Breekt goud uit haar weerstand, of maakt het een schijnbeweging?

Breekt goud uit haar weerstand, of maakt het een schijnbeweging?

week 6 / jaar 5

Inleiding

Hebben we vrijdag nu een uitbraak gezien van goud uit haar weerstandszone, of is het een valse uitbraak, en valt goud terug in haar trendkanaal. Dat is de vraag die bij ons opkwam afgelopen vrijdag. Om op deze vraag antwoordt te geven zullen we daarom een update geven van de artikelen die we sinds het begin van het jaar geschreven hebben. U kunt het laatste artikel vinden op: https://beleggershulp.nl/wp-admin/post.php?post=3260&action=edit

De koers van goud en het koersverloop

Het koersverloop lijkt op het scenario dat we beschreven in onze vorige wekelijkse updates als scenario 2. Zie de link on het kopje “Inleiding”. Met scenario 2 hadden we het koersverloop omschreven, dat het eerst zakte tot de onderste blauwe lijn, om vervolgens weer te stijgen en daarna uit te breken boven de bovenste blauwe lijn, zie de grafiek in de onderstaande afbeelding. Hier is dezelfde grafiek zichtbaar maar nu met een update tot en met de prijs van goud tot en met laatste vrijdag. En wat zien we? Een uitbraak boven de bovenste blauwe lijn.

Eerst willen we echter een breder plaatje laten zien, zie de grafiek in de bovenstaande afbeelding. Dit is namelijk het koersverloop van goud sinds 2011, daar waar het een piek maakte voordat we de all-time-high uit augustus 2020. Goud heeft er dus 9 jaar over gedaan om tot rust te komen, vervolgens te stijgen en weer tot rust te komen. Nu voor een volgende stijging? Wie weet. Wat u in deze afbeelding ziet, is een gigantisch “cup and handle” patroon. Wie aan technische analyse doet, herkent dit onmiddellijk, en dit is een patroon dat heel vaak naar boven uitbreekt. Tijdens vorming van de “handle”, dat zich vormt sinds augustus 2020, is ook een stijgende RSI grafiek herkenbaar met hogere bodems, zie de gele lijn. Tevens een positief teken.

Terug naar de huidige stand van zaken. En nu? Dit zult u zich misschien afvragen. Dat weten wij natuurlijk ook niet. De achterliggende fundamentele oorzaak van de uitbraak kan wel eens de geopolitieke spanningen tussen Europa, de Verenigde Staten en Rusland zijn. Als deze aanhouden kan goud en olie nog weleens hogere koersen op het bord gaan zetten. Nu hopen we natuurlijk dat dit snel opgelost is, maar hier gaan we helaas niet over. In de onderstaande afbeelding ziet u de trend van goud van iets meer dan een jaar. De oplettende lezer ziet dat we het boogpatroon (paars) iets hebben aangepast. Belangrijker is dat de uitbraak van goud boven de bovenste blauwe lijn duidelijk zichtbaar is. Betekent dit nu dat goud in een stijgend trendkanaal zit? Nu absoluut niet. Wat we nu graag zouden willen zien is dat goud nog iets doorstijgt boven de $ 1890, een hogere RSI top neerzet boven de 80, goud weer terugzakt tot ongeveer $ 1845 (met bovenzijde blauwe lijn als steunpunt) met een zakkende RSI dat de gele lijn als hogere bodem weer raakt. Maar ja, dit is het ideale scenario en van hieruit kan goud stijgen. Stijging tot de volgende weerstanden van $ 1920 en $ 1960. We hebben dus nog een lange weg te gaan. Om de stijging te bevestigen moet de koers minimaal 1 week boven de blauwe lijn blijven. Als we weer terugvallen tussen de blauwe lijnen, kunnen we wel eens met een schijnbeweging te maken hebben en dan moeten we het koerspatroon weer opnieuw beoordelen. Dus het blijft spannend. Wij hebben echter goede hoop dat ons scenario 2 in stand blijft.

Wat heel interessant was afgelopen vrijdag, is dat de kleine aandelen de laatste 2 uur van de beursdag in de Verenigde Staten opeens begonnen te stijgen. Als dit zich voorzet de komende week, weten we dat het slimme geld aan het kopen is, en wij misschien ook verder moeten instappen.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Voor wat betreft de kleuren in ons excel sheet. Groen betekent dat we aan het kijken zijn om deze aandelen bij te kopen. Oranje betekent dat we aandelen bijgekocht hebben en wachten op een prijsstijging zodat we de aandelen zonder verlies voor de helft weer kunnen verkopen en hiermee ons doel behalen om de gemiddelde inkoopprijs van het aandeel te verlagen. Geel betekent dat we het geduld met deze aandelen aan het verliezen zijn en waarschijnlijk helemaal van de hand zullen doen, ook als dit betekent dat we deze met verlies moeten verkopen.

Verder levert onze shortpositie op AMZN al geld op. Wij kopen deze positie bij, en nemen dus winst, als de beurs niet hard onderuit gaat en het aandeel rond de $ 2900 staat. We kopen het aandeel ook terug als het stijgt en boven de $ 3200 komt. We willen hier geen verlies op draaien.

Ook hebben we geschreven put teruggekocht op MTA omdat deze de derde week van februari afloopt en we nog iets willen terugontvangen van de waarde.

Als EMPR volgende week maandag nog steeds positief staat, verkopen we de helft van dit fonds, we hebben dan ons doel om de inkoopprijs van dit aandelen te verlagen, gehaald.

Voor de rest kabbelt de portfolio en beetje voort. We blijven voorzichtig en willen beslist cash achter de hand houden, we zijn nog steeds bang dat de beurs flink zal dalen. Om te profiteren hebben we cash nodig.

Motto wordt: Houd vol en koop langzaam bij op de dip. Houdt cash aan de zijlijn voor een grotere daling.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.