Update alerts

Update alerts

BELEGGERSHULP UPDATE, 15-oktober-2018

HCLP (High Crush Partners LP)

Koop aandelen HCLP tegen een prijs van <9,75 en vandaag op de markt met een weging van 0,4. We hebben reeds aandelen met een weging van 0,4 aangekocht voor een behoorlijk hogere prijs. We denken nog steeds dat de markt overdrijft en dat HCLP de ommezwaai begin volgend jaar zal maken. De gemiddelde aankoopprijs zal flink gaan dalen, we zetten een 50% stoploss op de nieuwe gemiddelde prijs.

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

OPTION UPDATE, 15-Augustus-2018

Buy back Call FB strike 197.5, datum 28-09-18, richtprijs 0,05

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

OPTION UPDATE, 13-Augustus-2018

                Sell Put FB strike 162.5, datum 28-09-18, richtprijs 0,95

                Sell Call FB strike 197.5, datum 28-09-18, richtprijs 1,60

Dit klinkt tegenstrijdig maar we spelen in op een daling en een stijging van de koers van Facebook. De 2 verschillende posities verkopen als we een winst gehaald hebben van >$25. We denken dus dat de koers voor eind september tussen de $162,50-197,50 blijft. Als dit zo is verdienen we max $255.

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

OPTION UPDATE, 31-Juli-2018

                Sell Put MA strike 180, datum 21-09-18, richtprijs 1,14

                Sell Put V strike 125, datum 21-09-18, richtprijs 0,75

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

BELEGGERSHULP UPDATE, 31-Juli-2018

HCLP (High Crush Partners LP)

Koop aandelen HCLP tegen de huidige prijs en vandaag op de markt met een weging van 0,4. Dit bedrijf heeft onlangs haar dividend verhoogt en betaald nu een met een rendement van 20% uit. Tevens zien we een goede groeikans voor dit bedrijf in de komende 5 jaar. In onze volgende weekly zullen we hierop inzoomen.

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

BELEGGERSHULP UPDATE, 30-Juli-2018

SELL China aandelen

CAF (Morgan Stanley China A Fund)

FXI (iShares China large-cap ETF)

CHIQ (Global X China Consumer ETF)

XPP (Proshares Ultra FTSE China 50 ETF)

Verkoop de 4 bovenstaande aandelen. Hiermee verkopen we bijna onze gehele China portfolio, allleen Naspers houden we aan als meer speculatief aandeel. 

De reden voor de verkoop is niet dat we niet meer geloven in het verhaal van China als belangrijkste emerging market. Integendeel, we zijn nog steeds bullish op China voor de lange duur. Echter op de korte termijn werkt het sentiment tegen ons. We zijn al meer dan 20% gezakt sinds de top. Het sentiment zie ik echter nog niet binnen een week veranderen. Daarom verkopen vandaag met een klein verlies om later weer in te kunnen stappen.

Als u wilt wachten op het moment dat het sentiment weer verbeterd kunt u de aandelen aanhouden. Op de lange termijn, denk aan 2 a 3 jaar gaan deze aandelen zeker weer knallen.

Voor nu cashen we in en zetten geld apart voor saaie aandelen met een mooi dividend rendement of om aandelen op de bodem van de volgende bearmarket te kopen.

Ik had het graag anders gezien, maar vaak is kleine verliezen nemen verstandig.

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

OPTION UPDATE, 30-Juli-2018

Sell Put RDSA strike 28, datum 19-10-18, richtprijs 0,59

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

BELEGGERSHULP UPDATE, 07-Juli-2018

Verkoop (Shorten) aandelen SEAS (SeaWorld Entertainment)

Verkoop aandelen SEAS boven $22,00 met een weging op 0,5. Omdat het sentiment gunstig is voor SEAS op dit moment kan het zijn dat aandelen verder stijgen. We hebben dus ruimte nodig aan de bovenzijde om onze 2de batch te kunnen verkopen voor als onze analyse correct is maar het sentiment de prijs verder opduwt. Als onze analyse van het bedrijf niet correct is spelen we het safe en zetten niet te veel in op dit aandeel.

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

BELEGGERSHULP UPDATE, 12-Juni-2018

KBLT (Kobalt 27 Capital Corp)

Koop vandaag aandelen bij zodat de totale weging op 0,4 uitkomt. 

Vandaag is het aandeel 13% gezakt, wij denken dat dit uitsluitend komt door een flinke dip in de kobaltprijs. Wij van Beleggershulp denken echter dat dit van tijdelijke aard is en dat de Kobaltprijs in de toekomst nog zeer hard gaat stijgen. Ook kunnen wij geen negatief nieuws vinden over het bedrijf. Wel positief, ze hebben onlangs een streamingdeal met VALE afgesloten en ze gaan dividend uitbetalen. 

Wij denken dat dit een zeer goed instapmoment.

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

BELEGGERSHULP UPDATE, 04-Juni-2018

FTR (Frontier Communications)

HTZ (Hertz Global Holdings)

Koop bovenstaande aandelen bij om de SHORT positie op te heffen. We pakken hiermee 2x 32% winst met een totale weging van 1. 

Beleggershulp is blij met dit snelle resultaat en wil dus snel de winst verzilveren. Niet omdat we denken dat deze bedrijven nu spectaculair gaan stijgen maar we zoeken nu liever naar andere en betere kandidaten. Misschien bij hogere prijzen op deze aandelen verkopen we opnieuw posities om dus wederom een SHORT positie op deze aandelen in te nemen, de toekomst zal het leren.

Beleggershulp raad u aan hetzelfde te doen.

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

BELEGGERSHULP UPDATE, 31-Mei-2018

NOVO resources (NVO)

Koop bovenstaande aandelen als een mandje met een weging van 0,2. In de volgende beleggershulp nieuwsbrief zullen we verder op deze inkoop ingaan. U kunt het beste dit aandeel op deze dip aankopen

Veel beleggers vinden de eerste resultaten van NOVO resources van de proef batches tegenvallen. Ook ik had gedacht dat deze beter uit zouden pakken. Ik denk echter dat de reactie op de beurs overdreven is en dat de potentie zeer hoog blijft van dit bedrijf. Ik had dit aandeel al in de persoonlijke portfolio en heb bijgekocht. Ook voor beleggershulp schaffen we dit aandeel aan. Mijn advies laat u niet leiden door de waan, kijk hier doorheen en doe zelf research in dit bedrijf. Meer hierover in de nieuwsbrief die dit weekend uitkomt.

Koop NVO (NOVO resources) op de canadese beurs voor <4,50 CAD. Beleggershulp heeft dit aandeel voor 4,00 CAD op de kop weten te tikken. Handel snel en koop dit aan met een weging van 0,2.

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

 

BELEGGERSHULP UPDATE, 25-April-2018

IIPR (Innovative Industrial Properties)

TWMJF (Canopy Growth Corperation)

CBWTF (Cannabis Wheaton)

Koop bovenstaande aandelen als een mandje met een totale weging van 1. In de volgende beleggershulp weekly zullen we verder op deze inkopen in gaan. U kunt hierop wachten of u schaft de aandelen vandaag nog aan.

  1. IIPR, Innovative Industrial Properties. Dit is een REIT, de enige die ik ken dat vastgoed onder haar beheer heeft in de cannabis industrie. Dit maakt het daarom juist zo aantrekkelijk en minder risicovol. Koop het aandeel voor <$35. Nu noteert het <$32,77, dit realiseert een dividend rendement van 2,8%. Koop het aandeel met een weging van 0,5.
  2. TWMJF, Canopy Growth Corp. Dit is het grootste bedrijf in de cannabis industrie. Hiermee naar ons idee ook het minst risicovol om in te beleggen. Koop het aandeel voor <$25 met een weging van 0,25.
  3. CBWTF, Cannabis Wheaton. Dit is een streaming bedrijf echter dan in de cannabis industrie. Denk aan Wheaton Precious Metals maar dan in de cannabis industrie. Koop het aandeel voor <$1,25 met een weging van 0,25.

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

 

BELEGGERSHULP UPDATE, 04-April-2018

Verkoop gehele Cappuccino Trade: 

NIB (iPath Bloomberg Cocoa SubTR ETN)

JO (iPath Bloomberg Coffee SubTR ETN)

SGG (iPath Bloomberg Sugar SubTR ETN)

Verkoop: Voer een verkooporder in op de huidige koers van de 3 ETN’s van de Cappuccino trade.

Reden voor de verkoop is dat SGG en JO vanaf morgen waarschijnlijk van de NYSE list worden gehaald. Ik weet niet wat voor een impact dit voor deze ETN’s gaat hebben. Totaal pakken we een kleine winst op de gehele trade als we deze in het geheel sluiten. Aanbeveling is alledrie de ETN’s te verkopen voor vrijdag 13h00. Beleggershulp heeft ze reeds verkocht, ik raad aan dat u hetzelfde doet. Update over de gemaakte winst vindt u terug in onze volgende Beleggershulp Weekly.

Misschien besluiten we de trade later weer voort te zetten indien alles een storm in een glas water blijkt te zijn, voor nu is verstandig om onze winst te pakken en te wachten op een andere kans.

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

 

BELEGGERSHULP UPDATE, 12-Maart-2018

NIB (iPath Bloomberg Cocoa SubTR ETN)

Stop order: Voer een stoporder in op 25% winst van het aandeel, op onze aankoop prijs betekent dit een stop order op $29,75.

NIB is een onderdeel van onze cappuccino-trade. Het aandeel is de laatste weken flink gestegen en staat nu ruim op 30% winst. Bij het kopen van dit aandeel stelde we het doel om bij een winst van 30% winst te gaan nemen. Dit doel stellen we nu een beetje bij omdat NIB als enige zo hard gestegen is en SGG en JO (andere aandelen in de cappuccino-trade) nog op een licht verlies te staan. Aan de andere kant willen we ook onze winst niet helemaal laten verdampen en de winst zeker stellen op 25%. 

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

 

UPDATE, 02-Maart-2018

GGN (Gamco global gold, natural resources & Income trust)

BUY: We hebben dit fonds reeds in ons portfolio, koop dit fonds bij onder de $5.00 met een weging van 1. Zie uitleg op onze website. De totale weging komt hiermee op 2 van dit aandeel in onze portfolio.

We kopen dit fonds voor 2 redenen. De eerste reden is het meer dan mooie dividend van 12% en de 2de reden is dat we verwachten dat gaat in 2018 boven de $1400 staat. Hierdoor zal de prijs van het fonds stijgen en we mogen we dus ook een waardestijging van onze investering verwachten.

Wilt u zich gratis inschrijven op onze nieuwsbrief, met elke maand aanbevelingen en tips, dat kan door de groene button in te drukken onder dit artikel.

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

Inschrijven Nieuwsbrief