Een echte leider in uranium?

Een echte leider in uranium?

volume 6 / jaar 4

We luisteren graag naar podcasts waar investeerders hun mening ventileren ten opzichte van elkaar. Zo luisterde we laatst naar een podcast over koper waar kort ook over uranium gesproken werd. Nu zijn we ook zeer bullish op koper. De reden waarom we niet in dit metaal geïnvesteerd hebben is dat we al teveel aandelen hebben in zilver, goud en uranium hebben en we willen ons hierop concentreren. In de toekomst gaan we onze pijlen echter ook richten op koper aangezien de bullmarket hiervoor de komende 20-30 jaar te verwachten is, terwijl we de bullmarket van goud, zilver en uranium van 3-5 en hooguit 5-10 jaar verwachten. Deze nieuwsbrief zal echter gaan over uranium aangezien we steeds enthousiaster worden hoe meer we hier over lezen en horen. Dit betekent niet dat de markt in in rechte lijn omhooggaat, ben bereid om verliezen van 50% te kunnen weerstaan. Onze portfolio staat er nu uitstekend bij dus we maken ons nog geen zorgen maar we verwachten wat neerwaartse druk.

Terug naar de podcast. Een van de investeerders die in deze podcast zijn verhaal mocht doen gaf aan dat naar zijn idee Greenpeace meer schade aan het milieu had gedaan dan hun groene naam doet vermoeden. Hoe kwam hij tot deze conclusie? Hij vertelde dat in de jaren 80 van de vorige eeuw Greenpeace veel geld kreeg van de kolen industrie om nucleaire energie een slechte naam te bezorgen. (We hebben dit niet uitgezocht en staan hier zelf neutraal in, we nemen alleen de informatie tot ons). Dit is gelukt, wat dat aangaat doen dit soort groene clubs zeer goed werk. Kernenergie is totaal van de politieke agenda verdwenen. Het Fukushima incident heeft hier een schepje bovenop gedaan. Doordat Greenpeace deze campagne zo succesvol heeft uitgevoerd heeft de kolen industrie jarenlang vrij baan gehad, en dus de wereld vervuild, was de theorie van de investeerder. Als dit niet gebeurd was dan hadden we nu al SMR’s ( Small Modulair Reactors) gehad die geen CO2 uitstoten, hadden we geen CO2 probleem gehad, en dus geen Parijs klimaat onzin akkoord nodig gehad. We vonden dit een interessante theorie. Hij gaf er zelfs een schepje bovenop dat het probleem van het gevaarlijke afval van de kerncentrales, inmiddels na jarenlange research, gevoed had kunnen worden aan deze SMR’s om het afval verder uit te putten en dus minder gevaarlijk had gemaakt. Ook gaf hij aan dat het afval probleem minder groot is dan het lijkt. Een voorbeeld werd gegeven dat de V.S al haar nucleaire afval wat de kerncentrales in hun hele bestaan hadden geproduceerd, paste op 1 voetbalveld van 10 meter hoog. Is dit een probleem? Lijkt ons oplosbaar, wat denkt u?

Dit heeft ons wel aan het denken gezet moeten we bekennen, en onze overtuiging dat kernenergie de oplossingsrichting die we in moeten gaan, versterkt. Een ander argument dat hij gebruikte, is dat er niets zo veilig is ,om energie op te wekken, dan kernenergie. Hij gaf aan dat hydro-power meer mensen had gedood, door stuwdam-doorbraken, dan kernenergie in de geschiedenis. Natuurlijk als je een ramp hebt met kernenergie is het zeker niet fijn, maar de nieuwste reactoren gooien zichzelf volledig stil, waardoor de reacties ook gestopt worden. We zijn er van overtuigd dat indien de knappe koppen van de wereld zich storten op het afval probleem dat dit binnen 20 jaar ook opgelost is. Gelukkig draait de politieke mening om, in voordeel van kernenergie. In de V.S. is de Biden administratie positief en in Europa wordt men ook langzaam wakker. In Azië en Rusland is men veel slimmer, en bouwt men reeds als een gek, centrales. China weet dat men de luchtvervuiling in de steden alleen met kernenergie kan oplossen en niet anders. Bovendien heeft men wereldwijd ook nog geen oplossing voor het afvalprobleem van windmolens en zonnecellen die over 20 jaar nutteloos zijn en vernietigd moet worden. Hoor je hier iemand over?

Hoe zit het met de prijs van het metaal? De ontwikkeling is in een uptrend maar zeker nog niet uitgebroken. Zie onderstaande grafiek. Dit houdt in dat we nog een lange weg te gaan hebben, en het dus geen zekerheid is, dat de prijs ook gaat stijgen. De fundamentele argumenten stapelen zich echter op. Er is aanbod genoeg, begrijp ons a.u.b. niet verkeerd. Uranium is geen markt die tekort heeft aan het metaal. het probleem is dat het in de grond zit. Het is dus een timing kwestie. Indien de vraag naar het metaal omhoog schiet kan de het aanbod het niet bijbenen en doet er jaren over om hieraan te voldoen. Wij denken dat er grotere vraag komt, hierdoor zal de prijs stijgen, wanneer weten we niet. De prijsontwikkeling is in ieder geval gunstig. Een aspect van een grotere vraag zal komen van het bedrijf Sprott. Men heeft onlangs een funds geopend om fysiek uranium uit de markt te kopen, dit zal een aardverschuiving geven. Als het ze lukt om 1 miljard aan financiële middelen te krijgen die gaat opereren in een markt die maar 20 miljard groot is zal het effect enorm zijn. Dus spannende tijden en tijd om ons hierop voor te bereiden.

We hebben dus een leider nodig die de uranium industrie op de kaart zet. Een echte Boss. Die hebben we gevonden in een Australische uranium developer die binnen 12 maanden gaat produceren. Naam van het bedrijf Boss Energy Ltd (BOE). Waarom zou u moeten investeren in dit bedrijf?

 • Het bedrijf heeft 1 mijn in Australië , politiek gezien uitstekend mijnbouw vriendelijk klimaat.
 • Het bedrijf heeft een vergunning om 3,3 miljoen pond te mogen produceren per jaar, men gaat uit van een productie van 2 miljoen pond per jaar wat het net een middelgrote producent maakt
 • Men heeft 70 miljoen pond aan reserves in de grond, dus met volle productie capaciteit houdt men het makkelijk 20 jaar uit.
 • Men heeft verder nog 2600 km^2 land waar men hoopt uranium te vinden.
 • Men kan produceren tegen een prijs van $27,50 om break even te draaien, dit wordt beschouwt in de industrie als zeer low-cost.
 • De haven van Adelaide is niet ver weg om uranium te kunnen exporteren.
 • In Australië zelf draait het politieke klimaat ook ten gunste van kernenergie.
 • Het is een ISR mijn waardoor de kosten laag zijn
 • Een zeer ervaren management dat onder meer Paladin (een ander aandeel van ons portfolio) groot heeft gemaakt.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Eigenlijk hebben we weinig nieuws, de ene week gaat het wat naar boven, de volgende week zakken we weer iets. Goud lijkt de stijgende trend te gaan herpakken maar we zijn nog erg voorzichtig en nog niet gerust. Ook de crypto’s zit in zo’n situatie. Motto wordt: Houd geduld, hoe saai en moeilijk het ook is!!!

 1. Edelmetaal Miners
  • Ascot Resources (AOT): Een niet produceerde goud miner in de USA en Canada. Alhoewel niet de focus, worden ook andere metalen gevonden zoals zilver en koper. Men wil een toekomstige kleine tot middelmatige producer worden. Met bijna 55% winst is dit een HOLD in onze portfolio.
  • Bear Creek Mining (BCM): Een exploratie bedrijf dat de focus heeft om zilver afzettingen in vooral Peru te zoeken. Met -23% verlies is dit een BUY in onze portfolio
  • Plato Gold Corp (PGC): Een exploratie bedrijf dat zoekt naar Niobium ( een rare earth metaal), platina en goud in Canada en Argentinië. Met een min van 14% is het aandeel langzaam aan het opklimmen, toch blijft het een HOLD en kopen we niet bij.
  • Pan American Silver (PAAS): Een grote pure zilver producent dat zijn mijnen in Mexico, Peru, Bolivia en Argentinië heeft. Dit Canadees is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 34% winst.
  • Sandstorm Gold Ltd (SAND): Een royalty bedrijf dat zich langzaam met haar 200 royalties met de grote bedrijven kan meten. Het bedrijf blijft achter door zorgen met de Hot Maden stream. Wij denken dat dit overtrokken is en de koers van dit aandeel nog heel wat stijging gaat laat zien. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op bijna 29% winst.
  • Wheathon Precious Metals (WPM): De grootste zilver royalty, alhoewel het misschien wel meer goud royalties heeft. Dit aandeel is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 15% winst.
  • Aurcana Silver Corp (AUN): Een Canadese zilver bedrijf dat mijnen in de USA opereert. Dit Canadees bedrijf is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 11% winst.
  • VOX royalty corp (VOX): Een klein Australisch royalty bedrijf met 45 royalties en streams in Australië, Zuid-Amerika en een paar in Afrika. Dit Australisch bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 5% verlies.
  • Silvercrest Metals Corp (SILV): Een zilvermijn in wording in Mexico. Dit bedrijf heeft mijnen die bijna in productie komen en high grade zijn. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 9% verlies.
  • Silverone Resources Inc (SVE): Een exploratie en developer in Mexico en de USA. Dit Amerikaanse bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 4% verlies.
  • Sprott Physical Silver Trust (PSLV): Het fysieke silver fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek silver thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek zilver is helaas niet zo makkelijk maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben maar wel het risico van silver dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een winst van 5%.
  • Sprott Physical Platina and Palladium Trust (SPPP): Het fysieke platina en palladium fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek platina thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek platina & palladium r is helaas niet zo makkelijk maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben maar wel het risico van platina & palladium dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een winst van 0,5%.
  • Empress Royalty Corp (EMPR): Een Canadees royalty bedrijf dat nog niet zo lang op de markt opereert en haar potfolio met streams en royalties uit aan het breiden is door goede partners in alle windstreken van de wereld. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 0% verlies.
  • Gold Royalty Corp (GROY): Een gloednieuw Amerikaans royalty bedrijf dat reeds 18 royalties in haar portfolio heeft in Noord en Zuid-Amerika. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 2% verlies.
  • Mandje goud en zilver mijnen (totaal 16 stuks). We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2x een laag risico aandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Laatst hebben we de beslissing genomen om sommige aandelen qua positie te verdubbelen om de inkoopprijs te drukken, we zullen deze zo snel mogelijk weer voor de helft verkopen als ze op een kleine winst staan. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.
   1. Tudor Gold Corp (TUD)
   2. Silver Elephant Mining (ELEF)
   3. Dolly Varden (DV)
   4. Karora Resources Inc (KRR)
   5. GR Silver Mining ltd (GRSL)
   6. Defiance Silver (DEF) >> FGS aandeel <<
   7. Silver Viper Minerals (VIPR)
   8. Granada Gold Mines Inc (GGM)
   9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO) >> LOSS -34% <<
   10. Contact Gold (C) >> LOSS -51% <<
   11. KORE mining Ltd (KORE)
   12. Fortune Bay Corp (FOR)
   13. Brixton Metals Corp (BBB)
   14. Aftermath Silver Corp (AAG) >> LOSS -52% <<
   15. Reyna Silver Corp (RSLV)
   16. Vizsla Resources Corp (VZLA)
 2. Dividend Income
  • Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 71% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
  • Gamco Natural resources Gold & Income Trust (GNT): Een fonds met hoofdzakelijk edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We staan op bijna 19% winst en dit aandeel is dus een HOLD.
  • Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigaretten merken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een HOLD met een huidige winst van ruim 35%
  • Reaves Utility Income Fund (UTG): Een fonds met aandelen van utility bedrijven en telecom bedrijven. Het mooie is dat dit fonds aandelen uitkiest die het groene pad op gaan waardoor het in de toekomst ook groei heeft. Het betaald maandelijks dividend uit. We staan op dit moment op een kleine winst van 6% en dit aandeel is een HOLD.
 3. Nucleair Bullets, max 10 open positions, op dit moment hebben we 7 open posities.
  • IsoEnergy (ISO). Een Canadees klein uranium bedrijf met een enorme potentie. Dit bedrijf is eens afgesplitst van NXE en leert op eigen benen te staan en hoe. We noteren een winst van 53% op dit moment en het aandeel is een HOLD
  • Denison Mines Corp (DNN). Een Canadees groot uranium bedrijf met een andere productie techniek dan de andere mijnen. Ze hebben dit nog niet bewezen maar als ze het lukt kunnen ze produceren tegen lagere prijzen dan de andere Canadese en Amerikaanse bedrijven. We noteren een winst van 34% op dit moment en het aandeel is een HOLD
  • Global Atomic Corp (GLO). Een Canadees bedrijf dat een high uranium mijn ontwikkeld in Niger. Het mooie van dit bedrijf is dat het een cash stroom heeft van een stream uit zinc productie van een mijn in Turkije waardoor men niet helemaal zonder geld bezig is en men minder heeft bij te lenen. Het mooie van dit bedrijf is dat als de mijn in productie komt het 50 jaar lang een productie heeft met kosten van onder de $20 per pound terwijl de meeste mijnen dit niet kunnen onder de $50 per pound. We noteren een winst van bijna 49% op dit aandeel en het is nu een HOLD.
  • Energy Fuels (UUUU). Een Amerikaans bedrijf dat uranium produceert in de USA. Naast uranium produceren ze ook vanadium en rare earth metals. Vooral dit laatste is een welkome aanvulling aangezien er niet veel bedrijven buiten China zijn die dit doen. Het mooie is dat het bedrijf ook een unit heeft dat de grondstoffen kan recylen. We noteren een winst van 25% op dit aandeel en het is nu een HOLD.
  • Bannerman Resources Ltd (BMN). Een Australisch bedrijf dat een uranium mijn in Namibië ontwikkeld met een mijnleeftijd van 16 jaar productie. Hierbij komt dat dit in potentie een van de grootste producenten ter wereld kan worden. We noteren een kleine winst op dit aandeel van zo’n 56% en dit maakt het op dit moment een HOLD.
  • Encore Energy Corp (EU). Een Canadees bedrijf met mijnen in de USA. Het interessante van dit bedrijf is dat het erg veel land in bezit heeft, dus voor de toekomst kunnen hier nog weleens aangename verrassingen uit komen. We noteren een kleine winst op dit aandeel van 29% en dit maakt dit aandeel op dit moment een HOLD.
  • Paladin Energy Ltd (PDN). Een Australisch bedrijf dat al een tijdje meegaat en wat in de vorige bullrun een enorme stijger was. Men heeft een grote mijn in Namibië en mijnen in ontwikkeling in Canada en Australië. We noteren een kleine winst op dit aandeel van 60% en dit maakt dit aandeel op dit moment een HOLD.
  • Anfield Energy Inc (AEC): Een Canadees bedrijf met mijnen in ontwikkeling in Amerika. Het bijzondere van dit bedrijf is dat het reeds een molen heeft, dit is bijzonder aangezien er maar 3 molens zijn voor uranium in heel de V.S. We noteren een winst op dit aandeel van 36% en dit aandeel is een HOLD.
  • Peninsula Energy Inc (PEN): Een Australisch bedrijf dat al een tijdje meegaat en de crises in de uranium sinds 2007 heeft overleeft als een van de weinige uranium mijnbouwbedrijven. Het produceert uranium inde V.S. met een ISR methode wat low cost is. We noteren een winst op dit aandeel van 13,5% en dit aandeel is een HOLD.
  • Boss Energy Ltd (BOE): Een Australisch bedrijf met een mijn in ontwikkeling in Australië dat zeer binnenkort gaat produceren. We noteren een kleine verlies op dit aandeel van -6% en dit aandeel is een BUY.
 4. EV-metalen & Base-Metals
  • Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkel branche. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een mooie winst van 25%. Dit aandeel is een HOLD.
  • Electric Royalties Inc (ELEC): Is een royalty bedrijf in de belangrijkste minder bekende batterij metalen zoals Cobalt. Dit is een Canadees bedrijf en heeft een winst van bijna 17% in ons portfolio. Dit aandeel in een HOLD.
 5. Opties
  • SAND: 2 geschreven put 20012023, we noteren een winst van bijna 44%, de optie is nu een HOLD
  • UUUU: 1 geschreven put 20012023, we noteren een winst van 22%, de optie is een HOLD
 6. The crypto box, max 10 open crypto posities: We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen.
  1. The Graph (GRT) >> FGS-aandeel binnen 1 dag!!!!!!!<<
  2. Chainlink (LINK) >> FGS-aandeel <<
  3. Stellar Lumens (XLM) >> FGS-aandeel <<
  4. Algorand (ALGO) >> FGS-aandeel <<
  5. XRP (XRP) >> SELL, zie update voor abonnees <<
  6. Cosmos (ATOM) >> FGS-aandeel <<
  7. Litecoin (LTC) >> FGS-aandeel <<
  8. Compound (COMP) >> FGS-aandeel <<
  9. Dash (DASH) >> FGS-aandeel <<
  10. Filecoin (FIL) >> FGS-aandeel <<
  11. Band protocol (BAND)
  12. Tezos (XTZ)
  13. Numeraire (NMR) >> FS-aandeel <<
  14. Uniswap (UNI)
  15. Sushiswap (SUSHI)
  16. Bitcoin Cash (BCH) >> FGS-aandeel <<
  17. Eos (EOS) >> FS-aandeel <<
  18. Cardano (ADA)
  19. Decentraland (MANA)
  20. Ampleforth (FORTH)
  21. 1Inch (1INCH)
  22. Internet Computer (ICP)
 7. FGS (FREE GROWTH STOCKS)
  • We hebben nu 33 Free Growth Stocks in onze portfolio, waarvan 32 posities nog open. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

BBBB- performance (Basket golden eggs/ crypto Box/ nucleair Bullets/ Battery metals)

Highscore list of stocks sold

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.