Gaan we de boot in met dit soort aandelen?

Gaan we de boot in met dit soort aandelen?

week 10 / jaar 7

Inleiding

De boot ingaan is een Nederlandse uitdrukking en betekent dat we een flinke mislukking kunnen hebben. Natuurlijk denken we dit niet, en waarom we de tanker bedrijven nu een goede investering vinden, zullen we proberen uit te leggen, in dit artikel. Leden kunnen het artikel van een nieuw aandeel dat we kopen in deze sector terugvinden vonder het kopje “nieuwsbrieven” op: https://investor-assistance-pro.com.

De VLCC markt staat flink onder druk.

Bron is Clarkson, Kepler & Cheveaux

De afkorting VLCC staat voor Very Large Crude Carrier, zie uitleg op Wikipedia met de volgende link: hier lezen. Het komt erop neer dat het de grootste schepen zijn voor het vervoer van ruwe aardolie en die niet door het Suez kanaal of Panama kanaal kunnen varen, aangezien ze te groot zijn. Deze schepen worden ook vaak gebruikt als varende opslag van olie. Uit de grafiek is duidelijk te zien dat de utilisatie, lees gebruik per tijdseenheid, heel hoog is en de komende jaren alleen maar hoger wordt.

Met hoge utilisatie komt ook hoge huur voor de schepen per dag naar voren. Als immers iets schaarser wordt stijgt de prijs. In deze grafiek is nog niet eens meegenomen de moeilijkheden die de Houti rebellen veroorzaken voor wat betreft vervoer van aardolie door het Suezkanaal. Hierdoor worden de Suezmax schepen ook gedwongen om te varen voor het vervoer van olie naar het westen indien er niet voldoende VLCC’s zijn. Dit zal de utilisatie van VLCC’s alleen maar hoger doen uitvallen.

Wat hier nog eens bij komt, is dat de gehele aardoliemarkt politiek onder druk heeft gestaan. We gaan hier verder niet op in, aangezien we hier vaak in onze artikelen op los gaan. Het feit is dat men te weinig geld in het winnen van aardolie, maar ook in het vervoer van aardolie heeft gestoken. Hierdoor zijn er te weinig schepen die de utilisatie en daghuren omlaag kunnen brengen. Dus de aanbodzijde van tankers zal de komende jaren niet veel groeien.

De vraagzijde zal echter wel groeien. Niet alleen van het verbruik van aardolie, die tot 2050 licht zal blijven stijgen. Maar ook totaal verkeerde projecties van de producten die van aardolie gemaakt zijn. Een voorbeeld is de automarkt. Men had verwacht dat het aandeel elektrische auto’s veel harder zou groeien. Wij waarschuwen hier al langer voor dat deze projecties veel te optimistisch zijn. Nu wordt men met de realiteit geconfronteerd. Het elektriciteitsnet is er niet op berekend, de auto’s zijn te duur voor veel mensen, het bereik van de auto’s is nog niet voldoende, de snelheid van opladen is niet voldoende, en de hoeveelheid koper in de wereld wordt steeds nijpender. Onze kijk op de zaak is dat we veel beter allemaal hybride kunnen rijden, het elektriciteitsnetwerk in orde brengen en daarna pas aan elektrisch rijden kunnen gaan denken.

Maar de autobedrijven zelf steken zelfs nog een andere kijk op de zaak in. Een voor een verklaren ze dat de elektrische auto productie van de bedrijven niet zal stijgen is hun verwachting en dat men brandstof auto’s meer zal gaan produceren. De consument is immers nog niet ver genoeg om over te stappen. Onze verwachting is dat dit voorlopig ook niet realiteit zal worden. Er zijn eenvoudig weg te veel problemen om op te lossen en te weinig geld. Ook zal het aanbod van groene stroom voorlopig niet veel stijgen met een stabiele factor. Hier zijn echt kerncentrales voor nodig.

Conclusie

We zien hier een zeer mooie mogelijkheid om in te spelen op een andere hoek van de energiemarkt, die ons inziens veel winst op gaat leveren. We hebben voor u een mooi bedrijf gevonden dat olie met tankers vervoert en een dividend rendement van minimaal 10% uitbetaalt. Mensen die een abonnement hebben op onze website kunnen dit aandeel bekijken door op de onderstaande knop te drukken.

Lees verder

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

  1. De inkomen portfolio.
    • Verslavingsgevoelige aandelen: Lijken iets te kalmeren. Deze moeten we echter in de gaten blijven houden.
    • Metaal mijnbouw aandelen: Zijn behoorlijk weggevallen, het lijkt erop dat dit de bodem is. Maar eerlijk gezegd zijn we wel vaker bedrogen, we wachten het even af. Een strategie om de grote mijnbouwbedrijven te kopen lijkt steeds beter op zijn plaats. Goud heeft een all-time-high op de borden gezet, als deze uitbraak volgende week standhoudt, en goud niet opnieuw wegzakt, komt er misschien weer muziek in de sector. 
    • Olie en gas aandelen. Blijven stabiel, maar we verwachten veel van deze sector het komende jaar.  Het nieuwe aandeel zal bij deze portfolio ondergebracht worden.
    • Steenkool aandelen. Deze week stabiliseerde de markt. We verwachten echter veel van deze portfolio.
  2. De speculatieve portfolio:
    • Edelmetalen, voor de speculatieve kant laten we deze voorlopig met rust of gaan we zelfs misschien wel tot verkoop over. Goud heeft een all-time-high op de borden gezet, als deze uitbraak volgende week standhoudt, en goud niet opnieuw wegzakt, komt er misschien weer muziek in de sector. 
    • Uranium. Deze sector lijkt te kalmeren en weer iets te stijgen. We blijven daarom even zitten waar we zitten.
    • Basis metalen, deze blijven een beetje doorsukkelen. We zullen voorlopig hierin niet beleggen, of we besluiten een groot bedrijf op te nemen.
    • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op en lijken wat op te gaan veren. We vinden vooral alles wat op zee gebeurd interessant en kopen een bedrijf wat olie vervoert. 
    • Crypto Corner: Crypto’s vlogen door het dak deze week, en zorgde gelijk voor een overall rendement van bijna 30% op de gehele portfolio. 
  3. De trading portfolio. Onze prestaties lopen hier sterk terug. We hebben wat nieuwe opties opgenomen die het misschien mogelijk maken om de prestatie wat te verhogen. Maar we hebben ook wat bescherming in deze portfolio, en bescherming kost geld.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.