Blijft dit aandeel “down-under”, of zal de prijs stijgen?

Blijft dit aandeel “down-under”, of zal de prijs stijgen?

week 16 / jaar 5

Inleiding

We hebben niet zoveel aandelen uit “down-under”, oftewel Australië. We zullen dan ook gelijk met de deur in huis vallen. We hebben het hier over het aandeel NOVO resources (NVO). Het aandeel is met een bepaalde reden gekocht, maar is deze reden nog steeds geldig? En hoe kijken we nu naar het aandeel. We zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen om het aandeel te houden. En zelfs, als de gelegenheid voordoet, om meer aandelen van dit bedrijf te kopen. Dit terwijl we toch de laatste maanden enige twijfel hebben gehad om het zelfs te verkopen.

Wat was de voornaamste reden waarom we dit aandeel aangeschaft hebben?

De voornaamste reden was heel simpel. Men had een flink aandelen pakket in New Found Gold Corp (NFG). Dit is een veelbelovend goud exploratie bedrijf in Canada. Omdat NVO resources reeds een goud producent is, met eigen exploratie targets, plus een aandeel in NFG, was dit voor ons echt een gouden combinatie in een aandeel.

Maar toen hoorden we nieuws dat het management van NVO besloten had om aandelen van NFG van de hand te doen en over te maken aan niemand anders dan Eric Sprott. Sprott bezit nu 31% van het bedrijf. Wij hadden graag van deze taart toch ook nog een stukje gehad. We waren dan ook heftig teleurgesteld in het bedrijf NVO en stonden op het punt om de aandelen te verkopen. Temeer omdat de aandelen al 5 jaar lang in een downtrend zitten. Ons geduld raakte op en we snapten de beslissing niet helemaal, tot eergisteren.

Waarom houden de aandelen toch aan?

We hebben besloten om de aandelen toch aan te houden en zelfs, als de aandelen nog iets verder zakken om aandelen bij te kopen. Vanwaar deze ommezwaai in onze gedachten. Omdat we eergisteren hoorden wat het management van NVO eigenlijk van plan is op te bouwen in Australië. We begrijpen eigenlijk nog steeds niet waarom dit bedrijf zo ondergewaardeerd is op dit moment. Men heeft van de heer Sprott zo’n $ 123 miljoen gehad, en dit staat dus nu als cash op de balans, dit terwijl de market cap zo’n $ 225 miljoen is. Missen we hier iets? Meer dan de helft heeft het bedrijf nu dus als cash staan, plus goud producerende assets, exploratie projecten en een groot stuk land.

Het bovenstaande is misschien reden genoeg om het aandeel aan te houden maar wat het management eergisteren meedeelden vonden wij nog belangrijker. Men is van plan nog meer land te kopen en haar exploratie activiteiten uit te breiden. Ook deelde men mede dat Sumitomo, een Japans conglomeraat bijna voor 1,5% belang nemen in NVO. Is niet groot, maar het is een begin. Ook is het bedrijf van plan om meer in de battery metal space te gaan opereren. En laten we hier nu net de echt lange termijn focus op hebben.

We hebben onze mening dus bijgesteld en hebben nog enkele jaren geduld met NVO. We kopen zelf aandelen bij als de prijs verder naar beneden koerst en tussen de CAD 0,75-0,80 komt te liggen. Misschien halen we de trekker wel eerder over, maar voorlopig ligt hier ons volgende aankoopdoel.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Poef, wat een enorm slechte week was dit. Zowel Uranium als de Edelmetalen gingen erg hard onderuit, dit terwijl we zo lekker bezig waren. Dit zijn echt tijden om de emoties onder bedwang te houden. We hebben een paar aandelen bijgekocht op deze dip en hopen hier iets winst op te kunnen maken.

Goud en Zilver kunnen nog wel iets verder zakken. Kijk niet raar op als we de $ 1840 aantikken. Ook uranium kan nog iets lagere prijzen afgeven de komende weken. Het is tanden op elkaar de komende welen en hopelijk zijn we slim genoeg om goede aankopen te doen.

Motto blijft: Houd vol en koop langzaam bij op de dip. Houdt cash aan de zijlijn voor een grotere daling.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.