Archief van
Maand: september 2024

Goud stijgt opnieuw naar een all-time-high

Goud stijgt opnieuw naar een all-time-high

week 38 / jaar 7

Inleiding

Wat een mooie week was afgelopen week. Meestal is september een goede maand voor goud, maar deze week spant wel de kroon. Het is daarom niet vreemd dat we deze week ons artikel wijden aan goud en zilver. Leden kunnen de aandelen, die wij in ons edelmetaal portfolio hebben, zien onder het kopje “portfolio” op de volgende website: https://investor-assistance-pro.com.

Een all-time-high in goud

De bovenstaande afbeelding betreft natuurlijk de goudprijs in dollars. We hebben de perioden expres tussen lijnen geplaatst hoe en wanneer goud het laatste jaar stijgt en wanneer we een consolidatie periode hebben. Goud ligt er ijzersterk bij en blijft over het algemeen stijgen. We hebben afwisselend perioden van stijging (tussen de groene lijnen) en perioden dat goud stoom af moet blazen en in een zijwaarts kanaal beweegt (tussen de gele lijnen). Deze week hebben we een uitbraak uit de laatste consolidatie periode. Volgende week hebben we een paar dagen nodig dat goud rond dezelfde prijs blijft koersen, en in ieder geval boven de bovenste gele lijn, om deze uitbraak te bevestigen. We hebben in ieder geval de hoogste prijs voor goud te pakken die ooit is geregistreerd is.

Kenners beweren dat goud dit jaar naar de $ 3000 gaat. Wij doen nooit aan dit soort voorspellingen, maar handelen zuiver in mogelijkheden. En we zien de mogelijkheid nu ook in het beste geval. In het slechtste geval doorbreken we de huidige stijgende trend. Dit is als goud zakt onder de $ 2250 en dus onder het 200-daags gemiddelde zakt. Dit scenario is naar ons idee onwaarschijnlijk. Het derde scenario is dat goud terugzakt in de laatste consolidatie periode tussen de beide bovenste gele lijnen. Dit scenario achten wij ook onwaarschijnlijk, aangezien de uitbraak erg overtuigend was en we verwachten dat dit volgende week bevestigd wordt met een lichte daling.

De fundamentele oorzaak van de stijging van goud blijft voornamelijk in de hoek van de aankopen door centrale banken. Deze week lazen we dat de centrale bank van Saoudi Arabië 160 ton goud had gekocht. En zij zijn zeker niet de enigen.

De situatie bij zilver

Ook zilver heeft te maken met een uitbraak, die naar ons idee volgende week bevestigd wordt. De koers is boven de $ 31,00 uitgebroken. Zilver heeft echter nog niet de hoogste prijs van het jaar te pakken, en al zeker geen hoogste prijs ooit. De all-time-high ligt voor zilver op $ 50,00. Zilver moet vanaf dit niveau nog minimaal ruim 60% stijgen om dit werkelijk te maken. Dit is dan ook de reden waarom we meer potentie zien in zilver dan in goud.

Fundamenteel is het echter de industriële factor die sinds zo’n 10 jaar meeweegt bij zilver. En deze wint aan kracht aangezien voor de productie van zonnepanelen veel zilver nodig is. Ook voor de nieuwste batterijen van Samsung is veel zilver nodig. Toch is het de factor goud die zilver omhoog trekt. Wat bedoelen we hiermee? Als goud stijgt, dan stijgt zilver mee. Dus zilver gedraagt zich als een edelmetaal (en dus investeringsmetaal) als goud stijgt of daalt. De industriële component is nog steeds hierin een kleinere factor. En zilver moet nog steeds een behoorlijke inhaalslag maken. Wanneer gebeurt dit? We hebben werkelijk geen idee, we denken echter dat het de komende jaren wel eens werkelijkheid kan worden.

Ons edelmetaal portfolio is gevuld. We zijn op zoek naar een nieuwe producent, maar kunnen geen goedkoop en goed alternatief vinden. Op zich zijn we hier niet rouwig om aangezien we genoeg blootstelling in het metaal hebben. Ook zien we eindelijk wat tractie komen in de aandelen die we hebben. Er is 1 aandeel dat dicht bij de 100% winst zit. Dit zou ons vertrouwen in de sector aanzienlijk versterken als we weer een een Free Growth Stock kunnen scoren. Zover is het helaas nog niet.

Om de mogelijkheid van de stijging van zilver kracht bij te zetten, kunnen we ook kijken naar de goud/zilver ratio. Deze laat precies zien hoe de verhouding is tussen goud en zilver en dus in welke hoedanigheid zilver meestijgt met goud. Stijgt zilver meer dan goud dan zakt de ratio, andersom stijgt de ratio.

In de bovenstaande afbeelding van de goud/zilver ratio kan je 100 jaar terugkijken en zien dat we de ratio sinds ongeveer 1990 boven de ratio van 50 koersen. Goud is dus al die tijd 50 keer duurder dan zilver geweest. Er is ook te zien dat de ratio ver onder de 20 is geweest. Wij denken dat het mogelijk is dat we over een aantal jaar weer op zullen koersen. Vooral als blijkt dat de industrie niet genoeg zilver naar boven kan halen zodat er technologische uitdagingen komen. Zilver is op dit moment ongeveer 8 x zoveel aanwezig in de aardkorst dan goud. Op basis hiervan zou het dus op een ratio van 8 moeten uitkomen. Wij nemen deze informatie echter als iets, wat we in ons achterhoofd stoppen, als een mogelijkheid.

Leden van https://investor-assistance-pro.com kunnen onze website is met de onderste knop te benaderen en zien welke edelmetalen wij in ons portfolio hebben.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

  1. De inkomen portfolio.
    • Verslavingsgevoelige aandelen: De aandelen stijgen heel kalmpjes iets door. We hopen hier op onze eerste 100% winst op een aandeel. We zaten heel dichtbij met 99%, het zat echter niet mee en het aandeel is nu gezakt naar 95%.
    • Metaal mijnbouw aandelen: De goudprijs ligt er nog steeds ijzersterk bij en lijkt te zijn uitgebroken, zie dit artikel.
    • Olie en gas aandelen. De schade is er. De olieprijs is door de steun heengezakt. De sector veerde is op deze week, maar niet echt overtuigend. We denken dat er nog iets meer pijn komt tot november. De democraten hebben immers lagere energieprijzen belooft en het lijkt dat men deze belofte waar gaat maken. Dan kan de prijs na de verkiezingen weer omhoog.
    • Steenkool aandelen. Onlangs een aardige daling in de aandelen waarneembaar. We denken eraan om meer te investeren op dit niveau, aangezien het zeer antrekkelijk is op dit moment en de vraag naar deze grondstof voorlopig niet ophoudt.
  2. De speculatieve portfolio:
    • Edelmetalen. Deze portfolio kan zich nu gaan waarmaken. We dachten eraan om 1 aandeel te verkopen maar we zien nu juist tractie in dit aandeel. We wachten het dus nog even af wat de aandelen gaan doen de komende tijd bij een stijgende goudprijs.
    • Uranium. Dhr. Putin bracht naar voren eraan te denken dat hij misschien overweegt uranium export in de ban te leggen, samen met wat andere kritische metalen als santie middel tegen het westen. Dit bracht heel even een flinke stijging met zich mee. Dit is echter alweer teniet gedaan, en dit laat zien dat het sentiment in de sector nog niet daar is waar we het graag willen zien. We blijven dus afwachten. Het kan niet anders dat het weer gaat stijgen de komende jaren.
    • Basis metalen. Het lijkt dat de bodem in is en de aandelen weer een beetje stijgen. We moeten echter onze verwachting op een flinke stijging temperen, aangezien we verwachten dat de komende jaren dunnetjes blijven.
    • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op. Toch dalen we op dit moment. Dit hoeft echter geen invloed te hebben op een aantal van deze aandelen. 
    • Crypto Corner: Crypto danst heen en weer, we wachten ook hier rustig af en halen onze jaarlijkse rente naar binnen. We werken het overzicht niet iedere maand bij, maar als je wilt zien welke crypto’s wij hebben, is dit hier te zien: crypto corner.
  3. De trading portfolio. We hebben onlangs een paar opties aangeschaft in de edelmetaalsector. We moeten eerlijk toegeven dat alle tradingsposities niet goed gaan. Met het stijgen van goud en zilver en het zakken van de techaandelen krijgen we iets meer lucht in deze portfolio. We wachten rustig af.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

De volgende verslaving

De volgende verslaving

week 37 / jaar 7

Inleiding

Deze week een artikel over de aandelen, die met de verslaving van de mens te maken hebben. Leden kunnen de aandelen, die wij in ons inkomensportfolio hebben, zien onder het kopje “portfolio” op de volgende website: https://investor-assistance-pro.com.

Verslaving werkt, als je erin investeert.

In ons inkomensportfolio hebben we reeds een 3-tal aandelen die met verslaving te maken hebben, 2 aandelen die tabaksartikelen aan de man brengen, en 1 aandeel dat te maken heeft met de productie van marihuana. En we moeten bekennen, als steady eddies, en inkomensgerichte aandelen, is dit de beste portfolio die we hebben. Het mag dan niet sexy zijn om een nieuwsbrief over te schrijven, maar daar richten wij onze pijlen niet op. Wij schrijven over wat het beste werkt voor u als investeerder. We bouwen een portfolio op, samen met u, die het beste werkt in alle omstandigheden.

Als we kijken naar de omstandigheden, dan moeten we natuurlijk stilstaan bij het andere deel van onze portfolio. Dit zijn voornamelijk grondstoffen. De gehele aandelenmarkt maakte een smak naar beneden en dit sleurde ook de grondstoffen aandelen naar beneden. Dus wij blijven ook niet verschoont van een portfolio, die zakt in waarde. Maar hier komt toch weer de geduld factor om de hoek kijken. Als we verder zakken, zullen we zeker het kaf van het koren gaan scheiden, en wat aandelen verkopen. Echter, het gros wat we hebben zijn goede aandelen en we zullen ze aanhouden, ook tijdens moeilijke tijden. Zie de portfolio update voor verdere berichtgeving, over hoe wij tegen de rest van de portfolio’s aankijken.

De titel is een waarheid als een koe. We zien dat onze verslavingsportfolio in zijn geheel 60% in de plus staat, en zo’n 25% per jaar winst maakt, op sommige aandelen hiervan. Het is dan ook niet gek, dat we een volgend aandeel zoeken in deze sector. Deze keer richten we onze peilen op land, vastgoed en luxe goederen. Hiermee kunnen we ook de foto verklaren in dit artikel. Maar eerst even de achtergrond van deze foto. Deze foto hebben we genomen op een korte vakantie die we hebben gemaakt in Schotland. We kwamen, na zware fietstocht, plotseling dit plaatje tegen. Een nogal trotse en stoere stier, bovenop een heuvel, die op ons neerkeek. Dit plaatje en de vakantie zette ons aan het nadenken, en voor ons symboliseert het de interesse naar een volgend aandeel dat de factoren land, vastgoed en luxe goederen in zich heeft. Het land is duidelijk, hier staat de stier op. Luxe goederen kan men zien als het vlees wat het land produceert in de vorm van de stier. Vlees moet je zien als een luxeartikel vinden wij. Nee, we gaan nu niet woke doen, we willen hiermee zeggen dat het een luxeartikel is, zodat je het behandeld dat het het dier niet voor niets gestorven is. Vastgoed heeft meer met de vakantie te maken, maar toch ook met het land wat graan produceert wat het mogelijk maakt om whisky te produceren. We zullen dit nader verklaren. Alle whisky merken, tenminste 90% van de merken, zijn opgekocht door grote bedrijven. Dit soort bedrijven bemoeit zich niet zo zeer met de productie, maar meer met het vastgoed en de marketing wat het representeert.

We zoeken dus een bedrijf dat de meeste van de bovenstaande factoren in huis heeft en ons bovendien van dividend inkomsten kan voorzien. We denken hierbij aan een Zuid-Amerikaans bedrijf, of een Europees bedrijf, wat sterke banden heeft met de uitleg van de foto.

Waarom Zuid-Amerika? We denken dat dit werelddeel gek genoeg minder last heeft van de economische teleurgang van de globalisering. Wat bedoelen we hiermee? Wij denken dat de economische motor van zowel Europa, China als de Verenigde Staten gaat haperen op sommige onderdelen. Dit zal zeker ook pijn doen in Zuid-Amerika. Echter, wij denken dat sommige landen in Zuid-Amerika gek genoeg zichzelf kunnen bedruipen en de economie zodanig aan de gang krijgen dat men tenminste gelijk blijft of iets groeit. Ten eerste blijft de wereld hongerig naar grondstoffen. De vraag kan dalen ja, maar het aanbod daalt op den duur ook door onderinvesteringen op veel grondstoffen. De Zuid-Amerikaanse landen die wij op het oog hebben kunnen hier verandering in brengen. Ten tweede is de demografie in dit werelddeel. Deze is vele malen beter dan de verouderende bevolking van China, Europa en de Verenigde Staten. Jonge mensen stuwen de economie meer op dan oudere mensen. Met andere woorden, jonge mensen werken en kosten minder geld, oudere mensen kosten geld en werken niet. Tenslotte heeft dit werelddeel een overvloed aan de ingredienten die we zoeken, land, vastgoed en producent van vlees (luxe goederen).

Waarom Europa? Van oudsher zijn het de Europese grote merken, die de markt van luxe goederen in handen hebben. Het is niet zozeer Europa die de factor in dit geheel is, maar de hoofdvestiging waar het hierom gaat. Bedrijven van luxe goederen handelen over heel de wereld. De happy view zullen deze artikelen altijd kunnen kopen, en wij denken dat de rijken niet erg hard getroffen zullen worden. Althans niet zo hard dat men hun luxe leventje op gaat geven. Natuurlijk zal men het ook merken, maar andere zaken zullen ook goedkoper voor hun worden.

Welke van de twee het wordt weten we nog niet. We neigen naar een hoger dividend keuze. We zullen ons de komende weken gaan beraden en een keus maken. Leden van https://investor-assistance-pro.com kunnen een nieuwsbrief verwachten van het nieuwe aandeel als we tot koop zijn over gegaan. Voor die tijd, als we overgaan tot koop, berichten we de leden middels een update, onze website is met de onderste knop te benaderen.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

Deze week de portfolio’s niet aangepast, volgende week zal er weer een goede weergave zijn van alle prijzen en prestaties van de aandelen. Deze week hebben we echter geen nieuwe aandelen gekocht of verkocht.

  1. De inkomen portfolio.
    • Verslavingsgevoelige aandelen: De aandelen stijgen heel kalmpjes iets door. Zie dit artikel, dit smaakt naar meer.
    • Metaal mijnbouw aandelen: De goudprijs ligt er nog steeds ijzersterk bij maar lijkt een beetje te consolideren, we wachten rustig af. 
    • Olie en gas aandelen. De schade is er. De olieprijs is door de steun heengezakt. Maar nog niet getreurd, dit houdt alleen in dat we meer geduld moeten hebben. Wij denken dat deze sector meer dan hoe ook aan zal trekken de komende jaren.
    • Steenkool aandelen. Onlangs een aardige daling in de aandelen waarneembaar. We denken eraan om meer te investeren op dit niveau, aangezien het zeer antrekkelijk is op dit moment en de vraag naar deze grondstof voorlopig niet ophoudt.
  2. De speculatieve portfolio:
    • Edelmetalen. Prestatie blijft ondermaats. We denken erover om 1 aandeel te verkopen en een middelgrote producent te kopen. We laten u weten als we dit besloten hebben.
    • Uranium. Deze sector zakt. Ook hier betekent het meer geduld. Helaas. We verkopen nu niet, we verwachten nog steeds vuurwerk de komende jaren. Wanneer? Geen idee, maar het moet komen, dit kan niet anders. We proberen op de bodem nog een paar aandeeltje mee te pikken.
    • Basis metalen. Het lijkt dat de bodem in is en de aandelen weer een beetje stijgen. We moeten echter onze verwachting op een flinke stijging temperen, aangezien we verwachten dat de komende jaren dunnetjes blijven.
    • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op. Toch dalen we op dit moment. Dit hoeft echter geen invloed te hebben op een aantal van deze aandelen. 
    • Crypto Corner: Crypto danst heen en weer, we wachten ook hier rustig af en halen onze jaarlijkse rente naar binnen. We werken het overzicht niet iedere maand bij, maar als je wilt zien welke crypto’s wij hebben, is dit hier te zien: crypto corner.
  3. De trading portfolio. We hebben onlangs een paar opties aangeschaft in de edelmetaalsector. We moeten eerlijk toegeven dat alle tradingsposities niet goed gaan. Hier moeten we onze prestaties echt op gaan krikken. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

De kracht van samengestelde dividend

De kracht van samengestelde dividend

week 36 / jaar 7

Inleiding

Deze week een artikel over samengesteld dividend. Een onderwerp wat helemaal aansluit bij onze inkomensportfolio. Leden kunnen de aandelen die wij in ons inkomensportfolio hebben zien het kopje “portfolio” op de volgende website: https://investor-assistance-pro.com.

Het belang van een stijgend dividend

Dit is het dividend dat een van de bedrijven in ons portfolio uitkeert. We maken hier geen geheim van en vertellen u dit bedrijf: Dit is Altria (MO). Een sigarettenfabrikant en een schoolvoorbeeld van samengesteld dividend. U ziet in de bovenstaande grafiek het bedrag aan dividend dat per aandeel en per jaar wordt ontvangen. We moeten opmerken dat de belasting er nog af moet, en we gaan dus even voor het gemak in dit artikel uit van het bruto dividend. Wilt u het netto dividend weten, dan kunt u een factor 0,85 nemen, en vermenigvuldigen met het bruto dividend.

We hebben in de bovenstaande grafiek de dividend hoeveelheid uitgezet vanaf het moment dat wij het aandeel in het portfolio hebben genomen in 2020. Ook moeten we opmerken dat het bedrijf meestal halverwege het jaar haar dividend verhoogt. We hebben dit voor het gemak pas het jaar erna verwerkt. Dus de tweede helft van 2024 zit in het getal van 2025. Vanaf 2026 en verder hebben we geëxtrapoleerd met het gemiddelde stijgingspercentage dat het bedrijf aanhoudt van ongeveer 4% per jaar. U ziet dat men in 2030 zo’n $ 5.00 dividend/jaar per aandeel mag verwachten.

Het begrip samengesteld dividend

Het samengesteld dividend is berekend, door het dividend bedrag dat je krijgt per jaar en per aandeel krijgt, te delen door de kostprijs per aandeel, wat we in 2020 voor het aandeel betaald hebben. In ons geval is dit $ 36,47. Toen we het aandeel kochten kregen we zo’n 9,2% dividend uitgekeerd. Nu is dit gegroeid naar 11,2% en in 2030 kunnen we 13,6% verwachten. We hoeven hier niets voor te doen. Alleen te wachten en ons dividend te innen.

Dit betekent dus dat we ieder jaar meer dan 10% netto dividend kunnen verwachten voor de jaren die voor ons liggen. We durven te wedden dat u dit niet op uw bankrekening krijgt. Bovendien hebben we ook nog koerswinst te pakken, zodat we nu op zo’n 95% winst (inclusief dividend) staan sinds de aankoop in 2020. Dit is ongeveer 25% winst per jaar.

Dit is de reden waarom we een inkomensportfolio hebben en Altria past hier uitstekend in. Eigenlijk wensen we een portfolio vol met Altria’s. Doodsaaie aandelen die ons 25% winst per jaar opleveren. Als we hiervoor mochten tekenen dan twijfelen we geen seconde om die kans te pakken. Wij denken dat we nog een aantal aandelen zoals Altria hebben. De kunst is om een portfolio op te bouwen met aandelen die 100% winst hebben gehad, waar we de helft van de aandelen vervolgens verkopen, om daarna de aandelen gratis te hebben verkregen, die ons de jaren erna, van dividend, oftewel inkomen voorzien.

Voor dit type inkomen werken we hard bij Investor Assistance Pro en we hopen dat u inziet wat we willen bereiken. Het inkomen dat we vervolgens krijgen wordt geherinvesteerd in meer inkomensgerichte aandelen, in speculatieve aandelen en in handelsgerichte opties of aandelen. Zoals gezegd, we hebben een aantal aandelen die veel op het voorbeeld lijken zoals we nu met Altria hebben laten zien. Speculatieve aandelen lukt ons gedeeltelijk zeer goed. Vaak is het hierbij dat de markt mee moet zitten. Bij Uranium is dit gelukt, bij goud en zilver willen de aandelen niet met de prijs van het edelmetaal mee bewegen, en olie en gas aandelen zijn onlangs gezakt met de prijs van olie. Wij denken nog steeds dat we hier uiteindelijk hoge ogen mee gaan gooien. De handelsportfolio met opties en short aandelen gaat ronduit slecht. Hier zijn we eerlijk over. We moeten hier de prestaties verhogen.

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u een abonnement op onze service dan kunt u dit aanvragen met de onderstaande linken. Leden kunnen natuurlijk inloggen op de site met de onderstaande link.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

Deze week de portfolio’s niet aangepast, volgende week zal er weer een goede weergave zijn van alle prijzen en prestaties van de aandelen. Deze week hebben we echter geen nieuwe aandelen gekocht of verkocht.

  1. De inkomen portfolio.
    • Verslavingsgevoelige aandelen: De aandelen stijgen heel kalmpjes iets door. Misschien wordt dit wel onze favoriete sector in de portfolio als dit zo doorgaat.
    • Metaal mijnbouw aandelen: De goudprijs ligt er nog steeds ijzersterk bij maar lijkt een beetje te consolideren, we wachten rustig af.
    • Olie en gas aandelen. Oei, we moeten niet veel meer dalen dan dit, aangezien dit schade aanbrengt aan de stijgende trend. Dit moeten we in de gaten houden. Dit schreven we vorige week, maar dit geldt nu nog steeds.
    • Steenkool aandelen. Onlangs een aardige daling in de aandelen waarneembaar. We hebben geduld met deze sector en laten het rustig uit schommelen. We denken eraan om meer te investeren op dit niveau.
  2. De speculatieve portfolio:
    • Edelmetalen. Prestatie blijft ondermaats. We denken erover om 1 aandeel te verkopen en een middelgrote producent te kopen. We laten u weten als we dit besloten hebben.
    • Uranium. Nu vorige week hadden we eerlijk gezegd wel meer vuurwerk verwacht, maar we schreven u al niet te veel te verwachten. We konden helaas niets verwachten.
    • Basis metalen. Het lijkt dat de bodem in is en de aandelen weer een beetje stijgen. We moeten echter onze verwachting op een flinke stijging temperen, aangezien we verwachten dat de komende jaren dunnetjes blijven.
    • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op. Toch moeten we oppassen dat we niet in een dalende trend terechtkomen.
    • Crypto Corner: Crypto danst heen en weer, we wachten ook hier rustig af en halen onze jaarlijkse rente naar binnen. We werken het overzicht niet iedere maand bij, maar als je wilt zien welke crypto’s wij hebben, is dit hier te zien: crypto corner.
  3. De trading portfolio. We hebben onlangs een paar opties aangeschaft in de edelmetaalsector. We moeten eerlijk toegeven dat alle tradingsposities niet goed gaan. Hier moeten we onze prestaties echt op gaan krikken. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.