Dividenden tussen 10-20% mogelijk in deze sector

Dividenden tussen 10-20% mogelijk in deze sector

week 30 / jaar 6

Inleiding

Deze week hebben we een artikel voor u op https://investor-assistance-pro.com geplaatst met een nieuw te kopen aandelen voor ons portfolio. Het is een Australisch aandeel met een dividend van meer dan 50% en een Amerikaans aandeel wat net dividend is uit gaan betalen, waar wij verwachten ook een dividend van ongeveer 10% te gaan krijgen de komende jaren.

Aandelen in de steenkool sector met dividenden van gemiddeld 10% of meer per jaar.

We zullen dit onderdeel zeer kort houden, aangezien we een aantal weken geleden u reeds uit de doeken hebben gedaan, waarom wij zeer veel vertrouwen hebben in de toekomst van steenkool, en de bedrijven die het produceren. Ook denken wij dat bedrijven in deze grondstof nog jarenlang hoge dividenden zullen betalen, wat wij uitstekend kunnen gebruiken in ons inkomensgerichte onderdeel van de totale beleggingsportfolio. U kunt het artikel van vorige keer hier teruglezen: ZIJN KOLENBOEREN DE DIVIDENDKONINGEN VAN DE TOEKOMST?

Lezers van onze premium nieuwsbrief service, weten dat we bezig zijn met een ETF te bouwen wat gemiddeld meer dan 10% dividend gaat genereren. De sector waarin dit mogelijk is, is de steenkool sector denken wij. Het is zeer vergelijkbaar met waar de tabaksindustrie zich decennia geleden bevond. En tabaksaandelen zijn nog steeds uitstekende dividend aandelen die ons inkomen geven om de rest van ons portfolio van op te bouwen. Met de 2 nieuwe aandelen komen we op een totaal van 4 aandelen in deze ETF. Een van de nieuwe aandelen gaf maar liefst 50% dividend vorig jaar. Verwachten we dit jaar ook zo’n hoog percentage? Nee verwachten niet, maar hopen wel. We denken dat we dit jaar tussen de 10-20% uitkomen. Het andere aandeel wat we op het oog hebben is inmiddels begonnen met dividend te betalen. Leden van de premium service kunnen de artikelen lezen door op de knop te drukken onderaan dit artikel.

Wat doet de goudprijs?

We volgen de goudprijs weer intensief de laatste weken aangezien het spannend wordt. Het kan best zijn dat we te maken krijgen met een uitbraak in de prijs. Maar dan moeten we snel boven de $ 2000 gaan koersen, anders terugvallen naar $ 1900 en daarna uitbreken is ook goed voor de prijsontwikkeling. Alleen dan moeten we weer meer geduld hebben.

2 weken schreven u reeds een artikel dat goud de bodem waarschijnlijk bereikt heeft, we raden u aan dit eerst te lezen alvorens dit artikel verder te lezen. Het artikel kunt u hier nalezen: GOUD KIEST NOG STEEDS DE WE OMHOOG.

In bovenstaande grafiek zijn de gele lijnen en de rode lijnen nog te zien, die we ook in de vorige artikels hebben gebruikt. De goudprijs heeft een kleine opwaartse beweging gemaakt en koerst boven de rode lijn, net boven het 50-daags gemiddelde. Indien het boven dit gemiddelde kan blijven is dit een enorme plus. Ook de blauwe lijn in de RSI grafiek vormt inmiddels een steunlijn. Het kan dus best zijn dat goud uitgebroken is, maar dan moet het eerst een dag boven de $ 2000 sluiten.

En het kan best zijn dat het hier moeite mee gaat krijgen aangezien de dollar aan kracht wint de afgelopen week. Het is echter afwachten en we zullen dit op de voet volgen.

Terug naar de steenkool investering

De premium leden die reeds een abonnement hebben, kunnen hier inloggen om het aandeel te bekijken en het artikel hierover te lezen. U kunt dit artikel vinden onder “nieuwsbrieven” op de website door op de knop te drukken die hieronder staat weergegeven.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Zoals verwacht blijft uranium hangen qua prijs, dit zal nog een paar weken duren is de verwachting nu, de laatse dagen lijkt het iets te gaan stijgen, het is afwachten. Verder blijft het stijgen en gelijk weer dalen. Dit is een van de redenen waarom we naar dividend aandelen grijpen. We verwachten namelijk dat dit nog jarenlang in sommige sectoren gaat aanhouden. Dit geldt echter niet voor grondstoffen, deze moeten uitbreken aangezien het elastiekje steeds verder wordt opgerekt.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.