GOUD: ALL-TIME-HIGH

GOUD: ALL-TIME-HIGH

volume 8 / jaar 3

Ja daar is hij dan, een all-time-high in goud, in de $ dan. In alle ander valuta’s hadden we allang een all-time-high. Waarom is dit belangrijk. Omdat we nu de weg naar boven hebben open liggen. De sky is de limit. De hoogste goudprijs in $ was in het nieuws, maar niet veel mensen en media schenken er aandacht aan. Dit is goed. We kunnen nu afwachten en onze investeringen nog meer laten renderen. Betekend dit dat we in 1 streep omhoog gaan? Nee, zeker niet. Sterker nog, we verwachten binnenkort een dip in de maanden Augustus, September, Oktober en November.

De laatste maanden is de $ behoorlijk verzwakt en samen met de enorme stimuleringsmaatregelen in de USA en nu ook in Europa worden de grote beleggers langzaam nerveus en stappen langzaam uit de aandelenmarkt en stappen in goud en zilver. En Bitcoin. Laten we het digitale goud niet vergeten. Wij denken dat de $ weer een beetje gaat aantrekken en dat er beleggers komen die winst gaan nemen op de edelmetaal fondsen. De aandelenmarkt kan verder stijgen. Dit in tegenstelling wat wij denken van dat de aandelenmarkt moet doen. Wij denken dat het effect van de corona crises veel groter is dan de aandelenmarkt nu in prijst. Er zullen miljoenen mensen op de wereld hun baan verliezen en dit gaat zich wreken op de winsten van de bedrijven. Uiteindelijk zal dit in de koersen gaan dalen. Waarom gebeurd dit dan nu onvoldoende? Omdat er beleggers in de markt stappen die nog niet lang in de markt actief zijn. Jonge beleggers met snelle apps zoals Robin Hood die b.v. de koersen van Tesla tot belachelijk hoogte opdrijven. Zij zullen blijven kopen omdat ze niet weten hoe het is om door een bearmarket te gaan. Wij zijn bang dat juist deze beleggers van een koude kermis thuis komen en over een aantal jaar ontdekken dat het geld weg is. Kortom wij vinden het te link om normale aandelen te kopen. We blijven liever in de edelmetalen en houden cash aan. Maar onthoud, iedere belegging is risicovol dus respecteer uw stoplossen.

Onze strategie is niet verkopen. Houden wat we nu hebben. Op een grote dip kopen we juist bij en dit keer de kleinere edelmetaal mijnbouw bedrijven. We kijken uit naar een mandje van 10 bedrijven, ongeveer 5 zilver en 5 goud bedrijven, die we allemaal als hoog risico bedrijven kopen en die samen een totale waarde zullen hebben van 2 laag risico aandelen. We hebben al een aantal bedrijven op het oog maar we gaan u nu niet vermoeien met mogelijke kandidaten. 1 ding is belangrijk, houd nu cash aan. We zullen heus niet alle bedrijven tegen een zo gunstig mogelijke koers kunnen kopen, maar we doen ons best ,en als we bij een dip kopen, hebben we een grotere kans dat we het goed doen. Het kan ook zijn dat goud en zilver verder blijft stijgen. We hopen dit echter niet. Dit klinkt een beetje raar maar het beste is dat goud en zilver even op adem mag komen. Dit betekend een dip of een zijwaartse beweging voor een aantal maanden. Dan is het sentiment weer uit de markt en weer ruimte voor verdere stijging. Of dit het scenario wordt weten we niet, maar zo spelen we in op de huidige marktomstandigheden.

We hebben ook weer uitstekend nieuws. We mogen onze 10de Free Growth Stock (FGS) vieren. Dit keer is het Metalla Royalty & Streaming Ltd (MTA). De laatste week is dit aandeel werkelijk omhoog geschoten. We hebben onze hebberigheid in bedwang en we verkopen nu de helft en houden de andere helft als FGS aandeel aan. Kudos voor iedereen die dit aandeel op tijd gekocht heeft.

Het vervelende wordt langzaam dat we haast geen aandelen in de normale edelmetalen portfolio overhouden. Samen met de royalty bedrijven hebben we 8 open posities. Maar als goud en zilver nog iets door willen stijgen dan zitten hier ook een aantal potentiele FGS aandelen tussen. We zouden het aan de andere kant dus niet vervelend vinden als goud en zilver nog iets doorstijgen, we de aandelen die nu >70% staan als FGS deels kunnen verkopen en dat daarna een verwachte daling inzet. Maar meestal komen dit soort wensen niet uit, dus schakel uw emoties uit en houdt u zich bij de afspraken die u met zichzelf maakt.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Overall presteerde onze portfolio goed. De winst ligt nu ruim boven de 26%. Vooral alle edelmetaal investeringen deden het goed. De rest blijft achter. De energie gerelateerde aandelen hebben we allemaal afscheid van genomen aangezien de stoplossen geraakt zijn. We liggen op koers maar we zijn er nog steeds niet gerust op. De edelmetalen sector is rijp voor een flinke correctie en dat zal een deuk slaan in onze portfolio. Op de lange termijn blijven we zeer positief over deze sector. Motto: Hold cash and be patient for a golden future.

 1. Gold & Silver Royalties
  • Royal Gold Inc (RGLD): Onze enige open goud royalty. We staan op ruim 80% winst met deze trade. Het advies blijft een HOLD en we wachten op een FGS.
  • Wheathon Precious Metals (WPM): Onze enige zilver royalty (tevens goud in portfolio). We staan op ruim 70% winst met deze trade. Het advies blijft een HOLD en we wachten op een FGS.
  • Metalla Royalty & streaming (MTA): Meer dan 100% wint op dit aandeel van aankoop tot deze maand, dit aandeel hebben we dus voor de helft verkocht en in de FGS portfolio geplaatst en uit deze portfolio verwijderd. Wederom een FGS aandeel bij beleggershulp.
 2. Edelmetaal Miners
  • Ascot Resources (AOT): Een niet produceerde goud miner in de USA en Canada. Alhoewel niet de focus worden ook andere metalen gevonden zoals zilver en koper. Men wil een toekomstige kleine tot middelmatige producer worden. Met ruim 25% winst is dit een HOLD in onze portfolio
  • Bear Creek Mining (BCM): Een exploratie bedrijf dat de focus heeft om zilver afzettingen in vooral Peru te zoeken. Met ruim 20% is dit een HOLD in onze portfolio
  • Plato Gold Corp (PGC): Een exploratie bedrijf dat zoekt naar Niobium ( een rare earth metaal), platina en goud in Canada en Argentinië. Dit is de enige verliesgevende positie tot nu toe met een min van bijna 10%. We zien weinig beweging in de prijs en daarom houden we dit aandeel op een HOLD en kopen niet bij.
  • First Majestic Silver (AG): De grootste pure zilver producent in de wereld en heeft zijn mijnen in Mexico. Ondanks de grote van het Canadese bedrijf is dit een zeer volatiel aandeel. Indien de zilverprijs beweegt, beweegt dit aandeel in kwadraat mee. Een gegarandeerd succes op een hefboom op de zilverprijs wat op zich weer een hefboom op de goudprijs is. Het aandeel staat nu op een winst van ruim 38%. Maar we hebben reeds ook FGS aandelen van dit bedrijf. We hebben besloten om dit bedrijf voorlopig stevig vast te houden in combinatie met een optie strategie tot januari 2021. Ook dit aandeel is een HOLD in de portfolio.
  • Pan American Silver (PAAS): Een grote pure zilver producent dat zijn mijnen in Mexico, Peru, Bolivia en Argentinië heeft. Dit Canadees is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 58% winst.
  • Coeur Mining Inc (CDE): Een Amerikaans bedrijf dat diverse edelmetalen produceert in Noord-Amerika en Mexico. We staan nu op ruim 50% winst en dit is een HOLD in onze portfolio.
 3. Dividend Income
  • Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 45% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
  • Sprott Inc (SII): Het fonds van de legendarische investeerder Eric Sprott. Het heeft fysieke edelmetalen, miners, en gewone kwaliteitsaandelen aan boord. Een zeer breed fonds dus wat gek genoeg tamelijk volatiel is waardoor het af en toe rare sprongen maakt. Nu op ruim 65% is het een HOLD.
 4. Uranium
  • Nexgen Energy Ltd (NXE): Dit is een Canadees uranium exploratie en ontwikkelingsbedrijf. Een bedrijf met veel potentieel uranium in de grond alles in Canada. Dit aandeel is een HOLD en hebben op dit moment een bescheiden winst op dit aandeel.
  • Ur-Energy (URG):Een kleine uranium producent uit de USA. Het aandeel doet niet veel en we noteren een verlies van bijna 20% op dit aandeel. Dit aandeel is een HOLD aangezien we op dit moment niet goed weten welke richting uranium op gaat.
  • Uranium Royalty Corp (URC): Dit is het enige echte uranium royalty bedrijf dat er is. Dit is ook precies de reden waarom we het in ons portfolio hebben. Dit aandeel is een BUY onder de CAD 1,20. Beleggershulp koopt op dit moment niet bij, maar als uranium een richting gaat kiezen en het sentiment hierin veranderd dan kopen we deze zeker bij en wachten op een mooie rit naar boven. We noteren een klein verlies van 6% op dit moment.
 5. Short
  • ProShares UltraShort S&P500 (SDS): Een fonds dat stijgt als de S&P zakt. De bescherming van onze portfolio. Het aandeel blijft echter zakken, we hebben kans dat de stoploss van dit aandeel aantikt. In dit geval moeten we het verkopen. Misschien willen we dit voor zijn en meer bescherming met een lagere stoploss door meer aandelen van dit fonds te kopen. De komende maanden zullen we hier over nadenken en hopelijk een verstandige keuze maken. Voorlopig is dit aandeel een HOLD en noteren een verlies van ruim 40% op dit aandeel.
 6. Energy
  • Royal Dutch Shell (RDSA). Dit aandeel triggerde deze week de stoploss, deze hadden we 13,49 euro staan. We hebben de aandelen moeten verkopen tegen 17% winst. Niet slecht maar we hadden de hoop dat dit aandeel voor eeuwig als FGS aandeel in ons portfolio mocht blijven. Door het schrappen van het dividend (voor een groot deel) en de corona crisis is dit helaas niet gelukt. We moeten afscheid nemen van dit prachtige aandeel. Misschien pakken we het later weer op als het aandeel de weg naar boven weer vindt. Dit aandeel is dus een SELL. Dit was tevens het laatste aandeel in deze sector waardoor deze sector opgeheven wordt.
 7. EV-metalen
  • Lundin Mining (LUN): Naast koper produceert dit bedrijf ook nikkel, zink en goud. Eigenlijk allemaal Base-metals dus we denken erover om deze 2 sectoren samen te voegen, maar dit is een ander verhaal. Lundin heeft mijnen in Chili, Brazilië, Portugal en Zweden. Het aandeel staat ruim 19% hoger en is op dit moment een HOLD in onze portfolio
  • Norilsk Nikkel (NILSY): Dit Russische bedrijf produceert Nikkel, koper en PGM- metals in Rusland. Het bedrijf heeft teven een notering op de Amerikaanse beurs en daar hebben we dit aandeel dan ook gekocht. Dit is een zeer grote jongen en we staan op ruim 20% winst. Ook dit aandeel is een HOLD.
 8. Base-metals
  • Atico Mining Corp (ATY): Dit bedrijf ontwikkeld mijnen en produceert voornamelijk koper en goud en beetje zilver. Het heeft mijnen in Columbia en Ecuador. Het aandeel staat heel licht iets in de plus en is een HOLD in onze portfolio
  • Nevada Copper Corp (NCU): Is een Amerikaanse koper producent met mijnen in de USA. Het aandeel doet het niet goed ondanks een sterke stijging in de koperprijs. We staan 1 cent boven onze stoploss dus het kan best zijn dat we dit aandeel moeten verkopen. We noteren een verlies van ruim 66% en dit aandeel is een HOLD in onze portfolio.
  • Ivanhoe Mines Ltd (IVN): Is een Canadees bedrijf dat mijnen heeft in Zuid-Afrika en de Republiek Congo. Potentieel van het koper is enorm. Dit aandeel is een HOLD en we staan op ruim 17% winst.
 9. Crypto’s
  • Bitcoin: Dit is een HOLD in onze portfolio en we staan op bijna 22% winst met deze crypto.
  • Ethereum: Dit is een HOLD in onze portfolio en we staan op bijna 43% winst met deze crypto.
 10. FGS
  • We hebben nu 10 Free Growth Stocks in onze portfolio. De laatste is MTA en deze hebben we deze week naar binnen gehengeld. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.
 11. Cash trades
  • De $: Dit hebben we totaal verkeerd ingeschat, Terwijl wij dachten dat de $ verder zou versterken, verzakt hij juist verder. We houden deze nog even aan maar we moeten ons verlies misschien uiteindelijk toegeven. Dus als de $ verzwakt koop dan zo snel mogelijk weer Euro’s bij om deze positie af te sluiten.

PDF Loading...

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.