We verkopen een hoop crypto’s, maar blijven in de sector actief.

We verkopen een hoop crypto’s, maar blijven in de sector actief.

week 15 / jaar 5

Inleiding

Voor ons is de crypto portfolio altijd al de sector geweest waar we het meest oncomfortabel mee waren. Dit omdat we er weinig kennis van hebben en ons altijd al afgevraagd hebben of er kennis van te vergaren is. Het blijft een hoog gehalte hebben van sentiment en wat de gek ervoor geeft. Bijvoorbeeld hoe het met de hond van Elon is, interesseert ons geen bal. Ook niet hoeveel een digitaal kunstwerk oplevert. Misschien zijn we te oud bij beleggershulp voor dit soort onzin. Toch wordt er grof geld mee verdient in deze sector en willen we dus wel geïnvesteerd blijven. Waarom? Dat proberen we u duidelijk te maken in dit artikel.

Wat is de drijvende kracht achter waarderingen in de crypto munten

We hebben het hier al een maandje geleden over gehad. De crypto’s bewegen mee met de trend in de tech-sector. Tegenwoordig is dit mooi te vergelijken met de S&P 500. Gaat deze index naar beneden, dan zakken de crypto’s ook en vice versa. Dus wij denken dat er weinig rendement te behalen is in crypto’s de komende jaren, tenzij je er echt bovenop zit en de beste crypto’s eruit weet te vissen. Wij leggen liever de focus edelmetalen, uranium en metalen die in accu’s toegepast worden.

Betekent dit dat we negatief zijn over de gehele crypto sector. Nee beslist niet. We blijven in de sector, maar we focussen op die crypto’s die ons rendement geven. Wat bedoelen we hier mee? Heel simpel, we willen dividend of een andere vorm van betaling voor het aanhouden van onze crypto. Bij de crypto-munten is dit veelal de APY. En bij sommige munten gaat het zover dat je 8-10% APY krijgt per jaar. Krijg je niet op je bankrekening kunnen we wel vaststellen.

Crypto’s zijn en blijven naar ons gevoel wel de toekomst. Veel diensten zullen de komende decennia gebruik maken van deze technologie. Dus we blijven de sector volgen en mocht er beter sentiment komen in de sector, dan gaan we weer over tot aankoop van meer speculatieve crypto munten. Maar zover is het nog lang niet is ons gevoel.

Dus wat wordt onze strategie?

We zijn hier al een tijdje mee bezig. Maar we maken het voor u nu alleen duidelijker. De volgende munten zullen we blijven aanhouden:

  • Bitcoin (BTC) we kunnen hier minimaal 4,5% APY krijgen op Crypto.com
  • Ethereum 2 (ETH) we krijgen hier 3,68% APY op Coinbase
  • Cosmos (ATOM) we krijgen hier 5% APY op Coinbase
  • Tezos (XTZ) we krijgen hier 4,63% APY op Coinbase
  • Polygon (MATIC) we krijgen hierop minimaal 8% APY op Crypto.com
  • Crypto.com (CRO) we krijgen hierop minimaal 6% APY op crypto.com

De rest van de crypto’s zullen we dus verkopen de komende maand. We wachten hiermee, een naar onze verwachting, lange crypto winter af en proberen het hoofd boven water te houden met het rendement wat we krijgen voor het aanhouden van bovenstaande crypto’s. Sorry, het zal dus heel saai worden in de deze sector bij beleggershulp. Maar, zoals u gewend bent, we vertellen u eerlijk wat wij doen met ons geld. U hoeft deze lijn niet te volgen uiteraard.

Mochten er andere munten zijn met een hoog APY zullen we deze kopen buiten de bovenstaande lijst, we brengen u hier dan apart van op de hoogte.

CRO wordt een behoorlijke positie in ons portfolio, waarom?

We zijn van plan om CRO-investeringen op te schroeven naar zo’n 3500 euro. Waarom? Omdat hier privé heel veel voordelen aan zitten. Bij deze, even de disclaimer, dat we geen belang hebben in het bedrijf. Nogmaals, we vertellen u alleen eerlijk wat wij doen met ons geld en waarom.

Als we 3500 euro aan CRO staken dan kan men een debitcard aanvragen met 3% teruggave van alle aankopen met de kaart in CRO. Met andere woorden, als u 100 euro uitgeeft met deze kaart, krijgt u 3 euro in CRO terug op uw account. Verder zijn er een aantal streamingdiensten waarvan u het volledige maandbedrag in CRO krijgt teruggestort. Deze 3500 euro moet 6 maanden gestaked worden. Na deze periode kan je deze munt tegen minimaal 6% APY vastzetten.

Redenen genoeg om voor ons dit avontuur aan te gaan en een “bank account” te hebben die ons wel eerlijke rente uit betaald en niet een die door de boeven van de ECB bestuurd wordt.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver liggen er nog steeds mooi bij en lijkt nog steeds een bodem te zoeken, het komt zeker op adem. Het wordt de komende weken spannend of we verder gaan dalen of dat we een prijsstijging zullen zien, de banken zitten hevig short dus we kunnen best een daling zien. De crypto’s zijn we van plan verder te consolideren door crypto’s te verkopen die ons geen rente (APY) op leveren en crypto’s te kopen die dat wel doen. De rest van de markt zal een beetje zijwaarts bewegen is onze verwachting en we leggen dus de focus nu op uranium, goud en zilver.

Motto blijft: Houd vol en koop langzaam bij op de dip. Houdt cash aan de zijlijn voor een grotere daling.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.