The chance to ride on a silver bullet

The chance to ride on a silver bullet

week 23 / jaar 3

Deze week geen nieuwsbrief, de nieuwsbrief van juni is vorige week uitgebracht en verzonden. Bij wijze van uitzondering hebben we dit gedaan aangezien we ons portfolio systeem op de schop hebben gegooid en het gevoel hadden zo snel mogelijk duidelijkheid aan de lezer te moeten brengen. Als u de kans nog niet heeft gehad om deze te lezen en u volgt onze aanbevelingen op de voet, dan raden wij u aan om de nieuwsbrief van juni te lezen.

In de weekly van deze week gaan we het hebben over ons favoriete onderwerp, zilver. Wij verwachten explosiviteit van zilver. Natuurlijk, wij verwachten dit al een tijdje, en u zal zich misschien afvragen wanneer komt het. Het antwoordt is eerlijk, wij weten het ook niet, we hebben geen glazen bol. We weten wel dat de zilverprijs belachelijk laag geprijsd is. Ten opzichte van goud was dit nog maar enkele weken gelden 120:1. Ten opzichte van de $, stond de teller op 15 per troy ounce zilver. Nu staat zilver iets lager dan 100:1 en op $17,85. Dat is reeds een aardige stijging maar we verwachten dat er nog veel meer aankomt. Ten eerste kan de ratio terug naar zo’n 60:1. Historisch gezien is dit normaal. De echte waarde zit hem echter in dat er maar 8x zoveel goud als zilver uit de aarde wordt gehaald. Dit betekend dat de ratio eigenlijk op 8:1 moet staan. Nu zal het allemaal zo’n vaart niet lopen, maar dit laat wel de potentie van the silver bullet zien.

Kijkt u de grafieken er maar op na. Als goud stijgt, komt het kleine broertje zilver wat later maar als een komeet erachteraan. Wat historisch nog niet meegenomen is, is dat zilver tegenwoordig als industrieel metaal wordt gezien. Dit is te merken aan de enorme daling in de prijs van het metaal tijdens de corona crisis. Eigenlijk best raar want het metaal werd op de echte markt alleen maar duurder. Waarom? Omdat de premies zeer hoog waren? Waarom? Omdat niemand het leverderde vanwege de crises. Wij verwachten als de leveranties eenmaal op gang komen, een kleine stijging in het metaal. The silver bullet stijging, als de prijs echt als een raket omhoog gaat, komt als het edelmetaal weer meer als monetair middel gezien wordt. Wat bedoelen we daar nu weer mee?

De laatste 10 jaar heeft zilver steeds meer glans verloren en behandelt de markt zilver steeds meer als een industrieel materiaal. Dit is voor een groot deel ook zo, maar het is tevens een monetair middel. Mensen hebben zilver eeuwenlang als geld gezien. Wij denken als goud eenmaal een nieuwe high op het bord zet in de $, dat zilver met de echte stijging gaat beginnen. En hoe duurder goud wordt, investeerders steeds meer naar zilver gaan grijpen. Waarom? Silver is poor mans gold. Met andere woorden, zilver is voor de meeste mensen betaalbaar, als goud op $2500 of zelfs $5000 staat, dan zijn minder mensen geneigd om een gouden munt te kopen. Begrijp ons niet verkeerd, goud zal in trek blijven, voor de rijke mensen blijft het altijd betaalbaar. Maar voor de gewone man, waar we onszelf voor het gemak maar even onderscharen, is het beter om dan zilver te kopen. Je zal immers maar een gouden munt van $2500 verliezen. Dan sla je jezelf voor je kop, toch? Terwijl als je een zilveren munt verliest dit je dan misschien $100 kost.

Hoe hoog kan het gaan? Dit weet niemand. De absolute high van zilver ligt op $50. Wij denken dat het hierboven uitstijgt. Stel goud wordt $5000, en dit is mogelijk, en de ratio schiet onder de 8, dan kan de zilver prijs 5000/8 = $625 worden. Allemaal zeer speculatief, we weten het en we houden ook niet van dit soort als dan verhalen. Maar wat we duidelijk willen maken dat zilver een kans maakt op een explosieve stijging voor investeerder die geduldig zijn, en de rit willen uitzitten, met alle vervelende bobbels onderweg. The chance to ride on a silver bullet!

Een meer behoudende voorspelling is als goud naar $5000 stijgt, en dit is dan wel een grote als, zilver naar de normale lage en realistische ratio van 60 beweegt, dit zou een zilverprijs betekenen van ongeveer $85. Ook niet slecht toch? Dat betekend dat als goud 5000/1750 is bijna 3x zo hoog wordt dat zilver 85/17,85= 4,75 x zo hoog wordt.

We hebben reeds zilvermijnen is onze portfolio. Onlangs hebben we er 2 opgenomen en op deze 2 hebben we reeds voor AG 20% en voor PAAS 30% winst behaald. Er zit nog veel meer in het vat. Andere zilverfondsen zijn WPM (bijna 100% winst behaald) en NUAG ( een FGS). Ook AG is een FGS fonds, een aandeel waar we reeds een keer 100% winst op behaald hebben. We zullen voor dit fonds dan ook een andere strategie hanteren. Als we denken dat zilver op een gegeven moment niet door stijgt en even op adem moet komen door tijdelijk te gaan dalen, dan zullen wij op dit hoogtepunt AG proberen te verkopen. Van de winst zullen we aandelen toevoegen aan onze FGS positie. B.v. als we 50% winst op 20 aandelen hebben dan zullen e 25% aandelen en dus 5 aandelen toevoegen aan de FGS portfolio van AG.

1 aanbeveling hebben we wel. En deze nemen we niet in ons portfolio op. Koop fysiek zilver in de vorm van munten en leg deze op een plek waar niemand dit kan vinden. Of koop fysiek silver bij een bedrijf dat het in een kluis kan leggen voor je, dit is wat wij gedaan hebben.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

PDF Loading...

De portfolio is deze week iets gezakt. Dit kwam door een kleine zwakte in de edelmetaal fondsen. We waren hier al bang voor en balen ervan dat een aantal fondsen maar <5% van een FGS fonds afstond. Maar ja dat is afspraak die we gemaakt hebben en deze volgen we zodat we niet teveel emotie in het spel brengen. De rest van de sectoren leveren niet veel nieuws op, en zit hier dus ook weinig verandering is. Motto blijft: Stay save with dividend en goud en zilver!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.