Het aardgas wordt duur betaald met de huidige lage prijs.

Het aardgas wordt duur betaald met de huidige lage prijs.

week 9 / jaar 6

Inleiding

Deze week leggen we de focus op aardgas. De enorme schommelingen in de prijs hebben ons allemaal geraakt. Op dit moment is de prijs van het aardgas vrij laag en in dit artikel wordt een prognose naar toekomstige prijzen gemaakt. Aan het eind van het artikel zal beleggershulp in gaan op hoe wij inspelen op deze ontwikkeling.

Aardgas, waarom was de prijs zo hoog en nu zo laag?

De bovenstaande afbeelding geeft de aardgas prijzen weer van een lange periode van de jaren 90 tot nu. Hierin is duidelijk te zien dat er enorme pieken en dalen zijn in de prijs van het aardgas. Nu zijn er verschillende prijsindexen, maar hierboven vindt u de Amerikaanse. Indien de Europese getoond zou worden zou de laatste piek ongetwijfeld hoger uitvallen. Het gaat echter om het beeld. Na het begin van de oorlog met Rusland en Oekraïne steeg de prijs van aardgas. Nadat Europese opslagen vol zaten met zeer duur betaald Russisch gas begon de prijs te zakken aangezien de inkooporganisaties van het gas letterlijk gas terugnam en minder gas inkocht. De enorme vraag zorgde voor de piek, en de recente daling in vraag, de huidige dip.

Met het opblazen van de Nord Stream pijpleidingen is Europa wel genoodzaakt om meer LNG gas via schepen in te voeren. Mede omdat men geen Russisch gas meer wilt, maar de mogelijkheid om het in te voeren met behulp van gasleidingen ligt inmiddels ook behoorlijk plat. Voor wie zich afvraagt wie er achter de aanslag op de levensader van Europa zat vindt u hier een artikel die uw wenkbrauwen misschien doet rijzen. Of dit de waarheid is, valt nog te bezien, maar het is wel opvallend stil na zo’n groot incident. Ook het nieuws doet er geen verslag van, en geen journalist lijkt zich hiermee bezig te houden. Dit terwijl de energie voorziening van Europa zeer hard geraakt is.

Nu is de grote vraag wat de aardgasprijs in de toekomst zal doen. We hebben natuurlijk geen glazen bol, maar wij denken dat de prijs van Europees en Amerikaans gas omhoog zal gaan. Amerikaanse LNG is meer vraag naar dus zal de prijs moeten stijgen indien men besluit om meer gas in te kopen voor de volgende winter. Wij denken dat inkopers binnenkort weer aan de slag moeten en langzaam weer gas in moeten kopen. Het aandeel LNG zal veel hoger zijn dan in het verleden en het LNG wordt duurder betaald aangezien dit met boten ingevoerd moet worden en enorm veel energie kost om het vloeibaar te houden. Hierdoor zal de prijs wel moeten stijgen is onze verwachting. Wie betaalt de rekening? U en ik, laat dit duidelijk zijn.

Hoe speelt beleggershulp hierop in?

Door in opties te handelen van UNG (United States Natural Gas Fund) wat de aardgasprijs op de voet volgt. Hieronder vindt u een beeld van de laatste ontwikkelingen.

Zo ziet een enorme daling in 2023. Daarom hebben we put optie geschreven en call opties gekocht op te handelen. De Puts zijn lange termijn en de calls zijn korte termijn. Indien we een mooie winst kunnen boeken kopen we de puts weer terug en zullen de calls verkopen. Wij moeten u wel meedelen dat dit enorm risicovolle investeringen zijn. Beleggershulp heeft de volgende opties gekocht/geschreven:

  • UNG20250119 put 8 (6 open posities)
  • UNG20230421 call 8 (gisteren overigens 2 van de 4 calls met 80% winst verkocht)

Verder zijn er een aantal aandelen in ons portfolio dat tevens gas in haar portfolio hebben zoals het ontkroonde en weggepeste, voorheen Nederlandse bedrijf, Shell. Maar een aandeel van ons portfolio heeft een zeer hoge blootstelling aan aardgas en vooral LNG van maar liefst 71% en dat is het royalty-bedrijf Black Stone Minerals (BSM) De website van dit bedrijf is echter zeer lastig te benaderen, het duurt te lang om deze te laden daarom hebben we voor u een presentatie van het bedrijf in het artikel gezet.

Mocht de prijs van het aandeel gelijk blijven of dalen, dat kopen we 40 aandelen van dit bedrijf bij. Als we hiertoe overgaan zullen we u als abonnee inlichten.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Edelmetaal aandelen blijven wegzakken. We verwachten dat de bodem bijna in zicht is bij $ 1800, maar let op het kan eventueel naar $ 1750, wat we uiteraard niet hopen. Een strategie is dat we meer gaan handelen op deze niveaus, althans dit zijn we van plan door putopties te schrijven en callopties te kopen op de aandelen. Uranium ligt er ook nog steeds aantrekkelijk bij. De short portfolio gaan we waarschijnlijk uitbreiden met TSLA, we hebben de trekker nog niet overgehaald, maar misschien zijn we nu hiermee iets te laat. Crypto zal weer dalen is onze verwachting, samen met de overall tech markt.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.