2021, het jaar van de crypto currency’s?

2021, het jaar van de crypto currency’s?


volume 1 / jaar 4

Laten we beginnen met u prettige feestdagen te wensen. Althans, de kerst is al geweest maar we kunnen we u nog wel een gezond 2021 wensen. En dit is gelijk het bruggetje naar het onderwerp van deze nieuwsbrief. We sluiten 2020 af vandaag en beginnen aan een nieuw jaar bij beleggershulp. Jaar 4 om precies te zijn. Het resultaat van jaar 3 is 61,6% winst. Dit is ruim 20% per jaar gemiddeld. Dit terwijl ons streefgetal 10% per jaar is. Hier zijn we dan ook ongelooflijk trots op. Ondanks een super moeilijk 2020 met een enorme crises zijn we er toch in geslaagd een flinke winst eruit te slepen dit jaar, en we denken eigenlijk de hoogste in ons bestaan. Dit is grotendeels te denken aan Bitcoin, we hebben hier een enorme winst op behaald. Dat is ook de reden dat we hiermee beginnen als we met de vooruitblik op 2021 gaan beginnen. In de vooruitblik geven we de focusgebieden waar beleggershulp verwacht geld te gaan verdienen en dus in te beleggen. De focusgebieden van 2021 worden dan ook:

 1. Crypto currency”s:
  • Bitcoin. We beginnen met de grootste. We hebben deze met de helft verkocht vandaag. Dit is dan gelijk de aanbeveling die we u meegeven. Verkoop de helft van onze FGS bitcoins, in ons geval 0,15 Bitcoins met een waarde van ongeveer 3400 euro (tegen de prijs van 27-12-2020). Waarom doen we dit? Omdat Bitcoin een te hoog % van ons portfolio wordt, en daarmee alles bepalend is voor het resultaat. Crypto’s domineert onze portfolio met 25% en dit is te veel naar onze smaak. Indien we een crash krijgen in Bitcoin crasht onze portfolio te hard mee, dus we trimmen nu wat winst af, nu Bitcoin net weer een all-time-high op het bord zet. Betekend dit dat we verwachten dat Bitcoin zakt. Zeker niet. We willen de blootstelling aan Bitcoin echter verminderen en tevens geld in kas brengen voor de andere plannen en kansen in 2021.
  • Ethereum. Ook hier hebben we een FGS van staan en deze laten we gaan op het ritme van de markt. We verwachten 1000 euro voor Ethereum in 2021. We staan nu op 530 euro. Een 100% stijging moet volgens ons mogelijk zijn.
  • Box met andere crypto’s. We hebben er nu 5. The Graph, Chainlink, Stellar Lumens, XRP en Algorand. In totaal zullen we 10 crypto’s in ons doosje doen. We stoppen 100 euro in iedere crypto en wachten tot het 100% stijgt. Dan verkopen we de helft en houden de andere helft aan als FGS aandeel. Het doel is de nieuwe bitcoin te vinden met een stijging van 30.000%. Dat brengt de geïnvesteerde 100 euro naar 30000 euro. Met de geïnvesteerde 1000 euro van de gehele box hopen we dus 30000 euro winst te behalen in 10 jaar tijd, dat is ons doel. Dit mag van 1 crypto komen of van de gehele mand, dat maakt ons niet uit. Crypto’s hebben het in zich om enorm te stijgen. Kunnen we pech hebben? Jazeker, nogmaals we zijn hier geen expert in. We lopen dus het risico alle 1000 euros te verliezen.
 2. Goud en zilver aandelen
  • Edelmetaal miners. Er staan nog een paar open posities in ons portfolio, maar we gaan deze sterk uitbreiden, en dat begint volgende week al. Op ons lijstje staan Royal Gold/Osisko Royalties/Franco Nevada/ Wheathon Precious Metals/ Kirklake Gold en nog enige silver aandelen. Totaal willen we de komende tijd 4000-5000 euro gaan investeren in deze sector. We hebben 10000 euro in kas dus dit moet kunnen. Waarom doen we dit? We denken dat in de eerste helft van 2021 goud en vooral zilver nogmaals een uitbraak gaan hebben. Met deze uitbraak in het metaal zijn winsten van 100% geen uitzondering. Het doel is om zoveel mogelijk FGS aandelen te bemachtigen die we de komende jaren kunnen laten stijgen naar 500-1000% winst.
  • Mandje met gouden eieren. Het mandje met gouden eieren heeft reeds 14 eieren en heeft nog plaats voor 1 investering van 200 euro. We zullen hier dus hier het komende jaar weinig aandacht aan gaan schenken. Tenzij we een FGS aandelen krijgen, dan is er weer ruimte in het mandje voor nog een nieuw gouden ei. We denken dat 2021 hiervoor genoeg kansen gaat bieden en verwachten dus toch om zo’n 5 eieren met dus een totale investering van 1000 euro te kunnen bijkopen in 2021. Het ligt echter aan de ontwikkeling van de goud en zilverprijs. We gaan niet blind ergens in stappen als we niet denken een reële kans te hebben om een FGS aandeel eruit te slepen.
 3. Uranium aandelen
  • We hebben nu 3 posities in ons portfolio. Eigenlijk naar onze smaak in sommige iets te veel kapitaal maar dit is historisch zo gegroeid. Het kan zijn dat we hier en daar nog trimmen, dit is afhankelijk van onze cashpositie. We willen hier CCJ nog aanschaffen met een groter bedrag van zeg 1000 euro en een aantal aandelen met een hoog risico profiel van zeg 200 euro. Ook hier gaan we een mandje of box van maken met totaal 10 posities met een totale waarde van 4000 euro. We willen echter nu het liefst nog niet instappen aangezien de koersen enorm zijn opgelopen. We willen een pull back zien en dan inspringen. Ook zoeken we een andere naam dan mandje of box. Misschien wordt dit korfje, we weten het nog niet, het wordt in ieder geval wel anders aangezien we met u duidelijk willen communiceren over welke categorie we behandelen. We zien grote kansen in uranium in de loop van 2021. Het aanbod van uranium daalt terwijl veel contracten tot aankoop aflopen in de zomer van 2021. Het liefst willen we dus voor de zomer gepositioneerd zijn, we zullen zien. We zullen een nieuwe rubriek aanmaken die the Nucleair Bullets gaat heten. Hierin worden de bovenstaande aandelen meegenomen en zal max uit 10 aandelen bestaan.
 4. EV-metals & base metals beleggingen
  • Basis metalen en b.v. IJzer doen het uitstekend in 2020. De verwachting is dat dit doorzet in 2021. Ook Nikkel zal het goed gaan doen en hier hebben we een aantal investeringen in , in de vorm van FPX, LUN, NOVR en NILSY. De 2 anderen ATY en IVN zitten in koper, een ander veelgevraagd metaal. We blijven uitbreiden in deze sector maar zijn hier iets geduldiger mee dan bij crypto’s , uranium en goud en zilver. Deze sector heeft de toekomst. We mopperen dan wel vaak op onze klimaatactivisten, maar uiteindelijk moet de wereld hierheen. Niet om het kouder te maken op aarde, want dit is onzin als doel te stellen (is namelijk het effect, kan geen doel zijn), maar voor een schonere omgeving en vooral omdat het spul op een gegeven moment op is. Duurt nog wel een tijdje maar het kost steeds meer energie om energie omhoog te halen en vooral de metalen omhoog te halen. We zullen dus andere manieren moeten zoeken. De horizon ligt echter iets verder weg en we zullen meer op ad-hoc basis instappen. Ondertussen is het niet verkeerd als we hier en daar een FGS aandeel kunnen scoren.
 5. Energie
  • Hierin hebben we nog geen aandelen. Maar deze sector ligt helemaal op zijn gat, en dat is nu net waarom we geïnteresseerd raken. Een interesse gebied is olie en kolen. Olie is reeds behoorlijk gestegen maar kolen kan nog een lange weg naar boven. De wereld van de klimaatverandering denkt zonder deze brandstoffen te kunnen (geldt overigens ook voor Uranium), maar men vergist zich. De wereld’s honger naar energie en de groei blijft voorlopig aan tot 2035. In 15 jaar kan er dus nog een hoop winst gemaakt worden, aangezien we niet zonder fossiele brandstoffen kunnen. Men wordt nog wel wakker, let maar op. We zitten hiermee echter niet op het springtouw, we gaan rustig kijken of we posities gaan opbouwen in deze sector
 6. FGS aandelen
  • We hebben nu 14 FGS posities. Deze houden we voorlopig aan. Dit betekend niet dat we nooit willen verkopen. Er zal een dag zijn waarop we stoplossen gaan zetten op deze aandelen en gaan verkopen om de cash positie aan te sterken. Doel is om het aantal volgend jaar op 30 te brengen. Ambitieus? Jazeker, maar wij denken dat het haalbaar is.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Bitcoin is niet te stoppen. Wat een enorme stijging. Hieraan hebben we een zeer groot deel van de performance te danken. We hebben echter besloten om wat winst te nemen en het aantal aandelen wat te trimmen. Goud en Zilver lijken weer iets hoger uit te breken. De uitverkoop begint na de kerst, wij gaan instappen. Motto wordt: Wordt gretiger en ga op zoek naar kansen in goud en zilver aandelen.

 1. Edelmetaal Miners
  • Ascot Resources (AOT): Een niet produceerde goud miner in de USA en Canada. Alhoewel niet de focus, worden ook andere metalen gevonden zoals zilver en koper. Men wil een toekomstige kleine tot middelmatige producer worden. Met ruim 52% winst is dit een HOLD in onze portfolio en wordt het langzaam een kandidaat voor een FGS aandeel.
  • Bear Creek Mining (BCM): Een exploratie bedrijf dat de focus heeft om zilver afzettingen in vooral Peru te zoeken. Met 14% is dit een HOLD in onze portfolio
  • Plato Gold Corp (PGC): Een exploratie bedrijf dat zoekt naar Niobium ( een rare earth metaal), platina en goud in Canada en Argentinië. Dit is nog steeds het slechtste jongetje van de klas met een min van ruim 39%, niet ver van de stoploss af. We zien weinig beweging in de prijs en daarom houden we dit aandeel op een HOLD en kopen niet bij.
  • First Majestic Silver (AG): De grootste pure zilver producent in de wereld en heeft zijn mijnen in Mexico. Ondanks de grote van het Canadese bedrijf is dit een zeer volatiel aandeel. Indien de zilverprijs beweegt, beweegt dit aandeel in kwadraat mee. Een gegarandeerd succes op een hefboom op de zilverprijs wat op zich weer een hefboom op de goudprijs is. Het aandeel staat nu op een winst van zo’n 29%. Maar we hebben reeds ook FGS aandelen van dit bedrijf. We hebben besloten om dit bedrijf voorlopig stevig vast te houden in combinatie met een optie strategie tot januari 2021. Ook dit aandeel is een HOLD in de portfolio.
  • Pan American Silver (PAAS): Een grote pure zilver producent dat zijn mijnen in Mexico, Peru, Bolivia en Argentinië heeft. Dit Canadees is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 36% winst.
  • Mandje goud en zilver mijnen (totaal 14 stuks). We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2x een laag risico aandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.
   1. Tudor Gold Corp (TUD)
   2. Silver Elephant Mining (ELEF)
   3. Dolly Varden (DV)
   4. Karora Resources Inc (KRR)
   5. GR Silver Mining ltd (GRSL)
   6. Defiance Silver (DEF)
   7. Silver Viper Minerals (VIPR)
   8. Granada Gold Mines Inc (GGM)
   9. Idaho Champion Gold Mines Canada (ITKO)
   10. Contact Gold (C)
   11. KORE mining Ltd (KORE)
   12. Fortune Bay Corp (FOR)
   13. Brixton Metals Corp (BBB)
   14. Aftermath Silver Corp (AAG)
 2. Dividend Income
  • Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 41% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
  • Gamco Natural resources Gold & Income Trust (GNT): Een fonds met hoofdzakelijk edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We staan 0% winst en dit aandeel is dus een BUY.
  • Altria Group Inc (MO): Een aandeel van een aantal sigaretten merken met o.a. het zeer bekende merk Marlboro. Maar dit is niet de reden waarom we dit aandeel kopen. De reden is dat het ook andere beleggingen heeft zoals een groot aandelen % in AbInbev en een groot aandeel in het grootste cannabis bedrijf van Canada. Een andere reden om te kopen is het torenhoge dividend dat uitbetaald wordt. Dit aandeel is een BUY met een huidige winst van 11%
  • Reaves Utility Income Fund (UTG): Een fonds met aandelen van utility bedrijven en telecom bedrijven. Het mooie is dat dit fonds aandelen uitkiest die het groene pad op gaan waardoor het in de toekomst ook groei heeft. Het betaald maandelijks dividend uit. We staan op dit moment 4% verlies en dit aandeel is een BUY.
 3. Nucleair Bullets, max 10 open positions
  1. Nexgen Energy Ltd (NXE): Dit is een Canadees uranium exploratie en ontwikkelingsbedrijf. Een bedrijf met veel potentieel uranium in de grond alles in Canada. Dit aandeel is een HOLD en hebben op dit moment een winst van 55% op dit aandeel.
  2. Ur-Energy (URG):Een kleine uranium producent uit de USA. Het aandeel doet niet veel en we noteren een winst van 17% op dit aandeel. Dit aandeel is een HOLD aangezien we op dit moment niet goed weten welke richting uranium op gaat.
  3. Uranium Royalty Corp (URC): Dit is het enige echte uranium royalty bedrijf dat er is. Dit is ook precies de reden waarom we het in ons portfolio hebben. Dit aandeel is een BUY onder de CAD 1,20. Beleggershulp koopt op dit moment niet bij, maar als uranium een richting gaat kiezen en het sentiment hierin veranderd dan kopen we deze zeker bij en wachten op een mooie rit naar boven. We noteren een winst van 3% op dit moment en het aandeel is nog steeds een BUY
 4. EV-metalen & Base-Metals
  • Lundin Mining (LUN): Naast koper produceert dit bedrijf ook nikkel, zink en goud. Eigenlijk allemaal Base-metals dus we denken erover om deze 2 sectoren samen te voegen, maar dit is een ander verhaal. Lundin heeft mijnen in Chili, Brazilië, Portugal en Zweden. Het aandeel staat 77% hoger en is op dit moment een HOLD in onze portfolio.
  • Norilsk Nikkel (NILSY): Dit Russische bedrijf produceert Nikkel, koper en PGM- metals in Rusland. Het bedrijf heeft tevens een notering op de Amerikaanse beurs en daar hebben we dit aandeel dan ook gekocht. Dit is een zeer grote jongen en we staan op ruim 37% winst. Ook dit aandeel is een HOLD.
  • Atico Mining Corp (ATY): Dit bedrijf ontwikkeld mijnen en produceert voornamelijk koper en goud en beetje zilver. Het heeft mijnen in Columbia en Ecuador. Het aandeel staat op een mooie plus van ruim 33% en is een BUY in onze portfolio
  • Ivanhoe Mines Ltd (IVN): Is een Canadees bedrijf dat mijnen heeft in Zuid-Afrika en de Republiek Congo. Potentieel van het koper is enorm. Dit aandeel is een HOLD en we staan op 62% winst.
  • FPX Minerals Corp (FPX): Een Canadese nikkelproducent met in de buurt een grote TESLA fabriek. Mooier kan het haast niet, toch kan het ook zonder TESLA, nikkel zal een gewild metaal zijn in de nabije toekomst. Dit aandeel is een BUY en we staan op 3% winst.
  • Nova Royalties Corp (NOVR): Onze favoriete bedrijfsvorm, de royalty, en dit in de nikkel branche. Mooier kan het haast niet, nog maar net in ons portfolio en nu al op een mooie winst van 19%. Dit aandeel is nog steeds een BUY.
 5. Opties
  • GDX: 4 calls 25012021, we noteren een verlies van bijna 33%, de optie is nu een HOLD
 6. The crypto box, max 10 open crypto posities: We stappen in onbekende crypto’s met 100 euro per positie waardoor we een teen in deze markt zetten en hopen op hoge winsten. De bedoeling is dit uit te gaan breiden en zo onze kennis op dit gebied te vergroten. Houd er absoluut rekening mee dat we geen experts zijn op dit gebied, maar gaat u mee op deze reis? Maximaal risico is 1000 euro, dit moet u bereid zijn te verliezen. Op 1 positie hebben we reeds een FGS dus we hebben ruimte voor 6 aankopen.
  1. The Graph (GRT) >> FGS-aandeel binnen 1 dag!!!!!!!<<
  2. Chainlink (LINK)
  3. Stellar Lumens (XLM)
  4. Algorand (ALGO)
  5. XRP (XRP)
 7. FGS (FREE GROWTH STOCKS)
  • We hebben nu 14 Free Growth Stocks in onze portfolio. De laatste is AMY, aan bedrijf is het recyclen van oude batterijen. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen. Verder hebben we de 2 crypto’s Bitcoin en Ethereum als FGS.

BBB- performance

Nieuw bij beleggershulp, we laten nu ook maandelijks zien hoe “Basket”, “Box” en “Bullets” aandelen het doen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.