Nieuwe opzet van de portfolio

Nieuwe opzet van de portfolio

volume 6 / jaar 3

We hadden het reeds aangekondigd. We veranderen onze opzet van de portfolio presentatie en ook technisch zitten er een fix aantal veranderingen in. Om het niet al te saai te maken hebben we ook een aanbeveling deze maand. Over het algemeen kan gezegd worden is dat we alles in 1 tabel gieten die we vervolgens iedere week zullen updaten, ook in de weekly zullen presenteren en ook in de portfolio menu tab zullen refreshen. Zo houdt u als lezer 1 mooi overzicht met alle aanbevelingen en gekochte aandelen in 1 overzicht. We zullen het punt voor punt behandelen. Mochten we iets vergeten zijn of iets is u nog niet geheel duidelijk mail ons dan aub op info@beleggershulp.nl.

Met deze portfolio richten we ons op de kleine beleggers met een vermogen tot 25.000 euro. Samen met u willen we dit bedrag laten groeien. Zo kunt u precies volgen hoeveel geld we inleggen op de aandelen en hoeveel cash we overhouden in ons portfolio. Verder zit u precies hoeveel rendement we halen. Als u onze aanbevelingen 1 op 1 opvolgt moet u hetzelfde rendement behalen als ons. We mikken op een minimaal rendement van 10% per jaar. We kunnen u mededelen dat dit niet meevalt om dit te behalen. Vind u dit weinig dan zijn we heel benieuwd hoeveel rendement u behaald en dan gaat het natuurlijk wel over een gemiddelde van minimaal 3 jaar. Ook krijgt u geen 10% op de bank. Deze weddenschap durven we wel aan. Natuurlijk willen we het beter doen dan 10% per jaar en mikken op een zo hoog mogelijk rendement. Nu staat de teller op zo’n 29%, nog 1 percent en we hebben ons 3 jaar target reeds behaald. We hebben de stand van vorige week bevroren en dit was 27,4% rendement. Het bedrag van 25.000 euro hebben we vervolgens verhoogd met 27,4% en zo kwamen we op het totaal bedrag van de aandelen in de portfolio verhoogt met het cash bedrag. Heeft u 50.000 euro te besteden neem dan gewoon iedere aanbeveling maal 2.

De volgende items zijn veranderd:

  1. Cash. Het bedrag aan cash wat over is van alle investeringen van een totaal bedrag van 25.000 euro + 27,4%. We hebben ook in het overzicht meegenomen hoeveel cash in percentage over is om te kunnen investeren. Cash wordt aangehouden in Euro, maar we kunnen dit ook omzetten in $. We kunnen ook meer $ aankopen dan we aan cash hebben alhoewel we dit niet prefereren. We gaan in dit geval in de min met Euro’s. Ook houden we geld gewoon vrij om in aandelen te kunnen investeren. Het verschil tussen de exchange koersen en het geïnvesteerde bedrag is de winst die bij de cash opgeteld kan worden.De reden dat we dit doen is omdat we gezien hebben dat het heel veel uitmaakt bij welke koers we aandelen kopen en verkopen voor het totaal rendement van de gekochte aandelen. Soms valt dit mee en soms valt het tegen. Op deze manier maken we het in ieder geval transparant. Onderschat de waarde hier niet van, de $ koers kan zo’n 20-30% van uw totaal rendement uitmaken.
  2. Aandelen. We zullen voortaan het aantal aandelen wat we aanbevelen te kopen of te verkopen weergeven op de site samen met het totaal bedrag wat we eraan uitgeven. Een hoog risico aandeel, hier besteden we ongeveer 200 euro aan. Aan een midden risico aandeel geven we zo’n 400-500 euro aan uit en een laag risico aandeel mag 1000 tot maximaal 2500 euro aan uitgegeven worden.
  3. Weging systeem. Dit gooien we totaal overboord. Op zich werkte het wel maar we kregen regelmatig reacties van lezers dat het niet begrepen werd of dat het een moeilijk systeem was om te volgen. We hebben ons deze kritiek aangetrokken en gooien daarom dit radicaal overboord. Voortaan ziet u gewoon de Euro’s die we uitgeven en die we winnen of verliezen. We hebben het idee dat we het niet transparanter en eerlijker kunnen presenteren aan u de lezer. Als u denkt dat het nog beter kan, mail ons dan aub op info@beleggershulp.nl.
  4. Risico. We moeten onze positie van het geïnvesteerde bedrag aanpassen aan de volatiliteit van het aandeel, anders loopt de gehele portfolio te veel risico. In een hoog risico aandeel, b.v. een klein goudmijnaandeel, moet je niet het zelfde % van het totale portfolio bedrag willen riskeren als een laag volatiel dividend uitkerend gerenomeerd aandeel zoals b.v. Unilever. De kans dat Unilever naar 0 gaat is nihil maar bij een kleine goudmijn is dit een reële kans. De risico klassen verdelen we dus in H(hoog)/ M(midden)/L(Laag), de bedragen die we hieraan kunnen besteden staan reeds in de bovenstaande punten benoemd.
  5. Stoploss. Deze berekenen we voortaan van de high die genoteerd is vanaf de aankoop van de aandelen tot het heden + het dividend bedrag die we sinds de aankoop ontvangen hebben. De stoploss berekenen we vervolgens op -25%/-50% en -66% van de high + dividend op respectievelijk L/M en Hoog risico aandelen. Met andere woorden we zijn bereid om maximaal 66% van de investering te verliezen bij een hoog risico aandeel en 25% van ons geld op een laag risico aandeel. Belangrijke opmerking: LEG NOOIT EEN AUTO ORDER IN HET SYSTEEM IN. Kies ervoor om iedere dag even te kijken van aandelen die tegen hun stoplossen aan noteren. Indien de laatste dagkoers onder de stoploss noteert, verkoop dan de volgende dag u aandelen.
  6. SSI ( = stoploss safety indicator). Hiermee kunt u heel snel zien of het de stoploss van een aandeel boven de prijs van aankoop noteert of niet. Hiermee laat het systeem zien dat u op dit aandeel, indien deze positief noteert en een groene kleur heeft, nooit meer verlies kan hebben, alleen nog maar winst kan pakken. Als het bedrag tussen haakjes staat, en dus negatief en rood gekleurd is, is dit aandeel nog niet safe, en zal er bij een uitoefening van een stoploss wel verlies gemaakt worden indien deze aangesproken wordt.
  7. Opties. Opties zullen we voortaan integreren in dit overzicht. Al onze vorige opties kopen we af. We boeken daarom 220% winst met een weging van 1 + 1000 euro af. Indien we onze rekenmethode consequent hanteren boeken we dus 3200 euro af. We weten nog niet of we verlies boeken maar we vinden dit wel zo eerlijk, misschien hadden we meer winst op kunnen boeken als we de opties door hadden laten hopen maar we willen hiermee een reset doen en dus vanaf 0 beginnen. We zullen een aparte categorie hiervoor in de lijst opnemen zodra we de eerst optie kopen of verkopen. De aparte optielijst en de menu tab zullen we verwijderen van de site.
  8. Watchlist. We zullen voortaan al onze aanbevelingen in dezelfde lijst bijhouden. Dit is wel zo makkelijk. Zijn we tot aankoop overgegaan, dan verdwijnt deze uit de lijst uiteraard. Indien we de aanbeveling opheffen indien we deze niet te pakken krijgen dan zullen we dit bij de portfolio update vermelden. De aanbeveling van Altria Group van 2 weken gelden hebben we erin gezet. Ook de nieuwste aanbeveling staat erin.

Zo genoeg over het saaie technische deel van onze site en de bedoeling achter de nieuwe opzet achter onze portfolio. We gaan nu over op een meer spannend gedeelte van de nieuwsbrief. De aanbeveling. Wij bevelen dit keer de $ aan. Wij denken dat de $ de meest succesvolle munt van de wereld zal blijven en zelfs nog aan kracht zal winnen. Ook technisch gezien beweegt hij tussen de 1,1000 en de 1,0700. Dit is een beweging van 2,7%. Dit lijkt niet veel maar als we dit regelmatig doen met grotere bedragen pakken we toch af en toe een procentje winst mee. Vele kleine winsten is ook veel geld. De aanbeveling is daarom:

Koop voor 10.000 euro met een koers van > 1,0900 dollars aan. Let op het bedrag van de euro zal hierdoor negatief gaan. Deze trade is alleen mogelijk als u een margin-account heeft bij u broker.

Portfolio update

Aangezien dit een nieuwe opzet is hebben we nog geen nieuws behalve dat deze week de edelmetaal mijnbouwbedrijven het weer goed deden en ervoor zorgen dat we weer 2% tjes winst konden pakken. We zullen de volgende keer de benchmarking weer laten zien, hierin is niet veel veranderd.

Motto is weer als van ouds: Houd Koers!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.