Archief van
Maand: oktober 2024

Geduld!

Geduld!

week 42 / jaar 7

Inleiding

Deze week een artikel over de belangrijkste eigenschap van een investeerder of speculant. Leden kunnen de aandelen zien van elke sector die we behandelen in onze portfolio onder het kopje “portfolio” op de onze website: https://investor-assistance-pro.com.

Waarom is geduld de belangrijkste eigenschap voor een investeerder of speculant?

Voor onze lezers die de Nederlandse taal niet machtig zijn moeten we bovenstaande afbeelding eerst uitleggen. In Nederland worden spreuken vaak op een Delfts blauw tegeltje gezet. Delft is een stad in Zuid-Holland en heeft van oudsher een aardewerk en porselein industrie dat handmatig vazen, tegels en allerlei andere voorwerpen beschilderen met een typisch palet aan blauwe kleuren, vandaar de naam Delfts blauw. Tegenwoordig is het meer een toeristische industrie. Vooral bij oudere mensen zie je nog weleens een tegeltje met een spreuk aan de muur hangen, die het huishouden het meest toepasselijk vindt op hun levenswijze. Men noemt dit ook weleens tegeltjes wijsheid. We zullen voor onze buitenlandse lezers de spreuk op dit tegeltje vertalen: “Patience is not about waiting, but about the ability to maintain a positive attitude during the waiting”.

De positieve houding is nu net het belangrijkste aspect van investeren. Kijk naar ons geval, we investeren grotendeels in grondstoffen. Keer op keer wordt het geduld op de proef gestelt. Soms is het ook menselijk om snel resultaat te willen hebben. Doordat bijvoorbeeld een aandeel binnen enkele maanden meer dan 100% stijgt. Dit maakt het achtergezien heel makkelijk en we zien onszelf als een geniaal investeerder en speculant. Vaak, als men realitisch naar de portfolio van de meeste investeerders kijkt valt deze genialiteit meestal wel mee. Wij van IA-pro zien onzelf zeker niet als geniaal en we vertellen u altijd eerlijk waar onze verliezen en winsten zitten. Alles is 100% inzichtbaar. Alles wat wij met ons geld doen, kan u terugvinden op onze website. Dus iedere aankoop en iedere verkoop, de winsten en de verliezen. Zo hebben wij nog steeds een rendement van 15%-20% ieder jaar de afgelopen 6 jaar. En hier zijn we trots op.

Mogen we trots zijn op het behaalde rendement van IA-pro? Jazeker. We kunnen u vertellen dat we op aardig wat nieuwsbrieven zelf geabonneerd zijn geweest. We hebben er nog 2 lopen. De rest kunnen we u vertellen, zelfs van gerenomeerde Amerikaanse firma’s, stelden allemaal teleur. Velen praten alleen maar over hun behaalde en grootste winsten. Geen 1 laat zien wat de totale winst of verlies is. Het hoogste resultaat van een nieuwsbrief abonnement was 17% per jaar winst, en hier betaalde we een flinke som geld voor, zodat je als kleine investeerder een deel van je winst gelijk kwijt was. Wij houden onze abonnementen laag, de kosten die u normaal ook voor een maandblad of krant kwijt bent.

Geduld in onze verschillende portfolio’s

We lopen al onze portfolio’s af en kijken welk geduld we moeten tonen. Soms is het geduld op, of bijna op. Verkopen van de aandelen is in dit geval alleen verstandig als de thesis voor de investering veranderd. Verder is het belangrijk te vermelden dat we onze aandelen in 2 secties hebben verdeeld, te weten investeren en speculeren.

Verslavingsgevoelige aandelen (investeren)

Op deze sector zijn we het meest trots. We hebben onlangs een nieuw aandeel toegevoegd, die zoals het artikel al impliceert, veel geduld nodig heeft om de winsten te krijgen die we voor ogen hebben. Minimaal 5 jaar tot 100% winst is onze geduld horizon in deze sector. In deze portfolio hebben we bijvoorbeeld een tabaksaandeel dat ons 25% winst per jaar heeft opgeleverd. Vaak worden dit soort aandelen als saai gezien. Wij houden van saai, saai betekent mooi langzaam oplopende winsten. Geduld is hier dus een schone zaak, en wij denken dat we voor beloont worden in deze sector. Hoeveel geduld we voor aandelen in deze sector hebben is: 5-10 jaar.

Metalurgische grondstoffen (investeren)

Dit is de meeste sexy portfolio in onze investeringssectie. Wat we hiermee bedoelen is dat het erg volatiel is, en de meeste beleggers vinden dit sexy. Op zich doen deze aandelen het dit jaar goed, het kan ook bijna niet anders met de stijgende goud en zilverprijzen. Maar we hebben ook andere bedrijven in deze portfolio waar we minder resultaten hebben gehad. Overal doet de portfolio wat we ervan verwachten. We kunnen in deze portfolio het geduld bewaren en we denken dat de winsten blijven komen. Hoeveel geduld hebben we in deze sector nodig? Wij denken 3-7 jaar.

Olie en gas (investeren)

Ook in deze portfolio hebben we prachtige aandelen die flink veel rendement hebben opgeleverd. Ook beweegt deze sector sterk met de markt mee. We kunnen dus te maken hebben met grote ups en downs. Het geduld dat we moeten opbrengen in deze sector is 3-7 jaar.

Steenkool (investeren)

Steenkool is letterlijk verguist door de meeste beleggers. En wij vinden dit prachtig. Het beweegt wel op en neer met de markt, maar tenzij de thesis niet veranderd blijven we hierin geinvesteerd en hebben haast eindeloos geduld. Waarom? Omdat het geweldige dividenden geeft, boven de 10% is niets in deze sector op hoogtij dagen. Natuurlijk beweegt deze sector met flinke ups en downs. Maar wij vinden dit niet zo gek belangrijk, we hebben deze aandelen puur als inkomen generators. Allen hebben ze lage waarderingen. Hierdoor zijn ze haast gegarandeerd op een bepaalde bodem te koersen en hier boven te blijven. Geduld met deze sector is erg hoog, we hebben deze nu op 10-15 jaar staan.

Verzekeringsmaatschappijen (investeren)

In deze portfolio hebben we pas 1 aandeel. Dit zijn wel de meest saaie aandelen die je kan vinden. We schrijven hier weinig over maar eigenlijk is het een van de meest rendable bedrijfsoorten die er zijn. Ze collecteren hun geld van te voren, beleggen met het geld van iemand anders, en als men het moet uitkeren doet men moeilijk. In de toekomst zijn we van plan om bij een flinke dip in de markt meer aandelen in deze portfolio hebben. We hopen dan dat we slim genoeg zijn om geld liquide te hebben. Vergeet niet, Warren Buffet is rijk geworden via deze sector. Geduld in deze setor kunnen we ook op 10-15 jaar zetten.

Edelmetalen (speculeren)

De edelmetalen gaan de laatste maanden goed. Maar we vinden dat ze niet hard genoeg gaan. We hebben al teveel geduld getoont in deze sector en hebben hierin ook een deel van de aandelen verkocht. De thesis was veranderd hierin. Vooral voor de juniors kan je zien dat er absoluut geen geld in de markt komt. We hebben onze strategie dus veranderd en de focus gelegd op de producenten en de royalty bedrijven. Dit heeft deels goed uitgepakt. Echter, de aandelen lopen in deze sector zwaar achter, en ons geduld wordt op de proef gesteld. We moeten dus positief blijven, want de thesis is nog steeds van kracht op de producenten en royalty bedrijven wat ons betreft. Geduld is normaal 2- 5 jaar in deze sector. We hebben echter al langer geduld.

Uranium (speculeren)

Als er een portfolio, waar geduld beloont, is, dan is het de onze uranium portfolio wel. We hebben hier bijna alle aandelen gratis verkregen. Dat wil zeggen, we hebben de helft van de aandelen met 100% verkocht en de andere helft puur als winst overgehouden. In deze sector hebben we dus engelen geduld en wachten tot het allemaal zichzelf uitspeelt. Dat wil zeggen wanneer de uraniumprijs door het dak gaat. Normaal geduld in deze sector is 2-5jaar, wij hebben nu 5-7 jaar geduld.

Basis Metalen (speculeren)

We hebben ontdekt dat koper geen goed metaal is om in te speculeren. Waarom niet, een kopermijn tot volle wasdom duurt vaak 30-50 jaar, om te ontwikkelen. We denken daarom dat het speculeren in deze sector te veel geduld nodig heeft. We willen immers wel een keer rendement zien. We hebben een 2 tal koper gerelateerde speculatieve aandelen. We gaan deze waarschijnlijk verkopen, we beraden ons nog hierop. De 2 andere zijn tin-investeringen en deze doen het aardig. Geduld in deze sector is normaal 2-5 jaar.

Olie en gas (speculeren)

Geduld dat we in deze sector hebben is 2-5jaar. We zien dat sommige aandelen omhoog schieten, andere enorm gedaald zijn met de daling in de olie prijs, en weer andere langzaam stijgen. We denken dat geduld in deze sector van al onze portfolio’s het meest beloont gaat worden, in het perspectief van het meeste rendement per jaar.

Waarom geduld van minimaal 2 jaar

Omdat we markt niet kunnen timen. Iemand die zegt het wel te kunnen, is of een van werelds beste beleggers die er rondloopt, of hij of zij liegt. 99,9% van de beleggers kunnen dit niet. Daarvoor moeten we proberen om dicht bij de bodem te kopen en dicht bij de top te verkopen. Maar wat is dichtbij? Dit is moeilijk te bepalen op ieder bepaald moment. Wij benaderen dit om te kijken of we vinden dat een aandeel goedkoop genoeg is, en dus te laag gewaardeerd wordt. Daarna laten we de tijd zijn ding doen en vergeten we de ruis om ons heen. We bewaken alleen de thesis of deze in takt blijft. Soms maken we de fout achteraf door te vroeg te verkopen.

U ziet dat de minimale tijd die nodig is voor aandelen bij ons, op 2 jaar staat. Dit is ook de reden waarom wij aan onze leden vragen om een 2 jarig abonnement te nemen in plaats van een 1 jarig abonnement. Men kan een 1 jarig abonnement nemen, maar dan kan je naar ons oordeel niet goed kijken of een abonnement bij ons wel iets voor u is, dat kan volgens ons pas bij minimaal 2 jaar.

We lieten het woord ruis al vallen. Veel ruis op het internet wordt veroorzaakt door veel pratende hoofden, die voorspellen dat bijvoorbeeld zilver naar $ 50 gaat dit jaar. We begrijpen het enthausiastme, en denken dat er best wel een tijd komt dat zilver die prijs haalt, maar of dat dit jaar is, valt nog maar te bezien. Wij zeggen altijd maar, we hebben geen glazen bol. Iemand die claimt deze wel te hebben kan beter naar de dokter. Wij zijn vaak wat genuanceerder in onze uitspraken en praten over een mogelijke uitkomst. Over de timing hiervan zijn we vaak nog voorzichtiger. Geloof ons, niemand weet het. Als er veel mensen zijn die het wel weten zou het immers veel drukker zijn aan de Cote d’azur. Behandel dit dus als ruis is ons advies. U kunt zelfs ons woord als ruis gebruiken, u moet namelijk zelf bepalen wat het beste is voor u.

Waarom verkopen we de helft van de aandelen bij 100% winst

Geduld. Dit is het antwoordt hierop. Als je namelijk de helft van je aandelen verkoopt bij 100% winst, heb je de andere helft gratis. Met iets wat je gratis verkregen hebt kan je meer geduld opbrengen en de top beter timen.

Conclusie

De belangrijkste factor bij het investeren of speculeren is geduld. Belangrijk hier is om de emoties zoveel mogelijk uit te schakelen en positief te blijven als de thesis in tact blijft. We hopen dat u hier hetzelfde in staat anders zijn we nieuwsgrierig naar een aantal reacties.

Leden van https://investor-assistance-pro.com kunnen onze website met de onderste knop benaderen en zien welke uranium aandelen wij verder in ons portfolio hebben.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

  1. De inkomen portfolio.
    • Verslavingsgevoelige aandelen: Blijven goed presteren en kabbelen een beetje voort.
    • Metaal mijnbouw aandelen: Willen nog steeds niet met de goud en zilverprijs voldoende meestijgen.
    • Olie en aardgas aandelen. Olieprijs en gasprijs trekt weer een beetje aan, we houden het in de gaten of energie weer een stijgende trend is.
    • Steenkool aandelen. Steenkool steeg weer in beetje en de meeste aandelen in ons portfolio stegen vrolijk mee.
  2. De speculatieve portfolio:
    • Edelmetalen. Deze portfolio kan zich nu gaan waarmaken met de stijgende zilver en goudprijs. Dit is helaas nog niet echt gebeurd, we verwachten eerlijk gezegd meer vuurwerk.
    • Uranium. Blijft een beetje hangen. Geduld is in deze sector hard nodig.
    • Basis metalen. Kabbelen een beetje voort, geduld is moeilijk op te brengen in deze sector.
    • Olie en aardgas, hier blijven we zeer bullish op. De daling lijkt weer om te buigen naar een winst..
    • Crypto Corner: Crypto stijgt en daalt weer iets, we wachten ook hier rustig af en halen onze jaarlijkse rente naar binnen. We werken het overzicht niet iedere maand bij, maar als je wilt zien welke crypto’s wij hebben, is dit hier te zien: crypto corner.
  3. De trading portfolio. We staan ongeveer op ons begin bedrag, geen winst en geen verlies. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Is uranium rijp voor de volgende stijging?

Is uranium rijp voor de volgende stijging?

week 41 / jaar 7

Inleiding

Deze week een artikel over de prijs van uranium, en we staan even kort stil bij een aantal M&A activiteiten in de sector. Leden kunnen de aandelen zien die we in onze portfolio hebben onder het kopje “portfolio” op de onze website: https://investor-assistance-pro.com.

Uranium, is de prijs klaar voor de volgende stijging?

Als we zo’n 5 jaar terugkijken hebben we telkens een top gehad in de prijs van uranium om vervolgens iets terug te zakken en te consolideren voor de volgende stijging. In totaal 3 stijgingen in de laatste 5 jaar. Bij de eerste ster, is in 2020 een top gevormd op ongeveer $ 35. Vervolgens zakte de prijs onder de $ 30 weg. In 2021 zette de volgende stijging door naar een prijs net iets boven de $ 60, een stijging van meer dan 100%. Hierna zakte de prijs weer wat in en kwam uit bij $ 50. Bij deze prijs besloot uranium weer te gaan stijgen, dit keer tot maar liefst $ 110, en dus weer een stijging van meer dan 100%. De laatste pijnlijke rit terug, is nog steeds gaande, en had als dieptepunt ongeveer $ 78. Als we weer een stijging van meer dan 100% krijgen zou dit betekenen dat we uitkomen bij het vraagteken en dus bij ongeveer $ 160.

Het lijkt erop dat we de bodem gehad hebben en dat er een langzame stijging ingezet is. Dit is nu echter nog niet te zeggen. Maar regeren is vooruitzien. Om vooruit te zien kunnen we het beste naar het verleden kijken. Het verleden zegt ons dat een stijging in de uraniumprijs het meest waarschijnlijke scenario is. Dit lijkt de sector ook te denken als we naar de M&A activiteiten, de instroom in de ETF’s en het verschil tussen spot en lange termijn prijzen bekijken.

Fusies en acquisities

We zien de laatste tijd aardig wat fusies en acquisities (M&A) langskomen. Ze zijn er allemaal nog niet doorheen, maar om een aantal te noemen zijn het onder andere:

  1. Fusie van Iso Energy en Consolidated Uranium
  2. Acquisitie van Fission Energy door Paladin Energy
  3. Acquisitie van Anfield door Iso Energy
  4. UEC neemt een mijn in Wyoming over van Rio Tinto

Deze M&A activiteiten laten zien dat de bedrijven ze richten op groei. Men verwacht dus de komende jaren een nieuwe groeispurt waarbij men als groter bedrijf kan overleven. Paladin heeft een goede zet gedaan om zich van geo-politiek risico te diversifiëren en dus een mijn, naast de huidige mijn in Namibië, de mijnen van Fission over te nemen in Canada. Naast Nexgen heeft Fission waarschijnlijk de grootste assets.

Iso Energy timmert aardig aan de weg. Zelf een dochter van Nexgen, door de afsplitsing, maar nu werkelijk op oorlogspad. Eigenlijk zet de nieuwe CEO van Iso Energy, die vanaf Consolidated met de fusie is meegekomen, zijn beleid voort die hij bij Consolidated al jaren had laten zien. Nu alleen met een grotere zak geld. Dat hij niet bang is om dat geld uit te geven is te zien door de mogelijk acquisitie van Anfield. We moeten echter nog zien of men ooit gaat produceren. Wel heeft Iso Energy, als de acquisitie van Anfield door gaat, de molen van Anfield in handen. Dus wie weet gaat men toch nog het pad op van productie.

UEC is misschien wel de grootste verzamelaar van het stel. Het heeft inmiddels een van de grootste, misschien wel de grootste, hoeveelheid uranium in de grond van alle Amerikaanse bedrijven. Er is altijd vrij veel kritiek op de CEO, dat hij veel geld zelf incasseert. Maar als we deze kritiek opzij leggen, en kijken hoe het aandeel presteert, moeten we toegeven dat de CEO wel levert.

Alle bovenstaande aandelen zijn aandelen die we in ons uranium portfolio hebben. Op ieder aandeel hebben we meer dan 100% winst. Om precies te zijn, staan we op de volgende winsten van de 3 bedrijven die na de M&A activiteiten over gebleven zijn, namelijk: Iso Energy 165%, Paladin 315% en UEC 257% winst op dit moment.

Inflows in de ETF’s

Sinds september zien de we weer aandacht, voor de meest prominente ETF’s, URA en URNM, toenemen vanuit grote institutionele beleggers. Dit is te zien aan het volume wat in deze fondsen gaat. Vervolgens kopen deze fondsen de aandelen die op hun beurt weer stijgen. Waarschijnlijk, door de nieuwe aandacht voor nucleaire energie, zijn de grote jongens wakker geworden en zien hier een kans. En de uraniumsector is zo klein dat een paar miljard aan investeringen, als een enorm bedrag is wat de sector op zijn kop kan zetten.

Spot en term prijs is bijna hetzelfde

De grafiek die helemaal in de start van dit artikel te vinden is, is de spot prijs. In de bovenstaande grafiek is de spot en de lange termijn (term) prijs weergegeven. Te zien is dat de bubbel in de spotprijs leeggelopen is en dat beide prijzen op gelijke hoogten liggen. Verder is te zien dat de laatste 5 jaar de term prijs niet gezakt is. Dit vormt in weze een bodem onder de spot prijs. We zien dat aandelen op de spot prijs reageren, maar eigenlijk is de term prijs veel belangrijker. Deze prijs laat de richting van de markt zien. Er is hiermee dus weer ruimte om de spot prijs te laten stijgen naar nieuwe hoogten.

De term prijs wordt bepaald wat de brandstof inkopers van kerncentrales bereid zijn om te betalen voor een pond uranium. Door het gebrek in uranium productie wereldwijd, de geo-politieke spanningen tussen oost en west, tegenvallende productie resultaten bij de grootste producent, en nieuwbouw van reactoren denken wij dat de term prijs nog minimaal 5 jaar doorstijgt. Enige risico is een nucleair incident, bijvoorbeeld in de oorlog in Oekraïne. Maar dit gaat de dhr. Trump voor ons oplossen hebben we gehoord. We hebben dus vertrouwen in de toekomst.

Leden van https://investor-assistance-pro.com kunnen onze website met de onderste knop benaderen en zien welke uranium aandelen wij verder in ons portfolio hebben.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

  1. De inkomen portfolio.
    • Verslavingsgevoelige aandelen: Blijven goed presteren en kabbelen een beetje voort.
    • Metaal mijnbouw aandelen: Willen nog steeds niet met de goud en zilverprijs voldoende meestijgen.
    • Olie en aardgas aandelen. Olieprijs en gasprijs trekt weer een beetje aan, we houden het in de gate of energie weer een stijgende trend is.
    • Steenkool aandelen. Steenkool steeg weer in beetje en de meeste aandelen in ons portfolio stegen vrolijk mee.
  2. De speculatieve portfolio:
    • Edelmetalen. Deze portfolio kan zich nu gaan waarmaken met de stijgende zilver en goudprijs. Dit is helaas nog niet echt gebeurd, we verwachten eerlijk gezegd meer vuurwerk.
    • Uranium. Zie dit artikel.
    • Basis metalen. Stegen deze week ook weer behoorlijk op het nieuws van meer stimulans in China. 
    • Olie en aardgas, hier blijven we zeer bullish op. De daling lijkt weer om te buigen.
    • Crypto Corner: Crypto stijgt en daalt weer iets, we wachten ook hier rustig af en halen onze jaarlijkse rente naar binnen. We werken het overzicht niet iedere maand bij, maar als je wilt zien welke crypto’s wij hebben, is dit hier te zien: crypto corner.
  3. De trading portfolio. We staan ongeveer op ons begin bedrag, geen winst en geen verlies. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.