We kopen aandelen tijdens de recente daling in de goudprijs.

We kopen aandelen tijdens de recente daling in de goudprijs.

week 8 / jaar 6

Inleiding

Deze week hebben we een aantal junior bedrijven gekocht, althans bijgekocht. We gaan eerst in op onze verwachting van de goud- en zilverprijs en dan leggen we de focus of het nu wel zo verstandig is om nu aandelen bij te kopen.

Wat is het meest waarschijnlijke scenario voor goud?

Het meest waarschijnlijke scenario voor de goudprijs volgens beleggershulp.nl is dat we op dit niveau blijven en stijgen of dat we nog iets zakken in prijs tot het 200-daags gemiddelde rond de $ 1800. Vanuit deze prijs verwachten wij een stijging uiteindelijk naar nieuwe all-time-highs. Maar, ……… zeker zijn we natuurlijk er niet van. Het kan ook goed zijn dat we er naast zitten en de goudprijs veel lagere prijsniveaus op gaat zoeken. Als dit gebeurd worden we onder een prijs van $ 1750 toch lichtelijk nerveus. Voor zilver geldt eigenlijk hetzelfde, maar dan op andere niveaus uiteraard. Helemaal op het einde van dit artikel hebben voor u een grafiek bijgevoegd.

Welke aandelen hebben we bijgekocht en waarom.

Producent SILV hebben we bijgekocht, omdat dit bedrijf de eerste productie op dit moment draait, en binnenkort de productie gaat opschroeven. Waarschijnlijk houden we deze aandelen wel aan, gezien het een goed bedrijf is. Tenzij het aandeel besluit exponentieel te stijgen, dan verkopen we het en steken de winst in onze zak.

Andere bedrijven die we hebben bijgekocht zijn: FYL; GLDC, KUYAF; en GLO. De eerste drie zijn edelmetaal aandelen, de laatste is een uranium ontwikkelaar. We moeten zeggen, al deze aandelen zijn niet zonder risico. Ook zitten we in een situatie dat we teveel gealloceerd zijn in deze hoog speculatieve aandelen, en meer dan ons lief is. Waarom dan toch meer geld erin stoppen? Omdat de waardering zo enorm laag is, dat we deze kans niet voorbij willen laten gaan. Toch zijn we bereid om deze aandelen voor een groot deel met zware verliezen te verkopen, mochten we ongelijk hebben. Dus als de komende maanden geen verbetering waar te nemen is, en we alleen nog maar verder in het moeras zakken, verkopen we minimaal de helft of meer, om weer een gezonde risico allocering te krijgen.

Wat verstaan wij onder een gezonde risico allocering? Kort gezegd een verhouding van 200 euro voor hoog speculatieve aandelen, zoals exploratie bedrijven, max. 500 euro aan midden risico aandelen, zoals kleinere royalty bedrijven, en minimaal 1000 en maximaal 2500 euro aan laag risico dividend uitbetalende bedrijven. U zult zien dat we ons niet houden aan onze eigen regels. In de toekomst zullen we echter terugvallen op deze regels, en dit betekent dat we dit jaar nog geduld op zullen brengen om ze winstgevend te laten worden, anders gaat echt de botte bijl erin. Wij hopen dat u zich beter houdt aan de risico profielen die u opstelt voor uw investeringen, we onderstrepen het belang hiervan.

Als we kijken naar de bedrijven die we gekocht hebben en ze een van een afgaan, zal u merken hoeveel risico we hier lopen. Dus bedenkt u goed wat u met uw laatste ROLLO doet………. Voor diegene die niet weet waar deze spreuk vandaan komt, kunnen we u verklappen dat deze uit een oude reclame komt, google doet wonderen. Finlay minerals (FYL) is een hoog speculatief exploratiebedrijf in Canada, op zich zijn exploratie aandelen altijd aandelen met een hoog risico, minder risico vol is dat men in Canada actief is. Cassiar gold (GLDC) is tevens een exploratie bedrijf in Canada, dus ook hier geldt dat het risico relatief minder hoog is omdat het zich in Canada bevindt. Kuya Silver (KUYAF), is een ontwikkelaar en exploratie bedrijf in Peru. En Peru is nu juist een kruitvat op dit moment. Wij denken dat uiteindelijk de zaak kalmeert en dit aandeel weer gaat stijgen, vooral als blijkt dat het bedrijf de juiste stappen zet naar productie van zilver. Het aandeel is dan ook heel hard afgestraft, en terecht, want hiermee kunt u de gehele investering verliezen als het tegenzit. Het laatste aandeel is naar ons idee nog het minst risicovol. Global Atomic (GLO) is een uranium ontwikkelbedrijf dit een uraniummijn in Niger bouwt. Onlangs is het aandeel hard afgestraft aangezien lokale organisaties de vergunning aanvechten. Het bedrijf geeft echter aan dat het DASA project niet hieronder valt en dat het vertrouwen heeft de zaak op te lossen. Wij zijn hierop ingestapt, we hebben al een aantal aandelen als Free Growth Stocks en willen deze aanvullen. Dus we verkopen deze aandelen weer mochten we een redelijke winst kunnen behalen.

Met al dit soort aandelen geldt: Wij verkopen als we de inkoopprijs verlaagd hebben, en dus we de aandelen weer verkopen indien er een kleine winst behaald wordt en in ieder geval geen verlies. Verder verkopen we de helft als er 100% winst behaald wordt, we zitten hier echter mijlenver vandaan. Laten we u nogmaals op het hard drukken: Wij geven geen financieel advies, we vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Deze manier van investeren is zeer risicovol en u kan al uw geld verliezen.

Samengevat kan er gezegd worden: Wij van beleggershulp denken dat de goudprijs zich gaat herstellen en daarmee ook de zilverprijs. Dit biedt koopkansen en stijgingen van de prijs van aandelen in de komende maanden. Op korte termijn kan er iets meer pijn zijn, maar op een midden lange termijn denken wij dat er betere tijden aankomen. Mochten het fout hebben zullen we de verliezen moeten nemen. Zover is het gelukkig nog niet. De situatie in zilver kunt u zien in de onderstaande afbeelding.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Edelmetaal aandelen blijven wegzakken. Dit houdt nog even aan, is onze verwachting, we zijn er nog niet zeker van of we de bodem gehad hebben, waarschijnlijk gaan we nog iets lager. Maar zoals we hierboven reeds omschreven hebben, we denken dat er betere tijden aankomen. Uranium lijkt is te winnen aan tractie, maar erg hard gaat dit ook nog niet. Olie en gas lijken nog steeds uit te bodemen, dus meer investeren in deze sector lijkt verstandig te zijn. De short portfolio gaan we waarschijnlijk uitbreiden met TSLA, we hebben de trekker nog niet overgehaald. Het aandeel van dit bedrijf is flink gestegen, dit is naar ons idee werkelijk onbegrijpelijk dus daarom kijken we of we niet een short positie moeten gaan opbouwen hierin.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.