Uitleg

Uitleg

Op deze pagina vind u informatie hoe onze site werkt en waar alles te vinden is. We behandelen de werking van de site naar aanleiding van het menu in de rechterbovenhoek.

Home

Dit spreekt voor zich, dit is de homepage van beleggershulp.nl. Op de pagina zelf vind u de laatste 10 beleggershulp weekly’s of beleggershulp nieuwbrieven. Ze zijn niet helemaal weergegeven op de homepage om u niet te veel te laten doorscrollen op de homepage zelf en hiermee kunt u snel naar het artikel dat u interesseert navigeren. Onder de beleggershulp weekly’s vind u een button “lees verder”. Indien u hierop klikt krijgt u het artikel helemaal te zien. Onder de beleggershulp nieuwsbrief vind u een button “nieuwsbrief”. Als u hierop drukt komt u op de pagina om u in te schrijven op onze nieuwsbrief. Bent u al abonnee dan hoeft u niets te doen. Abonnees krijgen de nieuwsbrief over de e-mail automatisch opgestuurd. In deze mail vind u een korte weergave met een link naar een pagina die alleen voor nieuwsbrief abonnees zichtbaar is.

De rechterkolom bevat een sectie Follow Us, waarmee u ons kunt volgen op social media. Een sectie Zoeken, dit spreekt voor zich u kunt hier een zoekwoord opgeven en op het vergrootglas klikken waarna uw zoekopdracht getoond wordt. Een sectie Meest Recente Berichten, waarbij de 5 meest recente berichten getoond worden, en een sectie Archief. In het Archief  kunt u alle voorgaande berichten en artikels lezen die op beleggershulp.nl ooit gepubliceerd is.

Nieuwsbrief

Hier kunt u zich abonneren op onze nieuwsbrief. Door uw naam en email adres op te geven en het vinkje aan te zetten dat u de regels van de site accepteert bent u ingeschreven op de nieuwsbrief. Hierna wordt automatisch een mail rond de eerste week van de maand opgestuurd naar uw email adres. In deze mail vind u een kort overzicht van de nieuwsbrief en met een link. Indien u op de link drukt komt u in het nieuwsbrief gedeelte van onze site die alleen zichtbaar is voor u als abonnee.

De nieuwsbrieven worden gepresenteerd als een PDF. De presentatie ziet eruit als het onderstaande 

voorbeeld. Als de muis over de bovenkant of onderkant van het PDF frame wordt bewogen wordt een balk zichtbaar. In deze balk kunt u met het pijltje een pagina verder of een pagina terug navigeren. Rechts daarvan kunt u zien op welke pagina u zich bevindt en uit hoeveel pagina’s de nieuwsbrief bestaat. Met de – of + kunt u inzoomen of uitzomen. Aangezien het frame van de zelfde grootte blijft zou ik u dit niet aanraden omdat dit niet prettig lezen is. U kunt altijd weer terug naar de 100% weergave door op de + of – te drukken. 

Op de laatste pagina van iedere nieuwsbrief vindt u het portfolio overzicht. De verschillende kolommen in het overzicht zijn investeringssector, ticker symbool (hiermee kunt u het aandeel makkelijk vinden op

uw broker account), koopdatum, koopprijs, prijs op de update datum, dividend per aandeel, rendement op update datum, hoog/midden/laag risico aandeel, buy/hold/sell (of je het aandeel moet kopen, houden of verkopen), en de stopprijs (indien de prijs van het aandeel met de dagslotkoers hieronder komt, verkoop dan de volgende dag.

Bij de kolom H/M/L risico aandeel is een verder verklaring nodig. Als je een laag risico aandeel hebt is het verstandig hier nooit meer dan 5% van je vermogen dat je voor beleggen over hebt in te beleggen. Dus als je 25.000 euro beschikbaar hebt in je portfolio steek dan nooit meer dan 5%*25.000= 1250 euro in 1 aandeel. Ik geef daarom voor een laag risico aandeel in mijn portfolio overzicht de weging 1 mee. Hoe hoger het risico hoe lager je het totale investering bedrag moet maken, aangezien je een grotere kans hebt om alles te verliezen. Daarom geef ik bij een midden risico de weging 0,4 af. Bij een M risico aandeel kan je dus maximaal 0,4*1250 = 500 euro in beleggen. Bij een hoog risico aandeel hanteer ik een weging van 0,2. Investeer hierbij dus niet meer dan 250 euro per aandeel.

Weekly updates

Iedere week sturen we een korte update uit van nieuws uit de wereld van beleggen. Dit zijn korte verhaaltjes met een interessant onderwerp maar meestal zonder aanbeveling. Op het eind van de weekly is een kort overzicht te zien met de resultaten van de sectoren waarvan we aandelen hebben in ons portfolio. Ook het rendement van het totaal kan je hierin terugvinden. De rendementen worden berekend door de weging (zie uitleg uit het vorige kopje) te vermenigvuldigen met het rendement van het desbetreffende aandeel.

Het komt soms voor dat we extra bijkopen van een aandeel wat een sterke daling heeft laten zien zonder dat hier voor ons een duidelijke grondslag voor is. Bijkopen staan we maximaal 2x toe. Indien een H risico aandeel 2x is bijgekocht krijgt het een weging van 0,6 in het totaal overzicht. Dit zal met tekst in het portfolio overzicht vermeld worden als dit aan de hand is.

Video’s

Op deze pagina zal ik regelmatig video’s posten die u wellicht interesseren. De video’s gaan natuurlijk over beleggen en grondstoffen, de core business van beleggershulp.nl. Het doel is om u in te lichten over zaken die de normale media zoals televisie en kranten links laten liggen. 

Boeken

Deze pagina is nog niet zichtbaar. De bedoeling is dat ik hier de boeken laat zien die mij het meest heeft geïnspireerd. Zodra deze pagina zichtbaar is laat ik het u weten.

Info

Hier vind u informatie over het doel van beleggershulp.nl. De pagina is verder nog in ontwikkeling en zal aangevuld worden.

Contact

Hier vindt u onze contactgegevens zoals ons email adres en twitter adres.