Nikkel, het andere zilveren metaal, met een geweldige toekomst

Nikkel, het andere zilveren metaal, met een geweldige toekomst

week 4 / jaar 4

We hebben u al een paar keer over het andere zilveren metaal geschreven. Nikkel heeft wat ons betreft dezelfde potentie als zilver. Het metaal is duidelijk in een uptrend en wat ons betreft pas in het begin stadium. Bij ongeveer $18000 per ton botst het wel tegen een multi jaar weerstand op , maar wij denken dat het deze binnenkort gaat doorbreken. Waarom? Er is een tekort aan het metaal en dit tekort wordt in de de toekomst groter. De grote bestaande mijnen zijn hun productie aan het opschroeven en maken het tekort kleiner maar de vraag die vanuit de groene revolutie komt zal dit opschroeven verbleken in onze verwachting. Vooral in de USA is het tekort schrijnend aangezien de USA een zeer kleine speler is in deze markt aan de aanbod zijde maar een zeer grote speler aan de vraag zijde. Hieronder een plaatje van een lange termijn trend van Nikkel

We hebben een blauwe lijn getrokken onder de uptrend van de laatste 5 jaar. De zwarte lijn is de weerstandslijn van de huidige prijs. Tevens kunt u zien dat een all-time high er nog lang niet is, het metaal maar hiervoor, net als bij zilver, 2 keer zo duur worden. Wij denken dat het metaal een evenzo glanzende zilveren toekomst heeft als zilver. Waarom? Dhr Biden is ervan overtuigd dat we duizenden miljarden dollars moeten uitgeven aan de klimaatverandering. Hij denkt dat we de thermostaat 2 graden terug kunnen brengen. Nu maar hopen dat hij niet Fahrenheit in zijn hoofd heeft en zich niet realiseert dat Celsius een grotere financiële uitdaging geeft. Waarschijnlijk groter dan de 2000 miljard die hij nu denkt nodig te hebben. We gaan hier even niet verder op in, in de zin en de onzin van klimaat verandering dan. Het feit is dat men dit geld wilt hebben en dit zal voor een groot deel terecht komen in de batterij industrie. Batterijen schijnen groen te zijn. In batterijen zit heel veel Nikkel en dat is nu precies de reden waarom we investeringen hierin zo belangrijk vinden voor ons portfolio. Het is namelijk niet alleen de USA die zich gek heb laten maken. De gehele wereld doet in dit idiote plan mee. Dit zal zorgen voor een grotere vraag naar Nikkel. Of batterijen een bijdrage gaan leveren aan een groener wereldklimaat heeft bij ons persoonlijk nogal wat twijfels opgeroepen maar wij maken de plannen niet. Dus go with the flow because Sleepy Joe found his mojo. Wat in ieder geval mooi is dat er een poging gedaan wordt om ons leefmilieu beter te maken en wie kan hier nu op tegen zijn. Schone lucht en schoon water is wat iedereen wenst, alleen tegen welke prijs en welke richting is het beste, dat is voor ons meer de vraag? Als we zo dadelijk allemaal een kale boterham hebben om te eten dan is het ook niet prettig.

We zijn ons nog aan het oriënteren voor meer investeringen in de Nikkel sector, TLO en CNC lijken goede kandidaten te zijn voor portfolio uitbreiding. Vale en Xstrata zijn de 2 andere grootste producenten naast NILSY en kunnen ook interessante investeringen zijn. Het probleem is dat de wereld ook niet stil heeft gezeten en al deze aandelen al behoorlijk zijn gestegen. Wachten op een pullback of……… We beraden ons nog. Als u ideeën heeft mail ons deze dan aub. We staan open voor feedback. We hebben in ieder geval geen haast aangezien we reeds behoorlijk veel aandelen in deze markt hebben, zie hieronder.

Nikkel aandelen ( of met gedeeltelijke exposure) in ons portfolio zijn:

  • Lundin Mining (LUN), reeds een FGS aandeel. Dit bedrijf heeft maar 7% nikkel in haar portfolio maar delen we toch in als Nikkel bedrijf. Voor het grootste gedeelte produceren ze Koper, het andere metaal voor een groene toekomst. Het bijzondere is dat hun Nikkel wordt gewonnen in de USA, en laat de USA nu veel Nikkel nodig hebben voor de batterij-technologie.
  • Norlisk Nikkel (NILSY). Een van de grootste Nikkel producenten in de wereld, gevestigd in Rusland. Naast Nikkel is het de grootste producent ter wereld van een ander gewild metaal Palladium. Vanuit een geo-politiek perspectief is dit een risicovolle investering, maar we hebben niet zoveel smaken in de Nikkel business en dit is een steady bedrijf.
  • FPX Nickel Corp (FPX). Een klein bedrijf gefocust op Nikkel dat haar mijnen in Canada heeft maar dicht bij de grens van de USA. Wij denken dat dit een FGS aandeel kan worden binnen 1 jaar tijd.
  • Nova Royalty Corp (NOVR). Een royalty bedrijf dat zich richt op Koper en jawel Nikkel, de 2 metalen voor de batterij industrie. Wij denken dat dit bedrijf hoge ogen gaat gooien en zelfs een 10-bagger kan worden, dus een FGS aandeel binnen 1 jaar moet erin zitten. Voor de oplettende investeerder was het deze week al een FGS aandeel maar wij kregen het net niet op tijd voor de goede prijs verkocht. Wij wachten op een prijs van CAD 6,15 om de trekker over te halen.

We laten u nog 1 aandeel zien om te illustreren als je vroeg genoeg in stapt en de gekte van de wereld mee hebt wat een aandeel voor je kunt doen. En wij denken dat dit aandeel nog het einde van de stijging niet gezien heeft. Dit bedrijf recycled batterijen en dit maakt batterijen een stuk groener. Misschien komen we er wel, wie weet? We staan al op 400% winst en wij denken dat dit bedrijf de eerste 10-bagger gaat worden voor beleggershulp. We hebben het over FGS aandeel American Maganese Inc (AMY). Na de wijze woorden van Sleepy Joe gebeurde het volgende met dit aandeel.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update

PDF Loading...

Crypto, goud en zilver zitten nog even in de hoek waar de klappen vallen. Alledrie staan ze onder druk. Wij hebben er echter nog vertrouwen in en we denken dat het volgende maand er een stuk beter uit zal zien. EV-metalen is een sector die nog stijgt, dit artikel is een illustratie hiervan en misschien moeten we wel meer deze kant op. Maar let op, we denken dat zilver de komende jaren ook als groen industrieel metaal gezien gaat worden en dat hierbij investeerders sentiment als monetaire functie ook een rol gaat spelen, daarom zijn we zo verrekte bullish op zilver. Motto blijft: Volhouden en houd uw stoplossen in de gaten.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.