Week 39

Week 39

Yellow Cake

We hebben het al een tijdje niet meer gehad over Uranium. Zoals de grafiek boven laat zien komt Uranium duidelijk in een bullmarket. De prijs noteert boven de 2 laatste toppen. Ongetwijfeld zal het binnenkort een nieuwe bodem gaan zoeken, maar de trend is duidelijk opwaarts gericht.

1 reden waarom de prijzen een boost kunnen krijgen is dat de Trump regering wel eens importtarieven op het gele goedje kan verhogen, net zoals zij bij de Aluminium en Staatindustrie hebben gedaan. Amerikaanse bedrijven zijn het namelijk zat tegen de goedkope productie (of dumping) van Russische staatsgesteunde bedrijven en bedrijven in Kazachstan op te boksen. Trump staat er inmiddels wel voor bekend om de eigen industrie te beschermen tegen oneerlijke buitenlandse competitie zoals hij zelf beweerd. We kunnen er allemaal het onze van denken maar de Amerikanen zijn zeker op het vlak van energie bezig om hier een een vraagstuk van nationale veiligheid van te maken. Het begint namelijk steeds neipender te worden. Amerikaanse uranium producenten kunnen tegen de huidige prijzen niet voldoende produceren om de Amerikaanse kerncentrales draaiende te houden. Als Rusland en Kazachstan kwaad wil stoppen ze met leveren aan de Amerikanen en dreigt het licht uit te gaan in de USA. Het zal allemaal zo’n vaart niet lopen maar de dreiging is er. Dit zal dhr Trump ook niet ontgaan zijn.

Met het oog op het voorgaande en de stijgende uraniumprijs is het dus helemaal geen verkeerde zet om een Amerikaanse uranium producent in het portfolio te hebben. Op dit moment hebben we 1 Amerikaans bedrijf, namelijk UEC. De rest van ons portfolio heeft zijn vestiging in Canada. Bij beleggershulp denken we in de USA en Canada de beste geografisch stabiliteit te vinden qua Uranium.

Een andere reden voor een fundamenteel stijgende uraniumprijs zal de stijgende vraag vanuit Azie, en dan vooral China zijn. Kerncentrales worden hier in een rap tempo gebouwd. Hierdoor zal de vraag stijgen en als gevolg daarvan op langere termijn de prijs van uranium stijgen.

We voegen nu een 2de Amerikaans uraniumaandeel aan ons portfolio toe:

Koop URG als een hoog risico bedrijf met een weging van 0,2 en een prijs van <$0,85.

RENDEMENT OP ONS PORTFOLIO

Deze week gaf liep het rendement op onze gehele portfolio terug. 2 lichtpuntjes zijn te vermelden. 1 is CCJ dat een flinke meevaller had in een boete die het niet hoefde te betalen van de rechter, en 1 meevaller bij TSLA doordat dhr. Musk aangeklaagd is voor fraude. De totale winst staat op 1,38%. Het devies blijft: Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper10,9%
Gold & Silver-7,2%
China-3,6%
Uranium2,5%
Energy9,9%
Short-9,1%
Dividend Income6,0%
Cannabis12,9%
Digital Currency6,5%
Winst/Verlies 2018-10,2%
Totaal1,38%

Wilt u zich inschrijven op onze nieuwsbrief, met elke maand aanbevelingen en tips, dat kan hier.
Met vriendelijke groeten, Martin Belder
disclaimer: Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Reacties zijn gesloten.