Uranium blijft tot en met 2027 doorstijgen

Uranium blijft tot en met 2027 doorstijgen

week 19 / jaar 7

Inleiding

Het wordt hoog tijd dat we weer een keertje uranium behandelen. Er zijn ontwikkelingen in de markt die wijzen op een stijging van het metaal tot minimaal 2027. We beschrijven in dit artikel waarom we dit denken, er zijn namelijk 2 belangrijke redenen voor. Toch verkopen we waarschijnlijk een aandeel in de sector, maar dit heeft een andere reden. Dit kan bekeken worden door onze leden onder het kopje “portfolio” en daarna updates op: https://investor-assistance-pro.com.

Nu al meer dan 400% winst op de gehele portfolio en we verwachten nog meer.

Sinds 2018 kopen we uranium aandelen en de gehele portfolio is sindsdien gestegen met 400%. Dit komt, deels moeten we zeggen, door het verkopen van aandelen. Maar wel allemaal met winst. De aandelen die we hebben, en die nog openstaan in onze portfolio die geen 100% winst hebben, zorgen ervoor dat we nog steeds een beetje investering uit hebben staan die potentieel voor een verlies kunnen zorgen van deze aandelen zelf. Met andere woorden, we hebben hier het geld nog niet van tafel gehaald. Dit zorgt ervoor dat de noemer relatief klein is ten opzichte van de teller.

Reden 1 waarom wij denken dat uranium blijft stijgen: De ban van Russische verrijkte uranium.

De senaat van de Verenigde Staten heeft onlangs een wet goedgekeurd wat Russisch verrijkt uranium niet meer op de Amerikaanse markt verkocht mag worden na 2027. Verder is het zo dat, nu de kerncentrales moeten zoeken naar verrijkt uranium, ze het moeten kopen tegen iedere prijs dat wordt aangeboden wordt op de wereldmarkt. Kunnen ze dit niet vinden, en men toont dit aan, dan mag men toch Russisch verrijkt uranium kopen voor 2027. Na 2027 niet meer. Dit houdt nogal wat in. Nu is het al zeer moeilijk om het verrijkte uranium te bemachtigen. Dit wordt dus nu al een stuk lastiger. Men is aan het opschalen, maar dit gaat zeer langzaam. Verder zullen de kerncentrale hun contracten moeten gaan vastleggen vanaf 2027. En dit moet dus vanaf allesbehalve Rusland komen.

Rusland is echter de grootste uranium verrijker in de wereld. Dus alles wat men qua contracten heeft uitstaan bij de russen, zal nu vanaf het westen moeten komen. Daar is veel uranium voor nodig, dat nu mondjesmaat op de markt komt. Ook de gehele cyclus van het uit de grond halen totdat het als splijtstaven in een kernreactor gebruikt kan worden, duurt minimaal 24 maanden. De markt wordt echter door deze ban nog krapper dan het al was, en dit zal dus niet genoeg zijn.

Reden 2 waarom wij denken dat uranium blijft stijgen: Productie targets worden niet gehaald.

Meerdere leveranciers hebben problemen, maar we behandelen de meest invloedrijkste van het stel. Kazataprom is de grootste producent in de wereld en heeft behoorlijk issues. Tot en met 2027 kunnen ze hun productie targets niet voldoende opschroeven heeft men aangegeven. Dit komt doordat men te weinig zuur heeft. Het bedrijf bouwt een fabriek hiervoor, maar heeft aangegeven dat deze niet veel productie zal draaien tot 2027. Dit terwijl het zuur op de markt vanuit Rusland en vanuit Kazachstan zelf ook al onvoldoende was. Kazataprom was hierdoor niet in staat door zijn productie target op te schroeven en zelfs niet om hun productie targets te halen voor 2024.

Ook andere bedrijven, alhoewel het andere issues zijn, zijn niet in staat om hun productie targets op te schroeven. Het aanbod wat op de markt komt van nieuwe producenten is mondjesmaat en kan dit gat wat de grootste bedrijven laten liggen op de wereldmarkt niet opvullen. De vraag aan de andere zijde is nog steeds stijgende en zal stijgende blijven in dezelfde tijdsperiode. Het verschil tussen vraag en aanbod wordt alsmaar groter en niet kleiner.

Niger is niet langer meer een veilig land.

Wat eens het veiligste land was van Afrika qua uranium investeringen is sinds afgelopen jaar met toenemende mate een van de onveiligste landen geworden. Toenemende spanningen in het land zorgen ervoor dat we ons af moeten vragen of we in dit land onze investeringen nog wel willen hebben. We wachten volgende week af wat het allemaal inhoudt, maar we hebben nog 1 aandeel dat in dit land opereert en we kijken of we deze misschien van de hand moeten doen.

Conclusie

Uranium is een sector waar we geïnvesteerd in blijven voor de komende jaren en we blijven de ontwikkelingen volgen. Naast het misschien verkopen van onze Afrikaanse asset kopen we misschien wel Amerikaanse assets in de toekomst. De Verenigde Staten heeft in de toekomst erg veel uranium nodig. Ze zijn nog steeds de grootste verbruikers van uranium ter wereld en hebben hun productie in land volledig om zeep geholpen. Dit gaat veranderen, maar dit heeft tijd nodig.

Wie benieuwd is naar welke uranium aandelen wij graag in ons portfolio willen hebben, kan het beste een abonnement nemen op onze website https://investor-assistance-pro.com (zie onderstaande afbeelding). Mensen die al lid zijn kunnen de onderstaande knop gebruiken.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

  1. De inkomen portfolio.
    • Verslavingsgevoelige aandelen: Onze Cannabis investering krijgt een beetje tractie. De tabaksaandelen blijven doorsudderen.
    • Metaal mijnbouw aandelen: Sommige aandelen krijgen behoorlijk wat tractie, andere blijven echter achter.
    • Olie en gas aandelen. Deze sector geeft iets gas terug, we zijn er echter van overtuigd dat de sector terugkomt en blijft presteren. 
    • Steenkool aandelen. Bleven deze week vlak.
  2. De speculatieve portfolio:
    • Edelmetalen. De speculatieve aandelen is nog steeds een teleurstelling. 
    • Uranium. Zie dit artikel.
    • Basis metalen, koper is aardig gestegen. Dit heeft iets verlichting gebracht, maar over het algemeen blijven de aandelen een beetje doorsukkelen. We zullen voorlopig hierin niet beleggen, of we besluiten een groot bedrijf op te nemen.
    • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op en lijken nog steeds wat op te gaan veren. 
    • Crypto Corner: Crypto’s zakken, is de halving theorie dan toch onzin? De afgelopen week doken de crypto’s weer behoorlijk weg. Dit laat misschien toch zien dat het geen veilige haven is. 
  3. De trading portfolio. We hebben geen nieuwe posities in deze portfolio. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.