Week 27

Week 27

Gaat SeaWorld kopje onder?

In de verschillende voorgaande nieuwsbrieven en weekly updates heb ik u reeds verteld dat het belangrijk is om onze portfolio te beschermen. Bij een opgaande markt doen we dit door defensieve aandelen te kopen met een goed dividend rendement of aandelen te kopen met een hoog dividend rendement ( zie onze Dividend Income sector). Bij een neergaande markt doen we dit door een aandeel te shorten, met andere woorden we verkopen aandelen die we niet hebben om deze later weer bij te kopen zodat het saldo weer 0 aandelen is.

We hebben reeds Tesla in de sector van ons portfolio. Zoals ik reeds vermoedde was de reactie op de loftrompet van dhr Musk iewat overdreven en beginnen beleggers toch weer iets nerveuzer te worden. Het aandeel is weer gezakt en staat nu rond de $310. Advies hier is om deze verkochte aandelen voorlopig te houden en bij een grotere dip weer bij te kopen. Verder hebben we een mooie winst kunnen verzilveren op FTR en HTZ.

Vandaag hebben we een nieuw aandeel gevonden om te shorten. Dit is SeaWorld Entertainment, ticker SEAS. Dit bedrijf runt de beroemde parken vol met orka’s, dolfijnen en ander zeeleven. De laatste 10 jaar zijn is dit soort vermaak steeds meer in de hoek gedrukt van misdaden tegen het dierenrijk. Ook bij dierentuinen zie je deze trend. Het gevolg is dat je minder dieren te zien krijgt terwijl de kosten van 1 dier te onderhouden hoger komen te liggen. Wat veel schade heeft gebracht aan SeaWorld is de FreeWilly actie. De grotere shows worden steeds meer afgebouwd en het publiek zit er niet meer op te wachten. Met andere woorden Seaworld heeft enorme kosten moeten maken om inkomsten zeker te stellen. Als ik de prijsontwikkeling mag geloven laat dit zien dat ze daarin geslaagd zijn. Wij van beleggershulp denken echter niet dat ze hierin geslaagd zijn. De recente prijsontwikkeling verklaren wij niets anders dan dat dit sentiment is. Namelijk de hoop dat het zomerseizoen Seaworld uit de problemen haalt. Wij denken dat de problemen aanblijven en dat Seaworld moet blijven investeren om haar inkomsten weer uit het dal te trekken.

Zaken die onze visie over Seaworld versterken:

  1. Verkopen

De verkopen dalen al 3 jaar op een rij en lijken verder te dalen. Dit laat een negatieve groei zien. Dit terwijl het bedrijf een positieve groei nodig heeft om schulden terug te kunnen betalen.

  1. Inkomsten

Dit is sterk verweven met de verkopen. De afgelopen 5 jaar heeft het bedrijf negatieve inkomstengroei. Met andere woorden ze slagen er niet in hun kosten te beheersen en te reduceren.

  1. Waardering van de aandeelhouder

Eind 2016 heeft SEAS haar dividend helemaal geschrapt. Terwijl dit noodzakelijk is, laat het wel zien dat het bedrijf niet in staat is om haar aandeelhouder tevreden te houden.

  1. Rentebetalingen

Dit is een van de voornaamste dingen waar we naar kijken. De betalingen op haar leningen lopen op, terwijl inkomsten zakken. Lijkt mij geen recept voor succes.

  1. Schuld

Schulden worden nog niet afgebouwd maar lopen nog steeds op. Met de hogere rentestanden van de FED zal het bedrijf bij nieuwe leningen nog meer rente moeten gaan betalen. De FED is van plan om de rente nog meer te verhogen. Lijkt mij ook geen recept voor succes.

Verkoop (Shorten) aandelen SEAS (SeaWorld Entertainment)

Verkoop aandelen SEAS boven $22,00 met een weging op 0,5. Omdat het sentiment gunstig is voor SEAS op dit moment kan het zijn dat aandelen verder stijgen. We hebben dus ruimte nodig aan de bovenzijde om onze 2de batch te kunnen verkopen voor als onze analyse correct is maar het sentiment de prijs verder opduwt. Als onze analyse van het bedrijf niet correct is spelen we het safe en zetten niet te veel in op dit aandeel.

Rendement op ons portfolio

Ons portfolio heeft het deze week iets herstel laten zien, dit mag echter niet echt een naam hebben. We hebben nu 2 zorgenkindjes in de portfolio. Dat is China en Special Metals. We moeten wij deze sectoren goed op onze stoplossen letten. In beide sectoren hebben we vertrouwen echter het sentiment zit tegen, we moeten dus misschien onze aandelen van de hand doen en op betere tijden wachten. De rest van de portfolio hersteld iets van de klap van de afgelopen tijd. Short is de enige sector die een sterk herstel liet zien. Dividend Income laat nog steeds een hele mooie plus zien waar ik heel blij van word. Houd koers.

SectorRendement
Base metals & Copper4,9%
Gold & Silver1,9%
China-9,4%
Uranium1,1%
Energy8,0%
Short12,5%
Special Materials-14,8%
Dividend Income8,4%
Cannabis2,0%
Winst/Verlies 201819,0%
Totaal3,48%

Wilt u zich inschrijven op onze nieuwsbrief, met elke maand aanbevelingen en tips, dat kan hier.

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

disclaimer: Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

 

 

Reacties zijn gesloten.