Week 37

Week 37

Water in China & SPROTT INC

In deze weekly hebben we 2 aanbevelingen voor u. De eerste aanbeveling is een snel groeiend waterbedrijf in China en de tweede aanbeveling is een algemeen fonds van een zeer bekende grondstoffen guru.

China Water Affairs (CWAFF)

Dat China groeit zal niemand ontgaan zijn, dit de groei afremt zal ook niemand ontgaan zijn. Toch zijn we bij Beleggershulp nog steeds erg bullish over China. We hebben onlangs tegenslagen in de portfolio gehad waardoor we gedwongen werden om onze posities te verkopen maar het verhaal is wat ons betreft nog niet veranderd, alleen het sentiment. China blijft wat ons betreft de groeimotor van Azie, een continent waar bijna de helft van de mensheid woont en waar velen basisbehoeften zoals schoon drinkwater nog niet altijd voor handen is.

De basisbehoefte waar de aanbeveling in deze weekly levert is het zuiveren van water en het aanbieden aan huishoudens en industrieën. Water uit de kraan dus. China Water Affairs is een groeiparel in deze sector, zie de cijfers van het bedrijf hier beneden. Een omzetgroei van gemiddeld ongeveer 25% per jaar sinds 2012.

Verder groeit het bedrijf zeer agressief en heeft vele projecten en overnamen in het vooruitzicht. Investeerders beginnen dit in te zien en het bedrijf heeft de laatste maanden al een stevige groei laten zien in de prijs van het aandeel. Toch zit er volgens ons nog veel meer muziek in het aandeel. Dit bedrijf heeft de potentie om te groeien tot het grootste waterbedrijf in China dat steady inkomens voor aandeelhouders zal genereren in de verre toekomst. In de komende paar jaar zal de prijs van het aandeel in onze ogen hard doorstijgen. Aan het eind van het jaar krijgt u als aandeelhouder ook nog een aardig dividend cadeau in 2 verschillende distributies.

Koop CWAFF onder $1.25 met een weging van 0,5. We behandelen dit bedrijf voorlopig als een midden risico bedrijf en we zetten daarom een stoploss op 33% verlies op de gekochte koers.

Sprott Inc (SII)

Wie Eric Sprott niet kent raad ik eenieder aan google te raadplegen. De grondstoffengoeroe behoeft wat mij betreft geen verdere uitleg. Onder zijn leiding zijn er grote fondsen en ETF’s gevormd op het gebied van fysiek edelmetaal en grondstoffenaandelen. Onlangs heeft Sprott het Central Fund of Canada (CEF) gekocht, een fonds dat werkelijk het fysieke materiaal in een kluis heeft.

SII is een fonds met verschillende asset klassen in de grondstoffensector, energiesector, technologiesector, industriesector, ect. Het fonds wordt continu gemanaged en men verschuift regelmatig het belegd vermogen tussen de verschillende asset klassen. Doordat goede professionals dag en nacht bezig zijn om de beste aandelen uit te zoeken die het beste rendement geven, hoeven wij hier niet actief mee bezig te zijn. We kunnen dit fond kopen en wachten tot de grondstoffenmarkt gunstig voor ons uitwerkt. Tevens keert het ruim 3,5% dividend rendement uit per jaar.

Koop SII onder CAD 3.25 met een weging van 2. We behandelen dit fonds als een laag risico bedrijf maar zetten een stoploss op 33% verlies op de gekochte koers. We doen dit omdat de volatiliteit van dit fonds af en toe best hoog kan zijn. We willen dit fonds de kans geven om zich te bewijzen. Indien de prijs hard gestegen is zullen we stoploss strakker aantrekken.

RENDEMENT OP ONS PORTFOLIO

Deze week was het weer kommer en kwel voor onze portfolio. Goud en Zilver doen het nog steeds dramatisch slecht. Ook China en de Short posities doen het ook nog steeds slecht. Positieve uitzondering blijft Cannabis. Bij de opties hebben we op 1 positie verlies genomen, we zitten echter op een winrate van 91% op 11 aanbevelingen met een totaalrendement van 28%, niet slecht dus. Voor de rest blijft het devies: Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper5,7%
Gold & Silver-8,5%
China-10,7%
Uranium-2,4%
Energy3,3%
Short-14,5%
Dividend Income6,3%
Cannabis11,3%
Digital Currency7,6%
Winst/Verlies 2018-10,2%
Totaal-0,52%

Wilt u zich inschrijven op onze nieuwsbrief, met elke maand aanbevelingen en tips, dat kan hier.
Met vriendelijke groeten, Martin Belder
disclaimer: Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

 

Reacties zijn gesloten.