Een gouden kans in zilver?

Een gouden kans in zilver?

week 24 / jaar 3

Wij hebben u al een aantal maal eerder geschreven dat wij denken dat de grootste winsten bij zilver liggen, maar we gek genoeg naar de goud prijs kijken wanneer we winst kunnen verwachten. Waarom? Omdat de zilver prijs altijd de goudprijs volgt, maar dan meestal met een factor x. Daalt de goudprijs dan daalt de zilverprijs meer. Stijgt de goudprijs, dan stijgt de zilverprijs meer. De goudprijs is deze week behoorlijk gedaald, en daarmee ook veel van onze aandelen, maar het is boven de steun van $1680 gebleven. Dit is belangrijk, als de goudprijs verder daalt dan hebben we meer geduld nodig. We zullen dus voorzichtig moeten zijn met nieuwe aankopen in de sector en de kat uit de boom moeten kijken.

Wij denken echter dat de steun houdt en daarom adviseren we een nieuw zilvermijn aandeel te kopen. Dit bedrijf met diverse zilver en goudmijnen in de USA en Mexico gaat flinke winsten draaien op dit kantelpunt van de prijsontwikkelingen in de metalen op dit moment. Dus als de goudprijs en daarmee zilverprijs stijgt, stijgt dit aandeel explosief mee. Aangezien ze tevens mijnen in alleen veilige districten hebben zien we een reden om nu in te stappen. Hebben we het mis en goud en zilver daalt meer in prijs, dan zullen we langer geduld moeten hebben met dit aandeel. We zullen dit aandeel als een midden risico investering kopen en besteden daarom ongeveer 400 euro hieraan.

Koop 76 aandelen CDE (Coeur Mining Inc) met een aandelen prijs van <$5,40

Portfolio update

Schrik niet maar deze week zijn we bijna 10% gezakt om onze prestatie van onze portfolio. Dit is echter voor het grootste deel te danken aan een rekenfout die we met onze FGS portfolio gemaakt hebben. We kwamen hier achter aangezien we weer negatieve rendementen op sommige FGS posities krijgen en in theorie mag dit niet mogelijk zijn. Na dit bekeken te hebben zijn we er achter gekomen dat we de orginele inkoopprijs gebruikte van een FGS, we hadden echter de verkoopprijs moeten nemen. Op dat moeten hebben doen we de helft in de kas terug en de helft bewaren we als 100% winst. Als vervolgens het aandeel richting de 0 gaat gaat het rendement ook richting de 0% en kan dus niet negatief worden. Dit betekend echter dat we ten eerste minder rendement hebben behaald dan gedacht en dat we minder aan geld in onze kas hebben om te besteden. Maar we willen zo transparant mogelijk zijn naar u de lezer dus moeten we deze bittere pil slikken. Een andere reden waarom ons rendement gezakt is komt doordat de goud en zilverprijs gedaald is deze week, en daarmee onze aandelen ook. Er kan nog enkele weken druk op de edelmetalen staan maar we verwachten dat we uiteindelijk nog een aantal FGS aandelen erbij zullen sprokkelen. Ons motto: Be patient.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.