Ernstige koper tekorten over een aantal jaar

Ernstige koper tekorten over een aantal jaar

31 juli 2022 / volume 08 / jaar 5

Inleiding

Het tekort aan koper begint steeds duidelijker te worden. Over een aantal jaar hebben niet genoeg om de doelstellingen van de energie transitie in gang te zetten. We zullen kort in gaan waarom dit is, en wat voor factoren dit nog erger maken. Verder hebben we voor u een nieuw bedrijf dat we aangeschaft hebben en naar koper zoekt.

Koper, de olie van de toekomst.

De titel doet vermoeden dat koper, olie gaat vervangen in de toekomst. Wij denken dat dit nog wel even gaat duren en dat het misschien wel nooit gebeuren. Maar de uitspraak gaat ook weer niet helemaal mank, immers in de toekomst zal koper wel een groot deel van de olieproductie overnemen omdat het ervoor zorgt dat we elektriciteit door kunnen krijgen zodat een auto, of ander vervoer middel, voort kan bewegen. Wij denken ook dat tot 2050-2060 de olieproductie, en dus de vraag alleen maar zal groeien of minimaal gelijk blijven. Dus voor diegene die in de fabel gelooft dat we zonder het zwarte goud kunnen of zonder aardgas, moeten we teleurstellen. Dit gaat niet gebeuren. Tegelijkertijd moeten we de transitie in, en daar is koper voor nodig. Hoe gaan we dat doen?

De wereld kan de hoeveelheid benodigde koper in de toekomst bijvullen en qua vraag bijbenen door ieder jaar een kopermijn te openen dat vergelijkbaar is met de top 10 kopermijnen in de wereld. Simpel, denkt u? Nee dat is het niet. Dezelfde milieu clubjes en dwaze regeringen die tegen olie en gas zijn, zijn ook tegen het bouwen van mijnen. Waarom? Ze vinden dit ook vies. We hebben echter koper nodig, samen met andere metalen, om de energie transitie in te gaan om van olie, gas en kolen af te komen. Hierdoor zal het CO2-probleem eindelijk ondervangen kunnen worden. Maar wat doen politici en overheidsinstanties en allerlei milieuorganisaties. Men is tegen het bouwen van een mijn in hun achtertuin. Dus het bouwen van mijnen duurt lang, heel erg lang. De meeste gaan pas na 10 of 15 jaar produceren, of zijn inmiddels zo gedemotiveerd door de overheid dat men er helemaal vanaf ziet. Ziet u de vicieuze cirkel waar men ons induwt. CO2 besparen op de korte termijn is de foute instelling. Men zal eerst moeten investeren om meer CO2 uit te stoten om CO2-uitstoot in de toekomst tegen te gaan. Dit klinkt contra-productief, maar het is het niet. Eerst zullen investeringen in olie, uranium en gas omhoog moeten om kool uit te faseren. We zullen eerst van de kolen af moeten aangezien dit de meest vervuilende brandstof is. Wat gebeurd er nu? We gaan meer kolen verbranden. Waarom, omdat men besloten heeft om Rusland economisch de oorlog te verklaren om minder gas van Rusland in te nemen. Misschien begrijpelijk, daar gaan we nu niet op in, maar het zorgt ervoor dat er gas tekort is waardoor energiecentrales op kolen over moeten. Dit komt door onderinvestering in kerncentrales en in de exploratie van koper, uranium en olie en gas. En laten we Europa al helemaal niet in dit statement meenemen. Europa heeft een enorm pak boter op zijn hoofd met nagenoeg geen investeringen. Nee wij hebben genoeg aan een kenniseconomie. Nu komen we dus eindelijk van deze onzin af, de ogen gaan langzaam open. Althans, dit is te hopen. We zijn namelijk in een klap terug bij af. Wist u dat we nu namelijk alle besparingen in CO2 van de laatste decennia teniet gedaan hebben omdat regeringen het niet snappen dat energiezekerheid het meest belangrijke is dat je als continent moet hebben.

Dhr. Trump waarschuwde hier al voor. Maar natuurlijk nemen we de man niet serieus, wij weten het toch beter als arrogante verheven politici in Europa, met Duitse politici voorop. Kijk in dit filmpje hoe dhr. Trump wordt uitgelachen als hij het probleem van de energie zekerheid van Europa pijnlijk duidelijk maakt.

https://twitter.com/i/status/1552766741679407105

Laat niet de indruk ontstaan dat we Trump fan zijn, maar de man heeft wel een gezonde kijk op energie zekerheid. Op dit moment is Rusland en China ook bezig om Afrika te veroveren. Als we niet oppassen kan Europa over 10 jaar daar zijn energie ook niet meer vandaan halen. Het is zaak dat Europa haar koloniale arrogante houding van zich afwerpt en Afrika echt gaat helpen door een stabiel en door hun zelf geleide economie, ondersteunt. Geloof ons, wij kunnen dit veel beter dan de Chinezen, die wurgcontracten aanbiedt. De Afrikanen komen hier nog wel achter. Maar voorlopig laten we het allemaal gebeuren en proberen we Afrika te overtuigen dat het klimaat belangrijker is dan het uit het slop halen van hun economie. Wij denken dat het beide tegelijk kan. Investeer in afrikaanse bedrijven die olie, gas en uranium aan kan leveren voor Europa. Help afrika door te investeren in alternatieve energiebronnen in de toekomst door een waterstof economie op te zetten dat naar Europa vervoert kan worden. Een voorbeeld is hiervan om zonnecellen te plaatsen in de woestijnen die dit omzetten in waterstof wat vervoert kan worden middels pijpleidingen richting Europa.

Terug naar koper. Voor koper en de rest van de mijnbouw ziet het er ook niet best uit. Europa heeft ook hier ook, een niet in mijn achtertuin, mentaliteit. Hoe schrijnend dit is blijkt wel uit de waarschuwing van de CEO van Anglo American. Ook de CEO van Shell waarschuwde Europa dat men aardgas behoefte niet kan vervangen door LNG aan te voeren. Maar niet luisteren naar dit soort mensen, he. Nee we steken liever ons kop in het ESG-zand als arrogante politici. Waarom? Omdat dit makkelijker bekt, en het is makkelijker om zieltjes te winnen voor hun partij. Maar gelukkig worden mensen langzaam wakker en er zijn mensen die wel kunnen nadenken. Neem het probleem met de boeren van Nederland. Men denkt het probleem op te lossen door alle boeren weg te jagen door een kaartje van Nederland te tekenen met een cirkeltje waar alle boeren moeten vertrekken binnenin dit cirkeltje. Waarom? Omdat men een stikstof probleem heeft. Ook wij denken dat hier wat aan gedaan moet worden, net als het klimaat probleem. Maar het gaat ons om de oplossingen die gekozen worden. Laat de mensen in de sector zelf de oplossingen aandragen en ga niet als arrogante politicus aan de touwtjes trekken en zeggen hoe het moet. Hetzelfde geld voor het oplossen van het klimaatprobleem. Help de bedrijven met makkelijkere vergunningen om de energietransitie in te zetten door naar olie en gas en andere grondstoffen te boren in en rond Europa. Zet daarna pas de energietransitie in, of zet dit parallel in. Laat de mensen in bedrijven zoals Shell de oplossingen kiezen.

Door de domheid van de politici ontstaan er wel kansen voor ons als beleggers met een langetermijnhorizon. Dit betekent, als we nu in bedrijven investeren die koper uit de grond halen, hebben we grote kans hier een flinke winst uit te halen. Bovendien zullen dit soort beleggers de grootste milieu-activisten zijn, en grootste contribuanten zijn van de energietransitie. Deze investeerders zijn in onze ogen dus de echte klimaat verandering voorstanders. Niet zeggen maar doen, zoals we hier in Rotterdam zeggen. Daarom hebben we een nieuwe investering aangeschaft dat zich bezighoudt met het zoeken en aantonen van koper, veel koper, in de aardkorst.

Dit bedrijf luidt de bel in de wereld van een tekort aan koper

Het bedrijf dat we opgenomen hebben in ons portfolio is Bell Copper. Dit bedrijf zoekt naar een koper vondst in Arizona, en dus in de Verenigde Staten. We zullen deze keer niet alle voordelen op een rijtje zetten, maar u een link geven naar de presentatie van het bedrijf zelf. Wat u kan onthouden is dat het een bedrijf is dat zich in een zeer vroeg stadium bevindt van een ontdekking in een koper afzetting die vergelijkbaar is met de grootste mijnen in de wereld. Althans dat streeft men na. De link naar de presentatie kunt u hier vinden: presentatie van Bell copper.

Beleggershulp heeft gekocht: 1000 aandelen BCU (Bell Copper) voor CAD 0,24.

Abonnee participatie op onze site:

Sommige van onze lezers reageren wel eens op onze nieuwsbrieven. Wij vinden dit leuk als het constructieve feedback is althans, de rest negeren we gewoon. Sommige lezers komen ook naar ons toe met tips, en dit vinden we nog leuker. Bent u zo iemand en u wilt u tips met een korte motivatie delen met een groter publiek, dan kan dit via onze site. Wij plaatsen dan uw bericht, nadat wij het gelezen hebben op onze site en zullen alle lezers hiervan op de hoogte brengen. Ook kunnen we u een aparte pagina aanbieden waar al uw artikelen bewaard worden. Wij kunnen u zelfs aanbieden om een eigen portfolio bij te houden met een maandelijkse update in excel als u dit wilt. U zult echter zelf alles moeten aanbieden op ons mailadres en we staan natuurlijk niet in voor wat u inhoudelijk schrijft. Mocht u hier interesse in hebben, mailt u ons dan op: info@beleggershulp.nl

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Eindelijk een beetje stijging in de grondstoffen markten. Dit hadden we nodig. Alle sectoren gingen omhoog de afgelopen week en zorgde ervoor dat we enkele aandelen met kleine winsten konden verkopen. Bij sommige aandelen hebben we dit omgezet in gratis FGS aandelen (Free Growth Stock). U kunt deze zien in ons 6B portfolio. We blijven met deze strategie doorgaan. Het lijkt erop dat we nu de bodem gevonden hebben, maar het kan best zijn dat de markt besluit om een nog een keer flink aan te stampen. Voor dit geval willen we wat cash beschikbaar hebben om dan aankopen te doen.

Motto blijft: Kijk goed naar mogelijkheden om te investeren in goud, zilver en uranium en investeer met geduld!!!

Big/ Mid Tier Precious Metals Miners, Physical Metals & Royalty’s (10-15 open posities)l Miners

 • Sandstorm Gold Ltd (SAND): Een royalty bedrijf dat zich langzaam met haar 200 royalty’s met de grote bedrijven kan meten. Het bedrijf blijft achter door zorgen met de Hot Maden stream. Wij denken dat dit overtrokken is en de koers van dit aandeel nog heel wat stijging gaat laat zien. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 9%/2% winst en 11%/ 5% verlies .
 • Wheathon Precious Metals (WPM): De grootste zilver royalty, alhoewel het misschien wel meer goud royalties heeft. Dit aandeel is een BUY in ons portfolio en staat nu op 0% winst.
 • VOX royalty corp (VOX): Een klein Australisch royalty bedrijf met 45 royalty’s en streams in Australië, Zuid-Amerika en een paar in Afrika. Dit Australisch bedrijf is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 37% winst.
 • Silvercrest Metals Corp (SILV): Een zilvermijn in wording in Mexico. Dit bedrijf heeft mijnen die bijna in productie komen en high grade zijn. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 6% verlies.
 • Sprott Physical Silver Trust (PSLV): Het fysieke zilver fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek zilver thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr. Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek zilver is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van zilver dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een HOLD en staat nu op een verlies van 9%.
 • Sprott Physical Platina and Palladium Trust (SPPP): Het fysieke platina en palladium fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek platina thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek platina & palladium r is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van platina & palladium dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een verlies van 12%.
 • Empress Royalty Corp. (EMPR): Een Canadees royalty bedrijf dat nog niet zo lang op de markt opereert en haar portfolio met streams en royalty’s uit aan het breiden is door goede partners in alle windstreken van de wereld. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 2% verlies.
 • Gold Royalty Corp. (GROY): Een gloednieuw Amerikaans royalty bedrijf dat al 18 royalty’s in haar portfolio heeft in Noord en Zuid-Amerika. Dit is echter veranderd, aangezien een fusie met ELY royalties tot stand gekomen is, vandaar dat de winst nu hoog staat aangezien de winst van dit FGS aandeel erbij opgeteld is. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 5% winst.
 • Metalla Royalty and Steaming Ltd (MTA): Een snel groeiend Canadees Royalty bedrijf dat nog niet heel lang in de markt opereert, maar flink aan de weg timmert. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat het royalties van de grootste goud en zilverbedrijven in haar portfolio heeft en dat zijn er nu 69. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van 28/4%.
 • Endeavour Silver Corp (EXK). Een Canadees bedrijf met een notering op de Amerikaanse beurs. Alle mijnen die in productie en in ontwikkeling zijn bevinden zich in Mexico en het bedrijf mag gezien worden als middelgrote producent en als een puur zilver mijnbouwbedrijf. Dit houdt in dat ze iets onder de 60% zilver produceren als je naar de gehele productie bekijkt. Dit bedrijf is een BUY en we staan op 21% verlies.
 • Sailfish Royalties (FISH): Een bedrijf van de Virgin Islands dat op de Canadese beurs opereert. Een beetje een outsider en een meer speculatief bedrijf dan de andere royalty’s die we hebben. Het heeft 5 royalty’s, waarvan 2 producerende en dus cashflow genereren in Mexico en Nicaragua, 2 exploratie royalty’s in VS en Mexico en 1 ontwikkeling asset in de VS. Deze royalty is een HOLD en staat nu op een winst van 14%.
 • Sibayne Stilwater Ltd (SBSW): Een Zuid-Afrikaans bedrijf met mijnen in hetzelfde land en in Amerika. Het is een grote producent in platina en palladium, maar ook goud en basismetalen op kleinere schaal. Dit bedrijf is een BUY en we staan op een verlies van 10%/27% en 14%.
 • First Majestic Silver (AG): Een grote zilverproducent met mijnen in Mexico en een goudmijn in Amerika. In dit bedrijf hebben we reeds FGS-aandelen en is een van onze favoriete edelmetaal bedrijven. Dit aandeel verkopen we weer met een kleine winst, het doel is om meer FGS-aandelen te behalen. We noteren nu een verlies van 13% en dit aandeel is een BUY.

Golden eggs Basket (15-20 open posities) mijnen.

We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities, maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2 × een laag risicoaandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Laatst hebben we de beslissing genomen om sommige aandelen qua positie te verdubbelen om de inkoopprijs te drukken, we zullen deze zo snel mogelijk weer voor de helft verkopen als ze op een kleine winst staan. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS-portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.

 1. Tudor Gold Corp (TUD)
 2. Silver Elephant Mining (ELEF) >> LOSS -42% <<
 3. Dolly Varden (DV) >> LOSS -30% <<
 4. Karora Resources Inc (KRR) >> FGS-aandeel <<
 5. GR Silver Mining ltd (GRSL) >> LOSS -46% <<
 6. Defiance Silver (DEF) >> FGS aandeel <<
 7. Silver Viper Minerals (VIPR)
 8. Granada Gold Mines Inc (GGM) >> LOSS -36% <<
 9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO) >> LOSS -34% <<
 10. Contact Gold (C) >> LOSS -51% <<
 11. KORE mining Ltd (KORE) >> LOSS -77% <<
 12. Fortune Bay Corp (FOR)
 13. Brixton Metals Corp (BBB) >> LOSS -48% <<
 14. Aftermath Silver Corp (AAG) >> LOSS -52% <<
 15. Reyna Silver Corp (RSLV)
 16. Vizsla Resources Corp (VZLA) >> FGS aandeel << + Vizsla Copper corp (VCU) >> SPIN-OUT <<
 17. Plato Gold Corp (PGC) >> LOSS -66% <<
 18. Ascot Resources (AOT)
 19. Bear Creek Mining (BCM) >> LOSS -49% <<
 20. Silver One Resources (SVE)
 21. First Mining Gold (FF) + Treasury Metals (TML) >> SPIN-OUT <<
 22. NuLegacy Gold (NUG)
 23. Novo Resources Corp (NVO)
 24. Firefox Gold (FFOX)
 25. Blackrock Silver (BRC)
 26. Lion One Metals (LIO)
 27. Kuya Silver Corp (KUYA)
 28. Eskay Mining (ESK)
 29. Cabral Gold (CBR)
 30. Discovery Silver Corp (DSV)
 31. Finlay Minerals ltd (FYL)
 32. Cassiar Gold (GLDC)

Boring Dividend Income (10-15 open positions)

 1. Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 94% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
 2. Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigarettenmerken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een HOLD met een huidige winst van bijna 56%
 3. Royal Dutch Shell (RDSA): Nederlands/Engelse olie/gas gigant dat op het punt staat een transitie te maken van een oliegigant naar een meer algemene energieproducent dat haar CO2 activiteiten sterk zal gaan reduceren. Dit aandeel is een HOLD en staat op een winst van 65%.
 4. Icahn Enterprises LP (IEP): Amerikaans goeroe fonds met aandelen in energie (LNG en olie) en andere amerikaanse aandelen. Dit aandeel is een BUY en staat op een winst van 16%.
 5. Vale (VALE): Een Braziliaans multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen zoals ijzer, nikkel, koper en mangaan. We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een BUY en staat op een verlies van 14%.
 6. Rio Tinto (RIO): Een Brits/Australische multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen (zoals ijzer, koper, lithium, titaan en aluminium) en andere grondstoffen zoals diamanten en zout. We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een BUY en staat op een verlies van 6%
 7. BHP Group (BHP): Een Brits/Australische multinational dat mijnt naar verschillende basis metalen (zoals ijzer, nikkel, koper, uranium en edelmetalen) maar ook actief is in de energiesector (zoals olie, kolen en potash). We hebben aandelen in dit bedrijf gekocht aangezien we een jarenlange stijgende markt in deze grondstoffen verwachten plus de bonus van een aantrekkelijk dividend. Dit bedrijf is een BUY en staat op een verlies van 9%
 8. Woodside Energy (WDS): Een Australisch energiebedrijf dat een fusie aangegaan is met de olie & gastak van BHP. Dit is dus een SPIN-OUT van de vorige holding en dus een HOLD in de portfolio.
 9. Freehold Royalties Ltd (FRU): Een Canadees royalty bedrijf in de energysector. Dit aandeel hebben we gekocht omdat we een jarenlange stijgende trend verwachten in olie en gasprijzen, en wat is er mooier dan een bedrijf dat royalties ontvangt van de bedrijven die de olie en gas produceren en dan ook nog een maandelijkse een dividend uitkeren. Dit bedrijf is een HOLD en staat op een winst van 21%.
 10. MPLX LP (MPLX): Een van de grootste pijpleiding en midstream bedrijven in de Verenigde Staten. We verwachten dat pijpleidingbedrijven minder geraakt worden door inflatie dan de producenten van energie aangezien de huur van opslag en de transportkosten min of meer vast staan en men de stijgende loonkosten deels kan verrekenen hierin. Bovendien betaald het bedrijf een prachtig dividend uit. Dit bedrijf is een BUY en staat op een winst van 16%.

Uranium Nucleair Bullets (10-15 open posities), max. 15 open posities, op dit moment hebben we 9 open posities.

 1. Encore Energy Corp (EU). Een Canadees bedrijf met mijnen in de VS. Het interessante van dit bedrijf is dat het erg veel land in bezit heeft, dus voor de toekomst kunnen hier nog weleens aangename verrassingen uit komen. We noteren een winst op dit aandeel van 38% en dit maakt dit aandeel op dit moment een HOLD.
 2. UEX Corporation (UEX): Een Canadees bedrijf met mijnen in ontwikkeling in Canada. We noteren een verlies op dit aandeel van 44% en dit aandeel is een BUY.
 3. Fission Uranium Corp (FCU): Een Canadees bedrijf met een mijn in ontwikkeling in Canada in het beroemde Athabasca Basin. Het is een ondiepe mijn met aantoonbaar meer dan 100 miljoen pond uranium. We noteren een winst op dit aandeel van 2% en dit aandeel is een BUY.
 4. Virginia Energy Resources (VUI): Een Canadees bedrijf met een mijn in ontwikkeling in de VS. Men mikt op een productie van 2 miljoen pond uranium per jaar voor 35 jaar productie en daarmee is het een van de grootste velden in Amerika. We noteren een verlies op dit aandeel van 20% en dit aandeel is een BUY.
 5. Deep Yellow Ltd (DYL): Een Australisch bedrijf met 3 mijnen in Namibië, 2 hiervan zijn niet volledig in bezit van het bedrijf maar men heeft wel het grootste belang. Totaal heeft het een potentieel van 160 miljoen pond uranium in de grond. We noteren een verlies op dit aandeel van 3% en dit aandeel is een BUY.
 6. Consolidated Uranium (CUR): Een jong Canadees uranium bedrijf dat in begin 2020 is opgericht. Het heeft projecten in de Verenigde Staten, Canada, Argentinië en Australië. Verder hebben ze een samenwerking met UUUU. Het aandeel staat op een verlies van 9% en is een BUY.
 7. Labrador Uranium (LUR): Een zeer jong Canadees uranium bedrijf ontstaan uit een SPIN-OFF van CUR. Dit bedrijf heeft alleen een mijn in Canada. Het aandeel staat op een winst van 33% en is een HOLD.
 8. Mega Uranium Ltd (MGA): Een Canadees bedrijf met projecten in Australië en investeringen en royalty’s in de volgende bedrijven: CUR, URC en NXE. We noteren een verlies van 20% en dit aandeel is een BUY.
 9. Western Uranium and Vanadium (WSTRF): Een Canadees bedrijf met mijnen in de Verenigde Staten. De focus van het bedrijf ligt op een 2-tal grondstoffen, namelijk Uranium en Vanadium. We noteren een winst van 0% op het aandeel en dat maakt het een BUY.
 10. Goviex Uranium Ltd. (GXU): Een Canadese exploratie en ontwikkelingsbedrijf met mijnen in 3 Afrikaanse landen, namelijk Niger, Mali en Zambia. Iets meer politiek risico, maar bv. Niger heeft altijd een zeer gunstig klimaat gehad voor mijnbouw. We noteren een verlies van 8% en dit maakt het aandeel een BUY.
 11. Laramide Resources Ltd. (LAM): Een Canadees bedrijf met uranium mijnen in ontwikkeling in de VS en in Australie. We noteren een verlies van 11% en dat maakt dit bedrijf een BUY.
 12. Een mandje met aandelen om onze FGS-aandelen te spekken met UUUU (18% verlies), URC (21% verlies en 7% winst), en UEC ( 14%)

Battery Metals (5-10 positions)

 1. Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkelsector. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een verlies van 14%. Dit aandeel is een BUY.
 2. Electric Royalties Inc (ELEC): Is een royalty bedrijf in de belangrijkste minder bekende batterij metalen zoals Kobalt. Dit is een Canadees bedrijf en heeft een verlies van 3% in ons portfolio. Dit aandeel in een BUY.
 3. Brixton Metals Corp. (BBB): Een Canadees bedrijf dat koper-, goud-, zilver-, en kobalt mijnen ontwikkeld in de VS en in Canada. We noteren een winst van 1% op dit aandeel en dat maakt dit aandeel een BUY.
 4. Atalaya Mining (ATYM): Een Spaanse koper producent met mijnen in Noord- en in Zuid-Spanje. Het interressante van dit bedrijf is dat het dividend uit betaald. We noteren 27% verlies op dit aandeel en dat maakt dit bedrijf een HOLD.
 5. Trilogy Metals (TMQ): Is een Canadese exploratie en ontwikkelingsbedrijf van koper-, zink, lood en goudmijnen in Alaska. Het mooie van dit bedrijf is dat het reeds een samenwerkingsverband met South 32, is grote producent in basismetaal. We noteren 47% verlies op dit aandeel en dat maakt dit bedrijf een BUY.
 6. Altius Minerals (ALS): Is een Canadees royalty bedrijf dat royalties heeft in basismetalen en potash. Het betaald een klein dividend uit. We verwachten een jarenlange stijgende markt in de basismetalen en dit bedrijf is een mooie aanvulling op alle edelmetaal royalty bedrijven. We noteren een verlies van 4% en dit bedrijf is een BUY.
 7. Bell Copper (BCU): Is een Canadees bedrijf dat naar een grootte kopervondst in Arizona (Verenigde Staten) zoekt. Wij geloven dat het bedrijf dit lukt met een CEO aan het hoofd wie de chef-geoloog bij de Resolution kopermijn was. Iemand die weet hoe je koper moet vinden dus. We noteren een winst van 0% en dit bedrijf is een BUY.

Warrants (openstaande)

 • TML: 33 warrants gekregen bij een SPIN OUT van FF, de warrants zijn een HOLD
 • LEV: 100 calls 06may2026 (11,5), we noteren een verlies van 71%, de warrant is een BUY
 • NVVE: 100 calls 06may2026 (11,5), we noteren een verlies van 82%, de warrant is een BUY

The crypto box, max 10 open crypto posities:

We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen.

 1. Crypto.com (CRO)

FGS (FREE GROWTH STOCKS)

We hebben nu 46 Free Growth Stocks in onze portfolio, waarvan 30 posities nog open. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

6B- performance

Highscore list of stocks sold

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.