Uitleg

Uitleg

Op deze pagina vind u informatie hoe onze site werkt en waar alles te vinden is. We behandelen de werking van de site naar aanleiding van het menu in de rechterbovenhoek. Maar eerst zullen we u op de hoogte brengen wat u van ons kan verwachten en wat u niet van ons hoeft te verwachten.

Wat staat er op deze pagina:

  • Wat voor service bieden wij? Plus de Disclaimer
  • Doel van beleggershulp
  • Menu
    • Home
    • Portfolio
    • Gratis Nieuwsbrief
    • Uitleg
    • Contact
  • Hoe gaat beleggershulp met uw privacy om?

Wat voor service bieden wij? + de Disclaimer

Bij beleggershulp bieden wij u een gratis over de schouder service aan. Dat wil zeggen dat u letterlijk met ons mee kan kijken waarin, waarom en wanneer wij in een bepaald aandeel investeren of speculeren. Dit betekent dat wij geen financieel adviseurs zijn, en dat u altijd zelf onderzoek moet doen als u zelf ook wilt investeren in de aandelen die we op onze site presenteren, en onze acties nooit als advies moet aannemen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Doel Beleggershulp:

Het doel van beleggershulp.nl is om u te helpen aan research zodat u op basis hiervan goede investeringsbeslissingen kan nemen. De focus is er op 2 dingen, dit is ten eerste goede saaie dividend aandelen die zorgen voor een langzame vermogensgroei, en speculatieve grondstoffen aandelen die een hoog risico hebben maar een hoger rendement. Verder wordt onderzoek naar aandelen in groeimarkten gedaan zoals nu Azië b.v. en speculatieve aandelen in de technologie sector.

Menu

Home

Dit spreekt voor zich, dit is de homepage van beleggershulp.nl. Op de pagina zelf vind u de laatste 4 beleggershulp weekly updates of beleggershulp nieuwsbrieven.  De weekly updates verschijnen elke week, behalve in de eerste week van iedere maand als er een nieuwsbrief verschijnt. Nieuwsbrieven verschijnen dus 12 x per jaar.  In de weekly updates en nieuwsbrieven omschrijven wij hoe we macro-economisch naar de wereld kijken, en hoe we hierop willen inspelen door naar ons idee de juiste aandelen te selecteren.

De rechterkolom bevat een sectie Follow Us, waarmee u ons kunt volgen op social media. Een sectie Zoeken, dit spreekt voor zich u kunt hier een zoekwoord opgeven en op het vergrootglas klikken waarna uw zoekopdracht getoond wordt. Als derde kopje hebben we een mogelijkheid gemaakt om een vrijwillige bijdrage te geven als u onze site wilt ondersteunen om ons werk voort te kunnen zetten en leuk te houden. Special Report, dit is een rubriek waar, als u een artikel inlevert bij beleggershulp, u kans maakt, uw artikel gepost kan worden. Een sectie Meest Recente Berichten, waarbij de 5 meest recente berichten getoond worden, en een sectie Archief. In het Archief  kunt u alle voorgaande berichten en artikels lezen die op beleggershulp.nl ooit gepubliceerd is.

Portfolio

Op deze pagina vind u 3 rapporten, te weten:

  • Portfolio update
  • 6B special focus portfolio’s
  • Highscore lijst

Portfolio update

De focus van onze investeringen liggen voornamelijk op de volgende categorien:

  • Goud en Zilver, zowel fysiek als mijnbouw
  • Dividend aandelen
  • Uranium aandelen
  • Crypto munten

We zullen dit rapport van boven naar beneden uitleggen daar waar nodig. Het begint met de datum rechtsboven. Dit is de datum waarop het rapport gemaakt is. Meestal maken we 1 x per week een update van dit rapport. Alle getallen zijn dus geldig voor datum rechtsboven in het rapport, het rapport wordt niet live bijgewerkt

Vervolgens is het rapport in de volgende sectoren of portfolio’s met openstaande posities verdeeld:

  • Big/Mid-tier Precious Metals Miners, Physical Metals & Royalties. In deze portfolio zijn grote en middelgrote edelmetaal mijnbouwbedrijven, fysiek goud en zilver fondsen en royalty bedrijven met edelmetaal royalties en streams opgenomen
  • Golden Eggs Basket. In deze portfolio zijn de hoog speculatieve kleine edelmetaal mijnbouw bedrijven, ontwikkeling/productie of exploratie, opgenomen.
  • Boring Dividend Income. Dit moet de basis van onze portfolio worden. We bouwen dus de komende 25 jaar verder aan dit deel van het portfolio. In deze portfolio brengen we aandelen onder die wij beschouwen als laag risico-aandelen. Dit betekent niet dat we geen volatiliteit kunnen verwachten, maar we zullen deze aandelen lange termijn aanhouden. De aandelen in deze portfolio moeten voor inkomen zorgen voor de rest van de portfolio’s.
  • Uranium Bullets. In deze portfolio zitten uranium mijnbouwbedrijven van alle formaten.
  • EV & Base Battery Metals. In deze portfolio ligt de focus voor de vergroening van de wereld en dus op de metalen die de energietransitie mogelijk maken, voornamelijk dus in koper en nikkel, maar het kunnen uiteraard ook andere batterij metalen zijn. Koper hebben we nodig voor ons elektriciteitsnet. EV staat voor Electric Vehicle.
  • Opties. Op sommige aandelen schrijven of kopen we opties. Als we dit doen brengen we deze opties onder deze sector in de portfolio. Het doel is extra winst genereren.
  • Crypto Box. In deze sector hebben we alle openstaande crypto’s onder gebracht.
  • Free Growth stocks (FGS). Bij een FGS-aandeel hebben we de helft verkocht met 100% en de openstaande andere helft houden we aan als openstaande aandelen in deze sector. We kunnen hierop dus nooit meer verlies lijden. We kunnen besluiten om een FGS aandeel te verkopen als we vinden dat we maximale winst behaald hebben op dit aandeel of we willen de winst nemen als het aandeel te veel zakt op een moment wanneer markt omstandigheden ongunstig worden. Een andere reden waarom een aandeel uit de lijst kan verdwijnen is dat het fuseert met een ander bedrijf.

In dezelfde balk als de portfolio benaming vind u aan de rechterkant de allocatie van de portfolio in bedrag en in procenten. Dit laat dus zien hoeveelheid geld we besteed hebben aan de openstaande aandelen in het portfolio en hoeveel dit in procenten is ten opzichte van het totale bedrag wat we aan capitaal hebben op het moment van de datum van het rapport.

In de regel hieronder vind u de kolom benamingen (In het Engels maar wij gaan er van uit dat u het begrijpt): Investment, ticker code, buy date, shares, exchange rate buy, buy price, euro spent, price now, dividends, exchange rate now, euro now, return%, return in euro, high, stop en S.S.I. De laatste 3 moeten we even uitleggen, de rest zijn voor de hand liggend. High = de hoogste prijs sinds de aankoop van het aandeel. Stop = Stop loss, en dus prijs waar het aandeel in de verkoop moet als percentage van de hoogste prijs. Bij een hoog risico aandeel hanteren we een stoploss prijs van 50%-66% onder de hoogste prijs, bij middel risico aandelen hanteren we een percentage van 33-40%, en een laag risico aandeel hanteren we een percentage van 25%. S.S.I. = safety stock indicator, als deze indicator groen kleurt betekent dat er geen verlies meer geleden kan worden indien de stoploss prijs gerespecteert wordt. Bij de sector opties, hebben we de laatste 3 benamingen weggelaten en 1 toegevoegd met de aanduiding O/C. Dit staat voor Open/Closed en geeft aan of het nog een open positie betreft of om een verkochte positie gaat. Bij de sector FGS zijn de laatste 4 kolommen anders, te weten: stoploss (prijs waar we een aandeel beginnen te verkopen), stop % (is het percentage wat we van de hoogste prijs sinds de aankoop afhalen om tot de stoploss prijs te kopen), 6B ( in welke portfolio is dit aandeel toegevoegd op het rapport “6B special focus portfolio’s”) en nr (dit is het nummer wat we toekennen aan een FGS aandeel in een bepaalde portfolio op het rapport”6B special focus portfolio’s”.

Na de portfolio’s met openstaande posities komen we bij het meer boekhoudkundige deel van het rapport, waar uw de volgende onderdelen kunt zien:

  •  Closed Postions. Alle aandelen die we verkocht hebben, met verlies of winst, brengen we in dit onderdeel onder. 1 x per kwartaal zullen we de winsten en verliezen samenvatten in 1 lijn item, anders wordt het rapport te lang.
  • Total finance. Hier vind u het overzicht van onze resultaten. De belangrijkste onderdelen zijn:
    • Cash spent on stock. Met andere woorden wat hebben we uitgegeven aan aandelen in openstaande posities.
    • Profit generated/lost on stocks. Met andere woorden wat is de waarde op dit moment van alle openstaande beleggingen.
    • Total rendement 2018-2021. Met andere woorden hoeveel winst hebben we behaald in de jaren dat we u deze service aanbieden in procenten ten opzichte van het startkapitaal van 25.000 euro.
    • Capital now. Met andere woorden hoeveel geld hebben we nu aan open posities + cash op de rekening.
    • Cash allocation. Hoeveel geld we nog te besteden hebben op onze rekening in euro’s en in een vakje eronder het percentage cash ten opzichte van Capital now.
  • Watchlist. Hierin staan alle aandelen die we graag zouden willen bezitten, maar waar we nog even mee wachten om ze aan te schaffen.

6B special focus Portfolio’s

In dit rapport staan dezelfde portfolio’s als in het portfolio update rapport, zonder de portfolio’s opties en FGS aandelen. FGS-aandelen zijn in de portfolio’s onder gebracht waar ze origineel vandaan kwamen. Dit geld vanaf januari 2021. Wat we hiermee willen aantonen is de totale winst die u kunt behalen in de sectoren afzonderlijk over een langere tijd, waarin we alle verliezen en winsten van gesloten posities uit het verleden meenemen.

De kolom benamingen van dit rapport zijn dezelfde als die van het “Potfolio update” rapport. Uitzonderingen bevinden zich weer in de laatste aantal kolommmen, te weten: nr (dit is het nummer van de openstaande positie) en remark. Bij de kolom remark komt u de volgende opmerkingen tegen: LOSS (dit betekent dat we verlies genomen hebben en de positie hebben gesloten), FGS (dit betekent dat we de helft van het aandeel met 100% winst verkocht hebben en de andere helft aan aandelen nog open staat), FS ( dit zijn Free Stock en deze aanduiding geven we aan aandelen waarbij we minder dan 100% winst op de aandelen hebben gepakt maar meer aandelen dan de helft hebben verkocht om toch aan gratis aandelen te komen.)

6B staat voor: Big, Basket, Boring, Bullets, Box, & Battery.

Highscore list

In dit rapport staan de 25 aandelen die verkocht zijn (en dus gesloten posities) met de hoogste percentages aan winst. Onze pride lijst dus.

Gratis Nieuwsbrief

Hier kunt u zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief. Door uw naam en email adres op te geven en het vinkje aan te zetten dat u de regels van de site accepteert bent u ingeschreven op de nieuwsbrief en weekly updates.  Vervolgens ontvangt u over de mail wekelijks een weekly update of een nieuwsbrief. Ook ontvangt u tussendoor updates als we aandelen gekocht of verkocht hebben. 

Uitleg

Hier kunt u deze pagina terugvinden. Heeft u suggesties wat we beter uit zouden kunnen leggen, mail u ons dan op info@beleggershulp.nl

Contact

Hier vindt u onze contactgegevens zoals ons email adres en twitter adres.

Google Translate

Door op de vlag te drukken van de taal van uw keuze, wordt de site automatisch vertaald.

Hoe gaat beleggershulp met uw privacy om?

Om u een nieuwsbrief toe te sturen, beschikken we over uw e-mail adres en uw naam en voornaam. Zo gaan wij daar mee om:

  1. Uw gegevens blijven vertrouwelijk. Onder geen beding worden uw gegevens doorgegeven aan iemand anders.
  2. Uw gegevens zijn veilig. Alle gegevens van de nieuwsbrief worden beheerd in een gespecialiseerd programma. Om deze gegevens te bekijken (alleen door eigenaar website mogelijk) is een complex paswoord vereist
  3. Wilt u geen gebruik meer maken van onze diensten schrijft u zich dan aub uit. Bij ieder nieuwsbrief bericht wordt hiertoe een mogelijkheid geboden door een link onderin het bericht. U kunt ook eenvoudigweg contact met ons opnemen via onze website. Wij zullen dan vervolgens de uitschrijving regelen.