Een nieuwe royalty in goud en koper

Een nieuwe royalty in goud en koper

week 7 / jaar 6

Inleiding

Deze week hebben we een nieuw royalty bedrijf in goud met een mooie toevoeging van koper. U zult misschien wel denken, heb je ze weer met hun royalty’s. We hebben immers al een flink aantal royalty bedrijven, namelijk WPM, SAND, MTA, FISH, EMX en VOX. En we voegen er nu weer een aan toe. Daarom omschrijven we in dit artikel eerst waarom er in het algemeen een groot voordeel is bij royalty bedrijven ten opzichte van andere bedrijfvormen. Daarna gaan we in op het bedrijf zelf, welke we nu aan gaan schaffen. We sluiten af met onze gebruikelijke update van de week. Ook zijn we in staat geweest om het Excel-sheet te repareren dus u kunt weer een wekelijkse update van de portfolio en de 6B sheet verwachten.

De algemene voordelen van een royalty bedrijf.

Royalty bedrijven hebben zeer grote voordelen voor een investeerder. En die gelden eigenlijk voor alle sectoren waar een royalty bedrijf actief in is, of het nu muziek, metalen, olie of een andere sector is. Onze focus is op de metalen goud, zilver en koper, vandaar de namen die u in de inleiding kunt vinden. De algemene voordelen van een royalty bedrijf zijn:

 • Een royalty bedrijf heeft vaak een zeer grote portfolio met kleine investeringen in een zeer groot aantal mijnen, dit betekent diversifiëring.
 • Een royalty bedrijf heeft vaak een zeer grote portfolio met kleine investeringen in een zeer groot aantal bedrijven, dit betekent diversifiëring.
 • Een royalty bedrijf heeft vaak een zeer grote portfolio met kleine investeringen in producenten, developers en exploratie bedrijven, dit betekent diversifiëring.
 • Een royalty bedrijf heeft vaak een zeer grote portfolio met kleine investeringen in een aantal geologische gebieden over de gehele aardbol, dit betekent diversifiëring.
 • Een royalty bedrijf heeft vaak een zeer grote portfolio met kleine investeringen in een aantal metalen, dit betekent diversifiëring.
 • Een royalty bedrijf heeft zeer weinig personeel, dus een relatief geringe stijging in personeel kosten is te verwachten.
 • Een royalty bedrijf produceert niets, en heeft dan ook niets te maken met alle risico’s van een producent zoals stijgende brandstofkosten.

Het sleutelwoord is dus diversifiëring en daarom spreken dit soort bedrijven ons zo aan, het zijn in feite banken die geld uitlenen en daarvoor geld terugkrijgen per jaar of kwartaal van een producent in royalty betalingen, of men ontvangt direct het metaal zelf. Maar vergis u niet, ze kunnen handelen als een junior exploratie bedrijf omdat de markt ze als risicovol behandelt. Hier kunnen we niets aan doen, we kunnen er echter wel van profiteren en gebruik van maken. Nu is het moment om dit soort bedrijven op te pakken en later hopelijk van een overname en/of dividend genieten. Maar dit is vaak jaren verder. Daarom speelt bij ons wel eens de gedachte om alle verdere metaal gerelateerde investeringen de deur uit te doen en ons zuiver op royalty bedrijven te richten, misschien nemen we die stap een keer, wie weet.

Welk royalty bedrijf hebben we nu op het oog?

We hebben het over Elemental Altus Royalties (ELE). Een canadees bedrijf met royalty’s in o.a. Afrika, Australië en in Zuid- en Noord-Amerika. Het bedrijf heeft:

 • Een portfolio met investeringen in mijnen in Australië voor 34%, 30% investeringen in Afrika, 10% in Canada, en 11% in Chili.
 • Een portfolio met een verdeling van 75% in goud investeringen, 22% in koper- en 3% investeringen in overige metalen zoals ijzer.
 • Men koopt niet alleen royalty’s, maar men genereert die zelf ook.
 • Het bedrijf heeft erg veel gronden waar potentieel mijnen ontdekt en gebouwd kunnen worden.
 • Men heeft een gezonde focus op het verlengen van de leeftijd van een mijn, waardoor de eenmalige investering zich nog meer uitbetaald.
 • Men heeft inkomsten geprojecteerd in 2023 van 20 miljoen dollar, dit is meer dan 8% van de marktkapitalisatie, dit laat zien hoe ondergewaardeerd dit bedrijf is.

Wij kopen in de komende weken 300 aandelen ELE bij voor een prijs van < CAD 1,50

Waarschijnlijk kopen we bij, indien we een zeer grote dip krijgen en het bedrijf goedkoper bij kunnen kopen. Daarna houden we het bedrijf zeer lang aan, tenminste dit is onze verwachting, en hebben we hopelijk over een aantal jaar een jaarlijkse inkomsten bron aan dividend. Dit, omdat dit ons doel is, een dividend generator zijn.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Edelmetaal aandelen blijven wegzakken. Dit houdt de komende weken nog aan, is onze verwachting, we zijn er nog niet zeker van of we de bodem gehad hebben, waarschijnlijk gaan we nog iets lager. Uranium lijkt is te winnen aan tractie, maar erg hard gaat dit ook nog niet. Olie en gas lijken uit te bodemen, dus meer investeren in deze sector lijkt verstandig te zijn. De short portfolio gaan we waarschijnlijk uitbreiden met TSLA, het aandeel van dit bedrijf is flink gestegen, dit is naar ons idee werkelijk onbegrijpelijk.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.