Archief van
Maand: april 2022

Blijft dit aandeel “down-under”, of zal de prijs stijgen?

Blijft dit aandeel “down-under”, of zal de prijs stijgen?

week 16 / jaar 5

Inleiding

We hebben niet zoveel aandelen uit “down-under”, oftewel Australië. We zullen dan ook gelijk met de deur in huis vallen. We hebben het hier over het aandeel NOVO resources (NVO). Het aandeel is met een bepaalde reden gekocht, maar is deze reden nog steeds geldig? En hoe kijken we nu naar het aandeel. We zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen om het aandeel te houden. En zelfs, als de gelegenheid voordoet, om meer aandelen van dit bedrijf te kopen. Dit terwijl we toch de laatste maanden enige twijfel hebben gehad om het zelfs te verkopen.

Wat was de voornaamste reden waarom we dit aandeel aangeschaft hebben?

De voornaamste reden was heel simpel. Men had een flink aandelen pakket in New Found Gold Corp (NFG). Dit is een veelbelovend goud exploratie bedrijf in Canada. Omdat NVO resources reeds een goud producent is, met eigen exploratie targets, plus een aandeel in NFG, was dit voor ons echt een gouden combinatie in een aandeel.

Maar toen hoorden we nieuws dat het management van NVO besloten had om aandelen van NFG van de hand te doen en over te maken aan niemand anders dan Eric Sprott. Sprott bezit nu 31% van het bedrijf. Wij hadden graag van deze taart toch ook nog een stukje gehad. We waren dan ook heftig teleurgesteld in het bedrijf NVO en stonden op het punt om de aandelen te verkopen. Temeer omdat de aandelen al 5 jaar lang in een downtrend zitten. Ons geduld raakte op en we snapten de beslissing niet helemaal, tot eergisteren.

Waarom houden de aandelen toch aan?

We hebben besloten om de aandelen toch aan te houden en zelfs, als de aandelen nog iets verder zakken om aandelen bij te kopen. Vanwaar deze ommezwaai in onze gedachten. Omdat we eergisteren hoorden wat het management van NVO eigenlijk van plan is op te bouwen in Australië. We begrijpen eigenlijk nog steeds niet waarom dit bedrijf zo ondergewaardeerd is op dit moment. Men heeft van de heer Sprott zo’n $ 123 miljoen gehad, en dit staat dus nu als cash op de balans, dit terwijl de market cap zo’n $ 225 miljoen is. Missen we hier iets? Meer dan de helft heeft het bedrijf nu dus als cash staan, plus goud producerende assets, exploratie projecten en een groot stuk land.

Het bovenstaande is misschien reden genoeg om het aandeel aan te houden maar wat het management eergisteren meedeelden vonden wij nog belangrijker. Men is van plan nog meer land te kopen en haar exploratie activiteiten uit te breiden. Ook deelde men mede dat Sumitomo, een Japans conglomeraat bijna voor 1,5% belang nemen in NVO. Is niet groot, maar het is een begin. Ook is het bedrijf van plan om meer in de battery metal space te gaan opereren. En laten we hier nu net de echt lange termijn focus op hebben.

We hebben onze mening dus bijgesteld en hebben nog enkele jaren geduld met NVO. We kopen zelf aandelen bij als de prijs verder naar beneden koerst en tussen de CAD 0,75-0,80 komt te liggen. Misschien halen we de trekker wel eerder over, maar voorlopig ligt hier ons volgende aankoopdoel.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Poef, wat een enorm slechte week was dit. Zowel Uranium als de Edelmetalen gingen erg hard onderuit, dit terwijl we zo lekker bezig waren. Dit zijn echt tijden om de emoties onder bedwang te houden. We hebben een paar aandelen bijgekocht op deze dip en hopen hier iets winst op te kunnen maken.

Goud en Zilver kunnen nog wel iets verder zakken. Kijk niet raar op als we de $ 1840 aantikken. Ook uranium kan nog iets lagere prijzen afgeven de komende weken. Het is tanden op elkaar de komende welen en hopelijk zijn we slim genoeg om goede aankopen te doen.

Motto blijft: Houd vol en koop langzaam bij op de dip. Houdt cash aan de zijlijn voor een grotere daling.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

We verkopen een hoop crypto’s, maar blijven in de sector actief.

We verkopen een hoop crypto’s, maar blijven in de sector actief.

week 15 / jaar 5

Inleiding

Voor ons is de crypto portfolio altijd al de sector geweest waar we het meest oncomfortabel mee waren. Dit omdat we er weinig kennis van hebben en ons altijd al afgevraagd hebben of er kennis van te vergaren is. Het blijft een hoog gehalte hebben van sentiment en wat de gek ervoor geeft. Bijvoorbeeld hoe het met de hond van Elon is, interesseert ons geen bal. Ook niet hoeveel een digitaal kunstwerk oplevert. Misschien zijn we te oud bij beleggershulp voor dit soort onzin. Toch wordt er grof geld mee verdient in deze sector en willen we dus wel geïnvesteerd blijven. Waarom? Dat proberen we u duidelijk te maken in dit artikel.

Wat is de drijvende kracht achter waarderingen in de crypto munten

We hebben het hier al een maandje geleden over gehad. De crypto’s bewegen mee met de trend in de tech-sector. Tegenwoordig is dit mooi te vergelijken met de S&P 500. Gaat deze index naar beneden, dan zakken de crypto’s ook en vice versa. Dus wij denken dat er weinig rendement te behalen is in crypto’s de komende jaren, tenzij je er echt bovenop zit en de beste crypto’s eruit weet te vissen. Wij leggen liever de focus edelmetalen, uranium en metalen die in accu’s toegepast worden.

Betekent dit dat we negatief zijn over de gehele crypto sector. Nee beslist niet. We blijven in de sector, maar we focussen op die crypto’s die ons rendement geven. Wat bedoelen we hier mee? Heel simpel, we willen dividend of een andere vorm van betaling voor het aanhouden van onze crypto. Bij de crypto-munten is dit veelal de APY. En bij sommige munten gaat het zover dat je 8-10% APY krijgt per jaar. Krijg je niet op je bankrekening kunnen we wel vaststellen.

Crypto’s zijn en blijven naar ons gevoel wel de toekomst. Veel diensten zullen de komende decennia gebruik maken van deze technologie. Dus we blijven de sector volgen en mocht er beter sentiment komen in de sector, dan gaan we weer over tot aankoop van meer speculatieve crypto munten. Maar zover is het nog lang niet is ons gevoel.

Dus wat wordt onze strategie?

We zijn hier al een tijdje mee bezig. Maar we maken het voor u nu alleen duidelijker. De volgende munten zullen we blijven aanhouden:

  • Bitcoin (BTC) we kunnen hier minimaal 4,5% APY krijgen op Crypto.com
  • Ethereum 2 (ETH) we krijgen hier 3,68% APY op Coinbase
  • Cosmos (ATOM) we krijgen hier 5% APY op Coinbase
  • Tezos (XTZ) we krijgen hier 4,63% APY op Coinbase
  • Polygon (MATIC) we krijgen hierop minimaal 8% APY op Crypto.com
  • Crypto.com (CRO) we krijgen hierop minimaal 6% APY op crypto.com

De rest van de crypto’s zullen we dus verkopen de komende maand. We wachten hiermee, een naar onze verwachting, lange crypto winter af en proberen het hoofd boven water te houden met het rendement wat we krijgen voor het aanhouden van bovenstaande crypto’s. Sorry, het zal dus heel saai worden in de deze sector bij beleggershulp. Maar, zoals u gewend bent, we vertellen u eerlijk wat wij doen met ons geld. U hoeft deze lijn niet te volgen uiteraard.

Mochten er andere munten zijn met een hoog APY zullen we deze kopen buiten de bovenstaande lijst, we brengen u hier dan apart van op de hoogte.

CRO wordt een behoorlijke positie in ons portfolio, waarom?

We zijn van plan om CRO-investeringen op te schroeven naar zo’n 3500 euro. Waarom? Omdat hier privé heel veel voordelen aan zitten. Bij deze, even de disclaimer, dat we geen belang hebben in het bedrijf. Nogmaals, we vertellen u alleen eerlijk wat wij doen met ons geld en waarom.

Als we 3500 euro aan CRO staken dan kan men een debitcard aanvragen met 3% teruggave van alle aankopen met de kaart in CRO. Met andere woorden, als u 100 euro uitgeeft met deze kaart, krijgt u 3 euro in CRO terug op uw account. Verder zijn er een aantal streamingdiensten waarvan u het volledige maandbedrag in CRO krijgt teruggestort. Deze 3500 euro moet 6 maanden gestaked worden. Na deze periode kan je deze munt tegen minimaal 6% APY vastzetten.

Redenen genoeg om voor ons dit avontuur aan te gaan en een “bank account” te hebben die ons wel eerlijke rente uit betaald en niet een die door de boeven van de ECB bestuurd wordt.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver liggen er nog steeds mooi bij en lijkt nog steeds een bodem te zoeken, het komt zeker op adem. Het wordt de komende weken spannend of we verder gaan dalen of dat we een prijsstijging zullen zien, de banken zitten hevig short dus we kunnen best een daling zien. De crypto’s zijn we van plan verder te consolideren door crypto’s te verkopen die ons geen rente (APY) op leveren en crypto’s te kopen die dat wel doen. De rest van de markt zal een beetje zijwaarts bewegen is onze verwachting en we leggen dus de focus nu op uranium, goud en zilver.

Motto blijft: Houd vol en koop langzaam bij op de dip. Houdt cash aan de zijlijn voor een grotere daling.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Is $ 200 mogelijk voor uranium, of is dit te hoog gegrepen, en waar bevindt zich de prijs nu?

Is $ 200 mogelijk voor uranium, of is dit te hoog gegrepen, en waar bevindt zich de prijs nu?

week 14 / jaar 5

Inleiding

We hebben het al een tijdje niet meer over het 2de gele metaal in ons portfolio gehad, namelijk uranium. En dit is een beetje onterecht, aangezien er prijstechnisch nogal beweging is op de markt. In dit artikel gaan we in hoe hoog de prijs zal kunnen worden. En we zullen u de conclusie alvast geven met het dodelijk saaie antwoordt wat we altijd geven: We weten het niet, we hebben namelijk geen glazen bol. Toch raden we u aan om nog even bij ons te blijven en op zijn minst de richting samen met ons te bepalen.

Waar bevindt zich de prijs nu?

Zoals u in de grafiek ziet koerst de prijs van uranium op dit moment boven de $ 63. Dit terwijl de koers van 5 jaar geleden zich beneden de $ 20 bevond. De prijs van uranium is dus al verdrievoudigd. U zou dus kunnen concluderen dat het afgelopen is met de stijging van de prijs van uranium enkel op basis van deze grafiek. Bij uranium moet u echter niet te snel conclusies trekken en een 5 jaar grafiek is dan ook te kort. Het is beter om een veel grotere periode te kiezen, en hierna conclusies te trekken. Wij kiezen dan ook altijd minimaal een periode van minimaal 15 jaar om de richting van de uraniumprijs te bepalen, zie de grafiek hieronder.

Welke richting zal de prijs van uranium kiezen?

Als we kijken naar de bovenstaande grafiek dan wordt het al wat duidelijker waar we nu staan en tot waar de prijs van uranium kan stijgen. Het is duidelijk dat de raket de basis heeft verlaten en met zijn 2 de trap bezig is. Deze zal eindigen bij $ 73 per pond uranium. Wij verwachten dus dat de prijs nog door zal stijgen tot dit niveau en daar een tijdje op adem zal komen. Dus rond de blauwe lijn verwachten wij een half jaartje pieken en dalen waar uranium momentum kan kweken of opnieuw te stijgen naar recordhoogtes. De richting van de prijs van uranium is wat ons betreft nog steeds omhoog. En $ 73 is een prijsniveau wat men betaalde voor het metaal net voor de ramp in Fukushima.

Laat de laatste zin nog even tot u doordringen. $ 73 betaalde de kerncentrales per pond uranium op het moment voor een van de grootste rampen op de wereld met kernenergie. Er is sindsdien echter nogal wat gebeurd, namelijk:

  • Voor maart 2011 hadden we een gezonde markt met een balans in vraag en aanbod van uranium met betrekking tot het aantal kerncentrales.
  • Voor maart 2011 bestonden er honderden uranium aandelen, nu zijn er nog maar tussen de 60 en 80 over.
  • Na maart 2011 heeft men een aantal kerncentrales stil gelegd en alle voorraden weggedraaid die er boven de grond aanwezig waren. Dit heeft er voor gezorgd dat de vraag naar verse uranium tot een historisch minimum is gedaald en er zelfs productie werd teruggeschroefd en de grootste mijnen op aarde stil werden gelegd. Ook heeft men nauwelijks naar nieuwe mijnen gezocht, althans niet in die mate dat dit de toekomstige vraag kan bijbenen.
  • Sinds een aantal jaren is men weer reactors (vooral in Japan) aan het opstarten wat ervoor zorgt dat er weer vraag in de markt komt. Maar met deze vraag heeft Cameco pas verleden maand doen besluiten om de MacArthur mijn weer op te gaan starten. En let op, het duurt nog eens een jaar dat deze mijn productie gaat draaien. Dus het aanbod zal de vraag niet bij kunnen benen.
  • Er komen 150 kerncentrales bij alleen al in China de komende 10-15 jaar, plus in Europa bouwt men ook centrales erbij. Dit doet de vraag naar productie van uranium verdrievoudigen tussen nu en 10 jaar. Met andere woorden, de capaciteit die men had in 2011 * 3 is de capaciteit die men nodig heeft. Nu zijn er wel een aantal mijnen in aantocht, maar * 3 is niet het getal wat men gaat halen. Zelf * 3 zou nog weleens * 4 kunnen worden als de groene revolutie landen doet besluiten om ook kernenergie als basis te nemen, denk hierbij bijvoorbeeld aan Australië.
  • Een prijs van $ 65 was genoeg voor een aantal bedrijven om hun mijnen weer op te starten of nieuwe te ontwikkelen. Door inflatie is deze grens echter weer een beetje opgerekt en het zal ons niet verbazen als dit nu rond de $ 73 zal leggen.
  • Vooral de prijs van verrijkt uranium zal door het dak gaan. Niet veel landen kunnen dit en met de oorlog in Oekraïne wordt dit er niet beter op. Dit omdat Rusland ongeveer de helft van de wereldproductie van verrijkt uranium verzorgd. Dit zou wel een met sancties weg kunnen vallen, vooral met betrekking tot de westerse landen.

Conclusie is: Wij denken dat de prijs van uranium door het dak zal gaan en zeker hoger dan $ 73 zal stijgen. Of het de absolute piek van $ 140 per pond uranium (zie blauwe lijn in de grafiek) kan halen weten we niet maar we denken dat dit zeker een mogelijkheid is en zelfs prijzen van $ 200 zijn biet onmogelijk. Er mag alleen geen kernramp meer gebeuren, want dan gaan we terug naar $ 20.

Wat doet dit voor de aandelen in deze sector? Wij denken dat *5 of * 10 vanaf dit niveau nog tot de mogelijkheden behoren. Of het zover zal komen weten we niet. We houden in ieder geval de komende 2-3 jaar uranium aandelen in ons portfolio en zullen waarschijnlijk bij bepaalde niveaus iets van de winst verzilveren om op lagere niveaus weer te kunnen kopen. Na 2 of 3 jaar bekijken we de situatie opnieuw en besluiten we of we de aandelen aan zullen houden of niet. In bubbel gebied verkopen we alles, dat is een ding dat zeker is.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver liggen er nog steeds mooi bij en lijkt nog steeds een bodem te zoeken, het komt zeker op adem. Het wordt de komende weken spannend of we verder gaan dalen of dat we een prijsstijging zullen zien, de banken zitten hevig short dus we kunnen best een daling zien. De crypto’s zijn we van plan verder te consolideren door crypto’s te verkopen die ons geen rente (APY) op leveren en crypto’s te kopen die dat wel doen. De rest van de markt zal een beetje zijwaarts bewegen is onze verwachting en we leggen dus de focus nu op uranium, goud en zilver.

Motto blijft: Houd vol en koop langzaam bij op de dip. Houdt cash aan de zijlijn voor een grotere daling.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Dansen we de salsa over een paar jaar met Braziliaanse aandelen?

Dansen we de salsa over een paar jaar met Braziliaanse aandelen?

02 april 2022 / volume 4 / jaar 5

Inleiding

Deze maand hebben we een nieuwsbrief voor u waarin we eerst onze wereldwijde macro-economische blik geven waarom we juist nu meer naar Brazilië kijken. Daarna zullen we kort 2 Braziliaanse aandelen bespreken die wij reeds gekocht hebben. Abonnees van onze nieuwsbrief zijn al op de hoogte hiervan. En of we over een aantal jaar echt de salsa dansen is nog maar te bezien, maar een klein sprongetje in de lucht wordt het wel denken we. We nemen in ieder geval geen dansles en zeker niet bij Nederlands bekendste dansleraar wiens naam we liever niet noemen.

Wat gebeurt er in de wereld denken wij en hoe beïnvloed Brazilië dit.

We gaan zeker niet op de stoel van een econoom zitten. Wij denken namelijk dat economen er vaak naast zitten. We hebben ook niet de arrogantie om te denken om alles te weten. We willen u echter wel onze mening geven hoe wij denken welke kant de handel op gaat in de wereld. Wat wij willen is dat u als lezer, dit kritisch leest, en vooral u eigen mening vormt, en vervolgens u eigen investeringsbeslissingen hieruit destilleert. Onze blik op de wereldeconomie is eigenlijk heel simpel. We komen in de fase van een nieuwe Koude Oorlog. Niet alleen tegen de Rusland, of moeten we al langzaam weer USSR gaan zeggen, maar ook tegen China. Het westen is aan het verliezen en alles wat Rusland en China wil is een eerlijk deel aan de tafel van de wereldhandel. Tot dusver hebben we enige sympathie voor de kant van het oosten. Maar om dit via een oorlog te doen waar een heel land verwoest wordt en duizenden mensen gedood wordt, is natuurlijk niet de manier en uiterst wreed, waar we dan ook de conclusie kunnen trekken, dat wij in ieder geval blij zijn dat we in het westen wonen. Verder gaan we het konijnenhol niet verder in en laten ons niet meeslepen in een politiek discussiestuk. Waar wij het over willen hebben is de honger naar grondstoffen. Nu Rusland niet langer als een land wordt gezien waar handel mee te drijven is moet het westen een groot deel van zijn grondstoffen elders vandaan halen. Maar welke opties zijn er. Domme westerse politici hebben jarenlang, onder het mom van klimaat, een kwaad daglicht op de industrie gelegd, de publieke opinie heeft hierin ook meegeholpen. Waarom noemen wij dit dom? Omdat men eerst meer olie en gas ……………….

Lees verder