Hebben we een grote vis aan de haak geslagen, of is het visserslatijn?

Hebben we een grote vis aan de haak geslagen, of is het visserslatijn?

volume 9 / jaar 4

Eerst zullen we kort in gaan op onze nieuwste aankoop en waarom we tot aankoop zijn overgegaan. Daarna besteden we wat aandacht aan de veranderingen op de site. We houden deze nieuwsbrief kort aangezien we heel de week bezig zijn geweest om de site bij te werken.

Onze nieuwste aankoop, en abonnees van onze nieuwsbrief hebben hier al een update van gekregen, is een zeer klein en speculatief royalty bedrijf. Het bedrijf heet Sailfish Royalty Corp (FISH) en heeft zijn thuis basis op de Virgin Island. Normaal houden we niet van dit soort exotische locaties, maar voor dit bedrijf maken we uitzondering. Waarom? Omdat we een interview met de CEO gezien hebben wat onze aandacht op 1 ding vestigde en dat is voor ons de heilige graal, namelijk het woord dividend viel. De CEO beloofde 5% dividend uit te keren, en dat niet 1 maal maar vanaf nu ieder jaar. Hij wil zichzelf deze uitdaging opleggen en hij is vastbesloten om het vol te houden. Nu horen wij u denken, ja ja, zal wel. Precies dezelfde houding hebben wij. We hebben daarom een klein bedrag in dit bedrijf gestoken en wachten af tot de CEO zijn belofte waar maakt. U moet begrijpen dat 5% dividend een unicum is in de edelmetaalindustrie, totdat de industrie op zijn hoogste punt is, dan zie je tal van bedrijven dividend uitkeren van 5% of hoger. Dus we nemen een gok hier en u moet zelf beslissen of u mee durft te gaan.

Natuurlijk is dit niet de enige reden. Dit zou immers te speculatief zijn. Een andere reden is dat het bedrijf onlangs een stream verkocht heeft met goede voorwaarden waardoor het bedrijf van de schulden af is en zelf cash op de bank heeft staan. Men kan daardoor moeiteloos het dividend dan ook betalen voor zeg de eerste 2 jaar. Het feit dat het bedrijf een continue stroom heeft van cash generende royalties heeft van haar 2 producerende royalties is een andere reden om wat meer relaxt te worden. Toch een waarschuwing blijft op zijn plaats, dit is een zeer klein royalty bedrijf en een zeer speculatief geheel, het kan compleet de verkeerde kant op gaan. Namelijk het bedrijf verbrand zijn cash en de CEO kan zijn belofte niet waarmaken waardoor over 2 jaar het dividend geschrapt wordt. Hou het daarom in de gaten als u tot aanschaf over gaat of als u het aandeel, net als ons, al in uw portfolio heeft.

Dan de site updates. Voor u als abonnee lijkt er niet zoveel verandert te zijn. De opzet van de site is nog steeds hetzelfde en het uiterlijk van de rapporten lijken geen grote verandering door te hebben gemaakt. Achter de schermen is er echter behoorlijk wat verandert en we zullen u nier vermoeien met de details. Alleen de hoofdzaken zullen we met u doornemen.

 • In het hoofdmenu is de pagina “info” vervangen en we hebben deze pagina samengevoegd met de pagina “uitleg”. We raden u aan om hier eens een kijkje te nemen aangezien er veel op staat wat veel dingen op de site verklaart.
 • Het rapport “Portfolio update” heeft een verandering ondergaan. We hebben de grote mijnen en kleinere mijnen van elkaar gescheiden en de royalties bij de grote mijnen onder gebracht. Op deze manier hopen we meer duidelijk te maken waar het hoogste risico ligt en waar wat minder risico ligt, met als uitzondering de kleinste royalty bedrijven. Voor de rest hebben we de 6B-structuur aangehouden van het 6B-rapport en de categorieën die hier buiten vielen ook in een hokje geplaatst. De verkochte aandelen vatten we voortaan ieder kwartaal samen zodat niet een zeer lang rapport ontstaat. Een andere grote verandering is dat u voortaan precies kunt zien hoeveel geld we in iedere sector (portfolio) hebben gealloceerd, in euro’s en in procenten. Hierdoor wordt het risico duidelijker. In de andere verschillende sectoren staan alleen openstaande posities vermeld.
 • Het rapport “BBBB” is van naam veranderd en heet nu 6B-rapport. Als u goed geteld heeft dan staan er 2 B’s meer op het rapport. De sector Big miners en Boring dividend stocks zijn er bij gekomen. Het verschil met het “portfolio update” rapport is dat dit rapport niet alleen openstaande posities vermeld maar ook resultaten uit het verleden opgenomen heeft. Hierdoor heeft u een mooi overzicht welke portfolio of portfolio’s het beste bij u past en welke resultaten we over lange termijn behaald hebben.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Eindelijk een week met wat stijgingen in de koersen. Uranium en Edelmetalen stegen wat, maar liggen allen nog wat zwakjes erbij ten opzichte van de hoogste koersen van dit jaar. Crypto’s lijken weer terug te komen. Wij hebben nog niet de behoefte om munten aan te kopen en wachten op een dip. De rest blijft een beetje op het niveau hangen. Het is volhouden en oppassen voor een correctie op de algehele beurs. We hebben wat bescherming gekocht in de vorm van de call op de VIX, we zullen kijken wanneer we meer bescherming willen hebben. Houd voldoende cash aan de zijlijn. Motto blijft: Houd geduld, hoe saai en moeilijk het ook is!!!

 • Big/ Mid Tier Precious Metals Miners, Physical Metals & Royalty’s (10-15 open postions)l Miners
  1. Sandstorm Gold Ltd (SAND): Een royalty bedrijf dat zich langzaam met haar 200 royalties met de grote bedrijven kan meten. Het bedrijf blijft achter door zorgen met de Hot Maden stream. Wij denken dat dit overtrokken is en de koers van dit aandeel nog heel wat stijging gaat laat zien. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 2% verlies.
  2. Wheathon Precious Metals (WPM): De grootste zilver royalty, alhoewel het misschien wel meer goud royalties heeft. Dit aandeel is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 10% winst.
  3. Aurcana Silver Corp (AUN): Een Canadese zilver bedrijf dat mijnen in de USA opereert. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 14% verlies.
  4. VOX royalty corp (VOX): Een klein Australisch royalty bedrijf met 45 royalties en streams in Australië, Zuid-Amerika en een paar in Afrika. Dit Australisch bedrijf is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 8% winst.
  5. Silvercrest Metals Corp (SILV): Een zilvermijn in wording in Mexico. Dit bedrijf heeft mijnen die bijna in productie komen en high grade zijn. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 8% verlies.
  6. Sprott Physical Silver Trust (PSLV): Het fysieke silver fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek silver thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek zilver is helaas niet zo makkelijk maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben maar wel het risico van silver dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een verlies van 5%.
  7. Sprott Physical Platina and Palladium Trust (SPPP): Het fysieke platina en palladium fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek platina thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek platina & palladium r is helaas niet zo makkelijk maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben maar wel het risico van platina & palladium dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een verlies van 8%.
  8. Empress Royalty Corp (EMPR): Een Canadees royalty bedrijf dat nog niet zo lang op de markt opereert en haar potfolio met streams en royalties uit aan het breiden is door goede partners in alle windstreken van de wereld. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 17% verlies.
  9. Gold Royalty Corp (GROY): Een gloednieuw Amerikaans royalty bedrijf dat reeds 18 royalties in haar portfolio heeft in Noord en Zuid-Amerika. Dit is echter veranderd, aangezien een fusie met ELY royalties tot stand gekomen is, vandaar dat de winst nu hoog staat aangezien de winst van dit FGS aandeel erbij opgetelt is. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 72% winst.
  10. Metalla Royalty and Steaming Ltd (MTA): Een snel groeiend Canadees Royalty bedrijf dat nog niet heel lang in de markt opereert maar flink aan de weg timmert. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat het royalties van de grootste goud en zilverbedrijven in haar portfolio heeft en dat zijn er nu 69. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van meer dan 17%.
  11. Endeavour Silver Corp (EXK). Een Canadees bedrijf met een notering op de Amerikaanse beurs. Alle mijnen die in productie en in ontwikkeling zijn bevinden zich in Mexico en het bedrijf mag gezien worden als middelgrote producent en als een puur zilver mijnbouwbedrijf. Dit houdt in dat ze iets onder de 60% zilver produceren als je naar de gehele productie bekijkt. Dit bedrijf is een BUY en we staan op 13% verlies.
  12. Sailfish Royalties (FISH): Een bedrijf van de Virgin Islands dat op de Canadese beurs opereert. Een beetje een outsider en een meer speculatief bedrijf dan de andere royalties die we hebben. Het heeft 5 royalties, waarvan 2 producerende en dus cashflow genereren in Mexico en Nicaragua, 2 exploratie royalties in USA en Mexico en 1 ontwikkeling asset in de USA. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van 3%.
 • Golden eggs Basket (15-20 open positions) mijnen (totaal 16 stuks). We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2x een laag risico aandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Laatst hebben we de beslissing genomen om sommige aandelen qua positie te verdubbelen om de inkoopprijs te drukken, we zullen deze zo snel mogelijk weer voor de helft verkopen als ze op een kleine winst staan. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.
  1. Tudor Gold Corp (TUD)
  2. Silver Elephant Mining (ELEF) >> LOSS -42% <<
  3. Dolly Varden (DV) >> LOSS -30% <<
  4. Karora Resources Inc (KRR)
  5. GR Silver Mining ltd (GRSL) >> LOSS -46% <<
  6. Defiance Silver (DEF) >> FGS aandeel <<
  7. Silver Viper Minerals (VIPR)
  8. Granada Gold Mines Inc (GGM) >> LOSS -36% <<
  9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO) >> LOSS -34% <<
  10. Contact Gold (C) >> LOSS -51% <<
  11. KORE mining Ltd (KORE)
  12. Fortune Bay Corp (FOR)
  13. Brixton Metals Corp (BBB)
  14. Aftermath Silver Corp (AAG) >> LOSS -52% <<
  15. Reyna Silver Corp (RSLV)
  16. Vizsla Resources Corp (VZLA)
  17. Plato Gold Corp (PGC)
  18. Ascot Resources (AOT)
  19. Bear Creek Mining (BCM)
  20. Silver One Resources (SVE)
  21. First Mining Gold (FF)
   • SPIN-OUT- Treasury Metals (TML)
 • Boring Dividend Income (10-15 open positions)
  1. Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 68% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
  2. Gamco Natural resources Gold & Income Trust (GNT): Een fonds met hoofdzakelijk edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We staan op bijna 13% winst en dit aandeel is dus een HOLD.
  3. Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigaretten merken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een HOLD met een huidige winst van bijna 41%
  4. Reaves Utility Income Fund (UTG): Een fonds met aandelen van utility bedrijven en telecom bedrijven. Het mooie is dat dit fonds aandelen uitkiest die het groene pad op gaan waardoor het in de toekomst ook groei heeft. Het betaald maandelijks dividend uit. We staan op dit moment op een kleine winst van 13% en dit aandeel is een HOLD.
  5. Royal Dutch Shell (RDSA): Nederlands/Engelse olie/gas gigant dat op het punt staat een transitie te maken van een oliegigant naar een meer algemene energieproducent dat haar CO2 activiteiten sterk zal gaan reduceren. Dit aandeel is een BUY en staat op een winst van 6%.
 • Uranium Nucleair Bullets (10-15 open positions), max 10 open positions, op dit moment hebben we 7 open posities.
  1. IsoEnergy (ISO). Een Canadees klein uranium bedrijf met een enorme potentie. Dit bedrijf is eens afgesplitst van NXE en leert op eigen benen te staan en hoe. We noteren een winst van 34% op dit moment en het aandeel is een HOLD
  2. Denison Mines Corp (DNN). Een Canadees groot uranium bedrijf met een andere productie techniek dan de andere mijnen. Ze hebben dit nog niet bewezen maar als ze het lukt kunnen ze produceren tegen lagere prijzen dan de andere Canadese en Amerikaanse bedrijven. We noteren een winst van 10% op dit moment en het aandeel is een HOLD
  3. Global Atomic Corp (GLO). Een Canadees bedrijf dat een high uranium mijn ontwikkeld in Niger. Het mooie van dit bedrijf is dat het een cash stroom heeft van een stream uit zinc productie van een mijn in Turkije waardoor men niet helemaal zonder geld bezig is en men minder heeft bij te lenen. Het mooie van dit bedrijf is dat als de mijn in productie komt het 50 jaar lang een productie heeft met kosten van onder de $20 per pound terwijl de meeste mijnen dit niet kunnen onder de $50 per pound. We noteren een winst van bijna 30% op dit aandeel en het is nu een HOLD.
  4. Energy Fuels (UUUU). Een Amerikaans bedrijf dat uranium produceert in de USA. Naast uranium produceren ze ook vanadium en rare earth metals. Vooral dit laatste is een welkome aanvulling aangezien er niet veel bedrijven buiten China zijn die dit doen. Het mooie is dat het bedrijf ook een unit heeft dat de grondstoffen kan recylen. We noteren een winst van 7% op dit aandeel en het is nu een BUY.
  5. Bannerman Resources Ltd (BMN). Een Australisch bedrijf dat een uranium mijn in Namibië ontwikkeld met een mijnleeftijd van 16 jaar productie. Hierbij komt dat dit in potentie een van de grootste producenten ter wereld kan worden. We noteren een kleine winst op dit aandeel van zo’n 3% en dit maakt het op dit moment een BUY.
  6. Encore Energy Corp (EU). Een Canadees bedrijf met mijnen in de USA. Het interessante van dit bedrijf is dat het erg veel land in bezit heeft, dus voor de toekomst kunnen hier nog weleens aangename verrassingen uit komen. We noteren een kleine winst op dit aandeel van 15% en dit maakt dit aandeel op dit moment een HOLD.
  7. Paladin Energy Ltd (PDN). Een Australisch bedrijf dat al een tijdje meegaat en wat in de vorige bullrun een enorme stijger was. Men heeft een grote mijn in Namibië en mijnen in ontwikkeling in Canada en Australië. We noteren een kleine winst op dit aandeel van 23% en dit maakt dit aandeel op dit moment een HOLD.
  8. Anfield Energy Inc (AEC): Een Canadees bedrijf met mijnen in ontwikkeling in Amerika. Het bijzondere van dit bedrijf is dat het reeds een molen heeft, dit is bijzonder aangezien er maar 3 molens zijn voor uranium in heel de V.S. We noteren een winst op dit aandeel van 24% en dit aandeel is een HOLD.
  9. Peninsula Energy Inc (PEN): Een Australisch bedrijf dat al een tijdje meegaat en de crises in de uranium sinds 2007 heeft overleeft als een van de weinige uranium mijnbouwbedrijven. Het produceert uranium inde V.S. met een ISR methode wat low cost is. We noteren een verlies op dit aandeel van 3% en dit aandeel is een BUY.
  10. Boss Energy Ltd (BOE): Een Australisch bedrijf met een mijn in ontwikkeling in Australië dat zeer binnenkort gaat produceren. We noteren een klein verlies op dit aandeel van 8% en dit aandeel is een BUY.
  11. UEX Corporation (UEX): Een Canadees bedrijf met mijnen in ontwikkeling in Canada. We noteren een verlies op dit aandeel van 11% en dit aandeel is een BUY.
 • Battery Metals (5-10 positions)
  1. Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkel branche. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een winst van 10%. Dit aandeel is een HOLD.
  2. Electric Royalties Inc (ELEC): Is een royalty bedrijf in de belangrijkste minder bekende batterij metalen zoals Cobalt. Dit is een Canadees bedrijf en heeft een winst van 11% in ons portfolio. Dit aandeel in een HOLD.
 • Opties & Warrants
  • SAND: 2 geschreven put 20012023, we noteren een winst van bijna 23%, de optie is nu een HOLD
  • UUUU: 1 geschreven put 20012023, we noteren een winst van 19%, de optie is een HOLD
  • MTA: 1 geschreven put 20012023, we noteren een verlies van 9%, de optie is een HOLD
  • VIX: 1 gekochte call 20122021, we noteren een winst van 2%, de optie is een HOLD
  • TML: 33 warrants gekregen bij een SPIN OUT van FF, de warrants zijn een HOLD
 • The crypto box, max 10 open crypto posities: We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen.
  1. The Graph (GRT) >> FGS-aandeel binnen 1 dag!!!!!!!<<
  2. Chainlink (LINK) >> FGS-aandeel <<
  3. Stellar Lumens (XLM) >> FGS-aandeel <<
  4. Algorand (ALGO) >> FGS-aandeel <<
  5. XRP (XRP) >> SELL, zie update voor abonnees <<
  6. Cosmos (ATOM) >> FGS-aandeel <<
  7. Litecoin (LTC) >> FGS-aandeel <<
  8. Compound (COMP) >> FGS-aandeel <<
  9. Dash (DASH) >> FGS-aandeel <<
  10. Filecoin (FIL) >> FGS-aandeel <<
  11. Band protocol (BAND)
  12. Tezos (XTZ)
  13. Numeraire (NMR) >> FS-aandeel <<
  14. Uniswap (UNI)
  15. Sushiswap (SUSHI)
  16. Bitcoin Cash (BCH) >> FGS-aandeel <<
  17. Eos (EOS) >> FS-aandeel <<
  18. Cardano (ADA)
  19. Decentraland (MANA)
  20. Ampleforth (FORTH)
  21. 1Inch (1INCH)
  22. Internet Computer (ICP)
 • FGS (FREE GROWTH STOCKS)
  • We hebben nu 33 Free Growth Stocks in onze portfolio, waarvan 32 posities nog open. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

6B- performance

Highscore list of stocks sold

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.