Week 38

Week 38

Royalty’s in edelmetalen

Goud en zilver zitten al sinds 2011 in een verdomhoekje. Het wil de edelmetalen maar niet lukken de positieve trend op te pakken. Goud sligert rond de $1200 en zilver is de dieperik ingezakt naar net boven de $14. Geen beste belegging dus hoor ik u zeggen. Toch raad ik u aan in de sector te blijven beleggen. We zullen dit voornamelijk in de royalty sector blijven doen.  Waarom in de royalty sector. Simpel dit zijn de banken van de mijnindustrie, ze hebben haast geen personeel, geen activa, alleen inkomsten van streams en royalties. Ze lenen bedrijven geld, de rente die men krijgt is een percentage van de toekomstige productie. Goede royalty bedrijven weten de balans tussen schulden en hieruit meer geld genereren perfect te managen. We kopen dus liever geen aandelen die blootstelling hebben aan veel investeringskapitaal aan zaken die kapot kunnen gaan. Helaas hebben van een royaltybedrijf (WPM) afscheid moeten nemen, bij beleggershulp hadden we dit aandeel graag willen houden. In het fonds SII, wat we vorige week hebben aangeschaft is hebben we nog blootstelling aan dit aandeel. In deze weekly hebben we een ander Royalty bedrijf op het oog. 1 die nu flink is afgeprijsd en die we nu oppikken.

Royal Gold (RGLD)

Dit royalty bedrijf heeft 39 royalties lopen in grote mijnen rondom de gehele wereld, en nog eens 22 die in ontwikkeling zijn. Hiermee wordt het risico verspreid en is men niet erg afhankelijk van de grillen van 1 bepaald land. Een voorbeeld hiervan is een van Goldcorp grootste mijnen waarbij RGLD 2% van de winst opstrijkt zonder hiervoor enige moeite te hoeven doen.

Verder heeft men niet alleen een royalty op edelmetalen maar ook op de basismetalen die naar boven gehaald wordt. Hierdoor is het bedrijf ook gediversifieerd in verschillende type metalen.  

Koop RGLD onder $80.00 met een weging van 1. We behandelen dit bedrijf voorlopig als een laag risicobedrijf en we zetten daarom een stoploss op 25% verlies op de gekochte koers.

Gamco Global Gold & Natural resources (GGN)

Dit fonds hebben we al een tijdje in het portfolio. Onlangs heeft dit fonds een flinke duik naar beneden gemaakt aangezien de gehele goudmarkt wegzakte. Dit biedt wederom een koopkans. We kopen daarom aandelen aan tot een totale weging van 3 in ons portfolio waardoor ons aankoopbedrag precies op $5 komt te liggen. We hebben met het fonds een dividend van boven de 13% bij een breed gespreide portfolio van energieaandelen en mijnbouwaandelen

Koop GGN bij onder $4.80 met een weging van 1.

RENDEMENT OP ONS PORTFOLIO

Deze week gaf flinke belichting voor onze portfolio. Over de gehele linie gezien stegen de koersen, dit was ook wel nodig na de afgelopen weken. Cannabis blijft onze sector waar de grootste winsten zitten maar ook de basismetalen doen het weer goed en staan nu op een mooie tweede plaats. Short doet het nog steeds slecht, maar let op, dit is onze verzekering voor als de markt draait. Goud en zilver doen het beter maar nog niet goed genoeg, we blijven echter geloof houden in deze sector, vandaar de aankopen van deze week. Uranium is een sector om in de gaten te houden. Langzaam maar zeker komen we hier uit de rode cijfers, het zal mij niet verbazen als dit de winnaar van 2019 en 2020 wordt. We hebben geen openstaande opties meer. Dit betekend niet dat we hiermee gestopt zijn. We wachten even af op betere omstandigheden om opties te kunnen kopen of verkopen, de winst voor opties staat nu op ongeveer 30% met een weging van 1. De totale winst staat op 2,8%, nog 7,2% verwijderd van ons einddoel van dit jaar. Het devies blijft: Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper11,4%
Gold & Silver-6,0%
China-2,3%
Uranium-1,4%
Energy6,5%
Short-10,8%
Dividend Income7,2%

Cannabis

13,0%
Digital Currency7,1%
Winst/Verlies 2018-10,2%
Totaal2,81%

Wilt u zich inschrijven op onze nieuwsbrief, met elke maand aanbevelingen en tips, dat kan hier.
Met vriendelijke groeten, Martin Belder
disclaimer: Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Reacties zijn gesloten.