Koninklijk uranium en een nieuwe koningin in goud

Koninklijk uranium en een nieuwe koningin in goud

volume 5 / jaar 4

We hebben u al eerder geschreven over de kracht van royalty bedrijven in de edelmetaal sector. Het beste wat u van dit soort bedrijven kunt onthouden is dat ze als een bank voor de sector fungeren. Ze financieren bepaalde mijnbouwbedrijven en spreken met hun af dat ze een bepaald percentage van de productie krijgen per jaar in de vorm van geld of het metaal zelf. Royalty bedrijven hebben hierdoor zeer beperkte hoeveelheid medewerkers nodig en hoeven niet zelf het metaal te mijnen. Dit maakt dit soort bedrijven zo extreem kosten efficiënt. Als wij in onze artikels praten over royalties dan praten we eigenlijk over royalties en streams. Om het verschil uit leggen hebben de onderstaande afbeelding geplaatst, dit geeft een goede samenvatting wat het verschil is.

In ons portfolio hebben we reeds een aantal royalty bedrijven, nl: Franco Nevada, Wheathon Precious Metals, Sandstorm Gold, Vox Royalty, Ely Gold Royalties en Metella Royalties in de goud en zilversector, Nova Royalties en Electric Royalties Inc. in de koper en Nikkel sector plus Electric Vehicles sector en Uranium Royalty Corp in de uraniumsector. Sandstorm Gold in onze favoriet, en indien mensen geen aandelen van al dit royalty bedrijf heeft dan zouden we als we in uw schoenen zouden staan met dit bedrijf beginnen. Het heeft al een klein ritje erop zitten maar wij denken dat het nog steeds ondergewaardeerd is.

Er is er eentje die we misschien wel op onze kooplijst gaan zetten in de edelmetaal sector en dat is Royal Gold Corp. We hebben nu echter zoveel verschillende aandelen dat we met de grotere investeringen, dit is namelijk een lager risico bedrijf, nog even willen wachten. Van een van de royalty bedrijven in de basismetalen sector, namelijk Altius Minerals, hebben we enorm spijt dit niet gekocht te hebben. Dit bedrijf staat al geruime tijd op onze persoonlijke radar, we hebben het nooit durven te kopen. Maar hadden we het maar gedaan, dit had ons enkele honderden procenten winst opgeleverd.

Het eerste deel van de titel slaat op URC (Uranium Royalty Corp). We willen dit aandeel in het zonnetje zetten deze week. Er was namelijk een zeer bijzondere aankondiging wat voor ons een zeer blije verrassing was. Het aandeel krijgt een notering op de Nasdaq. Dit levert zeer beslist nieuw geïnteresseerden in het aandeel op en dit is goed voor het aandeel dat bij ons reeds op een winst van enkele honderden procenten staat. We verwachten zeker met deze listing nog meer winst, en dit heeft het aandeel ook laten zien de afgelopen dagen. Verder heeft het aandeel zeer sterke investeerder achter zich staan zoals Rick Rule en Sprott Global, Amir Adnani van UEC en Marin Katusa. Geen kleine jongens en meisjes. Wat dit bedrijf nog meer bijzonder maakt is dat het ook belang heeft in fysiek uranium in de vorm van 6% in Yellowcake. Al met al een blijvertje in ons portfolio waarschijnlijk. Als we de volatility kunnen dragen en de uraniumprijs langzaam blijft stijgen in plaats van als een hockeystick dan kan het best weleens zijn dat we dit aandeel voor de volgende 10 jaar stevig vast houden.

Zoals gezegd hebben we reeds veel edelmetaal royalty bedrijven in ons portfolio. Maar zoals reeds doet vermoeden slaat het tweede deel van de titel op een nieuw royalty bedrijf dat zich op de edelmetalen concentreert. Nu is het zo dat de laatste jaren royalty bedrijven in de edelmetaal sector als paddestoelen in de lucht schieten, dus wat maakt dit bedrijf bijzonder?

 • Ten eerste, het heeft een vrouwelijke CEO. Nu zijn wij meestal niet van geforceerde positieve discriminatie maar we zien steeds meer vrouwen in sector komen en we vinden dit een goed teken, aangezien dit een frisse wind met zich mee brengt. Ook zal dit goed aanslaan bij investeerders die letten op het ESG verhaal en die in de edelmetaal sector investeringen zoeken.
 • Ten tweede pakken ze het bij dit bedrijf het iets anders aan. Men biedt niet op bestaande royalties bij de bedrijven maar ze creëren royalties met hun partners (Endeavour Financial in Londen, Terra Capital in Australië & Acenda Banco in Mexico) wat mijnbouwbedrijven eigenlijk nodig hebben. De laatste week hebben ze net 2 nieuwe deals afgesloten. Wat fijn is dat ze zich concentreren op bedrijven die hun productie starten in 2021 of bedrijven die naar uitbreiding van productie op zoek zijn. Men zegt ook wel dat bedrijven hun grootste stijging hebben na hun eerste productie. Door deze strategie lukt het dit bedrijf om snel omzet te genereren en dit om te zetten in meer streams en royalty deals.
 • Ten derde bestaat het bedrijf pas sinds July vorig jaar en is pas sinds december vorig jaar op de beurs verhandelbaar. Men is nu al flink gegroeid en zal de komende jaren agressief in de markt nieuwe deals zoeken.
 • Ten vierde geeft het bedrijf de mogelijkheid om goede deals te sluiten overal over de wereld aangezien hun partners verspreid over de wereld zitten. Men zit dichtbij de belangrijke grondstoffenmarkten van Londen en Canada (het bedrijf zelf) of dichtbij de belangrijke mijnbouwgebieden Australië of Mexico. Vooral Australië is wat ons betreft belangrijk aangezien we hier niet erg vertegenwoordigd in ons portfolio zijn. Toch is dit een zeer belangrijk mijnbouwgebied waar Willem Middelkoop b.v. ook graag in rond neust. Toch beperkt het bedrijf zich niet tot de bovenste districten, men kijkt of de gehele wereld, in Mozambique b.v.
 • Ten vijfde geeft het bedrijf aan dividend uit te gaan keren. Wanneer dit gaat plaatsvinden weten we niet, maar ik moet zeggen dat dit altijd onze interesse wekt.

De reden waarom we het nu gekocht hebben is omdat het redelijk nieuw aandeel is en omdat wij denken dat het ondergewaardeerd is op dit moment. We hopen hierbij de volgende FGS binnen te kunnen hengelen aangezien de prijs van het aandeel de laatste tijd een beetje blijft hangen ondanks dat het bedrijf nieuwe deals afsluit. Indien de centjes naar binnen komen zal dit zeker in de aandelen prijs te zien zijn en daardoor hopen we voor de meute vooruit te lopen en vroeg te investeren. Tegen deze tijd bent u vast benieuwd welk nieuw aandeel wij gekocht hebben. We hebben het onze abonnees al eerder deze week laten weten, het is Empress Royalty Corp. We stappen iets agressiever in dit aandeel dan andere hoog risico aandelen en als u hetzelfde van plan bent moeten we u waarschuwen. Dit is een zeer speculatief aandeel, u kunt al uw geld kwijt raken, dus beleg met geld wat u over hebt en doe dit zeker niet met geleend geld.

Koop 1000 aandelen Empress Royalty Corp (EMPR) voor <0,45 CAD

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Eigenlijk hebben we weinig nieuws, de ene week gaat het wat naar boven, de volgende week zakken we weer iets. Goud lijkt de stijgende trend te gaan herpakken maar we zijn nog erg voorzichtig en nog niet gerust. Ook de crypto’s zit in zo’n situatie. Motto wordt: Houd geduld, hoe saai en moeilijk het ook is!!!

 1. Edelmetaal Miners
  • Ascot Resources (AOT): Een niet produceerde goud miner in de USA en Canada. Alhoewel niet de focus, worden ook andere metalen gevonden zoals zilver en koper. Men wil een toekomstige kleine tot middelmatige producer worden. Met ruim 6% winst is dit een HOLD in onze portfolio.
  • Bear Creek Mining (BCM): Een exploratie bedrijf dat de focus heeft om zilver afzettingen in vooral Peru te zoeken. Met -21% verlies is dit een BUY in onze portfolio
  • Plato Gold Corp (PGC): Een exploratie bedrijf dat zoekt naar Niobium ( een rare earth metaal), platina en goud in Canada en Argentinië. Dit is nog steeds het slechtste jongetje van de klas met een min van 25%. We zien weinig beweging in de prijs en daarom houden we dit aandeel op een HOLD en kopen niet bij.
  • Pan American Silver (PAAS): Een grote pure zilver producent dat zijn mijnen in Mexico, Peru, Bolivia en Argentinië heeft. Dit Canadees is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 34% winst.
  • Sandstorm Gold Ltd (SAND): Een royalty bedrijf dat zich langzaam met haar 200 royalties met de grote bedrijven kan meten. Het bedrijf blijft achter door zorgen met de Hot Maden stream. Wij denken dat dit overtrokken is en de koers van dit aandeel nog heel wat stijging gaat laat zien. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 13% winst.
  • Wheathon Precious Metals (WPM): De grootste zilver royalty, alhoewel het misschien wel meer goud royalties heeft. Dit aandeel is een BUY in ons portfolio en staat nu op bijna 1% verlies.
  • Aurcana Silver Corp (AUN): Een Canadese zilver bedrijf dar mijnen in de USA opereert. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 12% verlies.
  • VOX royalty corp (VOX): Een klein Australisch royalty bedrijf met 45 royalties en streams in Australië, Zuid-Amerika en een paar in Afrika. Dit Australisch bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 5% verlies.
  • Silvercrest Metals Corp (SILV): Een zilvermijn in wording in Mexico. Dit bedrijf heeft mijnen die bijna in productie komen en high grade zijn. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 6% verlies.
  • Silverone Resources Inc (SVE): Een exploratie en developer in Mexico en de USA. Dit Amerikaanse bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 7% verlies.
  • Sprott Physical Silver Trust (PSLV): Het fysieke silver fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek silver thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek zilver is helaas niet zo makkelijk maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben maar wel het risico van silver dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een winst van 1%.
  • Sprott Physical Platina and Palladium Trust (SPPP): Het fysieke platina en palladium fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek platina thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek platina & palladium r is helaas niet zo makkelijk maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben maar wel het risico van platina & palladium dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een winst van 7%.
  • Mandje goud en zilver mijnen (totaal 16 stuks). We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2x een laag risico aandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Laatst hebben we de beslissing genomen om sommige aandelen qua positie te verdubbelen om de inkoopprijs te drukken, we zullen deze zo snel mogelijk weer voor de helft verkopen als ze op een kleine winst staan. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.
   1. Tudor Gold Corp (TUD)
   2. Silver Elephant Mining (ELEF)
   3. Dolly Varden (DV)
   4. Karora Resources Inc (KRR)
   5. GR Silver Mining ltd (GRSL)
   6. Defiance Silver (DEF) >> FGS aandeel <<
   7. Silver Viper Minerals (VIPR)
   8. Granada Gold Mines Inc (GGM)
   9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO) >> LOSS -34% <<
   10. Contact Gold (C)
   11. KORE mining Ltd (KORE)
   12. Fortune Bay Corp (FOR)
   13. Brixton Metals Corp (BBB)
   14. Aftermath Silver Corp (AAG)
   15. Reyna Silver Corp (RSLV)
   16. Vizsla Resources Corp (VZLA)
 2. Dividend Income
  • Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 54% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
  • Gamco Natural resources Gold & Income Trust (GNT): Een fonds met hoofdzakelijk edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We staan op bijna 10% winst en dit aandeel is dus een HOLD.
  • Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigaretten merken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een HOLD met een huidige winst van ruim 31%
  • Reaves Utility Income Fund (UTG): Een fonds met aandelen van utility bedrijven en telecom bedrijven. Het mooie is dat dit fonds aandelen uitkiest die het groene pad op gaan waardoor het in de toekomst ook groei heeft. Het betaald maandelijks dividend uit. We staan op dit moment op een kleine winst van 6% en dit aandeel is een HOLD.
 3. Nucleair Bullets, max 10 open positions, op dit moment hebben we 7 open posities.
  • IsoEnergy (ISO). Een Canadees klein uranium bedrijf met een enorme potentie. Dit bedrijf is eens afgesplitst van NXE en leert op eigen benen te staan en hoe. We noteren een winst van 48% op dit moment en het aandeel is een HOLD
  • Denison Mines Corp (DNN). Een Canadees groot uranium bedrijf met een andere productie techniek dan de andere mijnen. Ze hebben dit nog niet bewezen maar als ze het lukt kunnen ze produceren tegen lagere prijzen dan de andere Canadese en Amerikaanse bedrijven. We noteren een winst van 10% op dit moment en het aandeel is een BUY
  • Global Atomic Corp (GLO). Een Canadees bedrijf dat een high uranium mijn ontwikkeld in Niger. Het mooie van dit bedrijf is dat het een cash stroom heeft van een stream uit zinc productie van een mijn in Turkije waardoor men niet helemaal zonder geld bezig is en men minder heeft bij te lenen. Het mooie van dit bedrijf is dat als de mijn in productie komt het 50 jaar lang een productie heeft met kosten van onder de $20 per pound terwijl de meeste mijnen dit niet kunnen onder de $50 per pound. We noteren een winst van bijna 33% op dit aandeel en het is nu een HOLD.
  • Energy Fuels (UUUU). Een Amerikaans bedrijf dat uranium produceert in de USA. Naast uranium produceren ze ook vanadium en rare earth metals. Vooral dit laatste is een welkome aanvulling aangezien er niet veel bedrijven buiten China zijn die dit doen. Het mooie is dat het bedrijf ook een unit heeft dat de grondstoffen kan recylen. We noteren een verlies/winst van 0% op dit aandeel en het is nu een BUY.
  • Bannerman Resources Ltd (BMN). Een Australisch bedrijf dat een uranium mijn in Namibië ontwikkeld met een mijnleeftijd van 16 jaar productie. Hierbij komt dat dit in potentie een van de grootste producenten ter wereld kan worden. We noteren een kleine winst op dit aandeel van zo’n 7% en dit maakt het op dit moment een BUY.
  • Encore Energy Corp (EU). Een Canadees bedrijf met mijnen in de USA. Het interessante van dit bedrijf is dat het erg veel land in bezit heeft, dus voor de toekomst kunnen hier nog weleens aangename verrassingen uit komen. We noteren een kleine winst op dit aandeel van 6% en dit maakt dit aandeel op dit moment een BUY.
  • Paladin Energy Ltd (PDN). Een Australisch bedrijf dat al een tijdje meegaat en wat in de vorige bullrun een enorme stijger was. Men heeft een grote mijn in Namibië en mijnen in ontwikkeling in Canada en Australië. We noteren een kleine winst op dit aandeel van 10% en dit maakt dit aandeel op dit moment een HOLD.
 4. EV-metalen & Base-Metals
  • Atico Mining Corp (ATY): Dit bedrijf ontwikkeld mijnen en produceert voornamelijk koper en goud en beetje zilver. Het heeft mijnen in Columbia en Ecuador. Het aandeel staat op een mooie plus van bijna 90% en is een HOLD in onze portfolio. Let op, dit aandeel wordt misschien ons volgende FGS aandeel?
  • Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkel branche. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een mooie winst van 33%. Dit aandeel is een HOLD.
  • Electric Royalties Inc (ELEC): Is een royalty bedrijf in de belangrijkste minder bekende batterij metalen zoals Cobalt. Dit is een Canadees bedrijf en heeft een winst van bijna 29% in ons portfolio. Dit aandeel in een HOLD.
 5. Opties
  • SAND: 2 geschreven put 20012023, we noteren een winst van bijna 5%, de optie is nu een HOLD
  • UUUU: 1 geschreven put 20012023, we noteren een winst van 8%, de optie is een HOLD
 6. The crypto box, max 10 open crypto posities: We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen.
  1. The Graph (GRT) >> FGS-aandeel binnen 1 dag!!!!!!!<<
  2. Chainlink (LINK) >> FGS-aandeel <<
  3. Stellar Lumens (XLM) >> FGS-aandeel <<
  4. Algorand (ALGO) >> FGS-aandeel <<
  5. XRP (XRP) >> SELL, zie update voor abonnees <<
  6. Cosmos (ATOM) >> FGS-aandeel <<
  7. Litecoin (LTC) >> FGS-aandeel <<
  8. Compound (COMP) >> FGS-aandeel <<
  9. Dash (DASH) >> FGS-aandeel <<
  10. Filecoin (FIL) >> FGS-aandeel <<
  11. Band protocol (BAND)
  12. Tezos (XTZ)
  13. Numeraire (NMR) >> FS-aandeel <<
  14. Uniswap (UNI)
  15. Sushiswap (SUSHI)
  16. Bitcoin Cash (BCH) >> FGS-aandeel <<
  17. Eos (EOS) >> FS-aandeel <<
  18. Cardano (ADA)
  19. Decentraland (MANA)
  20. Ampleforth (FORTH)
  21. Bitcoin (BTC), dit is een tijdelijke investering waarvan we eerder winst gaan nemen.
 7. FGS (FREE GROWTH STOCKS)
  • We hebben nu 31 Free Growth Stocks in onze portfolio, waarvan 30 posities nog open. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

BBBB- performance (Basket golden eggs/ crypto Box/ nucleair Bullets/ Battery metals)

Highscore list of stocks sold

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.