hard onderuit gaan op de beurs. Indien dit gebeurd, koop dan niet. De aandelen en aandelen index GDX zit de laatste tijd een beetje op de wip en we weten nog niet welke kant het opgaat. Indien het aandeel sterk daalt, wacht dan nog even. Dan is de kou nog niet uit de markt. Wij denken echter dat het geen slecht moment is om te kopen.

Koop 16 aandelen WPM bij met een prijs van <$40

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

We hebben weer een fout ontdekt in onze berekeningen. Bij onze rendementsberekeningen komen we erachter dat we alleen de cash die we in ons portfolio als winst gezien hebben maar niet de meerwaarde die we gegenereerd hebben van de openstaande posities. Hierdoor kwam het percentage erg laag te liggen. We hebben dit gecorrigeerd en het blijkt dat het percentage een stuk hoger ligt. Als u denkt dat we de berekeningen niet goed uitvoeren mailt u ons dan aub zo snel mogelijk. We willen namelijk eerlijke cijfers presenteren en we zitten nu in een transitie fase van het oude systeem naar het nieuwe. Hierin zijn helaas een aantal fouten gekropen. Een ervan is hersteld. We willen zo transparant mogelijk zijn. Als we naar de actuele cijfers kijken zien we dat de edelmetaal mijnaandelen het slecht deden, de rest van de sectoren daalden licht of bleven gelijk. Motto blijft: Stay save with dividend en goud en zilver!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.