Crypto met een hoge rente.

Crypto met een hoge rente.

week 9 / jaar 7

Inleiding

Deze week iets geheel anders. Normaal schrijven we onze artikelen over energie of metaal aandelen. Nu schrijven we over een fenomeen in de crypto wereld, waar wij mogelijkheden zien om op lange termijn te kunnen beleggen. We hebben een portfolio opgebouwd en onlangs een nieuwe crypto toegevoegd, deze kunnen leden vinden onder het kopje “crypto corner” op: https://investor-assistance-pro.com.

Wat bedoelen we met een crypto met rente?

Bij crypto noemt men dit APY. Oftewel, Annual percentage yield, is a percentage that reflects the amount of money, or interest, you earn on money on a crypto over one year. APY includes compound interest. You can use a compound interest calculator to quickly see what you’ll earn with a given APY.

Het rente op rente-effect is hierin meegenomen dus. Maar hoe aantrekkelijk zijn deze? Voor Bitcoin, die we overigens in de portfolio hebben, is deze niet bijzonder hoog, exact 3% op onze rekening. Maar als je als belegger, toch besloten hebt om Bitcoin aan te houden, een mooie bijvangst. Er zijn echter veel hogere APY’s te verkrijgen. Wij hebben een portfolio met crypto’s met een APY van 11-13,5%. Zo zie je dat het best lucratief kan zijn. Wij gebruiken deze percentages puur als kussen tegen de volatiliteit. Met andere woorden, gaat de prijs van de crypto onderuit, omdat Bitcoin zakt, dan krijgen we rente op deze crypto zodat we niet al te hard geraakt worden. De rente die je ontvangt krijg je een percentage van die crypto uitgekeerd. En dit meestal per week of een aantal dagen, men hoeft geen maand of een jaar te wachten, zoals bij een bankrekening. Dus als je Bitcoin wegzet, dan krijg je na een week een beetje crypto terug met ongeveer een percentage van 3/52%.

Is er een valkuil voor beleggers?

Ja, alhoewel dit niet echt een valkuil is. Het is hetzelfde als bij de bank. Wil je een hogere rente, dan moet je bereid zijn, om de crypto voor een bepaalde tijd vast te zetten. In de crypto wereld, noemt men dit staken. Meestal kan je echter over een aantal dagen, tot een week, alweer bij je crypto, door het te unstaken.

We hebben een crypto met een APY van 11,47%, een andere crypto met een APY van 11,58%, een derde crypto met een APY van 12,35% en een laatste crypto met een APY van 13,52%. En natuurlijk bitcoin met een APY van 3%.

Wat is onze strategie met crypto beleggingen?

Heel eenvoudig. We hebben een potje van 5.000 euro en dit willen we binnen 5 jaar graag op 10.000 euro zien staan. Onze strategie op bitcoin is gewoon oppotten en dus laten staan. Onze strategie op de andere kleinere crypto’s is om bij, net als bij speculatieve aandelen, winst te nemen bij 100% winst, door de helft te verkopen en de rest te laten staan.

Conclusie

We zullen absoluut niet gaan handelen in crypto. We laten de crypto staan en door middel van de rente en groei het geheel laten renderen. We zien dit dus zuiver als een hele lange termijn belegging en behandelen deze tak hetzelfde als fysiek goud. Het beschermt de portfolio en je vermogen mocht het ooit volledig misgaan. We rekenen hier niet op, maar u rekent ook vast niet erop dat het huis afbrandt. Toch heeft iedereen een brandverzekering op het huis. Wij zien fysiek goud, zilver en crypto als een verzekering op het vermogen. Wilt u zien, welke crypto’s we in ons portfolio hebben, dan kunt u lid worden van onze betaalde website. Leden kunnen met de onderstaande knop inloggen.

Lees verder

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

  1. De inkomen portfolio.
    • Verslavingsgevoelige aandelen: Lijken iets te kalmeren. Deze moeten we echter in de gaten blijven houden.
    • Metaal mijnbouw aandelen: Zijn behoorlijk weggevallen, we verwachten hier een bodem. Maar eerlijk gezegd zijn we wel vaker bedrogen, we wachten het even af. Een strategie om de grote mijnbouwbedrijven te kopen lijkt steeds beter op zijn plaats.
    • Olie en gas aandelen. Veerden iets op, we verwachten veel van deze sector het komende jaar.  1 van de aandelen heeft alweer een 100% winst, we denken dat we deze aanhouden tot 110% en een trailingstop van 10% erop gaan zetten, eer we een nieuw FGS aandeel er van maken.
    • Steenkool aandelen. Deze week viel de sector veel terug. We verwachten echter veel van deze portfolio, we hebben iets meet aandelen ingekocht. Hier gaan we waarschijnlijk langzaam mee door.
  2. De speculatieve portfolio:
    • Edelmetalen, voor de speculatieve kant laten we deze voorlopig met rust of gaan we zelfs misschien wel tot verkoop over.
    • Uranium. Deze sector kreeg rake klappen. We hadden dit een klein beetje verwacht en blijven daarom even zitten waar we zitten.
    • Basis metalen, deze blijven een beetje doorsukkelen. We zullen voorlopig hierin niet beleggen, of we besluiten een groot bedrijf op te nemen.
    • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op en lijken wat op te gaan veren. We vinden vooral alles wat op zee gebeurd interessant en zijn op zoek naar een bedrijf dat olie vervoert. 
  3. De trading portfolio. Onze prestaties lopen hier sterk terug. We hebben wat nieuwe opties opgenomen die het misschien mogelijk maken om de prestatie wat te verhogen. Maar we hebben ook wat bescherming in deze portfolio, en bescherming kost geld.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.