Is goud in zwaar weer, of gaat de prijs weer stijgen?

Is goud in zwaar weer, of gaat de prijs weer stijgen?

week 3 / jaar 4

Goud doet de laatste week niet echt denderend, er zit behoorlijk wat druk op waardoor de meeste posities in ons portfolio stevig in het rood staan. Dit is emotioneel niet leuk, maar zoals we zo vaak zeggen, schakel je emoties uit. Dit is echter verdraaide moeilijk. Wat ons altijd helpt is naar het grote plaatje kijken in tijden als dit. Daarom hebben we nu maar een 20 jaars grafiek van goud erbij gepakt, zie hieronder:

Een kleine uitleg bij de grafiek van links naar rechts:

  • De eerste groene cirkel is het begin van de bullmarket in goud zo rond 2002/03
  • De rode lijn die daarop volgt is de stijging van goud die daarop volgt tot de financiele crises van 2008/09
  • De blauwe cirkel is de bodem die gezet is in de huidige bullmarket eind 2015/begin 2016
  • De tweede groene cirkel is de start van de huidige bullmarket sinds begin 2019
  • De tweede rode lijn is huidige stijging van goud.

Het lijkt erop dat we nu exact op het punt van 2008/09 zijn aanbeland waar de bullmarket zich voortzette naar de highs in 2011. M.a.w. na 2008/09 steeg goud door naar een all-time high. Of goud nu hetzelfde gaat doen in deze periode is naar maar de vraag. Wij denken van wel.

Waarom denken wij dat? Je kan haast een horizontale lijn trekken van de all-time-high in 2011 en de huidige stand van de prijs van goud. Dit moet een sterke steun zijn in de rug voor de goudprijs. Maar zelfs deze mag sneuvelen en goud kan naar zo’n $1760 zakken met de bullmarket nog steeds in tact. Wij hopen dit echter niet aangezien dit betekend dat we waarschijnlijk een aantal aandelen in ons portfolio moeten gaan verkopen ,aangezien deze de stoploss dan raken. Nu houden we het nog net vol.

Het andere gele metaal, uranium, doet het nog veel beter. We balen ervan dat we hier niet meer in belegt hebben en zoeken nog steeds een entry point. Is echter helaas niet te vinden aangezien de aandelen door blijven stijgen. Misschien dat we dan toch gaan kopen met risico dat we het e.e.a. verliezen maar voorlopig wachten we nog af.

Een markt die ons interesse steeds meer wekt zijn de aandelen in de EV sector. We hebben hier al enkelen FGS aandelen in gescoord en zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Als u suggesties heeft mail ons deze dan aub. Bij ons in NOVR nu zwaar favoriet en we denken dat deze dit jaar nog een FGS aandeel gaat worden.

Verder hebben een aantal aandelen in ons portfolio aangeschaft in de edelmetalen branche. We zijn echter nog steeds voorzichtig. Als abonnee van beleggershulp wordt u op de hoogte gebracht indien wij aandelen gekocht of verkocht hebben. De stoplossen moet u beschermen tegen te hoge verliezen. Want zoals dhr Buffet zegt, regel 1 is geen geld verliezen, regel 2 is vergeet regel 1 niet.

Tip van de week en een aandeel dat beleggershulp volgende week waarschijnlijk koopt:

Vizsla Resources Corp (VZLA), koop 300 aandelen voor < CAD 1,65

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update

PDF Loading...

Crypto, goud en zilver zakte weg. Veel goud en zilver fondsen staan op zwaar verlies andere houden het hoofd boven water. We denken echter dat we het met de meeste gaan redden, dus we houden vol en steken zelf iets geld in nieuwe aandelen. We gaan het zien. EV-metalen is een sector die nog stijgt, we willen hier meer in beleggen, ook uranium is zo’n sector. Motto is: Volhouden en houd uw stoplossen in de gaten.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.