Goud en Zilver hervatten de stijging

Goud en Zilver hervatten de stijging

week 20 / jaar 7

Inleiding

Goud en Zilver stijgen wederom de laatste week. De vraag of dit tot nieuwe hoogtes kan leiden voor de edelmetalen laat zich nog raden, we proberen met dit artikel een kort antwoordt hierop te formuleren. Onze goud- en zilverinvesteringen kunnen bekeken worden door onze leden onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com.

De volgende stijging naar $ 2500 voor goud is aanstaande?

Deze week is de basis gevormd voor de derde, en wij denken laatste, stijging in goud voordat er een consolidatie periode optreedt. We geven u het getal $ 2500, maar als we het echt projecteren zullen we de top kunnen verwachten op $ 2750 of zelfs hoger. We geven echter nooit prijsverwachtingen, dus laten we nu ook voorzichtig zijn. Het kan goed zijn dat goud, indien deze stijging inzet en de derde stijging op de borden zet dit jaar, nooit meer onder de $ 2500 zal komen.

Het feit blijft dat goudaandelen ondergewaardeerd zijn, hopelijk komt hierin verandering in als we de $ 2500 inderdaad bereiken. We hebben hier echter niet het volledige vertrouwen in, en zullen conservatief zijn met het aannemen van nieuwe investeringen in goudmijn aandelen. Ook kan het zijn dat de kosten voor goudmijnen in de lift zitten waardoor toekomstige winsten tevens onder druk staan, en dat daarom bedrijven ondergewaardeerd worden. Wij zien de laatste tijd echter bedrijven steeds meer winst maken. We begrijpen het dus niet volledig, en wat we niet begrijpen zijn we voorzichtig mee.

Zilver boven de $ 30

Voor zilver zetten we een langer termijn plaatje op. Wat hierin slecht te zien is, is dat bij zilver ook de derde stijging heeft ingezet en boven de $ 30 uit moet kunnen komen. Dit valt eigenlijk in het niet als we de grafiek van de laatste 50 jaar laten zien. 2 keer is zilver in de geschiedenis, boven of net onder de $ 50 gekomen. Zilver is het enige metaal dat geen all-time-high heeft gemaakt in de recente geschiedenis.

Alles lijkt erop dat dit echter wel aanstaande is. Misschien nog niet in de aankomende stijging, maar wel de komende jaren. Wat meer bemoedigend is, is dat zilver een prachtige opbouw heeft om structureel te stijgen. De toepassingen voor zilver stapelen zich op en we zien steeds meer in de markt dat men zilver ook begint te op te slaan. Vooral India koopt grote hoeveelheden zilver de laatste tijd. Voor zilveraandelen zien we dezelfde onverklaarbare tegenwind als met goudaandelen. Toch blijven we meer bullish op zilver en dus zilveraandelen dan op goudaandelen.

Conclusie

We bespreken dit zelden in onze artikelen, maar we hopen dat u naast goud en zilver aandelen ook het glimmende metaal koopt. Of beter al gekocht heb. Behandel het als een verzekering op u vermogen en verkoop het pas bij hogere prijzen. Verder zijn we nieuwsgierig naar de komende maanden welke rol goud gaat spelen. Voorlopig zien het erg zonnig in en verwachten we een verdere stijging.

Wie benieuwd is naar welke goud en zilveraandelen wij graag in ons portfolio willen hebben, kan het beste een abonnement nemen op onze website https://investor-assistance-pro.com (zie onderstaande afbeelding). Mensen die al lid zijn kunnen de onderstaande knop gebruiken.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

 1. De inkomen portfolio.
  • Verslavingsgevoelige aandelen: Onze Cannabis investering krijgt een beetje tractie. De tabaksaandelen blijven doorsudderen.
  • Metaal mijnbouw aandelen: Sommige aandelen krijgen behoorlijk wat tractie, andere blijven echter achter.
  • Olie en gas aandelen. Deze sector veerde ietsje op deze week, hopelijk kunnen we de stijging hervatten en nieuwe FGS aandelen op het bord zetten.
  • Steenkool aandelen. Stijgen over het algemeen nu zeer kalm door. Prima zo, lekker langzaam en saai, iets wat we heel graag zien.
 2. De speculatieve portfolio:
  • Edelmetalen. De speculatieve aandelen hebben de neiging om iets te gaan stijgen, we zijn echter nog niet onder de indruk.
  • Uranium. Blijven een beetje stijgen en dalen. Consolidatie is nog steeds het spel wat gespeeld wordt.
  • Basis metalen, koper is aardig gestegen. Dit heeft iets verlichting gebracht, maar over het algemeen blijven de aandelen een beetje doorsukkelen. We zullen voorlopig hierin niet beleggen, of we besluiten een groot bedrijf op te nemen.
  • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op en lijken nog steeds wat op te gaan veren. 
  • Crypto Corner: Crypto’s zakken, is de halving theorie dan toch onzin? De afgelopen week doken de crypto’s weer behoorlijk weg. Dit laat misschien toch zien dat het geen veilige haven is. 
 3. De trading portfolio. We hebben geen nieuwe posities in deze portfolio. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.