Bitcoin stijgt weer, maar hoe hoog?

Bitcoin stijgt weer, maar hoe hoog?

volume 10 / jaar 4

Inleiding

Deze nieuwsbrief gaat over bitcoin en wat bitcoin doet als we hier technische analyse op los laten. Nu moeten we eerlijk bekennen dat wij weinig kaas gegeten hebben van technische analyse op aandelen, maar een simpele poging hiertoe moet ons wel lukken. Het fundamentele plaatje, en hoe we hier tegen aan kijken, moet u als lezer van onze nieuwsbrieven wel duidelijk zijn. Voor de nieuwkomers kunnen we zeggen dat we bitcoin zien als iets waarin waarde wordt opgeslagen doordat men uit de wereldvaluta’s zoals de dollar of de euro vlucht. In die zin denken wij dat het dezelfde dynamiek heeft als goud. Door een technische analyse te doen hebben we allereerst een grafiek van bitcoin nodig. We hebben gekozen van een grafiek van 2021 met bitcoins in dollars.

Trendlijnen

We hebben een aantal trendlijnen getrokken om het plaatje aan u duidelijk te maken en hoe wij de crypto markt benaderen:

 • De gele lijn. Deze lijn verbind de hoogste toppen van bitcoin en is voor ons de meest belangrijke lijn. Indien we boven deze lijn komen dan kopen wij opnieuw crypto valuta in, als we cash hebben althans. We wachten wel op een bevestiging dat bitcoin met een nieuwe bodem op deze lijn, of boven deze lijn maakt. M.a.w. bitcoin moet een lagere top maken boven de zone van $ 50.000 – $ 51.000.
 • De paarse lijn. Dit zijn de korte termijn toppen. Bitcoin is boven deze lijn uit gestegen en dit is een goed teken. Dit betekent dat bitcoin de stijgende trend waarschijnlijk voortzet.
 • De blauwe lijn. Dit zijn de korte termijn bodems, maar dan doorgetrokken naar een groter termijn. Door dit te doen wordt een langere termijn neergaand trendkanaal te zien. Hier is bitcoin nog niet uitgebroken en daarom willen we een bevestiging zien boven de gele lijn voordat we besluiten om grover geld te alloceren in de crypto sector.
 • De roze lijn. Dit is een horizontale steunlijn waar bitcoin boven moet blijven wil het de stijgende lijn voortzetten op de korte termijn. Dit steunniveau ligt op $ 41.700.
 • De groene slingerende lijn. Dit is het 50-daags gemiddelde. Bitcoin is hierboven gesloten. Wat een zeer positief teken is om kleine investeringen te doen in crypto indien bitcoin deze lijn met een nieuwe bodem test.
 • De blauwe slingerende lijn. Dit is het 200-daags gemiddelde. Bitcoin is ook hierboven gesloten. Wat een zeer positief teken is om iets grotere investeringen te doen in crypto indien bitcoin deze lijn met een nieuwe bodem test.

Steun- en weerstandniveaus

Wij verwachten dat bitcoin eerst een van de steunniveaus in de zone van $ 41.000 tot en met $ 46.500 op zoekt, en daarna verder stijgt, naar het weerstandsniveau van ongeveer $ 50.000. Dus kleinere investeringen zijn mogelijk in crypto op deze steunniveaus en kleine verkopen is raadzaam op het weerstandsniveau. Maar indien bitcoin door $ 50.000 breekt dan zullen wij, zoals eerder vermeld, als we genoeg cash hebben, meer crypto aanschaffen.

We zeggen hier bewust crypto aangezien we waarschijnlijk geen bitcoin zullen kopen. Onze strategie hierin is om de volgende bitcoin te kopen die hetzelfde percentage stijging laat zien als bitcoin in het verleden heeft laten zien. 1 zo een munt en we hebben voor onze crypto portfolio een flinke winst in het vooruitzicht.

Mededelingen:

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Volatiel is het wel de laatste weken, hopelijk zijn de sectoren edelmetalen en uranium nu wel op zijn dieptepunt. Wij gaan langzaam de portemonnee trekken en investeren in deze sectoren. Uranium kan nog wel wat zwakte voor de kiezen krijgen en bij de edelmetalen is dit ook een kleine kans. Maar we moeten hier rekening mee houden dus we houden ons kruit deels droog om toch wat cash achter de hand te houden mocht het echt weer helemaal mis gaan. Crypto veerde weer iets op vrijdag en zaterdag, we zijn benieuwd of de stijging doorzet. We zijn nog steeds uiterst voorzichtig in deze sector. Eerst willen we weer nieuwe highs gaan zien, of een flinke daling eer we weer geld hierin steken. De batterij portfolio is een beetje een ondergeschoven kind en dit blijft nog even zo aangezien we ons eerst op de edelmetalen en uranium concentreren omdat wij denken dat hier de grootste kansen liggen.

Motto wordt: Kijk goed naar mogelijkheden om te investeren in goud, zilver en uranium en investeer met geduld!!!

Big/ Mid Tier Precious Metals Miners, Physical Metals & Royalty’s (10-15 open posities)l Miners

 • Sandstorm Gold Ltd (SAND): Een royalty bedrijf dat zich langzaam met haar 200 royalty’s met de grote bedrijven kan meten. Het bedrijf blijft achter door zorgen met de Hot Maden stream. Wij denken dat dit overtrokken is en de koers van dit aandeel nog heel wat stijging gaat laat zien. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 10% verlies.
 • Wheathon Precious Metals (WPM): De grootste zilver royalty, alhoewel het misschien wel meer goud royalties heeft. Dit aandeel is een BUY in ons portfolio en staat nu op 7% verlies.
 • Aurcana Silver Corp (AUN): Een Canadese zilver bedrijf dat mijnen in de VS opereert. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 19% verlies.
 • VOX royalty corp (VOX): Een klein Australisch royalty bedrijf met 45 royalty’s en streams in Australië, Zuid-Amerika en een paar in Afrika. Dit Australisch bedrijf is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 30% winst.
 • Silvercrest Metals Corp (SILV): Een zilvermijn in wording in Mexico. Dit bedrijf heeft mijnen die bijna in productie komen en high grade zijn. Dit Canadees bedrijf is een BUY in ons portfolio en staat nu op 18% verlies.
 • Sprott Physical Silver Trust (PSLV): Het fysieke zilver fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek zilver thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr. Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek zilver is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van zilver dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een verlies van 10%.
 • Sprott Physical Platina and Palladium Trust (SPPP): Het fysieke platina en palladium fonds van de miljardair Eric Sprott. Een echte aanrader voor diegene die niet fysiek platina thuis of ergens anders wilt opslaan. Dhr Sprott slaat het voor je op in een kluis. Levering vragen voor fysiek platina & palladium r is helaas niet zo makkelijk, maar dit hoeft ook niet. Als je niet het risico van mijnbouwaandelen wilt hebben, maar wel het risico van platina & palladium dan is dit een goed alternatief. Dit Canadese fonds is een BUY en staat nu op een verlies van 21%.
 • Empress Royalty Corp. (EMPR): Een Canadees royalty bedrijf dat nog niet zo lang op de markt opereert en haar portfolio met streams en royalty’s uit aan het breiden is door goede partners in alle windstreken van de wereld. Deze royalty is een BUY in ons portfolio en staat nu op 35% verlies.
 • Gold Royalty Corp. (GROY): Een gloednieuw Amerikaans royalty bedrijf dat al 18 royalty’s in haar portfolio heeft in Noord en Zuid-Amerika. Dit is echter veranderd, aangezien een fusie met ELY royalties tot stand gekomen is, vandaar dat de winst nu hoog staat aangezien de winst van dit FGS aandeel erbij opgetelt is. Deze royalty is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 46% winst.
 • Metalla Royalty and Steaming Ltd (MTA): Een snel groeiend Canadees Royalty bedrijf dat nog niet heel lang in de markt opereert, maar flink aan de weg timmert. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat het royalties van de grootste goud en zilverbedrijven in haar portfolio heeft en dat zijn er nu 69. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van meer dan 24%.
 • Endeavour Silver Corp (EXK). Een Canadees bedrijf met een notering op de Amerikaanse beurs. Alle mijnen die in productie en in ontwikkeling zijn bevinden zich in Mexico en het bedrijf mag gezien worden als middelgrote producent en als een puur zilver mijnbouwbedrijf. Dit houdt in dat ze iets onder de 60% zilver produceren als je naar de gehele productie bekijkt. Dit bedrijf is een BUY en we staan op 22% verlies.
 • Sailfish Royalties (FISH): Een bedrijf van de Virgin Islands dat op de Canadese beurs opereert. Een beetje een outsider en een meer speculatief bedrijf dan de andere royalty’s die we hebben. Het heeft 5 royalty’s, waarvan 2 producerende en dus cashflow genereren in Mexico en Nicaragua, 2 exploratie royalty’s in VS en Mexico en 1 ontwikkeling asset in de VS. Deze royalty is een BUY en staat nu op een verlies van 1%.

Golden eggs Basket (15-20 open posities) mijnen (totaal 16 stuks).

We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities, maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2 × een laag risicoaandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Laatst hebben we de beslissing genomen om sommige aandelen qua positie te verdubbelen om de inkoopprijs te drukken, we zullen deze zo snel mogelijk weer voor de helft verkopen als ze op een kleine winst staan. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS-portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.

 1. Tudor Gold Corp (TUD)
 2. Silver Elephant Mining (ELEF) >> LOSS -42% <<
 3. Dolly Varden (DV) >> LOSS -30% <<
 4. Karora Resources Inc (KRR)
 5. GR Silver Mining ltd (GRSL) >> LOSS -46% <<
 6. Defiance Silver (DEF) >> FGS aandeel <<
 7. Silver Viper Minerals (VIPR)
 8. Granada Gold Mines Inc (GGM) >> LOSS -36% <<
 9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO) >> LOSS -34% <<
 10. Contact Gold (C) >> LOSS -51% <<
 11. KORE mining Ltd (KORE)
 12. Fortune Bay Corp (FOR)
 13. Brixton Metals Corp (BBB) >> LOSS -48% <<
 14. Aftermath Silver Corp (AAG) >> LOSS -52% <<
 15. Reyna Silver Corp (RSLV)
 16. Vizsla Resources Corp (VZLA)
 17. Vizsla Copper corp (VCU) >> SPIN-OUT <<
 18. Plato Gold Corp (PGC)
 19. Ascot Resources (AOT)
 20. Bear Creek Mining (BCM) >> LOSS -49% <<
 21. Silver One Resources (SVE)
 22. First Mining Gold (FF)
 23. Treasury Metals (TML) >> SPIN-OUT <<
 24. NuLegacy Gold (NUG)

Boring Dividend Income (10-15 open positions)

 1. Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 66% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
 2. Gamco Natural resources Gold & Income Trust (GNT): Een fonds met hoofdzakelijk edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We staan op bijna 10% winst en dit aandeel is dus een HOLD.
 3. Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigarettenmerken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een HOLD met een huidige winst van bijna 35%
 4. Reaves Utility Income Fund (UTG): Een fonds met aandelen van utility bedrijven en telecombedrijven. Het mooie is dat dit fonds aandelen uitkiest die het groene pad op gaan waardoor het in de toekomst ook groei heeft. Het betaald maandelijks dividend uit. We staan op dit moment op een kleine winst van 6% en dit aandeel is een HOLD.
 5. Royal Dutch Shell (RDSA): Nederlands/Engelse olie/gas gigant dat op het punt staat een transitie te maken van een oliegigant naar een meer algemene energieproducent dat haar CO2 activiteiten sterk zal gaan reduceren. Dit aandeel is een BUY en staat op een winst van 20%.

Uranium Nucleair Bullets (10-15 open posities), max. 15 open posities, op dit moment hebben we 9 open posities.

 1. Denison Mines Corp (DNN). Een Canadees groot uranium bedrijf met een andere productietechniek dan de andere mijnen. Ze hebben dit nog niet bewezen, maar als ze het lukt kunnen ze produceren tegen lagere prijzen dan de andere Canadese en Amerikaanse bedrijven. We noteren een winst van 49% op dit moment en het aandeel is een HOLD
 2. Global Atomic Corp (GLO). Een Canadees bedrijf dat een high uranium mijn ontwikkeld in Niger. Het mooie van dit bedrijf is dat het een cash stroom heeft van een stream uit zink productie van een mijn in Turkije waardoor men niet helemaal zonder geld bezig is en men minder heeft bij te lenen. Het mooie van dit bedrijf is dat als de mijn in productie komt het 50 jaar lang een productie heeft met kosten van onder de $ 20 per pound terwijl de meeste mijnen dit niet kunnen onder de $ 50 per pound. We noteren een winst van bijna 51% op dit aandeel en het is nu een HOLD.
 3. Energy Fuels (UUUU). Een Amerikaans bedrijf dat uranium produceert in de VS. Naast uranium produceren ze ook vanadium en rare earth metals. Vooral dit laatste is een welkome aanvulling aangezien er niet veel bedrijven buiten China zijn die dit doen. Het mooie is dat het bedrijf ook een unit heeft dat de grondstoffen kan recylen. We noteren een winst van 45% op dit aandeel en het is nu een BUY.
 4. Encore Energy Corp (EU). Een Canadees bedrijf met mijnen in de VS. Het interessante van dit bedrijf is dat het erg veel land in bezit heeft, dus voor de toekomst kunnen hier nog weleens aangename verrassingen uit komen. We noteren een kleine winst op dit aandeel van 57% en dit maakt dit aandeel op dit moment een HOLD.
 5. Boss Energy Ltd (BOE): Een Australisch bedrijf met een mijn in ontwikkeling in Australië dat zeer binnenkort gaat produceren. We noteren een klein verlies op dit aandeel van 8% en dit aandeel is een BUY.
 6. UEX Corporation (UEX): Een Canadees bedrijf met mijnen in ontwikkeling in Canada. We noteren een verlies op dit aandeel van 11% en dit aandeel is een BUY.
 7. Fission Uranium Corp (FCU): Een Canadees bedrijf met een mijn in ontwikkeling in Canada in het beroemde Athabasca Basin. Het is een ondiepe mijn met aantoonbaar meer dan 100 miljoen pond uranium. We noteren een winst op dit aandeel van 3% en dit aandeel is een BUY
 8. Virginia Energy Resources (VUI): Een Canadees bedrijf met een mijn in ontwikkeling in de VS. Men mikt op een productie van 2 miljoen pond uranium per jaar voor 35 jaar productie en daarmee is het een van de grootste velden in Amerika. We noteren een verlies op dit aandeel van 22% en dit aandeel is een BUY.
 9. Deep Yellow Ltd (DYL): Een Australisch bedrijf met 3 mijnen in Namibië, 2 hiervan zijn niet volledig in bezit van het bedrijf maar men heeft wel het grootste belang. Totaal heeft het een potentieel van 160 miljoen pond uranium in de grond. We noteren een winst op dit aandeel van 2% en dit aandeel is een BUY.

Battery Metals (5-10 positions)

 1. Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkelsector. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een winst van 10%. Dit aandeel is een HOLD.
 2. Electric Royalties Inc (ELEC): Is een royalty bedrijf in de belangrijkste minder bekende batterij metalen zoals Kobalt. Dit is een Canadees bedrijf en heeft een winst van 11% in ons portfolio. Dit aandeel in een HOLD.

Opties & Warrants

 • SAND: 2 geschreven put 20012023, we noteren een winst van bijna 13%, de optie is nu een HOLD
 • UUUU: 1 geschreven put 20012023, we noteren een winst van 17%, de optie is een HOLD
 • MTA: 1 geschreven put 20012023, we noteren een verlies van 28%, de optie is een HOLD
 • VIX: 2 gekochte call 20122021, we noteren een winst van 22%, de optie is een HOLD
 • TML: 33 warrants gekregen bij een SPIN OUT van FF, de warrants zijn een HOLD

The crypto box, max 10 open crypto posities:

We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen.

 1. The Graph (GRT) >> FGS-aandeel binnen 1 dag!!!!!!!<<
 2. Chainlink (LINK) >> FGS-aandeel <<
 3. Stellar Lumens (XLM) >> FGS-aandeel <<
 4. Algorand (ALGO) >> FGS-aandeel <<
 5. XRP (XRP) >> SELL, zie update voor abonnees <<
 6. Cosmos (ATOM) >> FGS-aandeel <<
 7. Litecoin (LTC) >> FGS-aandeel <<
 8. Compound (COMP) >> FGS-aandeel <<
 9. Dash (DASH) >> FGS-aandeel <<
 10. Filecoin (FIL) >> FGS-aandeel <<
 11. Band protocol (BAND)
 12. Tezos (XTZ)
 13. Numeraire (NMR) >> FS-aandeel <<
 14. Uniswap (UNI)
 15. Sushiswap (SUSHI)
 16. Bitcoin Cash (BCH) >> FGS-aandeel <<
 17. Eos (EOS) >> FS-aandeel <<
 18. Cardano (ADA)
 19. Decentraland (MANA)
 20. Ampleforth (FORTH)
 21. 1Inch (1INCH)
 22. Internet Computer (ICP)
 23. Solana (SOL)
 24. Maker (MKR)

FGS (FREE GROWTH STOCKS)

We hebben nu 38 Free Growth Stocks in onze portfolio, waarvan 33 posities nog open. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

6B- performance

Highscore list of stocks sold

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.