De Goud/Zilver ratio

De Goud/Zilver ratio

week 15 / jaar 8

Inleiding

Deze week een artikel over de veel besproken goud/zilver ratio. Verder willen we leden erop wijzen dat we een update van onze nieuwe pagina hebben gemaakt, de “GOLD MINERS DATA”. Op deze pagina staat nu de 2de ronde van de ranking van goud producenten. Abonnees van IA pro kunnen deze nieuwe pagina bekijken met behulp van de volgende link:  Gold Mines data – Investor Assistance Pro

De goud/zilver ratio

Bovenstaande afbeelding is de goud/zilver ratio van het afgelopen jaar. Er is duidelijk te zien dat sinds vorige week een enorme piek is ontstaan. Dit komt omdat goud enorm is opgeveerd en een all-time-high boven de $3200 heeft gerealiseerd. Zilver is echter veel minder hard gestegen. Veel interessanter is het om te kijken naar een grotere tijdsperiode.

Bovenstaande afbeelding gaat naar 1990 terug, en laat sindsdien de zilver/goud ratio zien. Dus hierbij moeten we even andersom denken. Als deze laag is, dan is zilver relatief gezien goedkoop ten opzichte van goud, bij de vorige grafiek is zilver duur bij een lage goud/zilver ratio. Historisch gezien was zilver maar in twee gevallen zo goedkoop ten opzichte van goud. In 2020 tijdens de corona crisis was zilver nog goedkoper dan nu, en tevens rond 1990. Dus we kunnen met een gerust hart zeggen, zilver is in de afgelopen 35 jaar op het goedkoopste niveau ten opzichte van goud.

Dit betekent volgens ons maar 1 ding. Zilver moet omhoog. Als we de bovenste grafiek nemen dan is het gemiddelde van het afgelopen jaar ongeveer 82. De ratio is nu 102. De prijs van zilver is ongeveer $32,00 , zie de onderstaande grafiek.

Zilver steeg afgelopen vrijdag lekker door, en zeer belangrijk, is weer boven de groene steunlijn en het 200-daags gemiddelde uitgekomen. Maar wat als het naar de gemiddelde goud/zilver ratio teruggaat? Dan zou zilver op 102/82*32 = $39,50 komen te staan. Het behoort zeker tot de mogelijkheden. Voorwaarde is wel dat goud boven de $3200 moet blijven koersen.

Wij denken dat dit mogelijk is, maar we kunnen er ook op rekenen dat we weer wat gas terugnemen volgende week en dat de goudprijs zakt naar de groene steunlijn. Misschien verzint dhr. Trump weer iets nieuws, je weet het maar nooit.

Maar als je bedenkt, wat de in de grond ratio tussen zilver en goud is, dan is het nog schokkender wat zilver voor potentie heeft. Wat bedoelen we met “in de grond ratio”? Hiermee bedoelen we dat zilver ongeveer 8 keer zoveel voorkomt dan goud in onze aardkorst. Dit was historisch gezien 16 en hierop was de waarde in eerdere eeuwen ook altijd gebaseerd. Zilver was 16x zo goedkoop als goud. Deze eeuw is dit echter veranderd. Het zou dus moeten zijn dat zilver, dat nu 8x zo veel voorkomt in de aardkorst, op een prijs van $3200/8= $400 moet koersen. Uiteraard is dit speculeren, maar theoretisch zou het kunnen.

Laten we echter weer terugkomen op aarde. Een ratio van 80 is voorlopig volkomen realiseerbaar, dus wat ons betreft moet $40 voor zilver voor het eind van het jaar mogelijk zijn. Mits, en lees dit erg goed, mits de goudprijs ook blijft stijgen, of gelijk blijft.

Dit maakt het noodzakelijk om ook een “SILVER MINES DATA” pagina te maken. Dit naar voorbeeld van de GOLD MINES DATA pagina, die nu gereed is. En dit zijn we van plan dan ook om te maken. We zetten alle zilverproducenten op een rijtje en geven u de beste producenten middels een ranking in 2 ronden weer. Geef ons aub een maand de tijd om dit te ontwikkelen. Leden van IA-pro kunnen deze pagina, net als onze huidige https://investor-assistance-pro.com/gold-mines-data/ pagina, benaderen via de IA-pro website.

Conclusie

Wij denken dat het een goede tijd is, om zilver mijnbouw aandelen te kopen. Dit omdat zilver ondergewaardeerd is, zie dit artikel over de goud/zilver ratio. En omdat de goud- en zilvermijnen überhaupt ondergewaardeerd zijn ten opzichte van de edelmetalen zelf. Zie onze eerdere artikelen. Het is dan ook de vraag, wanneer investeerders naar de sector terugkeren. Dan komt de factor geduld weer om de hoek kijken. De goud en zilvermijnen gaan naar koers/winst verhoudingen van enkele cijfers dit jaar. Dus als dit aanhoudt, kan het bijna niets anders, dat er meer aandacht naar de sector komt. En dit hoeft maar een kleine verandering te zijn voor een groot effect, aangezien de zilver en goud sector ontzettend klein zijn, ten opzichte van bijvoorbeeld, de technologie sector. Abonnees kunnen onze zilver aandelen zien onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com .

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We raden leden aan om regelmatig te kijken op onze portfolio pagina: Portfolio – Investor Assistance Pro

  1. De inkomen portfolio.
    • Verslavingsgevoelige aandelen: Deze sector kabbelt weer een klein beetje door, als van ouds.
    • Metaal mijnbouw aandelen: Zie dit artikel, de beste mijnen hebben we voor u op een rijtje gezet. Nu de zilvermijnen nog.
    • Olie en aardgas aandelen. We wachten hier nog op een rebound, alhoewel de USA dit gek genoeg niet wilt. Dus misschien moeten we meer geduld hebben, en als er geld over is, in de sector stoppen.
    • Steenkool: Nog steeds kommer en kwel. Deze week werd het iets rustiger, we hebben iets bijgekocht maar het blijft zeer onzeker in de sector.
  2. De speculatieve portfolio:
    • Edelmetalen. Zie onze nieuwe pagina en dit artikel.
    • Basis metalen. Tin zakte behoorlijk weg, en hierdoor zakte ons aandeel ook weer mee.
    • Olie en aardgas. De trump dump richtte hier ook schade aan. We zijn aan het beraden of we hier dieper durven in te stappen, al is het maar tijdelijk.
    • Crypto Corner: De update staat op de website, u kunt hier een kijkje nemen: Crypto Corner. Met de neergang van de tech-aandelen, zijn ook de crypto jongens een beetje nerveus geworden en zakken alle crypto’s behoorlijk weg. Wij hebben al onze crypto weer in de staking gezet en wachten op betere tijden. Als die nog komen althans. Aangezien we nog steeds niet ontdekt hebben wat de prijzen drijft, anders dan sentiment, zijn we niet van plan te verkopen en al helemaal niet om te kopen. 
  3. De trading portfolio. We hebben hier een nieuwe optie in opgenomen. Hopelijk zijn we hier meer succesvol mee vanaf nu af aan.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2025 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.