Royalty is king!

Royalty is king!

volume 7 / jaar 4

Bij beleggershulp hebben we er nooit een geheim van gemaakt om u te vertellen dat we een groot fan zijn van royalty bedrijven. In onderstaande grafiek zie je de reden hiervan. Dit maakt het in 1 overzicht duidelijk. De royalty bedrijven leveren, voor u als belegger, gewoon meer winst in het laatje. In het overzicht zijn de winst van de grootste royalty bedrijven samen gevat in het zwarte figuur wat varieert van ruwweg 180% tot 580%. In de blauwe cirkel zijn de grootste goud producenten van de wereld samen gevat. Hier zijn de winsten 0% tot 50%. Ziet u het verschil? Met andere woorden het is veel lucratiever om in royalty bedrijven te stappen als belegger.

Hoe komt dit nu, dat royalty bedrijven meer koerswinsten laten zien dan goudproducenten. Dit is vrij eenvoudig te verklaren. De mijnbouw is een zeer slechte business om een boterham in te verdienen. Je hebt te maken met stakend personeel, tegenvallende concentratie goud in het gesteente, teruglopende concentratie goud in het gesteente, milieurampen omdat je met gevaarlijke stoffen omgaat, politiek die een graantje wil meepikken, machines die stuk gaan, stijgende brandstof prijzen ect, ect, ect. Bij een royalty bedrijf gaat dit anders, ze hebben weinig personeel, als ze een royalty hebben kunnen ze achterover zitten en het goud stroomt letterlijk naar hun toe, ze hebben spreiding over een groot aantal mijnen aangezien men een aantal procenten van de productie per mijn krijgt, ze hebben spreiding over de gehele wereld waardoor men het politieke risico verspreid en men heeft geen dure machines of spullen die een milieuramp kunnen veroorzaken. Allemaal nadelen ten opzichte van voordelen.

Lijkt ons een makkelijke rekensom en dit is ook precies de reden waarom we zoveel royalty bedrijven in ons portfolio hebben. Maar waarom hebben jullie dan ook mijnbouwbedrijven en houden jullie niet alleen royalty bedrijven aan als jullie daar zo’n fan van zijn. Voor een belegger die weinig risico in een sector wilt, die toch al veel risico bevat, is dit zeker aan te raden. De reden waarom wij mijnbouwbedrijven in ons portfolio hebben is dat de middelgrote en kleinere mijnbouwbedrijven nog hogere winsten laten zien in tijden van een bullmarket in de edelmetalen. Deze groep kan vanaf de 1000%-2000% winst opleveren. Je moet dan alleen de goede hebben. Voor de middelgrote producenten is dit wat makkelijker te voorspellen dan voor de kleinere exploratie bedrijven die nog niets produceren. Dus kunt u ook hierin een onderscheid maken in risico profiel. Wij houden van het volle spectrum en willen het onderste uit de kast halen. We moeten dan ook zeggen dat dit weinig meer met beleggen te maken heeft en meer met speculeren. Wees u zich hiervan bewust.

Hoe wij het risico spreiden is om minder geld in de kleinere exploratie bedrijven te stoppen en wat meer geld in de middelgrote producenten en nog meer geld in de grote royalty bedrijven. Zo dempen we het eventuele verlies maar ook de eventuele winsten. De winsten bij de kleinere bedrijven zijn echter zeer moeilijk te voorspellen dus het is verstandig om dit op deze manier te doen.

Wat ons betreft is het volgende statement dus helemaal waar: ROYALTY IS KING, en waarschijnlijk blijft dit ook zo in de toekomst.

Goud & Zilver royalties in onze portfolio zijn: Sandstorm Gold, Franco Nevada, Wheathon Precious Metals, Metalla Royalties &Streams Ltd, Vox Royalty Corp, Empress Royalty Corp, Gold Royalty Corp, en Ely Gold Royalties.

Koper, nikkel en andere basismetalen royalties in onze portfolio zijn: Nova Royalty Corp

Uranium royalties in onze portfolio zijn: Uranium Royalty Corp

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Eigenlijk hebben we weinig nieuws, de ene week gaat het wat naar boven, de volgende week zakken we weer iets. Goud lijkt de stijgende trend te gaan herpakken maar we zijn nog erg voorzichtig en nog niet gerust. Ook de crypto’s zit in zo’n situatie. Motto wordt: Houd geduld, hoe saai en moeilijk het ook is!!!

 1. Edelmetaal Miners
  • Ascot Resources (AOT): Een niet produceerde goud miner in de USA en Canada. Alhoewel niet de focus, worden ook andere metalen gevonden zoals zilver en koper. Men wil een toekomstige kleine tot middelmatige producer worden. Met bijna 52% winst is dit een HOLD in onze portfolio.
  • Bear Creek Mining (BCM): Een exploratie bedrijf dat de focus heeft om zilver afzettingen in vooral Peru te zoeken. Met -36% verlies is dit een BUY in onze portfolio
  • Plato Gold Corp (PGC): Een exploratie bedrijf dat zoekt naar Niobium ( een rare earth metaal), platina en goud in Canada en Argentinië. Met een min van 24% is het aandeel langzaam aan het opklimmen, toch blijft het een HOLD en kopen we niet bij.
  • Sandstorm Gold Ltd (SAND): Een royalty bedrijf dat zich langzaam met haar 200 royalties met de grote bedrijven kan meten. Het bedrijf blijft achter door zorgen met de Hot Maden stream. Wij denken dat dit overtrokken is en de koers van dit aandeel nog heel wat stijging gaat laat zien. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op bijna 23% winst.
  • Wheathon Precious Metals (WPM): De grootste zilver royalty, alhoewel het misschien wel meer goud royalties heeft. Dit aandeel is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 9% winst.
  • Aurcana Silver Corp (AUN): Een Canadese zilver bedrijf dat mijnen in de USA opereert. Dit Canadees bedrijf is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 5% winst.
  • VOX royalty corp (VOX): Een klein Australisch royalty bedrijf met 45 royalties en streams in Australië, Zuid-Amerika en een paar in Afrika. Dit Australisch bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 6% winst.
  • Silvercrest Metals Corp (SILV): Een zilvermijn in wording in Mexico. Dit bedrijf heeft mijnen die bijna in productie komen en high grade zijn. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 2% verlies.
  • Silverone Resources Inc (SVE): Een exploratie en developer in Mexico en de USA. Dit Amerikaanse bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 10% verlies.
  • Sprott Physical Silver Trust (PSLV): Het fysieke silver fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek silver thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek zilver is helaas niet zo makkelijk maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben maar wel het risico van silver dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een winst van 2%.
  • Sprott Physical Platina and Palladium Trust (SPPP): Het fysieke platina en palladium fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek platina thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek platina & palladium r is helaas niet zo makkelijk maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben maar wel het risico van platina & palladium dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een verlies van 2%.
  • Empress Royalty Corp (EMPR): Een Canadees royalty bedrijf dat nog niet zo lang op de markt opereert en haar potfolio met streams en royalties uit aan het breiden is door goede partners in alle windstreken van de wereld. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 6% verlies.
  • Gold Royalty Corp (GROY): Een gloednieuw Amerikaans royalty bedrijf dat reeds 18 royalties in haar portfolio heeft in Noord en Zuid-Amerika. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 27% winst.
  • Metalla Royalty and Steaming Ltd (MTA): Een snel groeiend Canadees Royalty bedrijf dat nog niet heel lang in de markt opereert maar flink aan de weg timmert. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat het royalties van de grootste goud en zilverbedrijven in haar portfolio heeft en dat zijn er nu 69. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van meer dan 2%.
  • First Mining Gold Corp (FF): Een Canadese developer met een groot toekomstig goudproject en 2 andere goud projecten in Canada. Maar dit bedrijf heeft meer, namelijk 18 royalties onder haar vleugel, dit maakt het ook een royalty bedrijf. En Keith Neumeijer, CEO van First Majestic zit aan de directie tafel. Dus veel zaken dat dit bedrijf tot een succes kan maken. Dit bedrijf is een BUY en staat nu op een winst van 10%.
  • Mandje goud en zilver mijnen (totaal 16 stuks). We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2x een laag risico aandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Laatst hebben we de beslissing genomen om sommige aandelen qua positie te verdubbelen om de inkoopprijs te drukken, we zullen deze zo snel mogelijk weer voor de helft verkopen als ze op een kleine winst staan. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.
   1. Tudor Gold Corp (TUD)
   2. Silver Elephant Mining (ELEF) >> LOSS -42% <<
   3. Dolly Varden (DV)
   4. Karora Resources Inc (KRR)
   5. GR Silver Mining ltd (GRSL)
   6. Defiance Silver (DEF) >> FGS aandeel <<
   7. Silver Viper Minerals (VIPR)
   8. Granada Gold Mines Inc (GGM)
   9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO) >> LOSS -34% <<
   10. Contact Gold (C) >> LOSS -51% <<
   11. KORE mining Ltd (KORE)
   12. Fortune Bay Corp (FOR)
   13. Brixton Metals Corp (BBB)
   14. Aftermath Silver Corp (AAG) >> LOSS -52% <<
   15. Reyna Silver Corp (RSLV)
   16. Vizsla Resources Corp (VZLA)
 2. Dividend Income
  • Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 71% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
  • Gamco Natural resources Gold & Income Trust (GNT): Een fonds met hoofdzakelijk edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We staan op bijna 16% winst en dit aandeel is dus een HOLD.
  • Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigaretten merken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een HOLD met een huidige winst van bijna 35%
  • Reaves Utility Income Fund (UTG): Een fonds met aandelen van utility bedrijven en telecom bedrijven. Het mooie is dat dit fonds aandelen uitkiest die het groene pad op gaan waardoor het in de toekomst ook groei heeft. Het betaald maandelijks dividend uit. We staan op dit moment op een kleine winst van 9% en dit aandeel is een HOLD.
 3. Nucleair Bullets, max 10 open positions, op dit moment hebben we 7 open posities.
  • IsoEnergy (ISO). Een Canadees klein uranium bedrijf met een enorme potentie. Dit bedrijf is eens afgesplitst van NXE en leert op eigen benen te staan en hoe. We noteren een winst van 56% op dit moment en het aandeel is een HOLD
  • Denison Mines Corp (DNN). Een Canadees groot uranium bedrijf met een andere productie techniek dan de andere mijnen. Ze hebben dit nog niet bewezen maar als ze het lukt kunnen ze produceren tegen lagere prijzen dan de andere Canadese en Amerikaanse bedrijven. We noteren een winst van 28% op dit moment en het aandeel is een HOLD
  • Global Atomic Corp (GLO). Een Canadees bedrijf dat een high uranium mijn ontwikkeld in Niger. Het mooie van dit bedrijf is dat het een cash stroom heeft van een stream uit zinc productie van een mijn in Turkije waardoor men niet helemaal zonder geld bezig is en men minder heeft bij te lenen. Het mooie van dit bedrijf is dat als de mijn in productie komt het 50 jaar lang een productie heeft met kosten van onder de $20 per pound terwijl de meeste mijnen dit niet kunnen onder de $50 per pound. We noteren een winst van bijna 39% op dit aandeel en het is nu een HOLD.
  • Energy Fuels (UUUU). Een Amerikaans bedrijf dat uranium produceert in de USA. Naast uranium produceren ze ook vanadium en rare earth metals. Vooral dit laatste is een welkome aanvulling aangezien er niet veel bedrijven buiten China zijn die dit doen. Het mooie is dat het bedrijf ook een unit heeft dat de grondstoffen kan recylen. We noteren een winst van 12% op dit aandeel en het is nu een HOLD.
  • Bannerman Resources Ltd (BMN). Een Australisch bedrijf dat een uranium mijn in Namibië ontwikkeld met een mijnleeftijd van 16 jaar productie. Hierbij komt dat dit in potentie een van de grootste producenten ter wereld kan worden. We noteren een kleine winst op dit aandeel van zo’n 32% en dit maakt het op dit moment een HOLD.
  • Encore Energy Corp (EU). Een Canadees bedrijf met mijnen in de USA. Het interessante van dit bedrijf is dat het erg veel land in bezit heeft, dus voor de toekomst kunnen hier nog weleens aangename verrassingen uit komen. We noteren een kleine winst op dit aandeel van 14% en dit maakt dit aandeel op dit moment een HOLD.
  • Paladin Energy Ltd (PDN). Een Australisch bedrijf dat al een tijdje meegaat en wat in de vorige bullrun een enorme stijger was. Men heeft een grote mijn in Namibië en mijnen in ontwikkeling in Canada en Australië. We noteren een kleine winst op dit aandeel van 34% en dit maakt dit aandeel op dit moment een HOLD.
  • Anfield Energy Inc (AEC): Een Canadees bedrijf met mijnen in ontwikkeling in Amerika. Het bijzondere van dit bedrijf is dat het reeds een molen heeft, dit is bijzonder aangezien er maar 3 molens zijn voor uranium in heel de V.S. We noteren een winst op dit aandeel van 34% en dit aandeel is een HOLD.
  • Peninsula Energy Inc (PEN): Een Australisch bedrijf dat al een tijdje meegaat en de crises in de uranium sinds 2007 heeft overleeft als een van de weinige uranium mijnbouwbedrijven. Het produceert uranium inde V.S. met een ISR methode wat low cost is. We noteren een winst op dit aandeel van 37% en dit aandeel is een HOLD.
  • Boss Energy Ltd (BOE): Een Australisch bedrijf met een mijn in ontwikkeling in Australië dat zeer binnenkort gaat produceren. We noteren een klein verlies op dit aandeel van 3% en dit aandeel is een BUY.
  • UEX Corporation (UEX): Een Canadees bedrijf met mijnen in ontwikkeling in Canada. We noteren een verlies op dit aandeel van 15% en dit aandeel is een BUY.
 4. EV-metalen & Base-Metals
  • Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkel branche. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een kleine winst van 1%. Dit aandeel is een BUY.
  • Electric Royalties Inc (ELEC): Is een royalty bedrijf in de belangrijkste minder bekende batterij metalen zoals Cobalt. Dit is een Canadees bedrijf en heeft een winst van 39% in ons portfolio. Dit aandeel in een HOLD.
 5. Opties
  • SAND: 2 geschreven put 20012023, we noteren een winst van bijna 40%, de optie is nu een HOLD
  • UUUU: 1 geschreven put 20012023, we noteren een winst van 24%, de optie is een HOLD
  • MTA: 1 geschreven put 20012023, we noteren een winst van 4%, de optie is een HOLD
 6. The crypto box, max 10 open crypto posities: We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen.
  1. The Graph (GRT) >> FGS-aandeel binnen 1 dag!!!!!!!<<
  2. Chainlink (LINK) >> FGS-aandeel <<
  3. Stellar Lumens (XLM) >> FGS-aandeel <<
  4. Algorand (ALGO) >> FGS-aandeel <<
  5. XRP (XRP) >> SELL, zie update voor abonnees <<
  6. Cosmos (ATOM) >> FGS-aandeel <<
  7. Litecoin (LTC) >> FGS-aandeel <<
  8. Compound (COMP) >> FGS-aandeel <<
  9. Dash (DASH) >> FGS-aandeel <<
  10. Filecoin (FIL) >> FGS-aandeel <<
  11. Band protocol (BAND)
  12. Tezos (XTZ)
  13. Numeraire (NMR) >> FS-aandeel <<
  14. Uniswap (UNI)
  15. Sushiswap (SUSHI)
  16. Bitcoin Cash (BCH) >> FGS-aandeel <<
  17. Eos (EOS) >> FS-aandeel <<
  18. Cardano (ADA)
  19. Decentraland (MANA)
  20. Ampleforth (FORTH)
  21. 1Inch (1INCH)
  22. Internet Computer (ICP)
 7. FGS (FREE GROWTH STOCKS)
  • We hebben nu 33 Free Growth Stocks in onze portfolio, waarvan 32 posities nog open. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

BBBB- performance (Basket golden eggs/ crypto Box/ nucleair Bullets/ Battery metals)

Highscore list of stocks sold

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.