Goud begint met het aantrekken van slimme mensen.

Goud begint met het aantrekken van slimme mensen.

week 8 / jaar 7

Inleiding

Is er dan toch nog hoop voor goud? Dit artikel gaat over een twitter bericht wat we deze week oppakte wat een opmerkelijke draai aangeeft naar mogelijk een nieuw beleid onder de hegdefonds eigenaars. We hebben onlangs 2 nieuwe goudaandelen aangeschaft die bovendien nog een dividend uitkeren. Deze kunnen leden vinden onder het kopje “nieuwsbrieven” op: https://investor-assistance-pro.com vinden.

Stan ziet wat wij ook zien.

Stan Druckenmiller is niet zomaar iemand. Het is een man met een enorme staat van dienst en wordt wel gezien als een van de slimste en beste beleggers. Hij kan zich zeker meten met een Warren Buffet, bijvoorbeeld. Mensen kijken naar wat hij doet en volgens ons heeft dit dus ook consequenties. Niet alleen mensen die Stan kopiëren, maar waarschijnlijk ook andere slimme mensen maken dezelfde gedachte gaan als Stan. Uit technologische aandelen en in aandelen met tastbare stoffen.

We moeten zeggen de timing dat Stan dit doet, is bewonderingswaardig. Technologische aandelen hebben een mooie run achter zich. Wij dachten al veel langer dat het game-over was in deze sector, maar sommige aandelen blijven gaan. Wees niet verrast. Dit kan nog even doorgaan, de retail investeerder wordt immers nog steeds verteld dat deze aandelen, die een koers/winst verhouding van vele tientallen jaren hebben, nog steeds volkomen veilig zijn om in te beleggen. Deze mensen zullen waarschijnlijk met een ernstige reducties in de koersen van dit soort aandelen te maken krijgen. Wij gaan kijken of we short kunnen gaan op deze aandelen. Dit is echter een zeer moeilijk spel. Als we hiertoe overgaan laten we dit weten middels onze gebruikelijke updates richting u als lid.

De andere kant die Stan opgaat, vinden wij veel interessanter. Hij koopt goudaandelen. Dit laat zien dat het slimme geld voor de grondstoffen gaan en zich terugtrekken uit overprijsde aandelen. Let op, dit is natuurlijk nog maar het begin. Verwacht nu niet dat het vanaf volgende week allemaal hosanna is. Het is echter al een belangrijke stap in de goede richting. De outflow uit de technologie sector is qua volume is immers veel groter dan de inflow in de edelmetaalsector. Wat bedoelen we hiermee? Hiermee bedoelen we dat de hoeveelheid geld die in de technologie sector zit, en eruit getrokken wordt, vele malen groter is dan de gehele markt kapitalisatie is van de edelmetaalsector. 1 van de grote technologiefondsen, neem b.v. Microsoft, is veel groter dan de gehele edelmetaalsector (dus alle aandelen bij elkaar). Als maar een deel van dit geld in goudaandelen stroomt, kan het zijn, dat aandelen kunnen verdubbelen of zelfs meer.

Hoe gaan wij hiermee om? We hebben natuurlijk al veel goud en zilveraandelen. Teveel in de speculatieve portfolio, en iets te weinig, in de income portfolio. Het antwoord op de vraag wordt dus dat wij meer geld naar verschuiven richting de income portfolio. Aan de ene kant zullen we aandelen verschuiven van de speculatieve portfolio naar de income portfolio. Aan de andere kant zullen we de komende maanden speculatieve aandelen verkopen, en nieuwe aandelen aanschaffen die dividend uitkeren en deze in de income portfolio plaatsen.

Het kan zijn dat we door deze verschuiving iets winst laten liggen. Maar wij gaan voor een meer zeker pad van winst. Het kan namelijk zijn, dat we het niet bij het juiste eind hebben, en het nog een aantal jaar duurt, eer er echt vuurwerk in de sector komt. Dit kan ieder moment gebeuren, en wij verwachten eerlijk gezegd de komende maanden ook wat. Maar eerlijk gezegd zijn we wel vaker teleurgesteld in de sector. Ook Stan zit er voor de lange termijn in, dus het hoeft niet nu te zijn, het kan nog een tijdje duren. In het geval van dividend krijgen we tenminste beloning voor het lange wachten. Je kan het zien als een rente die je ontvangt op je investering.

Conclusie

Onze strategie is om meer dividend aandelen in de sector te kopen, om dus meer geduld in de sector op te kunnen brengen. Eerlijk gezegd zijn de grote producenten ook de eerste die bewegen, mocht de rally echt van start gaan. We hebben onlangs 2 goudaandelen gekocht, die een flink dividend uitkeren. Wilt u zien, welke aandelen en opties we in ons portfolio hebben, dan kunt u lid worden van onze betaalde website. Leden kunnen met de onderstaande knop inloggen.

Lees verder

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

 1. De inkomen portfolio.
  • Verslavingsgevoelige aandelen: Lijken iets weg te zakken. Deze moeten we in de gaten blijven houden.
  • Metaal mijnbouw aandelen: Blijven een klein beetje weggevallen, maar houden zich redelijk goed, we verwachten dat een bodem is qua prijzen. Zie ook dit artikel.
  • Olie en gas aandelen. Veerden iets op, we verwachten veel van deze sector het komende jaar.  1 van de aandelen heeft alweer een 100% winst, we denken dat we deze aanhouden tot 110% en een trailingstop van 10% erop gaan zetten, eer we een nieuw FGS aandeel er van maken.
  • Steenkool aandelen. Deze week viel de sector veel terug. We verwachten echter veel van deze portfolio, misschien kunnen we de trekker opnieuw overhalen voor een nieuw aandeel of meer aandelen van de portfolio houders.
 2. De speculatieve portfolio:
  • Edelmetalen, zie artikel wat onze plannen hier zijn.
  • Uranium. Deze week steeg het metaal weer boven de $ 100. We denken er toch over na om bijna al ons geld uit de sector te halen en puur op de winst te gaan spelen. Niet dat we bearish zijn op de sector, integendeel, maar het kan best zijn dat we een flinke tijd zijwaarts reageren waardoor de aandelen langzaam een beetje weg kunnen blijven zakken.
  • Basis metalen, deze blijven een beetje doorsukkelen. 
  • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op en lijken wat op te gaan veren.
 3. De trading portfolio. Onze prestaties lopen hier sterk terug. We hebben wat nieuwe opties opgenomen die het misschien mogelijk maken om de prestatie wat te verhogen. Maar we hebben ook wat bescherming in deze portfolio, en bescherming kost geld.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.