Week 10/ Jaar 2

Week 10/ Jaar 2

We just went soft!

Als u al een tijdje belegd bent u vast weleens de term “soft commodities” tegengekomen. Letterlijk vertaald: zachte grondstoffen. Wat hiermee bedoeld wordt zijn vaak grondstoffen die met de landbouwsector te maken heeft zoals graan, mais, koffie, cacao, sinaasappels, ect, ect. Beleggen in deze sector lijkt tegenwoordig iets buitengewoons, toch is het van oudsher een van de meest gewone beleggingen die men al sinds het begin van de future markten verhandeld.

De algehele grondstoffenmarkt beweegt al jaren richting een bodem. Sommige grondstoffen, zoals de edelmetalen en olie, hebben de bodem reeds gevonden en komen in een stijgende trend. Andere commodities, zoals soft commodities, hebben de bodem vaak nog niet gevonden en tikken nog steeds lagere prijzen aan. Een mooi voorbeeld hiervan is de prijs van mais. In het onderstaande voorbeeld kunt u de prijs van mais zien met behulp van een ETF die deze prijs volgt. Het symbool voor deze ETF is het engelse woord voor mais, met andere woorden CORN.

ETF’s van andere soft commodities zijn b.v. SOYB (sojabonen), JO (koffie), WEAT (graan), ect. In begin 2018 hebben we al een keer eerder in soft commodities gehandeld door middel van de cappuccino trade. Hierbij hadden we de ETF’s van koffie, cacao en suiker gekocht. We hebben deze trade toentertijd met een gemiddeld rendement van ruim 10% afgesloten. Deze week zijn we weer soft gegaan. Deze keer met de ETF’s van koffie, mais, sojabonen en graan. We kunnen hier geen pakkende trade naam bij vinden, dus als u er een weet, laat het ons a.u.b. weten. Indien er een goede trade naam naar ons wordt gemaild, een die ons bevalt, zullen we deze zeker publiceren. We hebben echter niet de ETF’s zelf gekocht, maar er langlopende call opties op genomen. Zie onderstaand screenshot.

Met iedere optie trade die we bij beleggershulp maken laat we u een screenshot zien van ons persoonlijke account. U kunt op deze maniet zelf zien dat, de winsten die we maken, ook echt verhandeld zijn en wij u geen onzin verkopen. Verkopen is hierbij geen goed woord, aangezien onze nieuwsbrief service nog steeds gratis is en nog wel even zal blijven, maar u zult het vast begrijpen wat bedoeld wordt. De reden voor de keus van opties is de volgende: we willen niet teveel kapitaal inzetten in de markt van vandaag de dag. We vinden het veel te riskant om grote sommen geld aan aandelen in te zetten. Met opties lopen we natuurlijk ook risico om veel geld te verliezen. Dit risico dekken we deels af door de opties goedkoop te kopen waardoor het verlies aan kapitaal beperkt blijft tot de waarde van de optie. Het opwaarts potentieel is echter oneindig. U zult het vast geraden hebben en in het overzicht gezien hebben, we hebben namelijk callopties gekocht op de ETF’s van koffie, mais, sojabonen en graan.

Als we goed gerekend hebben, dan kunnen we maximaal $790 verliezen met deze trade. De winst kan naar oneindig vliegen als de prijs van de onderliggende grondstoffen hard stijgen. Het grote nadeel van opties kopen is dat deze iedere dag een beetje minder waard worden. Ondanks dat we langlopende opties gekocht hebben betekend het niet dat we deze lang aanhouden. De bedoeling is dat bij winst de opties verkocht worden. Men kan dan bij een prijsdaling van de onderliggende grondstof, opnieuw een calloptie kopen met een even lange looptijd.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.