Plus $ 2000 voor goud in de komende maand?

Plus $ 2000 voor goud in de komende maand?

week 31 / jaar 6

Inleiding

Goud heeft een zeer interessante beweging gemaakt, naar aanleiding van het besluit van de Bank van Japan, om de rente niet te verhogen, ondanks de stijgende inflatie. We zullen hierop niet verder in gaan, u kunt het namelijk hier naluisteren. In dit artikel wordt wel ingegaan op het effect ervan. Het is namelijk niet zo interessant welke trigger het is, maar we weten in tijden van onrust, dat de triggers elkaar sneller na elkaar op zullen volgen, waardoor goud iedere keer een zetje krijgt. We laten u zien wat voor zetje goud deze keer gekregen heeft.

Wat doet de goudprijs?

U kent deze grafiek vast wel vanuit onze vorige artikels. Afgelopen vrijdag schoot de goudprijs omhoog met maar liefst 2,75%. Dit zorgde ervoor dat de prijs net onder de $ 2000 kwam. Het mooiste is als de prijs nog even doorstijgt en op $ 2000 steun zoekt. Of nog mooier, opnieuw in het gele trendkanaal komt en de weg omhoog hervat.

Maar laten we niet te vroeg juichen. Waarschijnlijk gaat dit met ups-and-downs. Naar onze mening is de grootste neerwaartse beweging die het kan maken terug naar de rode trendlijn. Deze koerst nu op zo’n $ 1935, echter als men de komende maand als basis neemt, zal de rode lijn stijgen naar zo’n $ 1950. Op dit niveau verwachten we dan ook de steun, en we verwachten dat goud hier niet onder zal koersen. Belangrijk echter, is dat de RSI boven de lichtblauwe lijn blijft koersen, dit vertelt ons namelijk dat er genoeg kopers in de markt blijven. Onze strategie nu, is op iedere dip in de goudprijs, een aantal call opties van goud- en zilvermijn bouwbedrijven te kopen.

Maar kan de goudprijs ook stijgen? Ja, dit is goed mogelijk. De RSI heeft nog ruimte. De gele weerstandslijn ligt bij zo’n $ 2025. Het is belangrijk, als we willen zeggen, goud stijgt, dat de prijs hierboven uit stijgt. Ook dit is een mogelijk scenario. We bevinden ons dus in een markt zonder duidelijke korte termijn richting en moeten afwachten wat het wordt. De lange termijn is duidelijk. Goud stijgt en stijgt door.

Wat doen de mijnbouw aandelen in de edelmetaalsector?

Om de vraag te kunnen beantwoorden hebben we een 5 jaar grafiek van de goudprijs afgezet met een bekende index van de goudmijnbouw bedrijven. De GDX. De laatste is in het oranje weergegeven. Bij de goudprijs kunt u ook alle zelfgetekende lijnen weer herkennen. Wat opvalt in deze grafiek is dat de mijnbouwbedrijven sinds 2022 niet meer zo hard stijgen, als gevolg van een stijgende goudprijs. Het sentiment is zelfs zo slecht dat ze minder snel stijgen dan goud zelf. En dit, nu al voor ruim een jaar. Normaal is het andersom, zoals de grafiek ons voor 2022 vertelt. Dit is ons inziens dan ook een uitstekende tijd om dit soort aandelen te kopen. Op zich hebben wij hier niets aan, aangezien we onze portfolio reeds opgebouwd hebben, maar als u nog geen aandelen in deze sector heeft, is het een kijkje waard, denken wij. Wij bespelen deze markt met het kopen van goedkope call opties bij iedere dip in de goudprijs.

Om aan te tonen dat het sentiment nog slechter kan, laten we de volgende grafiek nog even zien. Dat is een vergelijk van de goudprijs en de GDXJ. GDXJ is de index van de Junior bedrijven in de edelmetaalsector. Dit zijn vaak de exploratiebedrijven. Dit vertelt ons dat het sentiment in deze sector het vriespunt heeft benaderd en dus niet veel lager kan. Het vervelende is dat we moeten wachten totdat dit sentiment draait eer we weer wat winsten kunnen gaan zien op onze aandelen. Nog meer geduld, hebben we hard nodig dus.

De premium leden die reeds een abonnement hebben, kunnen hier inloggen om te bekijken welke opties we gekocht hebben en dus in ons portfolio hebben. U kunt dit artikel vinden onder “updates” op de website door op de knop te drukken die hieronder staat weergegeven.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Uranium blijft nog steeds hangen op het huidige prijsniveau. Energie prijzen stijgen en aandelen lijken iets te gaan stijgen in de deze sector. De koperaandelen doen ook niet veel, men gelooft blijkbaar nog steeds in een recessie.  Edelmetalen zijn genoeg aan bod geweest. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.