Steenkool met een dividend hoger dan 10%

Steenkool met een dividend hoger dan 10%

week 29 / jaar 6

Inleiding

Deze week hebben we een artikel voor u op https://investor-assistance-pro.com geplaatst met een nieuw te kopen aandeel voor ons portfolio. Het is een Amerikaans aandeel met een dividend van meer dan 10% en wat een aanvulling zal zijn voor ons steenkolen portfolio wat we nog steeds aan het ontwikkelen zijn. Verder gaan we even op de actie van goud in deze week, naar aanleiding van ons artikel van vorige week.

Een aandeel dat handelt in steenkool en met een dividend van meer dan 10% per jaar.

We zullen dit onderdeel zeer kort houden, aangezien we een aantal weken geleden u reeds uit de doeken hebben gedaan, waarom wij zeer veel vertrouwen hebben in de toekomst van steenkool, en de bedrijven die het produceren. Ook denken wij dat bedrijven in deze grondstof nog jarenlang hoge dividenden zullen betalen, wat wij uitstekend kunnen gebruiken in ons inkomensgerichte onderdeel van de totale beleggingsportfolio. U kunt het artikel van vorige keer hier teruglezen: ZIJN KOLENBOEREN DE DIVIDENDKONINGEN VAN DE TOEKOMST?

Verder heeft het bedrijf, wat we op het oog hebben, investeringen in de olie- en gasindustrie, en royalty’s, onze favorieten beleggingscategorie. Wij denken dat het bovenop de dividendwinst ook nog een 100% koerswinst zal laten zien de komende 10 jaar, aangezien de koers-winstverhouding zeer laag ligt op dit moment.

Wat doet de goudprijs?

Vorige week schreven u reeds een artikel dat goud de bodem waarschijnlijk bereikt heeft, we raden u aan dit eerst te lezen alvorens dit artikel verder te lezen. Het artikel kunt u hier nalezen: GOUD KIEST NOG STEEDS DE WE OMHOOG.

In bovenstaande grafiek zijn de gele lijnen en de rode lijnen nog te zien, die we ook in het vorige artikel hebben gebruikt. De goudprijs heeft een kleine opwaartse beweging gemaakt en koerst boven de rode lijn, net onder het 50-daags gemiddelde. Het kan zijn dat goud hier een weerstand vindt en terugvalt naar de rode lijn. In dit geval zullen we waarschijnlijk een aantal call opties aanschaffen. We verwachten niet dat het zover terugvalt, dat het 200-daags gemiddelde geraakt wordt, maar het is wel een mogelijkheid. De goudprijs van het 200-daags gemiddelde ligt nu rond de $ 1870. Mocht goud toch terugvallen op dit niveau, dan zullen we waarschijnlijk behoorlijk wat call opties aanschaffen.

Waarom denken we dat goud niet verder dan de rode lijn terugvalt? Wel, de RSI is ook uitgebroken, zie de andere rode lijn in de RSI grafiek. Sorry, volgende keer gebruiken we een andere kleur. We denken dat dit voor steun zorgt waardoor er genoeg kopers in de markt blijft om de koers van goud hoog te houden.

Dan hebben we nog het kleine broertje zilver. We laten alleen de grafiek zien. Zoals vaak gezegd, een plaatje zegt meer dan 1000 woorden, dus trek u eigen conclusie;

Terug naar de steenkool investering

De premium leden die reeds een abonnement hebben, kunnen hier inloggen om het aandeel te bekijken en het artikel hierover te lezen. U kunt dit artikel vinden onder “nieuwsbrieven” op de website door op de knop te drukken die hieronder staat weergegeven.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

 

 

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Zoals verwacht blijft uranium hangen qua prijs, dit zal nog een paar weken duren is de verwachting nu. Positief is dat de aandelen wel lijken omhoog te gaan bewegen.  De edelmetalen hebben we voldoende behandeld in dit artikel. Olie blijft ook op lage prijzen koersen en hangen op het huidige niveau. Toch is er nu een zeer interessante beweging gaande in een bepaald deel van deze industrie. We denken eraan om hierin te stappen, maar de schatkist is een beetje aan de lege kant, dus we wachten nog heel even. Bovendien heeft de sector net een flinke stijging laten zien waar we wilden instappen. Hopelijk zijn we niet te laat.

Verder hebben we 1000 euro overgeboekt van ons trading account naar de aandelen portfolio. Dit is exact de bedoeling. We hebben meer dan 800 euro verdient met traden en dit stoppen we in aandelen. De ongeveer 10.000 euro voor ons trading account blijft staan. We lenen hier nu nog van voor aandelen, maar de bedoeling is dat we dit afbouwen.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.