Goud kiest nog steeds de weg omhoog

Goud kiest nog steeds de weg omhoog

week 28 / jaar 6

Inleiding

In dit artikel kijken we naar de prijs van goud. Dit, als maat voor andere edelmetalen. Goud ligt er nog steeds goed bij en wint aan kracht. Ook was er deze week een opmerkelijk bericht over goud, we zullen hier kort op in gaan.

De prijs actie op goud op dit moment

In bovenstaande grafiek zijn de gele lijnen nog te zien waartussen goud de afgelopen maanden bewogen heeft. Helaas is goud door de onderste gele lijn heen gebroken en volgt nu de trend van de rode lijn. Conclusie is dat goud nog steeds in een stijgend trendkanaal zit.

We worden langzaam weer zeer bullish op het edelmetaal, aangezien het zeer langzaam aan kracht aan het winnen is. Maar wees gewaarschuwd, het kan nog 2 à 3 maanden duren eer goud echt uitbreekt, en dan hebben we het over een uitbraak boven de bovenste gele lijn. De RSI (zie het bovenste gedeelte) moet eerst door de rode lijn breken, en dit patroon doorbreken. Vervolgens dient de doorbraak dan als steun te gaan dienen. Met andere woorden, de RSI moet boven de rode lijn gaan koersen en niet onder de rode lijn blijven. Zoals te zien is, kan dit nog maanden duren. Dus, geduld blijft een schone zaak.

Het kan echter ook eerder zijn als goud, de opwaartse beweging van afgelopen vrijdag voorzet volgende week. Misschien helpt het onderstaande bericht hieraan mee.

Bericht over goud gesteunde valuta van de BRICS landen

Ook twitter stond vol met deze berichtgeving. Wat houdt dit in? De BRICS (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) landen zouden met een mandje van hun valuta een nieuwe munt op de markt brengen die door goud ondersteund wordt. Als dit waarheid wordt, zou dit een enorme rugwind voor goud genereren. Immers, er zou meer goud aangehouden moeten worden, en dus aangekocht moeten worden om dit waar te maken.

Maar zoals met alles. We nemen dit bericht mee, en houden dit in ons achterhoofd. Op zich hebben we genoeg geld gealloceerd in de edelmetalen. Dus, we hebben zoiets van, eerst zien dan geloven. Temeer, omdat er in dezelfde week een bericht verscheen, dat de Centrale Banken, voor het eerst sinds maanden weer goud hadden verkocht. En dit rijmt niet helemaal met het voorgaande bericht. Alleen als niet-BRICS landen verkochten zou het kunnen rijmen, maar dit willen we eerst bevestigd zien.

Een feit is dat de geopolitieke situatie in een rap tempo veranderd. Een zwakke Amerikaanse president helpt hier zeker niet aan mee. We weten niet of u volgt wat de seniele oude baas allemaal voor onzin uithaalt, maar je kan er een hele reeks Willy filmpjes van maken. Voor de Belgische lezer is hierbij een verklaring nodig vrezen we. Willy is een persiflage serie op onze koning Willem-Alexander. Men laat de koning plat Haags (accent van de stad Den Haag) praten, in allerlei komische settings. Wie even wilt genieten kan dit via deze link. Sorry, voor deze zijsprong, terug naar het artikel.

Het feit is, dat de wereld om ons heen veranderd. U merkt dit waarschijnlijk niet, maar dan kijkt u niet goed. Mensen komen steeds meer in opstand, of het nu tegen het klimaat, stikstof, asielbeleid, pensioen of lonen is. Mensen worden sinds de jaren 70 van de vorige eeuw steeds langzamer in het nauw gedreven. En wat doen mensen in het nauw, precies hetzelfde als ratten in de val, men bijt terug. En de eenvoudigste vorm is protesteren. Als het bij protest blijft, is dit op zich nog niet zo erg, maar het gaat bijna altijd gepaard met geweld. Neem nu de rellen in Parijs. De bevolking in de achterstandswijken vinden dat ze achtergesteld worden. We hebben hier zelf geen mening over, maar men zal wel een punt hebben. Echter, nu men in opstand komt, naar aanleiding van een incident qua politie geweld, gebruikt men zelf aan de andere kant fors geweld en begint men te plunderen. Je zal maar een winkelier zijn in Parijs.

Bovenstaand voorbeeld is niet uniek en hiermee willen we zeggen dat spanningen overal in de wereld toenemen. Ook het westen tegen de rest van de wereld is een groot probleem. Onze mening is dat de seniele baas uit Amerika er in ieder geval niet aan bijdraagt dit probleem op te lossen. Hij lijkt eerder nog meer olie op het vuur te gooien. Dit leidt tot meer spanningen in de wereld. In tijden van grote spanningen doet goud het goed, aangezien dat mensen een veilige haven zoeken. Zijn we hier blij mee? Nee, natuurlijk niet, maar als je huis afgebrand is, ben je blij met het feit dat je een brandverzekering hebt, en niet met het feit dat je huis afgebrand is. Hetzelfde geldt voor goud, het is een verzekering tegen geopolitieke spanningen, meestal veroorzaakt door domheid van politici.

De premium leden die reeds een abonnement hebben, kunnen hier inloggen om de aandelen portfolio te bekijken van onder andere onze edelmetaal beleggingen.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

 

 

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Uranium blijft hangen qua prijs, maar de aandelen lijken wel omhoog te gaan bewegen. Voorlopig volgt het metaal de weg die we vorige week hebben geschetst.  De edelmetalen hebben we voldoende behandeld in dit artikel. Olie blijft ook op lage prijzen koersen en hangen op het huidige niveau. Toch is er nu een zeer interessante beweging gaande in een bepaald deel van deze industrie. We denken eraan om hierin te stappen, maar de schatkist is een beetje aan de lege kant, dus we wachten nog heel even. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.